• 9.178.161 stemmen

Met onder meer: Kevin Kline, Danny Glover en Kevin Costner

Releasedatum: 16 januari 1986

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Silverado

"Four strangers become friends. Four friends become heros. On the road to..."

New Mexico, 1880. De cowboy Emmett redt ene Paden, een man met een dubieus verleden, van een zekere dood in de woestijn. Samen komen ze net op tijd aan in het stadje Turley om Emmetts ter dood veroordeelde broer Jake uit de gevangenis te bevrijden. Daarop begeeft het trio zich op weg naar Silverado, waar ze een nieuw leven willen beginnen. Onderweg pikken ze nog een vierde man op, Mal, een zwarte die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. In Silverado krijgt het viertal het aan de stok met ene Cobb.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1951 stemmen

Vermakelijke western die lekker wegkijkt. Leuke rollen ook door de cast, alleen Costner lijkt in een andere film te zitten dan de rest. Verder is het wel heel erg Hollywood allemaal waardoor er geen enkele spanning te vinden is.

avatar van Alathir

Alathir

Matige western. Het verhaal is nog wel ok, al vond ik het een beetje onduidelijk op een bepaald moment, maar wat de film naar beneden haalt is het totale gebrek aan spanning. Geen enkele badguy schiet raak buiten 1 keer. Dat tart de realiteit natuurlijk. De actie die dus rijkelijk aanwezig is, doet de aandacht weinig goeds want het is allemaal voorspelbaar en repetitief. De acteurs doen het goed. Kevin Costner gaat er een beetje over maar het valt nog mee. Ook de muziek is soms wat te bombastisch aanwezig al geeft dat ene deuntje wel een bepaalde identiteit aan deze film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik vond hem dan toch net iets vermakelijker. ‘Silverado’ heb ik gisteravond aan geslingerd omdat ik niet zo snel een film wist die ik echt wou zien en aangezien ik nog steeds ziek op de bank bivakkeer wou ik er gewoon even snel eentje via Netflix opzoeken. Ik ben nog steeds heel erg in de ‘Red Dead Redemption 2’ sfeer dus dan kwam deze film mooi uit. Het is geen overweldiger spaghetti western maar ik heb me zeker vermaakt, het was wat hard om in te komen maar eenmaal begonnen speelde de film leuk door en keek de film makkelijk weg.

De film bevat een hoog ‘The A-team’ gehalte, zeker in het eerste deel. Veel schieten en niks raken was meer de motto. Dat zorgde voor veel kindvriendelijk schietvermaak, maar inderdaad voor erg weinig spanning in deze film. Het verhaal kon gelukkig nog aardig wat goed maken in mijn ogen, daar heb ik me echt wel mee zitten vermaken!

De cast is leuk. Ik heb eindelijk eens de jongere ‘Danny Glover’ mogen zien, die heb ik nu volgens mij drie maal gezien als ouwe rot en chagrijn dus ik vond zijn rol erg leuk. Ook Kevin Costner mocht er weer wezen en ik hem me erg vermaakt met deze acteur. Voor de rest was de cast vermakelijk maar niet echt fantastisch.

Het verhaal was leuk, we volgen een viertal cowboys die zich een weg banen richting Silverado en hier op veel problemen stuiten. In Silverado en op de weg richting deze stad. Ze zetten met z’n vieren alles op alles om dit te redden waarbij er lekker veel word geschoten, zo worden ze getreiterd door een bandietengroep en moeten ze de sheriff in de stad te vriend houden wat niet altijd even lekker loopt.

Al om al, leuke western film met een hoog kindvriendelijkheidsgehalte waar het tweede deel wel wat verandering in kwam. Leuk om gezien te hebben en ik hem me er zeker mee vermaakt. Grappig en actief zorgt er voor dat je de film gewoon lekker blijft kijken en het vrijwel niet verveeld!

avatar van Vidi well

Vidi well

Een wat verwarrende film.

Als westernliefhebber stond deze op mijn watchlist, en zojuist bekeken. De film begint sterk: mooie beelden, goede karakterintroducties, mooie opbeurende avonturenmuziek. Kortom, het belooft veel goeds. Het eerste deel van de film vind ik dan ook prima te kijken, dikke voldoende.

