Genre: Horror / Actie
Met onder meer: William Forsythe, Sheri Moon Zombie en Sid Haig
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 3 november 2005
Plot The Devil's Rejects
"Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them."
Na een spectaculaire schietpartij met de politie gaan een paar leden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op zoek naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sheriff Wydell, een eerder slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten...
Captain Spaulding / James Cutter
Roy Sullivan
Gloria Sullivan
Officer Ray Dobson
ASman
Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om Bottleneck te feliciteren vanwege een erg gepaste reactie op het bericht van een duidelijk over het paard getilde newbie : en ik verwijs hierbij naar de eerste alinea uit zijn persoonlijk betoog dat eerder lijkt op een eenmansoorlog tegen de film.
Hij lijkt hier niet alleen de film door het slijk te halen , maar ook nog eens na te trappen tegen de users die de film wel goed vinden en hoog beoordelen. Zijn conclusie lijkt te zijn : 'users geven de film een hoog cijfer, dus moviemeter moet wel een flutsite zijn omdat ik vind dat de film niet zo hoog moet scoren' ( sterke introductie kerel ! ). Verder lijkt de manier waarop hij zijn mening onderbouwt ( lees : al de punten in de film die hij bijzonder hard blijkt te haten even snel afraffelen om ze daarna nog eens OPNIEUW te herhalen alleen in een nog meer doorgedreven - maar falende - poging tot snedige kritiek ) nieuwe rhetorische dieptepunten te bereiken. Daar tegenover staat dan wel een kanttekening : de zelfverklaarde notoire TDR- hater blijkt in het bezit te zijn van een erg scherp zelfinzicht welke tot uiting komt in het zinnetje ' ik draai in rondjes'. Sterke inschatting van zichzelf en dus ook ere wie ere toekomt !
Nu eens zien of hij een man van zijn woord is en of dit dus daadwerkelijk zijn laatste bericht op MM zal zijn na mijn reactie. Want ja,... als er alleen al bij deze film zoveel 'achterlijken' zijn die een -naar zijn mening- miserabele film hoog beoordelen, op welke onverklaarbare wonderen van de filmbeoordeling hier op MM zou hij dan al niet kunnen stuiten...
Ikzelf verheug me al op zijn volgende betoog bij een film als...laten we zeggen... Pulp Fiction. Want 'om de vijf jaar is het toch echt wel eens nodig dat een persoon als hij komt die ons ,als een redder van het globale realiteitsgevoel en de kritische zin, rechtstreeks met de neus op de feiten drukt en ons laat inzien dat we toch echt niet goed bezig zijn met onze beoordelingen.
Als we nu eens allemaal onze stem zouden verlagen tot 0,5 *, zou de wereld ( en VOORAL MovieMeter ) dan geen mooiere plek zijn ?
Bottleneck
we houden de reacties bij Pulp Fiction in de gaten voor het verlossende woord
Strangelove72
Valt dit nu onder horror? Tja, misschien niet.
Verhaallijn? Mwah, is er ook niet echt.
Slechte dialogen? Inderdaad, maar dan wel van het heerlijke soort slechte dialogen.
Gaat nergens over? Geweldig juist! Alsof je in de hele film in een stuurloze racebak zit, onderweg er een flinke teringzooi van maakt en aan het einde ongeveer op dezelfde plaats uitstapt. Trouwens, liever een film die nergens over gaat dan een pretentieus prul (en van dat laatste zijn er nogal wat gemaakt).
´´wannabe sick movie with no plot no story and alot of dirty redneck sex´´ Geniale omschrijving!
Sjoerdow
Wat een gelul over het genre. Het is gewoon overduidelijk horror. Of vind je het fileren van een hoofd niet hardcore genoeg?
Je vind het niet eng? Ben ik dan de enige die de rillingen krijgt van Captain Spaulding en vooral Otis? Wat een sickminded dude zeg!
