• 9.370.277 stemmen

The Blood Beast Terror (1968)

Horror / Mystery | 88 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Blood Beast from Hell / The Deathshead Vampire / The Vampire-Beast Craves Blood

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Vernon Sewell

Met onder meer: Peter Cushing, Robert Flemyng en Wanda Ventham

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Blood Beast Terror

Een wetenschapper werkt met genetisch materiaal. Hij creëert een wezen dat in staat is om te transformeren van een dodelijk monster naar een bloedmooie vrouw. Het wezen leeft overdag als de dochter van de wetenschapper, maar als monster, leeft ze van mensenbloed...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Detective Inspector Quennell

Vascago

Klinkt geweldig.

avatar van Vascago

Vascago

Lees net op ImdB dat Peter Cushing dit zijn slechtste film ooit vond.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Komt nu ook uit op Blu-Ray door Redemption. (regio 1).

The Blood Beast Terror Blu-ray

Geen ondertitels, helaas.

avatar van megaman

megaman

Een poosje geleden heb ik de Blu Ray van 'Odeon Entertainment' besteld via Zavvi.nl. Qua thema deed deze film mij nog het meest denken aan het eerder verschenen The Reptile (1966). The Blood Beast Terror is helaas wat saaier en de spannende momenten, die toch al schaars zijn, worden afgewisseld met te veel fragmenten die nauwelijks iets met het plot te maken hebben. Ik doel dan voornamelijk op het Frankenstein toneelstuk (leuke verwijzing naar Peter Cushing?) en het moment waarop de inspecteur met z'n dochter een hotelletje neemt. Vooral bij dat laatste had ik zoiets van; "waar gaat dit heen?". Maar gelukkig sloot het fragment toch weer aan bij het thema van de film. Het einde vond ik vrij zwak, meer iets van een B-film van de jaren '50 of daarvoor. Qua sfeer en verhaal was de film wel interessant genoeg met opvallende personages en Cushing die weer puik acteerwerk aflevert. Ook de soundtrack heeft z'n charmes en komt wat moderner over dan van sommige Hammer klassiekers uit die zelfde periode. In dit subgenre van de Creature-Feature, waarin vrouwen de monsters zijn, zijn er zeker betere films (o.a. Species, The Reptile, Bitten en Splice) maar Blood Beast Terror is gelukkig verre van slecht. Leuk om een keer op te zetten op een regenachtige zondagmiddag

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vernon Sewell's Curse of the Crimson Altar was nog wel te doen, maar deze 'Blood Beast Terror' is gewoonweg saai.
Peter Cushing zet zoals altijd wel weer zijn beste beentje voor, maar zelfs hij kan er niets aan doen dat zijn personage wat stoffig overkomt. Helaas is Robert Flemyng's personage niet veel beter.
Wanda Ventham zorgt nog wel voor wat vrouwelijk schoon, maar weet verder ook geen memorabel personage neer te zetten.
Daarnaast is de ontknoping en de onthulling van het monster wel erg zwakjes. Verre van angstaanjagend. Het idee van een soort mot monster is misschien wel redelijk origineel, maar verre van angstaanjagend.
Er zijn heel wat betere creature-features op de markt dan deze. Wat mij betreft kan deze dus overgeslagen worden. Misschien is het nog net iets voor de Peter Cushing liefhebbers, maar meer dan dat ook niet.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Maar goed dat ik de premise niet gelezen had of er was werkelijk geen mysterie geweest in deze film. Ik ben het met voorganger Richard eens. Deze film is gewoon saai. Bovendien springt het verhaal van de hak op de tak, personages die komen en gaan. De locaties, setting en kostuums zijn wel allemaal goed, maar het is geen memorabele film.

avatar van blackwolves

blackwolves

oke niet zijn beste film van deze acteur maar niet slecht te noemen . het horror gehalte was redelijk te noemen in het begin leekt het meer op de oude hammer dracula films de koets die over een donkere weg rijd verlicht door het wat wazige maanlicht en de rode letters die tipisch is voor deze soort horror films en voor de jaren. net als de films dracula gebeurt het in de nacht een schreeuw een doodskreet iemand word vermoord en ook de getuigen ondergaat het zelfde lot als het slachtoffer. tot zo ver een prima begin en opening maar jammer de film vertelt dan opeens wie is en als je gewoon bent om tv series en films van detective te kijken dan moet het echt niet verder zoeken natuurlijk kon je het mis hebben? maar naarmate de film verder gaat is de toch wel de gene die je in het begin zied toch erg verdacht en al het mysterie rond de film is wat verdwenen en dat is wel erg jammer. toch voor de acteur 3 sterren waard

avatar van joolstein

joolstein

Weinig geslaagde poging van Tigon British Film Producties om een Hammer-lookalike te maken....Maar dit is duidelijk Hammer niet. Het uitgangspunt is een soort detective/mystery-verhaal. Detective/ Inspecteur Quennell van Scotland Yard moet in de negentiende eeuw een reeks moorden onderzoeken die zijn gepleegd, dit leidt naar Dr. Carl Mallinger een professor in de entomologie en zijn dochter Clare.

Goh zouden die er iets mee te maken hebben? Tja... verrassingen zijn er niet! Wel veel toespelingen op insecten, en met name op de ‘were-mot’ of doodshoofdvlinder, (ja die nachtvlinder uit The Silence of the Lambs) die direct duidelijk maken wat de omgeving onveilig maakt. Behalve dan voor de personages die tijdens het onderzoek vooral wat rondhangen en socializen met andere gasten. Er was zelfs een scene waarin er een toneelstuk werd opgevoerd...? Hm Roger Cormans low-budget The Wasp Woman (1959) deed de dingen toch veel beter dan!

Het is pijnlijk duidelijk dat de film is verlengd met extra scènes die weinig tot geen invloed hebben op de plot.om het maar op te vullen tot een meer acceptabele speelduur. Om nog maar te zwijgen van de aanwezigheid van Roy Hudd in twee scènes als een niet-genoemde mortuariumverzorger, die niets van waarde toevoegt, inclusief zijn bedoelde humor. Ook het nauwelijks waargenomen titelwezen was uiteindelijk niet zo heel bedreigend. maar als het beest de vorm van dochter “Clare” aannam zag je actrice Wanda Ventham Zij is de moeder van Benedict Cumberbatch! Onhandig en niet geslaagd maar de slechtte van Peter Cushing was het zeker niet!