Maar zo goed als het eerste deel is, zo verwarrend wordt het tweede deel. Elk personage volgt zijn eigen weg, schurken van voeger duiken weer op, maar waren amper geïntroduceerd dus boezemen weinig angst in. Dan komen er ook nog een paar vrouwen bij die gered moeten worden, en een heel gezin. Pfftt... het is wat veel allemaal. Daarnaast is er echt een overdaad aan schietpartijen in deze film, al dan niet met luchtige ondertoon. Natuurlijk horen een paar sohot-outs in een goede western, maar overdaad schaadt, en ik zuchtte bij de zoveelste kogelregen waarbij random badguys werden neergeknald. De laatste shoot-out was dan weer erg goed: mooi en eenvoudig in beeld gebracht. Prima!

Dus een prima eerste helft, een matige tweede helft. En ach, omdat ik zo van deze beelden hou, ga ik niet al te laag. Met een western scoor je bij mij al makkelijk.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Hoewel vermakelijk en prima verteerbaar op een avondje is het toch net wat teveel een film uit de categorie 'net niet'. Er is een behoorlijk cast bij elkaar gezocht met Glenn, Costner, Arquette, Kline, Cleese, Glover, Goldblum en natuurlijk Brian Dennehy waarvan je automatisch weet die is niet te vertrouwen en waarschijnlijk de bad guy van het verhaal.

Het ziet er allemaal prima uit, aardige schietscene's, mooi landschappen natuurlijk maar ik vind het verhaal wat magertjes allemaal, spanning is er niet echt, bad guys lijken niet echt te kunnen schieten, de good guys lossen wel alles met één schot op en de karakters komen ook niet echt over. De enige die er echt een beetje uitspringt is het karakter van Costner die toch behoorlijk gestalte geeft aan de brutale jonge hond van het stel, soms is hij op het irritante af maar ook vaak humoristisch. Had hem wat vaker in de verhaallijn betrokken, de karakters zijn nu wat te oppervlakkig/oninteressant of stereotype zoals in de gevallen Kline en Glover. Of de chemie is er gewoon niet, Kline en Glenn die beide bijvoorbeeld niets zeggen of Kline die bijvoorbeeld jonge hond Costner duldt en sarcastisch gebaart stil te zijn tijdens de uitbrak. Het is het gewoon allemaal net niet. En een halve film om de grimmige kop van Scott Glenn laten draaien lukt ook niet, normaal altijd wel weg van die kop en houding maar hij is er niet na echt een film te dragen en sympathiek of innemend over te komen. Hij is meer de knorrig side-kick met de one-liners.

Goed, aardig voor een keer, maar that's it.

avatar van nlkink

nlkink

Aardige film, totdat Kevin Costner in beeld komt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vrij vlug dus

avatar van John Barry

John Barry

Leuke avontuurlijke western met een hoog tempo. Leuke cast, al is de rol van Costner wel een beetje irritant. Mooie beelden van New Mexico en goede muziek van Bruce Broughton.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Prima western, zoals er tegenwoordig maar weinig worden gemaakt.

En wat een cast, een heleboel grote namen die ervoor zorgen dat dit een pracht van een film is.

Het scenario is op zich simpel, maar je hebt niet veel nodig om enkele shoot-outs en duels uit te lokken.

Dit is nog eens een echte ouderwetse western waarbij je niet te veel moet nadenken en alleen maar van kan genieten.

Alle clichès zijn aanwezig en dat maakt de film net zo goed.

Na een lange tijd nog eens herbekeken, dit keer op Blu-ray.

Blijft dus een uitstekende film.

Opnieuw plezier aan beleefd.

avatar van Lebarron

Lebarron

Een van mijn favoriete westerns omdat het plezier waarmee de cast de film speelt zeer aanstekelijk werkt. Hij heeft zeker zijn minpuntjes. Niet alle personages zijn even goed uitgewerkt zoals Roseanna Arquettes personage en zelfs een hoofdpersonage als Paden(Kline) blijft vaag maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal is simpel lonesome cowboy Emmett(de altijd stoere Scott Glenn) wil na een gevangenisstraf naar California met zijn broertje Jake(Costner) die een type twaalf steden dertien ongelukken is. Hij zal Jake onderweg ontmoeten en daarna naar hun zus in Silverado gaan om afscheid te nemen. In de woestijn treft hij Paden die voor dood is achtergelaten en neemt hem mee. Onderweg bevrijden ze Jake en worden geholpen door Mal(Glover) die ook naar Silverado gaat. Onderweg helpen ze een karavaan met pioniers, waar Arquette's personage ook bij hoort, die in de problemen is geraakt en ook op weg is naar Silverado. In Silverado blijkt dat veehouder Ethan McKendrick, wiens vader door Emmett is gedood, de stad wil overnemen en daarbij gesteund word door de corrupte Sherrif Cobb(Dennehy), een voormalig vriend van Paden. De film heeft een sterrencast met bijrollen van Joe Seneca, Lynn Whitfield, Jeff Goldblum, Jeff Fahey, John Cleese, Linda Hunt en Earl Hindman, beter bekend als buurman Wilson uit Home Improvement. De man wiens gezicht half schuil ging achter schutting. Het grootste minpunt was dat die irritante en onverantwoordelijke Jake het overleefde. Zulk dom roekeloos gedrag als hij vertoont wordt meestal met de dood bekocht. Hierdoor eindigt de film ietsje te blij naar mijn mening. Meestal rijd de held alleen weg in een western.

