• 9.374.148 stemmen

Geregisseerd door: Duncan Roy

Met onder meer: Matthew Leitch, Diana Quick en George Asprey

Releasedatum: 28 oktober 2004

Plot AKA

"Lies are like wishes: tell enough of them... some of them come true."

Dean zit opgesloten in een wrede wereld. Hij woont in een arbeidersbuurt, heeft een vader die hem sexueel mishandelt en een moeder die ervan overtuigd is dat ze de vriendin is van een rijke familie waarvoor ze werkt. Dean vlucht het huis uit, op weg naar Lady Gryffon, een van de zogenaamde vriendinnen van zijn moeder. Na ze ontmoet te hebben trekt Dean bij haar in huis, maar is al snel gedwongen te vluchten na een ruwe aanvaring met de jaloerse zoon des huizes: Alex Gryffon. Dean is ten einde raad totdat hij de charismatische Amerikaan Benjamin ontmoet. Hij besluit naar Parijs te gaan om werk te zoeken, en neemt noodgedwongen snel de identiteit aan van Alex Gryffon.

Tot de aankomst in Parijs vond ik de film goed en interessant, maar vanaf Parijs vond ik er niks meer aan. Weg opbouw, en het verhaal ging vanaf dat moment zwalken en de acteerprestaties begonnen me ook steeds meer tegen te staan. Dan heb ik het uiteraard niet over Matthew Leitch, die acteert geweldig.

avatar van starbright boy

Tsja, een niet onaardige, tamelijk oppervlakkige verfilming van een vrij intereressant gegeven. Met name door het script en de niet erg overtuigende acteerprestaties (volgens mij vooral een regiekwestie, ik zag nogal wat botsende acteerstijlen). De drie schermen zijn een interessante toevoeging, maar er wordt niet altijd even veel mee gedaan. Op sommige momenten maakt het de film serieus beter, maar vaak lijkt deze film zich niet meteen te lenen om er echt heel veel mee te doen.

Interessant stijlidee en een soepel wegkijkende film, maar niet iets dat echt veel indruk maakte.

avatar van skip

skip

Film waar meer in had kunnen zitten, maar op deze manier in beeld gebracht middelmatig