• 9.371.676 stemmen

Oesters van Nam Kee (2002)

Drama / Romantiek | 117 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 september 2002

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Oesters van Nam Kee

De film vertelt het verhaal van de liefdesgeschiedenis die de jonge 18-jarige gymnasiast Berry (Egbert-Jan Weeber) beleeft met de iets oudere Thera (Katja Schuurman). Berry leidt een dubbelleven; hij houdt voor zijn licht criminele vrienden uit Amsterdam-West zorgvuldig verborgen dat hij eigenlijk uit het enige villastraatje in deze wijk afkomstig is; alleen Thera neemt hij volledig in vertrouwen. Wanneer hun liefde, geconsumeerd met oesters in restaurant Nam Kee, een hoogtepunt bereikt, verdwijnt ze plotseling uit het leven van Berry.

avatar van nina00films

nina00films

volgens mij is het doodzonde dat zo'n aannemelijk talent als Eggie Weber in deze films speelt. wat ik vooral erg irritant vond was het onduidelijke verhaal...

avatar van doron v

doron v

Wat een opluchting voor egbert JW moet het zijn nu hij een goede rol speelt in van god los! Hij had toch bijna zijn cariere een beetje verneukt door in deze opgehitste productie te spelen..

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Heb het boek niet gelezen, maar het zal vast beter zijn dan de film (dat hoop ik in ieder geval).. Alleen Katja krijgt 2 sterren

avatar van Boule

Boule

Waarom nou al die sexscenes he?

Ik werd er echt nog geen 1 seconde vrolijk van hoor...die siliconen van Katja.

En waarom wilde Katja nou niet gewoon tegen die gozer zeggen hoe de vork in de steel zat?

En je kunt naief zijn, maar zo naief als die gast: een epileptisch aanvalletje links en naakte fotoshoot rechts: ach, wat maakt het ook uit!!!

Het is jammer, want op zich is de film wel boeiend genoeg. Maar had die onzinnige sex (tijdens de repetities zag je de regisseur een teken doen wanneer ze klaar moesten komen, wat een farce!) weggelaten en daarvoor meer geconcentreerd om het verhaal nog wat uit te diepen, dan kan er zo een punt bovenop!

avatar van landrover

landrover

beetje nageaapt van turks fruit, dies vanavond in ieder geval wel op TV!

avatar van wackyboy

wackyboy

Verschrikkelijk, wat slecht zeg.

Had deze film, samen met "Ik ook van jou" van een vriend te leen gekregen. Had al wat slechte recensies gelezen over deze film, dus ik had er anders beslist geen geld aan uitgegeven door ze in de videotheek te huren. Maar goed, als het gratis is... (ben ook maar een Nederlander)

Het boek was trouwens wel goed, geen meesterwerk, maar beslist een lekkere weglezer. De film daarentegen vond ik behoorlijk saai, zelfs het Katja bloot was boring, veel te gestyleerd. En dan dat Turks Fruit moment op de fiets, ben benieuwd wat dat moest voorstellen, een hommage of gewoon slecht gejat?

Gauw vergeten deze film.

MaTtIeBoY

Katja,s koplampen waren anders wel prettig om te zien maar aan het verhaal hadden ze wat meer aandacht moeten besteden.*** sterren voor Katja

avatar van raijmmar

raijmmar

Een redelijke nederlandse film maar wel met een slecht einde.

avatar van Drijntje

Drijntje

Ik had de film nog niet eerder gezien en was geschokt. Ik had allerlei negatieve geluiden om mij heen gehoord, maar ik vond de film buitengewoon goed! Natuurlijk heb ik me ook wel eens geërgerd tijdens de film aan Katja Schuurman. Maar dat kwam, wat mij betreft, niet door haar acteerprestaties. Wat ze ook doet, je blijft er een Jessica Harmsen van Goede Tijden, Slechte Tijden in horen, dat is wel jammer. Vooral voor Katja zelf. Ik vond de film spannend, goed gefilmd en heb zelfs hier en daar een traantje moeten laten.

avatar van dartviper

dartviper

De film is mooi, goed verhaal en natuurlijk KATJA

avatar van Droopy

Droopy

Teleurstellend, Dat is mijn waardering voor deze film. Het verhaal is dun, de snelheid zit er niet echt in en de acteerpresaties van Katja vallen me tegen. Ze krijgt het niet voor elkaar om de emotie over te brengen op de kijkers. Egbert daarentegen lukt dat veel beter.

