• 9.376.060 stemmen

USS Indianapolis: Men of Courage (2016)

Oorlog / Actie | 128 minuten

Genre: Oorlog / Actie

Geregisseerd door: Mario Van Peebles

Met onder meer: Nicolas Cage, Tom Sizemore en Thomas Jane

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot USS Indianapolis: Men of Courage

"1196 men aboard, 5 days in water, 317 survived"

Tijdens de Tweede Wereldoorlog staat de USS Indianapolis bekend als één van de snelste schepen van de Amerikaanse marine. Onder het commando van kapitein McVay heeft de bemanning dappere gevechten geleverd in de Stille Oceaan. Wanneer president Truman met de Duitsers onderhandelt over een Duitse overgave, krijgt McVay een nieuwe missie. De Amerikaanse regering heeft een geheim wapen dat McVay en zijn bemanning naar Guam moet transporteren.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Pfff .

avatar van mikey

mikey

hmmm,van peebles? Hadden ze in Jaws niet over die boot?

avatar van Kondoro

Kondoro

Nieuwe Cage, zal me benieuwen.

avatar van DiDa

DiDa

Cage blijft maar zakken...

avatar van Zinema

mikey schreef:

hmmm,van peebles? Hadden ze in Jaws niet over die boot?

Jaws - IMDb

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Op zich een mooi en waargebeurd verhaal, maar de beelden zijn vreselijk slecht voor een film uit 2016.

avatar van fred1946

fred1946

Begrijp de negatieve commentaren niet.of heb ik er geen verstand van,of een te vrede kijker.

Wil iemand mij uitleggen wat er aan de beelden mankeert en waarom Cage blijft zakken.

Reageer nu van uit de tailer ziet er goed uit.

avatar van John Milton

John Milton

Ja, ik denk bij de naam van dat schip ook altijd aan Quint...

Wat de trailer betreft (of moet ik zeggen: samenvatting?), de effecten zien er niet goed uit, en dat lijken ze te willen verbloemen met een snelle montage. Ze lijken teveel uit die 40 miljoen te hebben willen halen.

Als je het nou over deze film zou zeggen, de grunt, dan zou ik het met je eens zijn. Hier ga ik óók van zuchten...

Slecte animaties verder prima verhaal mooie film

avatar van Timba69

Timba69

Film viel mij gezien bovenstaande reacties reuze mee. Inderdaad zijn alle beelden niet even goed, maar het verhaal vergoed veel. En ik moet zeggen dat deze haaien angstwekkender overkwamen dan de haaienfilm the shallows die ik gisteren keek.

avatar van Gameover

Gameover

fred1946 schreef:

Reageer nu van uit de tailer ziet er goed uit.

Cage, dat was de man en dat is hij nu al een tijd niet meer. Hij speelt meer mee in films om nog onder de aandacht te blijven dan echt goede films te maken, althans zo zie ik het.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

film valt reuze mee!

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Redelijke film, je houdt het vol. Niet slecht. Maar zeker geen klassieker

avatar van coumi

coumi

Merkwaardige kijkervaring. Heeft af en toe de uitstraling van een hele grote Hollywoodfilm(en gelet op de tijdsduur zal dat ook de bedoeling zijn geweest), maar de vertelling oogt slordig en de special effects zijn vaak nog knulliger dan je je in de slechtste dromen kan voorstellen. Met zo'n sterk waargebeurd verhaal had er een topfilm uit kunnen rollen, maar met de matige regisseur Van Peebles is dit vooral onevenwichtig. De man probeert zo veel in de film te stoppen(van oorlogsfilm tot Jaws imitatie, om vervolgens te eindigen als rechtbankdrama) dat het meer de allure heeft van een regelrechte flop. Wellicht typerend dat de vlak spelende cast(Cage, Jane, Sizemore, Remar) vrijwel uitsluitend bestaat uit acteurs die decennia geleden hun hoogtepunt hebben beleefd, en nu uit de vergeethoek worden gehaald om nog één keer te schitteren(wat tot mislukken was gedoemd). Dit laat enigszins vergelijkbare films als Unbroken en Pearl Harbor op meesterwerken lijken.

Gemiste kans dus deze film(ondanks een aantal wel degelijk geslaagde stukken). Deze moedige kerels hadden een beter eerbetoon verdiend.

avatar van Waku

Waku

Mooi en emotioneel oorlogs drama.

Smetje ook in het oorlogs verleden van de Verenigde Staten waarin de toenmalige zittende politieke koppen geen schoonheidsprijs verdienen.

De film zelf is onderhoudend en gevuld met drama, actie, overlevingsdrang en emotie.

Special effects waren niet groots maar het stoorde mij niet.

Doordat deze effecten beperkt in beeld kwamen vergallopeerde de film zich niet.

