Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Gérard Jugnot, François Berléand en Jean-Baptiste Maunier
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 24 februari 2005
Plot Les Choristes
In 1949 wordt Clément Mathieu, een muziekleraar zonder werk, benoemd als opzichter van een internaat. Het opvoedingssysteem van directeur Rachin is erg streng, en Mathieu tracht de kinderen te boeien door een koor samen te stellen.
Clément Mathieu
Pascal Mondain
Corbin
Le Querrec
barbarara
Gister in de sneak gezien. Goeie gok. Ik vond het een hele lieve film. Soms grappig, soms bijna ontroerend. Misschien iets te voorspelbaar en een iets te happy end, maar wel mooi. Ik geef 'm 3,5*
FisherKing
Musical-alert !
De verwachtingen zijn hooggespannen voor Les Choristes, de voor een Golden Globe genomineerde film over een werkloze muziekleraar in de Auvergne, vlak na de oorlog. Deze muzikale komedie met een melancholieke toets trok de eerste zes maanden al acht miljoen Fransen naar de bioscoop. Maar of Les Choristes, deze maand uitgebracht in de VS als The Chorus, het ook buiten Frankrijk goed zal doen, moet nog blijken. In Nederland werd de release dit jaar bijna niet opgemerkt.
Bron: Cinema.nl
Leuke sympathieke feelgood-movie volgens de formule die we al zo vaak hebben gezien, maar niettemin erg vermakelijk.
Bovendien met erg mooie muziek, in tegenstelling tot de ellende uit bijvoorbeeld Mr. Holland's Opus die een zekere Ebert veel beter vond dan deze film, vreemd genoeg.
Ik vind 3,5 iets teveel, maar een dikke 3 is ie toch zeker waard.
donnie darko
Ik ga hem morgen kijken met frans. Hoop dat het wat wordt, was veel liever l'enfant gaan kijken of caché, maar kom.
donnie darko
Ik had niet het recht om deze film in twijfel te trekken want het is een zeer mooie en sympathieke film.
Iedereen staat goed te acteren en de muziek is ook zeer mooi. Alleen vond ik dat de muziekleraar wel heel ineens ontslagen werd en dat de film heel abrupt eindigde, maar voor de rest zeker geen problemen.
Dit is echt een typisch frans filmpje, vind ik, zoals Amélie en Les Invasions Barbares er bv. ook zijn. Deze is beter als die laatste maar minder goed als Amélie.
Alastor
Dit is echt een typisch frans filmpje.
Duidelijk geen kaas gegeten van franse film.
Behalve de taal is dit namelijk juist een typisch hollywood filmpje, waarbij een 'shitload' aan cliché's qua verhaallijn, typetjes, muziek en camerawerk uit de kast getrokken wordt en vals sentiment hoogtij viert.
Gedurende de film bekruipt het gevoel je dan ook, dat je dit alles al -tig keer vaker gezien hebt. Het gros vindt dat blijkbaar niet erg, voor mij werkt het nochtans erg slaapverwekkend.
1,5 ster voor deze ingevulde formule en aan de regisseur de vraag om te proberen wat originaliteit te stoppen in zijn volgende film.
matthijs_013
Deze hebben we voor een project op school moeten kijken, en ik dacht eerst dat het zo'n stomme informatieve film zou zijn (het is nou eenmaal school)
Maar was hardstikke leuke film!
*4,5
Vintage
Ik moest hem verplicht kijken en een heel opdrachten stencil voor een cijfer maken voor deze rotfilm.
Kasper
Wat een heerlijke film; met een glas rode wijn ernaast een ultieme beleving
4,5 ster
Tom Savini
Prachtig!
Ik ga zeer zeker nog een keer de soundtrack aanschaffen!
Wat betreft het einde ben ik het met BraMovie eens.
*Lise
Eén van de beste Franse films die ik ooit heb gezien, met een heel mooie soundtrack. Vooral de song "Vois sur ton chemin" is een pareltje!
Sterke vertolkingen (vooral van de muziekleraar en het jongetje met de "engelenstem", Jean-Baptiste Meunier) die het hele verhaal geloofwaardig maakten.
Ik vond het einde wel oké, een beetje plots misschien, maar verder mooi gedaan!
JJ_D
Dat ‘Les Choristes’ een vergeten meesterwerk zou zijn is sterk overdreven, al is het een aangename familiefilm die velen zal kunnen behagen. De regisseur kiest resoluut voor de traan en weet daarbij de cliché’s behendig te omzeilen, daarbij geholpen door de goeie acteerprestaties en de idyllische, indringende locatie. Maar een vrolijke, pretentieloze film hoeft niet per se “goed” te zijn, want naar voorgekauwde emoties kijken is niet echt wat je van het medium film verwacht.