Voor deze prestatie en het mooie lichaam en g**** blik van Katja 2.5 ster.

avatar van Phooze

Phooze

Het verhaal was nog redelijk ok tot op het moment dat Katja raar gaat doen, en filosofisch gaat zwijmelen over dat wat goed is niet voor altijd kan zijn. Ik begon er ineens maar weinig van te begrijpen.

Hoe het verhaal in beeld is gebracht vond ik niet zo. Beetje rommelig, geen continu gevoel, gewoon bagger. Toch nog best vermaakt met het verhaal an sich. 3 sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

De enige twee goede dingen aan de film:

Katja Schuurman en jeugdspeler van de beste club van Nederland Ajax!

Wat een saaie slechte drama film!

Soeperman87

Kan aan mij liggen, of laten we het er maar op houden dat smaken verschillen, maar zelfs na 3 keer de film te hebben bekeken, en 1x het boek te hebben gelezen, boeit het verhaal me nog steeds.

Ik vond het echt een super film. Een topwerk van eigen bodem. Heb 'm ook maar op DVD aangeschaft. Ik geen 'm een 5. En dat is gewoon een kwestie van; smaken verschillen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Phooze schreef:

Het verhaal was nog redelijk ok tot het moment dat bladiebla...

Dit is precies wat mij irriteerde aan de film. Ik snapte niet waarom ze deed wat ze deed en ik haakte volledig af. Ik schreeuwde nog "leg nou eens uit waarom!" naar het scherm, maar Katja luisterde niet.

Ik bleef achter met een waardeloos en bekocht gevoel.

Tijdverspilling.

1 ster.

P.S. de naam van de regisseur lijkt op "piemel."

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Tsja niet al te best. Ik heb me bij deze film niet vermaakt en vond ook grote delen van de film niet boeiend. Ja Katja naakt oke daar doen we het dan even voor maar het acteerwerk van haar tegenspeler vond ik niet echt goed. Je ziet dat hij kan acteren (ook gezien in finals) maar door een verhaal waar haken en ogen aan zitten en een script wat niet geloofwaardig is komt het niet uit de verf. Echt een tegenvaller. 2 sterren voor katja

Die naam van de regisseur is echt stoer ghehe.

avatar van gotti

Weeber was beter in Van God Los, Schuurman is altijd leuk om naar te kijken, maar die heeft ook beter rollen gespeelt en ook het al eerder genoemde script kent nogal wat (storende) gaten. Toch is het geen vervelende kijkervaring, mede dus door Katja en het vlot lopende verhaal....

avatar van tjp1994

tjp1994

film is gewoon niet goed. schuurman is leuk en laat redelijk wat zien. maar het kan de film niet redden

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Katja is ook maar een overschatte muts met haar siliconen en hese "bweeh wat klink ik zwoel hehhh" stem.

Deze film is echt flut. Zeker het psychotisch einde wat een soort Taxi Driver climax is. Een film die vanalles moest worden maar uiteindelijk niets werd wat mij betreft.

avatar van alexis

alexis

over de film... wazig verhaal, wel aardig gefilmd.

katja mwah, niet alles zien en verbeelden was toch beter, dan zo!

ik ben ben reclame, blijft mooi; toch jammer dat die uit het straatbeeld zijn verdwenen.

* voor de ben-reclame

* voor katja

avatar van starbright boy

Een paar jaar geleden las ik het boek, dat vond ik best goed en ik dacht meteen: "Daar zit een film in". Een half jaar later hoorde ik dat er een film van kwam. Het heeft tot nu geduurd voordat ik 'm zag. En ik merkte meteen dat het boek diep was weggezakt.

