Genre: Thriller / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 22 augustus 2002
Bekijk via Prime Video
Plot High Crimes
"Everything you trust. Everything you know. May be a lie..."
Een gelukkig getrouwde, succesvolle advocate ontdekt tot haar schrik dat haar echtgenoot een getrainde militair is, en dat hij beschuldigd is van een oorlogsmisdaad. Terwijl ze zich voorbereidt om haar echtgenoot te verdedigen in een militaire rechtszaal, waar de regels die zij zo goed kent, niet van toepassing zijn, krijgt ze hulp van een voormalige militaire advocaat die niet volgens de regels speelt.
Claire Kubik
Major Waldron
Colonel Farrell
seth gecko
middelmatige film.
nergens slecht maar gewoon op alle vlakken standaard.
een voorspelbaar formulescenario.
acteerwerk was best goed ,jammer dat het in een film zat waar nauwelijks spanning in zat en ik geen voeling met het verhaal kreeg omdat je te snel in de film zijn kaarten kunt kijken en hun joker ontwaren.
de verrassende slotscene is al halverwege de film te voorzien,jammer.
KnarfKenobi
Een typische tv-film. En dat komt voornamelijk door de acteerprestaties. Alleen Morgan Freeman doet het zeer goed (zoals altijd). Maar als je bijv. de slechterik ziet, zit je echt te kijken of je hem niet op Fox-Kids heb staan ofzo!! 3*
HeatWave
Verrassende film.
Goed acteerwerk van Ashley Judd en Morgan Freeman.
Boeiend vanaf begin tot eind.
Purmerend
Af en toe verrassende scene's en inderdaad goed acteerwerk. Geen wereldfilm, maar zeer vermakelijk.
Leno
Het verhaal is keurig volgens het boekje en biedt tot het einde geen enkele verrassing. Het einde is namelijk nog wel aardig bedacht, al zie je het op een gegeven moment waarschijnlijk wel aankomen, maar helaas rampzalig uitgewerkt, ieder cliché komt daar wel voorbij. Wel aardig geacteerd.
Doom
Ja kan weinig vertellen over deze film.
Ik vond het wel een leuke thriller waarbij het verhaal opzich erg goed bedacht was, het komt allemaal mooi in elkaaar.
Helaas was alleen het einde niet echt goed uitgewerkt, vond ik wel heel erg jammer. Acteren was goed, vooral Morgan Freeman. Kan er niks aan doen maar die man geeft altijd wat extra's in een film, zeer goed acteur.
daanos;
ik vond het wel een goede film... ben een fan van Morgan Freeman, en hij speelde in deze film erg goed!
een aanrader voor een normaal avondje film-vermaak...
(zoals gisteravond dus)
dje-em
zeer goede film in het begin, maar naarmate de film vordert gaat het wel erg slecht en snel bergaf was die generaal nou wel of niet slecht? was hij nu dus door manipulatie gedwongen een schuldige onschuldig te verklaren? et cetera erg jammer dus. Wel goed acteerwerk verder.
Lotteke
Zonder Freeman was het niks geweest, maar de man maakt er toch weer iets van waardoor je geboeid raakt.
Verhaal was redelijk, begon allemaal aardig spannend, zakte naar het einde toe helaas erg in.
Judd speelde ook goed, mooie vrouw.
3* vooral te danken aan Freeman.
trebor
Mooie en spannende film. Eigenlijk vind ik alle films met Freeman wel goed.
smilde
Morgan Freeman is altijd goed! Heb eigenlijk nooit een film van hem gezien die niet goed was.
AmazingPP
Goed gemaakte, ietwat voorspelbare thriller. Judd speelt een goede rol en inderdaad, zoals ik in alle kritieken lees, speelt Freeman ook weer de sterren van de hemel. Ook ik ben het met "smilde" eens, een slechte film met Freeman is altijd nog het aanzien waard door hem. Al is ie natuurlijk onvergetelijk in The Shawshank Redemption!! Ik vond deze thriller lekker wegkijkvoer, niets meer en niets minder. 3,5 *.
xenne
veel te hoog gemiddelde voor dit saaie & voorspelbare verhaaltje. veel te standaard en ook nog langdradig ... 2
Mrgoooo
Ik vond dit gewoon een hele leuke film.
Zeker de moeite waard om een keer te zien.
Ik geef hier 3½ * voor.
Gerritj
Van deze film heb ik erg genoten.
Vooral Ashley speelt geweldig. Zo zij alle emoties weergeeft.