De (beloftevolle?) Christophe Barratier maakt met ‘Les Choristes’ een film die al véél eerder (én beter) gemaakt is (bv. ‘Dead Poets Society’) en ik vrees dat hij niet veel meer in pacht heeft. Een steriele kijkervaring dus, die zich net boven de (oppervlakkige) middelmaat weet uit te tillen (als we daarbij enkele schoonheidsfoutjes door de vingers zien tenminste).
A_pacino_fan
Deze film voor 7,90 euro gekocht bij de krantenwinkel.
Les choristes is een mooie, ontroerende, meeslepende film. Ik vind de sfeer en de muziek in de film echt goed.
Alleen het einde mocht voor mij een beetje beter uitgewerkt zijn.
Toch geef ik 3,5 sterren.
Ik ben de film ook gaan halen bij de krantenwinkel. Zeer mooie film, die van mij 4 sterren krijgt. Perfect is hij zeker niet, door de mindere afwerking soms. Maar de sfeer, de muziek, de ideeën, het script, de montage en cinematografie is wel sterk. Minder is de uitwerking van de moeder en wat die 2 oudere leerlingen komen doen om terug te moeten blikken is mij een wonder. Dat had niet zo gemoeten. Wel een aanrader, zowel de film als de muziek.
prometida
Ik heb deze film ook voor een project op school gekeken in 2 keer. De film had me meteen te pakken, ik was gelijk geboeid. Erg mooie film, en leuk om te zien hoe de kinderen veranderen evenals de directeur. (Die niet érg veel verandert maar toch..)
Ontroerende gedeeltes zaten erin en het einde ja, zoals velen al zeggen, had iets meer aandacht kunnen/moeten krijgen maar het blijft voor mij echt een erg goede film. 4,0*
-jack_sparrow-
met school eens gekeken.
niet mijn stijl maar wel de moeite waard om eens te bekijken.
erg mooi in beeld gebracht alles en zeker niet slecht gecast en geacteerd.
ik geef 3.5
tukkerstein
Eveneens op school gekeken. Niet mijn soort film maar toch aardig. Acteerniveau ligt bijzonder hoog en verhaal is heel aardig.
fhflint
Streng hoor
Ik vond het ook niet veel bijzonders. In het begin nog wel leuk toen alles niet 'op rolletjes' liep. Daarna zakt het weg in clichés en vals sentiment. Wel mooie muziek.
timburton
Verbluffend goede film.
Had er veel minder van verwacht, want de voorkant ziet eruit alsof het weer de zoveelste afgezaagde zogenaamd Franse Arthouse films is. Schijn bedriegt. Wist ook niet dat jugnot erin speelde.
Voortaan toch maar 's wat beter kijken naar de achterkant. 5 sterren voor dit meesterwerkje.
timburton
een iets te happy end
Dat Happy End is by the way niet zelfverzonnen. Film is namelijk waargebeurd.
echoooo
Duidelijk geen kaas gegeten van franse film.
Wat een onzin. De film is kei goed en de muziek maakt het helemaal af. Het verhaal is alles behalve hollywood stijl want het verhaal is hier simpelweg de muziek de film draait rond de muziek en die viert hier hoogtij. De opzwepende crescendo's doen je bloed stollen.
Rataplan
Helemaal mee eens, wat een onzin. Er is net zoveel hollywood in de film als haar op een kale hoofd.
De muziek is prachtig, het verhaal weet je toch af en toe te verrassen met soms hele leuke details, zoals het vertrek op zaterdag voor de kleine Pepinot. Het is geen Amelie maar absoluut geen hollywood gedrocht.
Al dringt zich de vergelijking met death poet society wel op, vind ik deze toch lichter en ongepolijst !
zeemeermin
Prachtige film, maar ik schrok wel even toen ik beelden van het origineel (zie http://www.youtube.com/watch?v=H3s7ORcjBZw) vond. De film, La cage aux rossignols uit 1945, heeft een paar dialogen die vrijwel identiek zijn! Evenals sommige gebeurtenissen..
Edit: vergelijk bovenstaand filmpje even met deze: http://youtube.com/watch?v=16garkr8UR0&feature=related
justtmee
dit is echt een hele leuke film!
ik moest hem kijken van school bij frans.
echt het kijken waard!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Manon des Sources