• 9.374.678 stemmen

A Little Trip to Heaven (2005)

Drama / Thriller | 98 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: IJsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Baltasar Kormákur

Met onder meer: Forest Whitaker, Julia Stiles en Jeremy Renner

Releasedatum: 11 mei 2006

Plot A Little Trip to Heaven

"There is no such thing as a no fault death."

Abe Holt is een verzekeringsinspecteur die een verschrikkelijk auto-ongeluk moet onderzoeken. Zowel de auto als het gevonden rijbewijs wijzen naar een bekende fraudeur die voor een miljoen dollar verzekerd is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

De eerste Amerikaanse film van de regisseur van 101 Reykjavík, zie ik nu. En met Ghost Dog in de hoofdrol. Verhaal klinkt (nog) niet echt om naar uit te kijken, maar ben benieuwd...

avatar van Fahrenheit

Fahrenheit

De eerste Engelstalige film van regisseur Baltasar Kormakur. Toch een film om in 2006 naar uit te kijken, met Forest Whitaker in de hoodrol en met muziek van Mugison.

avatar van gotti

Ga d'r heen op het IFFR. Ben toch wel benieuwd. 101 Reykjavík was erg leuk en Withaker is mijn held sinds Ghost Dog.

avatar van gotti

Verder dan 'wel aardig' kom ik niet. Jammer dat deze regisseur (ook weer) richting de Hollywood kant gaat en niet zijn eigen stijl verder ontwikkelt (101 Reykjavík vond ik erg sterk namelijk).

avatar van titan

titan

Wel aardig is misschien een iets te povere kwalificatie, maar boven de middelmaat stijgt het inderdaad nooit uit. Het is goed te pruimen, het verhaal steekt (hoewel verre van origineel) goed in elkaar en Whitaker speelt opvallend ingetogen, maar daarmee hebben we het ook wel gehad. Een typisch geval van 3* derhalve.

avatar van Redlop

Redlop

De film moet het vooral hebben van de sfeervolle impressies van het ruige Midwesten. Rol van Jeremy Renner deed me denken aan de white trash-interpretatie van Brad Pitt in 'Kalifornia' trouwens.

Het verhaal is middelmatig inderdaad. Dit hebben we al vaker gezien. Titan heeft gelijk

avatar van Gehenna

Gehenna

Aardige film over een verzekering fraudezaak, maar ook niet meer dan dat. Forest Whitaker als de verzekeringsinspecteur verraste me wel overigens, mooie rol van hem.

Film is vooral gespitst op het onderzoek na een ongeluk waarbij de verzekering 1 miljoen zou moeten uitkeren, echter hangt er een onfris luchtje om het hele gebeuren. 3*

avatar van james_cameron

Rauw, effectief verhaal dat helaas iets te dun blijkt om tot het einde te boeien. De akteurs zijn uitstekend en het camerawerk is prachtig, maar de muziek is soms wat misplaatst en de film kent te weinig verrassingen om echt memorabel te zijn. Jammer, want de troosteloze sfeer is goed getroffen.

avatar van Raffael77

Raffael77

dit is een goeie drama, goed gespeeld door forest

en de rest, hij was beter dan dat ze zeiden. een 7

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Hele gave film. Goed geacteerd en verhaal was echt goed vond ik persoonlijk. 4*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heb de film nog niet gezien, maar alleen voor de dvd-cover zoals ie bij Bol.com staat zou ik hem al aan willen schaffen :

Ik vind hem werkelijk prachtig!

avatar van V

V

Leuk gegeven, mooie plaatjes, geweldig eindshot (Whitaker in zijn eigen levensverzekering spotje) en een goed acterende Jenner. Helaas werkte Whitaker vooral op mijn zenuwen met zijn vage accent en zijn gestotter en was de film op zijn zachtst gezegd tamelijk ongeloofwaardig. 2*

avatar van Pascal A

Pascal A

Aardig voorspelbaar verhaal, en kan een beetje saai zijn om naar te kijken.

avatar van Reinbo

Erg fijn thrillertje. Prachtig gefotografeerd en ook de art direction en het acteerwerk zijn top. Zeker dikke 3,5*, neig zelfs naar 4*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat is die Forest Whitaker toch goed! leuk verhaal. weer ens iets anders. 3.5

avatar van tevelenco

tevelenco

Lekker langzame thriller met een duister en misterieus sfeertje.

En een erg leuke rol voor Forest Whitaker.

Het verhaal zit goed in elkaar maar je moet wel goed op blijven letten om precies te weten hoe de vork nu in de steel zat.

Al met al een aardige film die zeker gezien het langzame karakter niet ieders smaak zal zijn.

Maar als je eens op zoek bent naar een niet alledaagse en sfeervolle thriller mischien wel een aanrader.

avatar van Haterd

Haterd

Aardige film, Whitaker speelt zeer goed en ook Stiles, die ik tot voorkort niet uit kon staan, kon mijn goedkeuring wegdragen.