Prachtig.
4.0
nightbreed
Dit is de 2e of 3e keer dat ik deze film heb gezien.
De reden dat ik deze film weer heb gekeken is omdat ik me er niets meer van kon herinneren en de reden daarvan is me nu weer duidelijk, de film is gewoon te standaard en te cliche.
Ik weet zeker dat als deze film er over een jaar weer op is dat ik dan weer ga kijken met in mijn achterhoofd de gedachte 'Ken ik deze nou of niet?'
Kort gezegd: Een film die wel weet te onderhouden maar die je na 2 dagen alweer bent vergeten.
Cijfer: 3
Love__x
Ik vond het wel een leuke film.
Het einde was heel onverwachts.
Morgen Freeman speelde weer goed!!
Cijfer : 3.5
HeatWave
Ashley Judd, mjjaaw toch wel een dame naar mijn smaak, en als actrice kan ze behoorlijk overtuigend door de bocht komen.
Toch zie-en hoor ik er de laatste tijd niet meer zo veel van.
Dit kan ook aan mij liggen, ik mis vandaag de dag mischien wel eens de nieuwste van de nieuwste films, maar toch, ik hoor er toch maar erg weinig meer van.
alexdj
ik wel... kijk 10 items or less maar eens (als je het 1 uur en 10 minuten volhoudt...
Weertenaar
Zonde dat die 'plottwist' als een molensteen om het script heen hing: 2.50
Zo links en rechts heb ik al een aantal 'rechtbankprenten' gezien, waarvan gezegd moet worden dat deze toch wel een van de minste is die ik tot nu toe heb gezien. Het is dat Caviezel, Judd en Freeman hun naam aan deze prent hebben verbonden, anders had High Crimes nauwelijks enige bekendheid verworven, al zijn de acteerprestaties van de drie daarbij ook nog eens geen moment hoogstaand te noemen. Maar goed, als telt uiteraard niet. Verder zien we werkelijk alle verhaallijntjes voorbij komen die rechtstreeks uit een standaard boekwerk zijn geplukt en waarvan de helft ook nog eens bij de hand word genomen door een overdaad aan cliche.
Verhaal: 2.50
Inhoud, originaliteit, fouten/blunders, verhaallijnen, diversiteit, etc.
Origineel is het geen moment, zelfs de slaapverwekkende plottwist is rampzalig te noemen. Vanaf de allereerste seconden krijgen we al signalen dat er wel iets meer achter het personage van Chapman schuil gaat, iets waar men nou niet bepaald subtiel mee om is gegaan om de plotwending tot een verrassing te maken. Tot aan de plotselinge vrijlating van Chapman aan toe zit de film redelijk in elkaar, maar vanaf dat moment valt de prent in een enorm zwart gat om daar vervolgens ook niet meer uit te komen. Het meest dramatische is misschien nog wel de vechtpartij tussen Chapman en de Latino die de slachtpartij in Los Colanos (ofzo iets) heeft meegemaakt. Jammer dat men juist voor dit einde heeft gekozen. Men wilde persé iets anders doen dan vele andere 'rechtbankfilmpjes', maar dat mag dus als totaal mislukt worden aangemerkt.
Acteerwerk: 2.50
Hoofdrollen, bijrollen, dialogen
Wat iedereen in de acteerprestatie van Morgan ziet is me werkelijk een raadsel. Op een paar momenten na loopt hij er iedere scene weer bij alsof hij tien seconden geleden net is opgestaan en zit hij geen moment lekker in zijn rol als de ietwat grimmige advocaat. Freeman heeft ongelofelijk veel uitmuntende acteerprestaties afgelevert en zijn de 'niemendalletjes' van de beste man op de vingers van één hand te tellen, maar voor het eerst moet ik daar nu toch een kanttekening bij plaatsen. Een voldoende geef ik hem niet voor zijn rol in High Crimes. Judd heeft mij tot nu toe nog niet kunnen overtuigen als actrice, maar vooralsnog is dit haar beste prestatie. Maar ook voor gaar geld dat het geen moment 'top' is, echter wel een voldoende voor haar. Caviezel komt nogal eens overdreven over, maar was voorderest wel oke. De dialogen stelden ook niet bijster veel voor, ik miste vrijwel altijd de echte diepgang tussen de personages, het word allemaal nogal oppervlakkig neergezet.
Speelduur: 3.00
Balans in de film, strekking van het verhaal, speelduur, etc.
