• 9.370.982 stemmen

A Little Trip to Heaven (2005)

Drama / Thriller | 98 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: IJsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Baltasar Kormákur

Met onder meer: Forest Whitaker, Julia Stiles en Jeremy Renner

Releasedatum: 11 mei 2006

Plot A Little Trip to Heaven

"There is no such thing as a no fault death."

Abe Holt is een verzekeringsinspecteur die een verschrikkelijk auto-ongeluk moet onderzoeken. Zowel de auto als het gevonden rijbewijs wijzen naar een bekende fraudeur die voor een miljoen dollar verzekerd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Merkwaardige film. In elk geval eentje die niet wil behagen, maar wel weet te boeien. Ik las hier ergens op de site afgelopen maand dat Forest Whitaker altijd Forest Whitaker speelt. Ik ben het daar geloof ik niet zo mee eens en deze film bewijst waarom. Hij is wellicht wel weer een goedzak, maar anders dan al zijn andere personages. Dat vreemde 'konijnenaccent' in deze film. Het is nóg mistroostiger dan anders.

Het laatste half uur van de film is inhoudelijk niet zo boeiend, maar wat vooraf gaat is fijn in zijn vertelstructuur en sfeer. Meestal verrassend en sowieso redelijk onderhoudend. Renner is een acteur die me pas recentelijk is opgevallen en hier hoewel nogal stereotiep toch wel met diepte. Ook altijd fijn om Peter Coyote in een film te zien. En ook al is het een Amerikaans verhaal, de film ademt duidelijk IJslandse sferen, oa in de muziek.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Tegenvallertje. Ik had, ondanks dat de rating hier niet bijzonder hoog is, er best veel van verwacht. Het verhaal, zoals hierboven (en op de hoes van de dvd) beschreven, leek me wel wat.

De uitwerking laat helaas wat te wensen over. Grootste nadeel is dat je halverwege de film al weet hoe de vork in de steel zit (op het moment dat Holt bij die graven staat). Neemt een heel hoop kijkplezier weg.

Daarnaast vond ik dat accentje enorm irritant, alsook dat stotterende gedoe van Holt.

Het einde, waarin eindelijk eens een onverwachte wending te zien is, trekt m'n beoordeling nog een halve ster omhoog: 2,5*.

avatar van AC1

AC1

Net boeiend genoeg om uit te kijken. De film miste iets intrigerends. (Zoals de vorige poster al zei, je weet te snel hoe de vork in de steel zit). De sfeer (regen, koude en mistroostige landschappen) is zeker niet slecht maar toch te oppervlakkig om te blijven hangen. Gekocht voor 1 Euro bij de speelgoedwinkel.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Fijne verrassing, dit filmpje. Zeer sfeervol en mooie beelden, hoewel ook ik nergens écht verbluft werd. Ook de score vond ik prima. Zoals wijlen Mochizuki Rokuro al zei, de prent doet erg 'Europees' aan.

Forest Whitaker haat ik normaal, maar in deze rol past hij goed. Rustiger dan anders, maar wel een vuil spelletje dat hij speelt met dat accent. Die Ijslander kun je natuurlijk alles wijsmaken, maar een bestaand Engels accent lijkt dit me niet. Kormákur denkt gewoon dat bepaalde Amerikanen zo spreken, terwijl ze van zijn film een lachertje maken op deze manier. Ook Julia Stiles is overtuigend.

Meer dan geslaagd werkje: 3,5*.

avatar van Elineloves

Elineloves

Forest Whitaker... Hij lijkt me een lieve, warme man. Ik zou wel kunnen zeggen dat films waar hij in speelt me vaak kunnen bekoren.

Zo ook deze. Het is natuurlijk een interessant iets, de hele verzekeringswereld. Veel mensen zijn er van overtuigt dat het barst van het bedrog en de fraude en dat de cliënten er altijd het zwakst uitkomen. Dit was dan ook precies wat hier telkens naar voren kwam. Gelukkig is dit niet het enige wat je te zien krijgt, de grauwe kleuren en de wanhopige sfeer laat de kijker empathie krijgen voor mensen waarbij het lijkt alsof ze in een uitzichtloze situatie zitten.