Ik vind het hele gezin echt fantastisch gekarakteriseerd in deze film, en voor mij is dit de beste horrorfilm van de afgelopen 10 jaar. Zo nu en dan een dosis zwarte humor, de muziek is hartstikke tof gedaan en ook de beelden zijn vrij uniek in het genre. Bovendien bevat de film geen clichés en slaat het een hele andere weg in dan de standaard horrorfilm.
Ook is Wydell geweldig vertolkt als haatdragende agent die alles op alles zet om "The rejects" te pakken.
Vooral het einde is freakin' geniaal, die combinatie van Freebird en de beelden maken het totaal helemaal af!
En waar baseert pcgladiator85 het slechte acteerwerk op? Ik vond het juist bijster goed
Zo zie je maar weer, smaken verschillen.
Nee ik vind dit een Roadmovie/actie filmpje met horrorelementen.
Dat je vieze dingen in een film ziet gebeuren wilt niet persé zeggen dat het een horrorfilm is.
Daarbij komt ook nog is dat de sfeer in deze film totaal geen "horror" uitstraalt.
Sjoerdow
Nee ik vind dit een Roadmovie/actie filmpje met horrorelementen.
Ik neem de film straks voor je mee, mag je na een kwartier je mening bijstellen.
Juist het begin van de film bevat genoeg elementen voor een "typische" horrorfilm. En die insteek maakt het tot een horrorfilm.
Ware het niet dat Zombie voor een bepaalde stijl heeft gekozen, die de film niet de suspense geeft van een horrorfilm, maar waarbij je meer naar een paar verknipte psychopaten zit te kijken die op de vlucht zijn en onderweg zo ranzig mogelijk mensen afslachten. Maar dit valt wel degelijk onder horror.
Een roadmovie vind ik het ook niet, omdat ze simpelweg niet voortdurend on the road zijn, en omdat de essentie ook niet op die scènes gelegd word, afgezien van de laatste scène.
De laatste scéne is wel typisch iets voor een roadmovie, maar met de verknipte personages (good én bad guys) en de vele martelscenes moet ik deze film toch écht bestempelen als een exploitatie-horrorfilm.
Bob Gray
- 2048 stemmen
Deze film is natuurlijk briljant en verdient minstens 4.5 sterren. Ongelooflijk dat ik deze maar 4.0 sterren gaf. De volgende kijkbeurt hoogstwaarschijnlijk 5 sterren.
Naast het Franse horrorgeweld één van de allerbeste horrorfilms van de laatste jaren. Terwijl het eigenlijk ook nog eens veel meer is dan een horror; Western, Roadmovie, (zwarte) komedie. Briljante film van Zombie en waarschijnlijk z'n beste die die ooit gaat maken.
geronimo
- 1955 berichten
Otis heeft best wel een metamorfose ondergaan als je 't vergelijkt met hoe hij er uit zag in House of 1000 Corpses
FunkyMonk
Ouh, dikke tegenvaller. Zeer mager verhaaltje, matig acteerwerk. Het wordt nergens echt spannend, veeleer gaat het om macabere humor om en rond de family firefly, met een ongelooflijk onuitstaanbare Captain Spaulding.
Misschien viel het ook net zo tegen omdat ik écht zin had om een enge horror te zien, en kreeg ik inplaats daarvan iets tussen een roadmovie en een knipoog naar Natural Born Killers voorgeschoteld. (met iets explicietere beelden weliswaar)
Juist, ja! Zombie doet erg zn best om van elk genre wat te proeven, maar doet het niet goed uitdraaien imo.
Ik vindhet écht erg vreemd dat deze film zo geliefd is hier.
boozebelly
- 1908 stemmen
Hoewel deze film nou niet bepaald een sterrencast kent vond ik het acteerwerk verre van storend.
Ik vind het ook wel lekker dat deze film zich een beetje onderscheid van de rest doordat het een beetje een roadmovie is zoals FunkyMonk voor mij al aangaf. Daarnaast vind ik het verhaal ook leuk bedacht en kent deze film een paar overheerlijke, sfeervolle scenes.
