• 9.377.371 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul Lynch

Met onder meer: Dennis Hopper, Asia Argento en Helen Shaver

Plot The Keeper

De vriend van de stripteasedanseres Gina wordt op brute wijze om het leven gebracht. Gina ontsnapt aan deze moordenaar omdat hij wordt gestoord voordat hij haar ook kan doden. De vreemde agent Krebs ontfermt zich over Gina en is wel opvallend vriendelijk voor haar. Krebs blijkt een psychopaat te zijn. Hij gijzelt Gina en sluit haar op in zijn kelder. Haar nachtmerrie begint pas echt als Krebs een luguber heropvoedingprogramma opstart. Hij wil van de stripteasedanseres een fatsoenlijke vrouw maken... zijn eigen vrouw!!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jesse93

Jesse93

Het acteer werk was niet echt geweldig. Spanning zat er niet in. Zelfs alsze probeerde te ontsnappen of bijna gevonden zou worden werd het niet eens spannend.En ja spanning heb je nodig in dit soort films. Het eind vond ik ook al raar.

avatar van Leno

Leno

Waardeloze film met slechte vertolkingen en een belabberd uitgeschreven script. Los van het matige uitgangspunt verloopt het verhaal erg stroef met als dieptepunt de uitbraken die hopeloos mislukken. Het einde is ook zeer matig waardoor er eigenlijk geen enkele reden overblijft deze film te gaan zien.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Een net niet-film. Hier had meer uitgehaald kunnen worden. Het blijft allemaal wat te braaf. Hopper met zijn zieke jeugd herhaalt het kunstje van zijn vader nog eens fijntjes bij de danseres Gina. Jammer dat hij zo braaf blijft, maar goed het is dan ook geen Horror, maar een Thriller.
Het had van mij slecht mogen aflopen, waardoor je nog een beetje wanhopig achterblijft. Nu een standaard B-film-einde en een film die je meteen weer vergeten bent.

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het geen misse film, maar ook geen waw film. Goed voor eens de zondagnamiddag te bekijken.

avatar van John Barry

John Barry

The Keeper vindt ik een redelijk goede film.

Ik vindt dat de film een redelijk spannend een boeiend verhaal heeft. Zoals ook in de plotomschrijving boven aan de pagina is te lezen gijzelt agent Krebs een vrouw Gina genaamd. Bijna de hele film gaat vooral over die gijzeling. De film wist bij mij goed de aandacht vast te houden en ik vond de film behoorlijk spannend.

Krebs vindt ik een interessant personage. Hij is duidelijk een grote engerd, maar hij is ook iemand die vindt dat wat hij doet het juiste is. Hij denkt echt dat hij Gina helpt door haar dit aan te doen. Dit komt door de opvoeding van zijn vader. Krebs is dus een vrij bizar en interessant personage. Dennis Hopper zet het personage uitstekend neer. Goed acteerwerk van Hopper. Het is wel jammer dat het acteerwerk van Asia Argento en van de rest van de cast niet zo goed is.

Ik vindt ook dat de film wat harder mocht zijn. Krebs blijft toch een beetje tam. Verder is het ook wel jammer dat de hele film wel voorspelbaar verloopt. Er zitten in de film niet echt verassingen.

Erg goed bij deze film vindt ik de muziek. De muziek zorgt tijdens de film toch wel voor een onheilspellende sfeer.

Al met al vindt ik The Keeper dus wel een redelijke film. Geen topper. Daarvoor is de film te voorspelbaar en wat te tam en is het acteerwerk niet goed genoeg. Maar deze film vindt ik toch wel een voldoende waard.

3 sterren voor deze film.