Net als Morgan Freeman, vind ik Forest altijd een bepaalde rust uitstralen. Hij weet je gerust te stellen en te kalmeren, en dat alleen met zijn non-verbale gedrag. Stiles zet ook een prima rol neer en weet te overtuigen.

Spannend... Nee, dat vind ik de film niet. Daarover is er teveel drama in de film. Het belangrijkste is dat de film je aandacht weet vast te houden, en dat is precies wat A Little Trip To Heaven doet.

Prachtige (donkere) settings, overtuigend acteerwerk en een duidelijk verhaal. Al leek het tegen het einde aan toch wel ietwat ''gemakkelijk'' en afgeraffeld, maar vooruit... Het is hem vergeven.

Jawel, ik ben toch blij deze film aan mijn collectie te mogen toevoegen.

avatar van rep_robert

Ook voor 1 euro gehaald bij de Blokker?

avatar van Elineloves

Elineloves

Inderdaad! Heb net de sticker er nog af zitten krabben.

avatar van rep_robert

Hmm, nooit problemen met die Blokker stickers, trek ze er zonder problemen vanaf

avatar van Justinw

Justinw

A Little Trip to Heaven

Toch wel een erg fijne film. Mede door de sfeer die Baltasar Kormákur hier neerzet. Volgens mij is de film ook deels in IJsland opgenomen. Maar hierdoor lijkt North Hasting net even wat meer geisoleerd van de buiten wereld. Het hele plot is aardig met een te verwachten twist. En ook het acteerwerk is sterk. Whitaker zet hier weer een sterke rol neer als ietwat onzekere verzekeringsinspecteur. Ik vond zijn accent juist wel een fijne toevoeging i.p.v. irritant. Ook Stiles en Renner doen het ook goed.

Thriller die het wat meer van de sfeer moet hebben. Was trouwens wel wat behoorlijk mis met de ratio van de A-Film uitgave. Vooral de credits vielen er nogal eens buiten.

* * *

avatar van revadebe

revadebe

Film die op veel punten best aardig scoort (acteerwerk, sfeer, mooie locaties), maar die door de korte filmduur over het geheel toch wat tegenvalt.

avatar van Baggerman

Baggerman

Toch wel genoten van deze film, dankzij de korte speelduur en de heerlijk kilkoude sfeer die de maker weet te scheppen.

Daarnaast mag ik Julia Stiles op één of andere manier altijd graag zien, net als Forest Whitaker met zijn prachtige lodderige bulldog-kop à la Droopy. Hij zorgt er toch wel voor dat ik deze film nog wel met een voldoende kan bekronen, want op de verzekeringstruukjes na stelt het verhaal niet veel voor.

avatar van Robi

Robi

Is het een thriller of is het een verzekeringsfilm? De dialogen zijn heel dubieus, en het acteren is ook nogal vaag. Eigenlijk is de hele film nogal vaag en knullig. Maar daardoor wordt hij ook weer nogal belachelijk en daardoor weer amusant. Dit zou wel eens een potentiele cultfilm kunnen zijn of worden. Maar ik ben geen specialist in dat genre, want eigenlijk heb ik er ook niet zoveel mee.

avatar van badfans69

badfans69

De hele film speelt zich rond 1985 af

link

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een film die het vooral van de sfeerschepping, mooie beelden en gave settings moet hebben, want het verhaal stelt niet zo veel voor. Het slappe einde is dan ook representatief voor het doelloze scenario. Forest Whitaker paste bovendien niet echt bij het geheel.

avatar van RuudC

RuudC

Beetje een tussendoortje. Iets wat behalve met de vrij korte speelduur ook te maken heeft met het relatief simpele verhaal. Een eerste keer zal de kijker nog aan het denken worden gezet, maar de puzzelstukjes vallen (te) snel op z’n plaats. Forest Whitaker heeft de leukste rol als verzekeringsagent. Met name die busscene vond ik best leuk, maar voor de rest weet het de middelmaat niet te ontstijgen. Alles draait natuurlijk om het verzekeringsbedrag van een miljoen dollar, waarbij de ene partij tot alles in staat is om uitbetaling te voorkomen en de ander juist datgene wil doen om het wel te ontvangen. De enige die je het geld gunt, is degene in de slachtofferrol. Naja, slachtofferrol... Later blijkt ze (tot op zekere hoogte) gewoon het spelletje mee te spelen.