Dat komt vooral door de muziekskeuze van Rob Zombie, er worden een paar heerlijke 70's classics gebruikt in deze film
Die eindscene schroeft mijn beoordeling ook omhoog, wat een heerlijke scene was dat in combinatie met Lynyrd Skynyrd's "Free Bird". En bij de aftiteling heb ik ook zitten genieten, een mooie vlucht over een godsvergeten weg vergezeld door wederom een heerlijk nummer; "Terry Reid - Seed of Memory". Ik had nog nooit van dat nummer gehoord maar nu draai ik hem geregeld.
Eigenlijk is deze film wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe belangrijk de muziekkeuze is, het past allemaal prima en verhoogt het kijkgenot.
Deze film vond ik een stuk beter dan Zombies eerdere werk; "House of 1000 Corpses". Een dikke 7 van mijn kant, zonder kans op verlaging
ASman
@ Boozebelly
En ook ik kan het maar niet genoeg zeggen : de aftiteling van deze film is de beste die ik waarschijnlijk ooit gezien heb. Zalig gewoon !
En dit komt van een hiphop-fan.
Dr. Salvador
Die aftiteling, is inderdaad erg mooi, en ook rustgevend!, na zoveel actie, en geweld, eindelijk rust!
Thomasmuscle
Perfect vervolg op House of 1000 Corpses en ook als stand-alone film. Zeer boeiende karakters, heftig camerawerk, interessant verhaal, spetterende actie, goede muziek, enz.
TOP!
DjFrankie
Ja dit is een prima film om te kijken, goed geacteerd. Soms heftig soms shockerend en zeker ook grappig.
Beter als zijn voorganger, zo'n films zouden er meer gemaakt moeten worden.
Noud
Het einde van de film vond ik beetje beetje slecht.
Had liever gezien dat het einde ophield, nadat de sheriff was vermoord.
Jesse93
Ik heb House of a 1000 Corpses heeel lang geleden ooit gezien, wat ik nog wel herkende was natuurlijk de clown.
Ik had van deze film iets heel anders verwacht. Ik vond de spanning gedurende de film niet erg ook. Bij sommige scenes waar het spannend moest worden was dat het net niet of werd er te snel naar een ander shot overgegaan, erg jammer. Het acteerwerk was niet al te super net zoals de camera. Teveel irritante close-ups die niet nodig waren. In het begin van de film was er een schietscene die in slowmotion werd gedraaid, waardoor het er erg stom uitzag. Op het eind deden ze dit weer alleen hier paste het juist wel weer erg goed. Heb nog wel een paar keer moeten lachen om de dialogen, die meestal vrij onnuttig waren. De muziek die door de film werd gedraaid vond ik er echt niet bij passen, alleen het laatste liedje paste erbij. Beetje vaag eind, er komt opeens iemand langs die iedereen red en daarna zelfmoord pleegt... ????
Gemiddelde film, paar leuke dialogen, beetje actie. Dus een *3,0
johnrambo
Brilliante horrorfilm die fantastisch in elkaar steekt en waarin top geacteerd word.
krosnicky
zeer goeje film ik ben dan ook grote fan van rob zombie . de film is wel stukken beter dan het 1ste deel maar ik vind dat er wel meer actie in zat dan horror mechien moet rob zombie is een actie film maken met liefst zoals in al zijn film zijn vrouw sheri moon zombie er in
ricos
zieke film maar wel vet, echt een top film van rob zombie.
chinese, japanese, dirty%uFEFF knees, look at these
slam1975
Hele goede film voor een horror, vooral het einde is mooi in beeld gebracht. Dat de rollen ineens omgekeerd worden, dat is me bijgebleven, gauw maar weer eens kijken.
