Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Sam Peckinpah
Met onder meer: Steve McQueen, Ali MacGraw en Ben Johnson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot The Getaway
"It takes two to make it … The big two."
Bankrover Doc McCoy is het gevangenisleven spuugzat en besluit met Sheriff Beynon in zee te gaan door nog een bank te beroven in ruil voor zijn vrijheid. Maar de bankroof loopt niet helemaal zoals bedoeld en ook zijn mede-bankrover blijkt niet te vertrouwen. Samen met zijn vrouw probeert hij het dorpje El Paso te bereiken om de mensen van de sheriff te ontmoeten.
Doc McCoy
Harold Clinton
Laughlin
Frank Jackson
FisherKing
Nog net vermakelijk! begint wel sleets te worden; McQueen en McGraw zijn niet mijn favorieten
Hobbes
vette roadmovie!
wel wat gedateerd...normaal 3 sterren. maar 1tje d'r bij voor Steve McQueen.
Tonyvdb
heerlijk 70's sfeertje, hier en daar nogal overdreven en stereotiep, maar ik heb van deze film genoten.
**** 4 op 5 ****
De GeuS
20 jaar ouder, maar stukken beter en grimmiger dan zijn remake; inderdaad een lekker grauw jaren '70 sfeertje plus goed acteerwerk; 4*....
savi_7
vond hem niet echt bijzonder goed deze film had meer van Mcqueen verwacht
Floris22
Vette film! Deze films zijn tenminste het kijken waard. Niet druiloren die tegenwoordig claimen goeie actiefilms/thrillers te maken.
McQueen speelt tenminste niet zo overdreven, met allerlei humorischtische trekjes die totaal niet geloofwaardig zijn. En knokpartijen waarbij iedereen na 24 upper cuts nog staat de dansen.
Dylan Blanker
Een heerlijke grauwe en harde jaren 70 sfeer in deze film, met spannende gebeurtenissen (een typische ouderwetse overval) en best wel veel actie. Goed acteerwerk met wat humoristische trekjes. Verder heeft de film een spannend einde in een hotel. **** (4 sterren).
Zeker de moeite waard!
Dennis Evahi
Wat een geweldig acteur die Steve McQueen, wat jammer dat deze acteur er niet meer is. En ook een geweldig mooie vrouw die Ali MacGraw. Een prachtig stel in een geweldige jaren 70 film. Sterk staaltje acteerwerk! Mooi gefilmd en ondersteund door jaren 70 muziekbeatjes. Een mooi voortvluchtig paar vormen die twee. (Wat ik nou niet snap is wat dachten Kim Basinger en Meneer Baldwin nou precies om deze geweldige film te gaan remaken? Die uitvoering is een belediging voor het origineel...) Deze film krijgt van mij ****sterren!!! Staat als een huis. Aanrader!!!!
speedy23
Met zijn sterke karaktertekening, spanning in snelvaarttempo en ruwe stijl, is The Getaway één van de beste misdaadthrillers uit de jaren '70. De twee aantrekkelijkste acteurs uit die periode - Steve McQueen en Ali McGraw - bleken als koppel ook nog eens extra sex-appeal uit te stralen. McGraw werd kort voorheen beroemd door haar rol in Love Story. In '94 kwam er een gewelddadige remake met Alec Baldwin en Kim Basinger.
Pacino88
Steve Mc Queen stelt zelden teleur,ook niet in deze topper.
Het begint wat apart,intro leek wat op the wild bunch.
Maar al snel loopt de spanning op.
Geweldige sfeer,wat overdreven situaties rondom Al Lettieri,en een aantal mooie shoot outs.Raar dat de nieuwe dvd editie een vanaf 6 jaar is,nogal belachelijk,de eerste was van 16 jaar en ouder.
een prachtige scene,wanneer Steve wordt herkend in een winkel,rustig de winkel uit loopt,een wapenwinkel inloopt,en daar een shotgun koopt om daarna de agenten te bedreigen
Nou straks de originele Get Carter kijken,hier verwacht ik ook veel van.
Waku
Klassieker.
Mqueen overtuigt in deze rol.
Verder lekker jaren 70 sound en sfeertje..
3,5
Gehenna
Coole jaren 70 actie, Seve McQueen is gewoon de coolheid zelve en Ali MacGraw is uiterst charmant.
Wijlen Sam Peckinpah, de regisseur stond bekend om zijn harde actie-flicks, what you see is what you get. Ook in deze film is dat geen uitzondering, goede film die na 34 jaar nog steeds zijn uitwerking niet mist.4*
mister blonde
Geweldige film. Een van de beste in het genre. Hoe FK erbij komt dat de film wat sleets begint te worden is mij een raadsel. Een aaneenschakeling van geweldige scenes. Peckinpah is een held. Dikke 4 sterren.
sinterklaas
Erg goeie film, op sommige momenten spannend. Die Mc Queen speelde goed zijn rol met die dame.