De troosteloze landschappen zijn mooi overigens, maar voegen geen drol toe. Uiteindelijk ga je nadenken over bepaalde factoren, waardoor de geloofwaardigheid behoorlijk wankelt. Zeker wanneer het om de uitbetaling van een miljoen gaat, mag je er toch vanuit gaan dat men het lijk identificeert. In het uiterste geval zou dat toch met het gebit moeten lukken. Maar dat niemand in staat is om Kelvin te herkennen of doorheeft dat Frederick McBride dood is, vind ik wel heel schrijnend. Zo groot lijkt me de gemeenschap dan ook weer niet. Het zou vrij makkelijk moeten zijn om iemand te vinden die fraude kan bewijzen. Geen vervelend filmpje, maar het plot is zo lek als een mandje.

avatar van starbright boy

Begint sfeervol en best sterk. Met een paar fijne acteurs. Maar het plot en vooral de afwikkeling daarvan is tamelijk hopeloos. Dit is ongeveer wat je krijgt als je een slap script verfilmd met een interessante regisseur en goede acteurs, maar als de nadruk in de tweede helft veel meer op het verhaaltje komt te liggen zakt de film dan toch nog volkomen in elkaar.

Degelijke film, die vooral dankzij de goede rol van Forest Whitaker en de afgelegen locaties de moeite waard is.

Echt spannend is het niet, maar je bent toch benieuwd hoe Whitaker de daders gaat ontmaskeren. Hij heeft geduld, meer dan hij eigenlijk van zijn baas krijgt.

Jeremy Renner speelt goed een 'white trash' persoon, al levert dit ook een hoop ergernissen op; een iets minder extreem personage had zijn rol wat interessanter gemaakt.

avatar van Metalfist

Metalfist

Whitaker's beste rol

Soms kan het geen kwaad om je DVDs eens terug te gaan ordenen. Zo heb ik sinds een tijd geleden wat meer plaatsruimte en tijdens het sorteren kwam ik deze A Little Trip to Heaven tegen. Indertijd bij de Blokker gekocht (de lijmresten hingen nog op het hoesje...) maar compleet vergeten dus. De combinatie van een korte speelduur en Forest Whitaker gaven de doorslag om dit eindelijk gisteravond eens op te zetten.

Al had ik daar meteen spijt van toen ik zag dat Julia Stiles ook een grote hoofdrol in het geheel ging spelen. Ik heb al 2x geprobeerd om het 5e seizoen van Dexter uit te zien maar faal daar telkens in omdat ik me op den duur enorm hard aan haar begin te irriteren. Hier doet ze het nog redelijk maar is toch wel wat een smet op het geheel. Wel vermakelijke bijrol van Jeremy 'Hawkeye' Renner. Een personage dat je niet meteen met hem zou associëren maar het redneck gehalte gaat hem vrij goed af, al begint hij naar het einde toe wel wat te overdrijven. De ster van de film is echter Forest Whitaker. Zo'n typische acteur die altijd wel degelijk aanwezig is maar nooit echt memorabel is. Dit is echter één van zijn beste rollen (die scène met de bus in het begin is schitterend) en vooral naar het einde toe weet hij echt gevoel in Abe te steken. Die mistroostige ogen, dat stotteren, ... Erg sterk in ieder geval.

Alleen zonde dat het verhaal op zich nogal voorspelbaar is. De twist waar Frederick toch Kelvin blijkt te zijn zie je al van enorm ver aankomen en daar steunt de film toch voornamelijk op. Daarbovenop zit de film vol met onlogische onvolmaaktheden in zowel het plot zelf als in de acties van de personages waardoor de film toch wel wat punten verliest. Jammer eigenlijk want voor de rest is hier niet zo erg veel op aan te merken. Zeker qua sfeer weet Kormákur zijn ding te doen (al is de setting sowieso wel ideaal voor dit soort sfeerfilms, deed me wat denken aan Insomnia ook) en is het genieten van een aantal geslaagde scènes.