avatar van cor1946

cor1946

Een redelijke western. Maar de acteurs maakte het goed. Mooie plaatjes. Die Costner kan er ook geen reet van verschrikkelijk.

avatar van Movsin

Movsin

Wat onthou ik nu van deze film ? Wel, dat onze revolverhelden formidabel raak schieten en dat de "slechten" er op dit vlak niets van terecht brengen.

Te veel clichés om van een frisse wind in het westerngenre te kunnen spreken.

Viel me tegen.

avatar van Bandit

Bandit

Het acteren van Kevin Costner is hier inderdaad tenenkrommend

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Lekker wegkijkertje. De film duurt iets langer dan 2 uur, maar daar merk je niks van.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Hoewel het maar liefst 132 minuten duurt, is "Silverado" van Lawrence Kasdan enigszins moeilijk te benoemen. In tegenstelling tot Heaven's Gate (Film, 1980) , dat (althans in de onversneden versie) zich tot het uiterste inspant om de motieven van de hoofdpersonages uit te leggen, doet deze film het tegenovergestelde.

Misschien heb ik iets gemist, maar tegen het einde van de film wist ik nog steeds niet wat de vriendelijke sheriff (gespeeld met een charismatische minzaamheid door de stevig gebouwde Brian Dennehy) had tegen het heroïsche viertal. Hij had tenslotte eerder het leven van Kline gered bij de cavalerie-buitenpost. Toegegeven, Scott Glenn was hem iets eerder te hulp gekomen, dus wat we hier hebben is een held met verdeelde loyaliteiten. Dat kunnen we begrijpen. Maar ergens langs de lijn, zonder excuses of met verlof, Kline wisselt van kant en sluit zich aan bij Glenn en zijn enigszins vrolijk gestoorde broer (huiveringwekkend gespeeld met een passende afschuwelijke hilariteit door Kevin Costner) en de al even angstaanjagende Danny Glover.

Hoewel zijn script gebrekkig is, wordt de film toch met veel stijl en zwier geregisseerd door Lawrence Kasdan, die het inzicht had om de altijd geweldige, meermaals bekroonde Linda Hunt in een belangrijke rol te gieten. Het landschap, de art director, fotografie en muziek scoren zijn fantastisch.

Een ruime 7!

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Geen topper, maar wel een leuke western. Een film ook met een gedegen cast met zelfs John Cleese in een kleine rolletje, net als Jeff Goldblum al was die laatste eerder wat opvulsel met een vrij overbodig personage. Uiteraard moet je er de clichés wat bijnemen. Het is steeds verbazingwekkend dat de helden ongelooflijk goede pistolero's zijn. Ik zou niet weten wie van de vier als winnaar uit een duel zouden komen.

De bandits zelf stellen niet zo heel veel voor en het is inderdaad onduidelijk vanwaar hun afkeer komt voor de helden. Sheriff Cobb had wel wat flair, alleen werd er misschien iets te weinig met zijn personage gedaan. Hetzelfde geldt voor de knappe Rosanna Arquette. Eveneens erg weinig toevoegend aan de film. Dan was je nog beter af met de zus van Mal of de waardin Stella.

Een relatief lange speelduur, maar de film verveelt nooit. Zakt ook nergens echt in. Veel actie, veel schietpartijen. Vrij vermakelijk dus. Hoewel dus met hier en daar wat mankementen best een leuke western. En Danny Glover in een western: steeds leuk en hier met een grotere rol dan in Maverick.

avatar van Knorrepot

Knorrepot

Wat zijn we toch verwend met de hedendaagse films. Silverado is zo gedateerd. Op zich wel goede acteurs zoals Kline en Costner, maar het actiegehalte is zo traag.