Tijdens de aftiteling ziet men authentieke beelden van het drama en de ware gezichten achter de personages. Aangrijpend.

avatar van filmkul

filmkul

Matige film. Het verhaal is behoorlijk emotioneel. Echter weet Van Peebles hier weinig van over te brengen aan de kijker. De film vliegt wat van de hak op de tak, mist spanning en kent veel bijna lachwekkend slechte scenes. De film is daarom bijna niet meer serieus te nemen. De zeer matige special effects en zwak acteerwerk helpen ook al niet mee om de film op niveau te tillen. Grootste pluspunt is het deel na de film waarin de overlevenden aan het woord komen. Die zorgen nog voor enige emotie, waardoor je de film toch nog enigszins weet te waarderen. 2.0

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik weet niet wat dit moet voorstellen maar ik kreeg soms het gevoel dat ik naar een mislukte komedie zat te kijken, en dat lijkt me niet echt de bedoeling. Veel slappe dialogen en het acteerwerk is soms erg matig, vooral Cage is hier volstrekt ongeloofwaardig. Het geheel ziet er veel te gemaakt uit en valt daardoor totaal niet serieus te nemen. Er hangt bovendien een soort Disney-achtige sfeer wat de film ook niet ten goede komt. Qua aankleding, decors en sfx/cgi ziet het er dan weer wel best aardig uit, vooral de scènes met de haaien zijn netjes gedaan. Helaas is dat niet genoeg om deze film te redden. Een miskleun wat mij betreft.

avatar van stinissen

Waku schreef:

Mooi en emotioneel oorlogs drama.

Special effects waren niet groots maar het stoorde mij niet.

Doordat deze effecten beperkt in beeld kwamen vergallopeerde de film zich niet.

Ben het hier helemaal mee eens.

avatar van alfie

alfie

heb deze gezien...goed verhaal en verveelt niet !

avatar van emmes

emmes

Niet waard om naar te kijken... gelachen met Nicholas Cage die vanaf het schip kijkt naar de zee en iemand anders die vraagt "worried about submarines, sir?"

Tenenkrullend slechte dialogen!

avatar van ambrosini

ambrosini

Was niet echt een wow effect.. wel gekeken uit interesse

avatar van extremezz

extremezz

Schrikwekkende poster,lijkt wel voor een Steven Seagal film...

avatar van leroytje1989

leroytje1989

Super film dit!

het verhaal is goed en cage speelt goed.

De beelden waren ook goed vooral met die haaien is wel vet

Het enige wat me tegenvalt zijn de recensies hier over cage dat snap ik echt niet.

Ik kan me niet herinneren dat ik een film met cage erin zo goed heb beoordeeld als deze film.

Ik raad hem aan! *4.5

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

coumi schreef:

Had `t niet beter kunnen verwoorden.

Kon veel beter, met een groter budget (al is 40 miljoen al een hele hoop), en een echt goeie regisseur ala Spielberg of Zwick , of tenminste iemand die `t volgens `t boekje kàn, dan had er veel meer in gezeten.

Ja, deze 'Men of courage' hadden veel beter verdiend.

Aan de acteurs lag `t niet, Cage doet zijn best wel, net

zoals Remar en Sizemore.........het is ook nog de verkeerde regisseur.

Lees anders `t boek "In Harms Way" , of zie Jaws nog een keer en hoor `t verhaal aan van Quint (Robert Shaw), die `t beter kan vertellen dan als men deze hele film moet zien door te komen.

Een film die je beter kunt vermijden, en anders maar niet.

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond de film heel goed beginnen en dan blijft het nog effe goed en dan zakt die in elkaar op dat water tja.... zo heb ik al veel films gezien waar ze opt water blijven dobberen en dan aangevallen worden door haaien enzo dzjeezes. Niks vernieuwends dus en wat een topfilm kon zijn is meer een halve flopfilm.

De ferfilming van het gebeuren viel tegen; de beelden van de onder de Golden Gate varende USS Indianapolis waren ronduit amateuristisch. Het verhaal had beslist een mooier resultaat verdiend, maar juist vanwege het verhaal geef ik het een betere waardering dan de film eigenlijk verdient.

avatar van Quentin

Quentin

Ronald Hoekstra schreef:

Maar juist vanwege het verhaal geef ik het een betere waardering dan de film eigenlijk verdient.

Dus eigenlijk zou iedere film over het leven van Hitler automatisch de laagste score verdienen?

avatar van perreke

perreke

Kan het niet volhouden deze film af te kijken.

Vind het een waardeloze film en boeit me geen minuut.

Een ronduit slechte film

avatar van mobistar

mobistar

Nicolas Cage en Tom Sizemore, twee acteurs die ooit van betekenis waren in Hollywood maar nu enkel nog in B-films komen opdraven. Deze namen dienen dan ook enkel om kijkers te lokken. De heren doen weliswaar hun best en het verhaal op zich is spannend en echt gebeurd, maar de film ziet er zo goedkoop gemaakt uit dat het pijn aan de ogen doet. De meeste beelden lijken uit een PS game van 15 jaar geleden te komen en dat komt de film niet ten goede. Goed voor de DVD grabbelton.

avatar van blurp194

blurp194

Niet een heel beste film, dat is al vrij snel duidelijk. De kop van Nick Cage voorspelt al niet veel goeds, en dan de in en in trieste CGI van het uitvarende schip nog. Op weg naar de laagst denkbare score.

Maar wat ik dan wel weer enorm waardeer is dat de historie in ere gehouden wordt. Geen opgeleukte onzin, geen idioterie, geen onwaarheden voor zover ik dat even bij elkaar kan sprokkelen. Dat is zo langzamerhand een schaars goed aan het worden, en daar verdient de film, samen met de meedogenloze speelduur en nerd-factor dan weer extra punten mee.

Het is misschien even doorbijten, want het is best een lange film, en dit stuk geschiedenis is best specifiek. Maar ook wel best interessant eigenlijk, en dat maakt een heleboel van de missers met de casting en de CGI goed.