Killer-Instinct
Waar deel 1 meer weg had van een standaard horror-verhaal(tieners komen bij een verlaten huis met gestoord gezin) met een iets andere inslag,is dit deel compleet anders en een stuk beter.
Dit is een brute road-movie in de stijl van Natural Born Killers maar dan in mijn ogen beter en zeker vemakelijker.
Grootste pluspunt aan deze film is de grotere rol voor Captain Spaulding waar die in deel 1 een heel klein rolletje had.
Wat een karakter,geef deze man z'n eigen film,een clown die enger dan IT is,en ook zeker (onbedoeld) grappiger!
Die scene in het bed met die vrouw,of met dat kind in die auto,en ga maar door,hij steelt elke scene.
Daarnaast nog Otis,ook een fantastische rol maar toch doet die onder voor Spaulding.
En dan de dame in kwestie(ff naam kwijt) die niet verkeerd is om naar te kijken en dat maakt d'r irritante stem wat meer verdraagzaam.
Heerlijk hoe gestoord ze is,ze speelt het leuk.
Het verhaaltje is niet zo spectaculair of interessant,het gaat hiet echt om de dialogen en karakters,en mensen die zichtbaar plezier hebben om lekker gek te doen in een film als deze.
De film verveelt geen seconde en is heerlijk grof.
Er staat dat het horror/actie is bovenaan,maar ik had er zeker comedy bijgezet,want de film zit vol komische scenes met zwarte humor.
De chickenfucker-scene is briljant,die dialogen en gezichten,te mooi.
Wel jammer dat ze doodgaan op het einde,had graag nog een deel gezien,of laat maar een prequel komen,zolang Zombie het maar doet.
Ik wil meer Captain Spaulding en Otis!!!!
Killer-Instinct
Dat zou je begrijpen als je deel 1 nog eens zou kijken want het is familie van Otis enz
Jawaddedadde
Vermakelijk (voor één keer) en dan voornamelijk omdat er een aantal rotkoppen (Captain Spaulding, Otis) in meespelen die weliswaar geen oscarwaardige prestaties neerzetten maar die dankzij hun karakterkoppen wel de smerige uitstraling geven die deze film nodig heeft.
Dat vat het ongeveer samen denk ik. Heb me best vermaakt, mede dankzij de al even gestoorde sheriff Wydell (William Forsythe, hulde!). Gegeven dat de moordenaars nu een keertje zelf opgejaagd wild zijn en allerlei martelingen te verduren krijgen is leuk natuurlijk.
Einde vond ik nog het beste deel van heel de film. Kreeg dankzij de mooie muziek en de familiekiekjes nog bijna medelijden met deze rednecks
Drs. DAJA
The Devil's Rejects is op nr. 20 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 20 | MovieSense - Online filmmagazine
Fast Eddy
Ik kan me hierbij volledig bij aansluiten.
(En zo moet ik niet al te veel tijd verliezen aan een film die blijkbaar totaal niet mijn genre is)
Ik vindhet écht erg vreemd dat deze film zo geliefd is hier.
Neder0001
Wat een achterlijk eind. Ik had deze film zo een 4 - 4,5 gegeven maar dan komen ze met zo'n ongeloofwaardig eind. Volgens mij goot de sheriff nog altijd benzine over die opa en papa heen, maar na 10 minuten heeft de vlam ze nog niet bereikt. Van zulke eindes word ik echt kotsmisselijk. Ik heb er geen problemen mee dat "de bad guys winnen", integendeel. Maar laat het dan wel geloofwaardig zijn. Jammer hoor, 3* omdat ik mij toch vermaakt heb.

3 from Hell

Pusher
Misdaad / Drama, 1996

Grindhouse
Horror / Actie, 2007
sadisticbrandsheriffpremie jagerbordeelmotelexploitatieaxsadismepsychopaatrondritvervolgmoordrampageantisocial personality disorder seriemoordenaarmartelenlijkwreedheidmaniacpsychotronicax