• 9.371.211 stemmen

Oesters van Nam Kee (2002)

Drama / Romantiek | 117 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 september 2002

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Oesters van Nam Kee

De film vertelt het verhaal van de liefdesgeschiedenis die de jonge 18-jarige gymnasiast Berry (Egbert-Jan Weeber) beleeft met de iets oudere Thera (Katja Schuurman). Berry leidt een dubbelleven; hij houdt voor zijn licht criminele vrienden uit Amsterdam-West zorgvuldig verborgen dat hij eigenlijk uit het enige villastraatje in deze wijk afkomstig is; alleen Thera neemt hij volledig in vertrouwen. Wanneer hun liefde, geconsumeerd met oesters in restaurant Nam Kee, een hoogtepunt bereikt, verdwijnt ze plotseling uit het leven van Berry.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Phooze schreef:

Het verhaal was nog redelijk ok tot het moment dat bladiebla...

Dit is precies wat mij irriteerde aan de film. Ik snapte niet waarom ze deed wat ze deed en ik haakte volledig af. Ik schreeuwde nog "leg nou eens uit waarom!" naar het scherm, maar Katja luisterde niet.

Ik bleef achter met een waardeloos en bekocht gevoel.

Tijdverspilling.

1 ster.

P.S. de naam van de regisseur lijkt op "piemel."

avatar van gotti

Weeber was beter in Van God Los, Schuurman is altijd leuk om naar te kijken, maar die heeft ook beter rollen gespeelt en ook het al eerder genoemde script kent nogal wat (storende) gaten. Toch is het geen vervelende kijkervaring, mede dus door Katja en het vlot lopende verhaal....

avatar van starbright boy

Een paar jaar geleden las ik het boek, dat vond ik best goed en ik dacht meteen: "Daar zit een film in". Een half jaar later hoorde ik dat er een film van kwam. Het heeft tot nu geduurd voordat ik 'm zag. En ik merkte meteen dat het boek diep was weggezakt.

De film vond ik niet goed. Om te beginnen weer een totaal misplaatste flashbackstructuur. De film is totaal sfeer- en spanningsloos. En daardoor totaal ongeloofwaardig. De hele angel ligt meteen uit het verhaal. Passionele liefde wil ik voelen. Paniek als Berry Thera kwijt dreigt te raken. Een drukkende spanning tegen het einde. Katja wordt nooit echt een mysterie als Thera. En dan blijven onduidelijkheden ergerlijk. Weeber vond ik veel beter in Van God Los en Uitgesloten. Rommelige film ook met soms ergerlijk lelijke shots.

Ik zou het boek een moeten herlezen om uit te vinden waarom ik dat best goed vond. Uit deze film heb ik het niet terug kunnen halen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Haha, echt walgelijk slecht deze film... uh gedrocht. Kan me echt niets bedenken wat me aan deze film beviel. Nou okay de T&A van Katja die als een rode draad door het geheel heen lopen mogen er wezen. Maar als ik een naakte Katja wil bewonderen kijk ik toch liever in de Playboy archieven, zonder dat semi-kunstzinnig gedoe er omheen.

Verder ontzettend lelijke film, idioot slecht script en zeer vlakke karakters met totaal nergens geen overtuiging neergezet (wat was die Weeber slecht zeg) en op de koop toe werd ik af en toe ook nog getrakteerd op echt hele slechte one-liners en dialogen.

Nou ja, ik lag toch grieperig op de bank, dus kon ik tussendoor theezetten, paracetamol nemen, temperatuur meten en andere nuttige bezigheden.

Absoluut prulwerk, 0,5* is dik verdient.

avatar van otherfool

otherfool

In alles een wanproduct maar vooral de acteurs (en dan met name Weeber) maken het wel heel erg bont...

1*.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Slecht verhaal, belachelijke dialogen. Eigenlijk heb ik geen idee wat ze nu wilden vertellen met deze film. Het enige pluspunt is dat Egbert Jan Weeber erg lekk... euhm, leuk blijft om naar te kijken. Jammer dat er maar weinig seks in zit.