Leuk voor eens gezien maar meer ook niet. Geen ervaring met het overige oeuvre van Kormákur, hij is na deze Hollywoodpoging precies ook terug naar IJsland verkast, maar hier mist hij vooral de bal qua verhaal. Het plot is nogal simpel en je weet al vrij snel hoe het eigenlijk allemaal in elkaar zit. Dan rest enkel nog een uitstekende Whitaker en een paar geslaagde bijrollen.

Heb ik het nu gemist of: waarom wordt er tussen het cafe en de plaats van het ongeluk geen gestrande auto gevonden van die jongeman???

avatar van 93.9

93.9

mijnmoviemeter schreef:

Die wordt door de veroorzaker van het ongeluk meegenomen als zijnde een nieuwe auto.

Later zie je ook dat hij de auto inrijdt wanneer hij bijna 2 agenten omver rijdt.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een film waarbij ik continu bleef puzzelen.

Het verhaal is onderhoudend genoeg, de acteerprestaties voldoende, maar het is geen topfilm. Zo ben ik van mening dat het script op sommige punten iets beter mocht worden uitgewerkt. Toch heb ik mij niet verveeld, en heeft het verhaal zo z'n momenten.

Goed genoeg voor 4 prijzen en 2 nominaties, maar geen briljante film.

2,5 *

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Het had een wat "art house feel " in zijn sfeer.

Goed acteer werk,.

Maar na afloop vroeg ik me af wat ik nu eigenlijk gezien heb.

Vind J Stiles een mooie meid,,jammer dat ze niet meer rollen krijgt .

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dit nog een prima film. 'k vond het een boeiende film, die mede door de korte speelduur niet gaat vervelen. De cast deed het ook prima en toch nog redelijk wat bekend volk die in deze film meedeed. De film zag er goed uit.

Deze voor een prikje kunnen kopen en 'k heb het me niet beklaagd.

avatar van frans123

frans123

De film begint aardig maar zakt na een half uur weg in saaiheid en herhalingen.De echte twist kwam niet. Flink door gezapt naar laatste 15 min.

Niks bijzonders. Zit alleen met de vraag waarom iemand zijn leven op het spel zet voor niks?

Vraagje..; die auto waar Whitaker in reed is toch een AMC? Was een enorme miskleun die auto.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Deel 2 van de zondagse filmmiddag met deze A Little Trip To Heaven die net als de vorige film bepaalde verwachtingen creëert vanwege de cast maar dat uiteindelijk niet levert. Want ook deze film was beter op zijn plek geweest bij de kringloop en blijkt niet meer te zijn dan een statistiek op mijn profiel.

Het verhaal is simpel rond verzekeringsagent Abe die een bijzonder heftige ongeluk mag onderzoeken met een behoorlijke hoge uitbetaling van een miljoen dollar. Sowieso is Whitaker altijd van meerwaarde, geldt, is dat net zo voor Jeremy Renner, en is Stiles gewoon erg leuk om te zien. De soundtrack mag ook zeker benoemd worden als behoorlijk gelaagd, en is IJsland natuurlijk altijd een fantastische locatie om te filmen waar het duister en naargeestig kan zijn, maar het land tevens over prachtig natuurschoon beschikt en de momenten in de sneeuw prachtig zijn. Dan is er natuurlijk het plot nog die zich aanvankelijk als redelijk mysterie ontwikkeld waar dingen niet zijn zoals ze lijken.

Maar helaas is het daar een beetje meegezegd, want de daadwerkelijk connectie tussen het stel vind ik vrij voorspelbaar, is het accent van Whitaker best wel storend, maar ontbeert het geheel vooral ritme en een beetje meer tempo waar het geheel ook nog eens spanningsloos aanvoelt. Sterker, A Little Trip To Heaven is vooral een beetje vreemd en raar, bevreemdend en wazig en faalt om echt aan te komen. Afijn, zoals reeds gezegd, weer één voor de statistieken want verder slaagt de film er niet in indruk te maken.