Over het algemeen is de film voldoende boeiend, maar 'de' plotwending ging op een gegeven moment teveel in de weg zitten. Men wilde perse naar deze plotwending toewerken wat mijn inziens tenkoste gaat van het hele gebeuren in de rechtbank. Alsof die 'geweldige' plotwending als een molensteen om de nek van Franklin hing, iets anders kan ik er niet van maken. Voor deze plotwending die de laatste twintig minuten van de film behoorlijk verziekt zat de film goed in elkaar. Een goede afwisseling tussen het speurwerk naar feiten, de zoektocht naar getuigen en de stukjes in de rechtbank. Jammer dat men dit niet verder heeft uitgewerkt naar een ander, meer bevredigend, einde.
Realisme: 2.00
Realisme van gebeurtenissen in de breedste zin van het woord.
Nogal jammer dat men er zoveel cliche bij moest halen, anders had ik hier een iets ruimere beoordeling voor gegeven. Het spel dat gespeeld word op het hoogste niveau is allesbehalve realistisch te noemen. De bewijzen waren enorm om juist de 'hoge machten' voor de krijgsmacht te leiden, iets waar in de film met werkelijk geen woord over gerept word. Vreemd ook dat men het er opeens bij liet zitten na de vrijspraak van Chapman (maar ja, die fantastische plottwist moest erin he!). Verder doet ook het subplotje om het ongeboren kind van Claire nogal 'leeg' aan. Een totaal overbodig plotlijntje om wat extra sentiment in het script te leggen. En tevens ook iets waar Claire een zaak over had kunnen aanspannen, een aanslag op haar leven en het overlijden van haar ongeboren kind, is een zeer zwaar vergrijp (maar oja, die fantastische plottwist moest er nog in he, stom van me).
Cinematografie: 2.50
Special Effects, Camerawerk, belichting, montage, stunts, coordinatie, etc.
Degelijkheid troef, niets meer en niets minder. Rustig gedoseerd camerawerk zonder rare fratsen, dat op redelijke wijze aan elkaar is 'geplakt'. De vele confrontaties tussen Claire en haar diverse belagers en de vechtpartijen van Grimes en Chapman misten werkelijk elke vorm van spanning om over de troosteloze sfeer die er om de prent heen hangt nog maar te zwijgen. Ook de zuinige decors en de allesbehalve originele opnamelocaties waren hier debet aan. Een duidelijk gevalletje van een regiseur die bang is om te falen met gewaagde cinematografische hoogstandjes. En dan is iets als High Crimes daar een logisch gevolg van. Ook de muziek voegde vrijwel niets aan de film toe en kent het slotakkoord in de vorm van een vechtpartij tussen Chapman en die Latino een nogal 'gecontroleerd' verloop.
Verdict:
High Crimes was hard op weg een voldoende te scoren, toen ineens die onthutsend zwakke plottwist zonodig een stempel op deze prent moest drukken. De film valt vanaf dat moment in een gapend zwart gat en wist zelfs de allesbeslissende confrontatie tussen Chapman en Claire de prent niet meer uit het slop te trekken. Die plottwist haalt de hele zoektocht naar de waarheid onderuit en blijft er een nogal onbevredigend gevoel achter als de aftiteling word ingeladen. En dan druk ik me nog vrij zacht uit. Freeman, Judd en Caviezel weten deze prent allen niet naar hun hand te zetten, is er van het realisme na een aantal ondoordachte gebeurtenissen nog maar weinig over en is het de 'controlerende' houding van Franklin die de film cinematografisch min of meer de das om doet. Tekenend voor de hele situatie is het ronduit sfeerloze karakter van deze prent, het redelijk geslaagde eerste uur ten spijt: 2.50 (2.50)
Voorspelbaarheid troef.
Naast het feit dat e.e.a. enorm clichematig is, Freeman op de auto-pilot zit en de twist van mijlenver aan komt bulderen, is de film enigszins onderhoudend voor een druilerige zondagmiddag, met maar een film in de kast.
Onvoldoende.
orbit
- 12092 berichten
Echt het gevoel dat ik deze film al veel vaker eerder heb gezien (jacked edge enzovoort), zelfs met Morgan en Ashley.. oftwel,

The Count of Monte Cristo

The Brave One
Thriller / Actie, 2007

In the Valley of Elah
Misdaad / Drama, 2007
gebaseerd op boekwitnessrechtbankliefdemoordadvocaatdefense procesgerechtigheidu.s. marinearrestedclassified legal thriller