• 9.372.317 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Peru

Geregisseerd door: Luis Llosa

Met onder meer: David Carradine, Peter Nelson en Sherilyn Fenn

Plot Crime Zone

"God is dead. Hell still exists."

Een futuristisch verhaal over twee rebellen die veroordeeld zijn te leven als "Subgrades" in een nachtmerrieachtige wereld waarin ze voortdurend in de gaten worden gehouden. Ze proberen te ontsnappen en dit ontaardt in een overweldigend avontuur.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Slechte film, saai en er gebeurt weinig in. Het is gewoon een soort derderangs Blade Runner. Slechte acteurs ook. Decors zijn wel redelijk en standaart maar voor de rest is dit een Bad-Movie.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lekkere Carpenteresque soundtrack maar verder is dit niet veel meer dan een goedkope post apocalyptische sf film waar er beteren van zijn.

avatar van gotti

*Snurk*.

Sfeer ontbreekt, volgeplempt met kutmuziek en acteerwerk om van te huilen.

avatar van Nephilim

Nephilim

vanavond cult/bad movie night en deze gezien. Zeer zeker er B-film maar ook erg vermakelijke blade runner/1984 achtige trash.

Carradine is altijd leuk en de tieten van Sherilyn Fenn waren ook niet vervelend om naar te kijken.

Lekkere soundtrack ook.

Oh geweldige one-liner ook: "Show me your dick subgrade!"

avatar van RuudC

RuudC

Waar ging dit nou in godsnaam over? Typisch in film die vroeger nog wel de VHS gehaald heeft, maar in het DVD/blu-ray tijdperk compleet vergeten is. Ik kan het niemand kwalijk nemen, al hoopte ik uiteraard wel op een pareltje gestuit te zijn, toen ik deze film ergens op een rommelmarkt kocht. Wat echt prachtig is, is de poster. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe dol ik ben op dit soort felgekleurde eighties artwork. Helaas is de poster het enige aan deze prent wat een compliment verdiend.

Nogmaals, ik heb eigenlijk geen idee waar het over ging. Mijn interesse was na een minuut of twintig dan ook zo goed als weg. Het enige dat ik me echt kan herinneren waren de vele scenes die geschoten zijn in vervallen achterstandsbuurtjes en een redelijke hoeveelheid vreemde dialogen. Er was wel een plot, maar dat was zo verschrikkelijk gaar. David Carradine komt in elk geval zelden in beeld gewandeld. Crime Zone mag dan wel geen complete abominatie zijn, maar ook zeker niet goed, laat staan vermakelijk.

avatar van ipman-99

ipman-99

"God Is Dead, But Hell Exists." ... " !!!

Fantastische Sf-Actiefilm !!! Heerlijk B-entertainment in de traditie van "Death Race 2000" en "Blade

Runner" achtige trash ! De soundtrack was overheerlijk en typische toepasselijk bij dit soort genre van films.

B- actie van de bovenste plank met een 'stoere' David Carradine en Sherilyn Fenn (die trouwens ook even

'naakt' is te zien ) ! Mijn moment opnames en film marathons die ik regelmatig zie met mensen waarin er wordt

gestemd ..., bepaald dat ik nu weer even in dit soort genre films zit ! Zo gaan we heerlijk rond en genieten we

volop !

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Zeer belabberde en slechte B film.

Niet eighties waardig.

avatar van Kondoro

Kondoro

"God is Dead. Hell Still Exists.”

Tja, als ik lees hier beneden mij dat deze film niet eigthies waardig is, dan lach ik de ballen alweer uit mijn broek. Deze film is precies wat je mag verwachten van een eigthies film, straalt ook diezelfde klasse uit die de toppers in hetzelfde genre ook hebben en doet eigenlijk bijna alles wel goed. Toch is deze film geen topper, en ja ik weet dat het een beetje dubbelzinnig klinkt wat ik nu zeg maar, deze film is helaas gewoon niet goed op veel vlakken, en dat vond ik echt wel jammer. Eigenlijk komisch het begin van deze film vertelt je gelijk waar ze direct naar toe willen, een onwijs b-matige en nietszeggende openingsscène waar je later in de film ook geen reet meer mee deed, het mooiste was wel toen de vrouw aan kwam rennen in slow-motion wat, volgens mij gewoon eerder gespeelde slow-motion was dan echte slow-motion, echt mooi.

Voor de rest valt er ook niet heel veel te vertellen, het verhaal is wel geinig maar werd nergens echt interessant en eigenlijk is dat helaas wat er ook fout gaat in de film. Ik vond het na een tijdje niet meer zo heel interessant en na een ruim uur was ik er ook echt wel klaar mee. Nergens bereikt de film echter het niveau wat die had moeten halen en dat is best wel jammer, wat ik al las de film is erg sfeerloos waardoor de film ook nooit pakkend en/of boeiend werd.

Tja, als je poster bekijkt (hoe de beste man zijn wapen vasthoudt) kun je wel een beetje raden waar de regisseur zijn idee vandaan houdt. Duidelijk dat deze film geïnspireerd is door vele jaren tachtig cult-classics, noem een EFNY en The Terminator. Tja, hij haalt het niveau in ieder geval nergens.