avatar van Theunissen

Alleen de oesters van Katja Schuurman waren het aankijken waard. De rest van de film was maar zeer saai.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Phff, wat een hoog pointless karakter had deze film, vooral nadat Thera zomaar zonder reden de benen neemt. Het maakt de film vervelend en door het slechte script begon het ook lang aan te voelen. Veel dingen konden me ook maar wat weinig schelen en het is eigenlijk overduidelijk dat deze film het alleen maar van Katja's boobies moet hebben. Het neigt zelfs naar porno! Enfin, acteerwerk vond ik alleszins nog meevallen en af en toe had het wat aardige filmische vondsten, maar in het algemeen toch een heel matig product zonder enige bezieling.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Typisch Nederlandse film maar niet eens zo heel slecht. Egbert Jan speelt aardig goed, net als Schuurman wat ik niet echt van d'r gewend ben

Sexscéne kende ik al maar ik wist niet dat die uit deze film kwam dus dat was ook wel verrasend. Opzich wel vermakelijk ondanks dat het verschrikkelijk Low Budget is!

avatar van Legan

Legan

Oesters van Nam Kee begon vlotjes, maar verzandde al snel in oninteressante interessantdoenerij. Halverwege had ik het dan wel weer gezien en Katja's borsten deden daar niets aan af. Ook de uiteindelijke climax kon daar niets veranderen.

Mijn advies, en ook Thera's advies, aan anderen is:

Laat erin stappen en op tijd eruit stappen

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg matig. Oesters van Nam Kee gaat veel kanten op, maar weet eigenlijk nergens daadwerkelijk iets te bereiken. Vooral de gebrekkig uitgewerkte romance tussen de twee hoofdpersonen, waar immers de hele film om draait, valt zwaar tegen. Maar ook een zogenaamd coole soundtrack die grotendeels veel te veel naar de voorgrond wordt geschoven, totaal oninteressante bijrollen (die 'criminele vrienden' van de hoofdpersoon) en een hele reeks belabberde dialogen komen voorbij. De film lijkt een hoop te willen zeggen, maar de makers slaan bijna overal de plank mis. Enkel het aardige acteerwerk en een paar redelijk stijlvol geschoten (maar verder verre van bijzondere) seksscènes maken de film nog enigszins het kijken waard.

1,5 sterren.

avatar van Number23

Number23

Film die mij totaal niet kon boeien. Acteerwerk is ondermaats en sleept je nergens mee. Speelduur is ook tikkeltje te lang en veel personages zijn oninteressant en maken onbegrijpelijke keuzes die simpelweg nergens op slaan. Wat speelt Weeber toch afschuwelijk slecht in deze film.

avatar van Spetie

Ontzettend matige film dit, ondanks de fraaie vormingen van Katja Schuurman.

Schuurman mag dan mooi vormingen hebben, als actrice is ze maar matig en weinig overtuigend. Hetzelfde mag gezegd worden van tegenspeler Weeber, die op zich best kan acteren, maar in deze film nauwelijks uit de verf komt. De relatie tussen de twee personen komt op mij niet geloofwaardig over en is ook niet echt goed uitgewerkt. Inhoudelijk is er dus weinig te genieten.

Maar ook visueel heeft de film vrij weinig te bieden. De soundtrack is nog wel aardig, maar filmtechnisch zitten er maar weinig mooi geschoten plaatjes in de film. De seksscènes zijn eigenlijk nog het meest boeiend om te zien.

Kortom een slechte film met een tamelijk slecht verhaal en belabberd acteerwerk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch nog best wel een aardige Nederlandse film. Het lijkt allemaal te beginnen als een heuse misdaadfilm, maar uiteindelijk krijgen we grotendeels wat we kunnen verwachten, een typische Hollandse (boekver)film(ing). Egbert Jan Weeber zet een aardige rol neer als een testostron gierende puber die met zijn vriendjes niks anders doet dan stennis schopt. Zijn leven veranderd als hij verliefd word op de nog oudere stripper Thera, die nog wel goed werd neergezet door Schuurman toen ze nog wel aantrekkelijk was. Het gaat weer zoals het gaat, eerst een mooie romance, en natuurlijk seks, en uiteindelijk word alles met het moment slechter. Het plot pakt toch evengoed best wel goed uit.

En ja, zoals gezegd: het thema misdaad komt hier en daar nog wel om de hoek kijken.

Aardige film. Van Pollo de Piemeltel ken ik trouwens nog de telefilm Eigenheimers.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zo, wat is dit een verschrikking van een film. Ten eerste al de regie met die schuddende camera en irritante drukke onnodige montage. Verder bijzonder lelijk geschoten in kitscherige kleuren en matige belichting. Muziek is niets, spel is zo nodig nog bedroevender en spannend wordt het allemaal nooit. Buiten dat, het hele punt van het verhaal, gaat aan me voorbij. 0,5*.