Einde van de film had ik moeite mee, personage van Whitaker en de verhaallijn was er in mijn ogen (hoewel dicht bij, nog) niet naar om zo in te grijpen en zich op te offeren voor Stiles en het zoontje.

avatar van Sergio

Sergio

Ik had niet zo moeite met het einde, gek genoeg had ik zoiets wel verwacht. Het constant zoeken naar een reden om het bedrijf geld te besparen bracht Abe Holt (Whitaker) misschien op het idee om het eens anders aan te pakken.

avatar van vwtune

vwtune

Forest Whitaker acteerd goed, daar is ook alles mee gezegd. Ik vond er verder niet veel aan.

Een film voor een regenachtige zondagmiddag of woensdag avond.

avatar van WB

WB

Haterd schreef:

Niets aan toe te voegen! Behalve dat ik me af en toe wel ergerde aan het accentje van Whitaker...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Hmm, was weinig onder de indruk van deze landerige verzekeringsthriller (nouja, thriller is een groot woord). Whitaker erg onovertuigend en ook het verhaal houdt niet over.

avatar van Zinema

Ondanks enige voorspelbaarheid heeft de film genoeg in zich om te blijven boeien. Met name de sfeer is sterk, evenals het acteerwerk. Goed.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Geslaagde detective film die kwa onderwerp ook wel een beetje in het rijtje past bij Insomnia, Fargo en Crimson Rivers. Onderwerp: moordzaak in een sneeuwerig, afgelegen oord. Opniew vond ik Forest Whitaker weer uitstekend acteren. Whittaker is over het algemeen eigenlijk altijd wel goed en de sfeer van Hastings is bijzonder somber en grauw. Ook is het verhaaltje wel mooi en duidelijk verteld. Vooral die Mr Rodriguez vader alias moordenaar vond ik bijzonder onprettig. Vooral die moorden die hij pleegt door het slachtoffer ongegordeld meelaten rijden en vervolgens hem dood door keihard ergens aan te botsen.

Gewoon een geslaagd detectivje met weer een geweldige rol van Whittaker. Mooi verhaaltje, mooie settings en achtergronden. Ja, deze kan der wel in.

Positief.

Het is vooral Whitacker die de show steelt. Vind dit denk ik veruit z'n beste rol. Hij draagt de film makkelijk, en weet een verder wat doods verhaaltje tot leven te wekken.

Visueel ook wel aantrekkelijk, hoewel het nooit echt indrukwekkend wordt. Toch veel mooie shots en goed gebruik van setting. De soundtrack staat daar schril tegenover. Povere muziekjes die sfeerloos de beelden in de kou laten. Jammer.

Verhaaltje is deze keer ook een echte dooddoener. Lijkt meer een kapstok voor dramatische ondergronden, maar die kon ik dan ook weer niet herkennen. Gewoon een lamgeslagen riedeltje over verzekeringsfraude.

Gelukkig weet het visuele en Whitaker de film te dragen (en te redden). De korte speelduur helpt ook nog handje, waardoor het geheel toch zeer lekker wegkijkt.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gisteren gekocht, vandaag dan maar gekeken.

Na een klassieker als ''Magnolia'' is de eerst komende film, a little trip to heaven, heel raar om naar te kijken. Je moet je gedachte even op 0 zetten, zodat je geen films, die totaal verschillend zijn, onbewust gaat vergelijken.

Popcorn en cola, de film kan beginnen.

A little trip to heaven is geen slechte film, het is een bovengemiddeld thriller. Maar zelfs na het best schokkend einde werd ik simpel weg niet geraakt. De film kwam niet goed binnen. Dat deed me toch aan het twijfelen, want de film heeft zeker wel veel diepgang. Misschien is het gewoon zoals het is, ik kan niet alle films aangrijpend vinden.

Toch met een goed gevoel gezien, het grauwe sfeertje is erg mooi verfilmd en het acteerwerk was geloofwaardig en goed, realistisch (Julia Stiles!).

Niks mis met zoon film, alleen er was geen ''wauw-gevoel''. Gewoon een goede film.

3,5 sterren

avatar van Thom1994

Thom1994

A little trip to heaven...

Forest Whitaker, vond ik, als hoofdrolspeler in deze film, erg sterk acteren. De rest van de cast was redelijk, maar niet bijzonder goed.

Ook vind ik het verhaal niet helemaal 100% kloppen, en sommige delen zijn een beetje ongeloofwaardig.

Verder vond ik de film redelijk goed. Ik heb getwijfeld tussen een 3* en een 3,5*, maar uiteindelijk is het een 3* geworden. Misschien geef ik deze film na een volgende kijkbeurt wel een 3,5*.

avatar van 606

Aardige detective filmpje met een prima verhaaltje.

Forest doet het goed.

Rest van de acteurs zijn ook voldoende.

avatar van rep_robert

Dit is een film met een extreem simpel verhaal dat echt weinig verrassingen kent. Gelukkig is de cast erg sterk, vooral Whittaker is in vorm. Ook ziet de film er visueel prachtig uit en is de tijdsduur lekker kort waardoor deze film lekker wegkijkt als tussendoortje.

avatar van Thom1994

Thom1994

Meeste mensen geven 2,5* -> 3,5*. Dat is ook wat deze film waard is. Over het algemeen ben ik wel een fan van Whitaker, maar in deze film was hij absoluut niet bijzonder.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film, weliswaar met een niet echt boeiend verhaal.

Alweer een prima Forest Whitaker en een goede Julia Stiles.

Geen topfilm dus, maar een aardige middenmoot.