• 9.373.194 stemmen

The Puppet Masters (1994)

Sciencefiction / Thriller | 109 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Alternatieve titel: Robert A. Heinlein's The Puppet Masters

Geregisseerd door: Stuart Orme

Met onder meer: Donald Sutherland, Eric Thal en Julie Warner

Plot The Puppet Masters

"Trust No One"

Bizarre buitenaardse wezens landen in het nachtelijke Iowa in de Verenigde Staten. Agenten Sam en Andrew Nivens maken deel uit van het team dat van de regering de op handen zijnde invasie moet proberen in te dijken. Ze worden bijgestaan door Mary Sefton, een specialiste in buitenaardse biologie van de NASA. De buitenaardse wezens, een soort slakken die zich vasthechten aan de rug van de mens, blijken systematisch de gedachtenwereld van de mens over te nemen, met de bedoeling de aarde te koloniseren.

Sam Nivens

Mary Sefton

Alex Holland

Dr. Lawrence Graves

President Douglas

Culbertson

avatar van gotti

Tja, wat zal ik hiervan zeggen. Erg matig filmpje die nergens echt leuk en/of spannend wordt. Gewoon weer het zoveelste filmpje over een bende aliens die de wereld dreigen over te nemen, maar die zoals vaker door één of een paar personen gestopt worden. 2*

avatar van 606

Leuk filmpje voor tussen door wat goed is voor 1 keer.

Acteurs zijn goed.

Verders niet al te bijzonder.

3 sterre

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Beetje The X-files achtig.

Een sciencefiction/thriller waarin de aarde te maken krijgt met een slakken achtige buitenaardse invasie waardoor de mensen worden overgenomen. De hoofdrolspelers doen denken aan Mulder en Scully en de wijze waarop de twee te werk gaan heeft ook meerdere raakvlakken. Los van de vergelijkingen met The X-files, een vermakelijke film. Een film met een vrij behoorlijke vaart en een aantal spannende momenten. Ook de sfeer is prima.

avatar van FlorisV

FlorisV

De beste Heinlein verfilming die er is denk ik. Ik vond dit een supertoffe film en heb er meerdere keren van genoten. Het is meer Invasion of the body snatchers dan X-Files. De acteurs maken het extra leuk, zeker door de moeizame relatie tussen de prima acterende Thal en Sutherland (zoon en vader in de film) die onder hoogspanning wordt gezet. Het is geen film met enorm veel spektakel maar het gegeven van mind control is gewoon heel cool uitgewerkt en er wordt geen tijd verspild. Gewoon echte sci fi en met dermate veel paranoia dat het zo uit de pen van Philip K Dick had kunnen komen (doet me ook deugd te lezen dat die 2 bijzondere mannen, Heinlein en Dick, bevriend waren). Het einde is misschien wat kortaf.