De film vond ik niet goed. Om te beginnen weer een totaal misplaatste flashbackstructuur. De film is totaal sfeer- en spanningsloos. En daardoor totaal ongeloofwaardig. De hele angel ligt meteen uit het verhaal. Passionele liefde wil ik voelen. Paniek als Berry Thera kwijt dreigt te raken. Een drukkende spanning tegen het einde. Katja wordt nooit echt een mysterie als Thera. En dan blijven onduidelijkheden ergerlijk. Weeber vond ik veel beter in Van God Los en Uitgesloten. Rommelige film ook met soms ergerlijk lelijke shots.

Ik zou het boek een moeten herlezen om uit te vinden waarom ik dat best goed vond. Uit deze film heb ik het niet terug kunnen halen.

avatar van wobro

wobro

Quelle tristesse... Eindeloos veel goede bedoelingen die leiden tot zoveel verdriet.

Soeperman87

Na herziening verander ik mijn cijfer.

Ik vind het een erg leuke en spontane verfilming van een iets beter geschreven roman.

Het verhaal is pakkend en vlot - de film is in tegenstelling tot dat nog erg sloom en traag. Dit maakt de sfeer in de film wel passender vind ik.

Het camerawerk is prachtig, en het verhaal is orgineel. Toch zijn er nog enkele aanmerkingen op deze film:

- Het geluid is niet indirect perfect. Helaas verre van dat. Vaak genoeg valt het geluid weg, of verzwakken de stemmen.

- Veel dingen worden onduidelijk verteld of overgebracht op de kijker.

- Bellangrijke elementen die wel in het boek voorkwamen, zijn uit de film geschrapt. Oa. de vader van Berry en zijn ziekte komt helemaal niet in de film voor, echter wel in het boek.

Al met al een leuke film, maar geen meesterwerkje.

Misschien ben ik ook wel 'Oesters van Nam Kee' moe, nadat ik de film een stuk of 4 keer heb bewonderd.

3,5* na herziening.

(Oude stem; 5*)

avatar van jaspertje3

jaspertje3

2,99 bij de intertoys!

Zal ik em kopen??

Ik denk dat ik em wel koop, voor die paar euro lijkt 't me wel leuk

avatar van Wouter

De film wordt er niet beter op, hoor.

Soeperman87

Zo slecht is 'ie ook weer niet!

Kan er best mee door!

avatar van JackNL

JackNL

Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Ik zat toevallig te zappen en zag ik op nederland 3 'oesters van nam kee na de ster' en ik dacht waarom niet... en ik had beter niet kunnen zappen. Want ik irriteerde me mateloos aan die slechte acteerprestaties en de verhaal.

0.5!

avatar van Asmahan

Asmahan

Bij deze film had ik weer hetzelfde probleem dat ik altijd heb met films met Katja Schuurman. Ik vind Katja eigenlijk geen actrice, want ze blijft altijd Katja. Ze doet altijd hetzelfde: haar lichaam in de strijd werpen, zwoel kijken en hees fluisteren. Haar verdienste is dat ze zo'n fenomeen is. Vraag me af of ze anders zo makkelijk in films terecht zou komen. Het is grappig dat de rol waarvoor ze zo geprezen wordt in interview een afspiegeling van haarzelf is.

Deze film valt of staat met een overtuigende Thera. Neem een film als Betty Blue, daar sleept Beatrice Dalle je helemaal mee in haar personage. Katja slaagt daar niet in, net zo min als Angela Schijf een echte amour fou weet uit te beelden in Ik Ook Van Jou.

avatar van Sjan

Sjan

haha, Pollo de Pimentel

avatar van E V

E V

Niet origeneel, veel dezelfde scenes die niet iets toevoegen aan het verhaal.

De film is maar matig, maar het acteerwerk is wel vrij goed van de kleine rollen en van Egber-jan weeber en Katja schuurman.