• 9.376.124 stemmen

Met onder meer: Ai Kobayashi, Jurota Kosugi en Yuki Matsuoka

Gesproken taal: Japans

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+

Plot Appurushîdo

"Humanity's last chance for survival."

Officier Deunan Knute en zijn cyborg-partner Briaros Hecatonchires krijgen de opdracht om de Olympus City Computer te beschermen tegen een terroristische aanval. Bij een eventuele aanslag op de computer zou namelijk de hele stad platgelegd kunnen worden en zou er massale chaos kunnen ontstaan.

Deyunan (stemrol)

Hadesu (stemrol)

Atena (stemrol)

Nike (stemrol)

Yoshitsune (stemrol)

Shichiken rô Erekutoryuon (stemrol)

Tja, veel aan te merken op deze film, zeker de grafische kant.

Nog steeds lijkt alles veel te shiney, het "plastic"syndroom waar 3D niet vanaf lijkt te geraken. Leuk dat de personages gecelshade zijn, maar een teveel aan schaduw en teveel reflecterende oppervlaktes zorgen er nog steeds voor dat dit euvel blijft bestaan. Ook de beslissing om zeer selectief te celshaden vond ik niet zo geslaagd, sommige personages zagen er nogal silly uit, sommige textures goedkoop, sommige objecten werden meerdere keren gebruikt (boompjes in een laan bijvoorbeeld).

Maar toch, Appleseed is momenteel het beste wat 3D te bieden heeft, in afwachting van Innocence, en daar moet ik dan ook maar blij mee zijn. Want de personages bewogen bij momenten zeer overtuigend, de designs waren lekker (stad en voertuigen dan), heel wat knap camerawerk en enkele vreselijk indrukwekkende scenes ook. Nog steeds een beetje de buts met de buil dus, maar eindelijk krijgt het wat vorm, en komen er positieve punten aan de oppervlakte drijven.

Verhaal is wat slapjes en de muziek tenenkrommend, maar daar is het dan ook niet om te doen hier. Entertaining genoeg, spectaculaire laatste half uur en genoeg om je aan te verkneukelen. Goeie generale repetitie voor die andere Shirow film dus. 3.5*

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een film. Alleen die sterfscène van Briareos, inclusief doodsrochel, al! En dan komt ie nog terug ook!

Verder ziet alles afzonderlijk er best goed uit (hoewel die Land Mates wel leken alsof ze alle Power Rangers aan elkaar hadden gepritt) maar alles bij elkaar flikkeren in 1 film levert toch wel een heel rare show op.

avatar van Freud

Freud

Erg, erg slecht dit. De film ziet er niet uit (de achtergronden zijn wel knap gedaan, maar wat er te zien is is vaak een ramp - Utopolis? Een zootje pomo-towers met hier en daar een grasveldje?), de muziek is vreselijk, de figuren bewegen als porseleinen poppen en het verhaal, nu ja. Veel geknal en geschiet, maar een indrukwekkend gevecht zoals in Akira of Ghost in the Shell heb ik niet kunnen ontdekken. Het design van de robots is bespottelijk (als ze maar een kanon vasthebben, dan is het sowieso cool), de dialogen zijn één grote grap en het scenario zit zo volgestopt met clichés dat de paar interessante elementen helemaal verzuipen. Ach ja, het kan niet iedere dag kermis zijn .

avatar van james_cameron

Spectaculaire mix van 3-D CGI en meer traditionele animatie. Het verhaal is gelukkig goed te volgen (dat is wel eens anders in dit soort films) en de film is zeer onderhoudend, met veel aktie. Tegen het einde wordt alles helaas een beetje te uitleggerig, maar gelukkig maakt de bombastische finale weer veel goed.