Ja deze was een zeer geslaagde roadmovie.
5,0
djelle
Interessant misdaadverhaal met een boeiend verloop. Soms een beetje vaag, heel soms wat "foute" muziek en enkele stompzinnige passages hadden niet gehoeven, maar verder een prima regie. Peckinpah experimenteert graag eens met camera en effecten, wat vaak leidt tot leuke resultaten. Zo begint de film met een paar erg doeltreffende freeze-frames en dito montagewerk, die voor een krachtige introductie zorgen (misschien had hij er nog iets meer van dat soort "apartheden" mogen insteken). Het vuurgevecht op het einde is om te smullen.
Muzikant
The Getaway is een schitterende rauwe klassieke, vakkundig gemaakte film. McQueen's aantrekkingskracht is optimaal, en vrijwel iedere scène is met virtuoze beheersing gemonteerd. Verder zijn de actie- en suspensescènes zo vloeiend,vermakelijk en nauwkeurig opgebouwd dat ze ook op de hedendaagse kijker indruk maken. En dat was bij dus ook het geval.
(The Getaway uit 1994 is ook erg sterk).
boerenpummel
Uitstekende jaren '70 misdaadfilm. Steve McQueen is geknipt voor de rol van Doc en Al Lattieri is geweldig op dreef als de badguy. Ook de combinatie van humor en realisme sprak me aan.
brucecampbell
klassieker van formaat! voor mij is dit de beste film van steve mcqueen.
mikey
McQueen is zo cool dat je je geen zorgen hoeft te maken. Gewelddadig en erg hardcore seventies. The way i like it. 4****
Mr_White
- 2067 berichten
Goede misdaadthriller met de altijd interessante McQueen. Met name de manier waarop hij bijna altijd doodkalm blijft, werkt perfect.
nightbreed
Prachtige klassieker met een zeer goede Steve McQueen.
Ali MacGraw en Ben Johnson zijn ook op dreef.
Dit is zo'n film die je gezien moet hebben.
Jammer dat hier een remake van is gemaakt.
Cijfer: 4
Diesel
Peckinpah en McQueen waren het niet eens over de final cut van deze film. De studio gaf de voorkeur aan McQueen's versie en die werd uiteindelijk uitgebracht. Dit is niet helemaal de film die Peckinpah in gedachten had, en dat is zeker jammer, maar Peckinpah's magic touch is niet verloren gegaan door al dat geknip. De film bevat genoeg typische Peckinpah scènes. geweldige finale! waarin McQueen iedereen neerknalt.
Ook was er onenigheid over de score, Peckinpah's originele score was minder vrolijk. McQueen wilde echter perse een lichtere score. Op aandringen van McQueen werd Peckinpah's standaard composer Jerry Fielding vervangen door Quincy Jones, die een lichte, jazzy score componeerde voor de film.
Peckinpah kreeg vaak te maken met dit soort problemen, hij had een hekel aan producers en bemoeizuchtige acteurs. Toen hij de studio's final cut van Pat Garrett & Billy the Kid bij de screening te zien kreeg werd Peckinpah zo boos dat hij tegen het scherm aan piste.
Bob Dylan, die ook aanwezig was bij de screening, kon zijn ogen niet geloven.
The Getaway is een pure actiefilm, een van de betere in het genre, maar een meesterwerk is het niet. Daar is het verhaal te simpel voor. Toch een uiterst vermakelijke 120 minuten, gevuld met adrenaline pompende actie en coole dialogen.
MarkFish
Spannende film met erg goede acteurs! Die spannings/sfeeropbouwende geluiden klinken wat gedateerd, maar verder heeft de film een heerlijke spanningsboog, interessante verhaallijnen en genoeg vaart.
Diesel
beste mcquin film ooit
Heb je Bullit gezien? en The Cincinnati Kid? en Papillon?
dvdfreak123
Heb je Bullit gezien? en The Cincinnati Kid? en Papillon?
The Cincinnati Kid heb ik niet gezien maar papillon & bullit heb ik op dvd vind deze ook goed maar minder als the getaway
hannes64
- 1926 berichten
Machtige film ( De remake mocht er trouwens ook wel wezen ).
McQueen op zijn best met een zeer goeie regie van grootmeester Peckinpah.
Sommige scenes zijn puur klassiek , vooral ook de slowmotion-beelden zijn schitterend gefilmd.
Een blijver!!!!!!!!!!!
zinulzki
Inderdaad wat gedateerd en het verhaal is wat simpel, maar McQueen blijft een held, net als Sam Peckinpah.
niethie
Heerlijke sfeervolle oude actiefilms geheel in de stijl van Peckinpah met een- charismatische rol van McQueen.
3,5 sterren

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song