• 9.373.695 stemmen

Geregisseerd door: Kirk Wong

Met onder meer: Mark Wahlberg, Lou Diamond Phillips en Christina Applegate

Releasedatum: 13 augustus 1998

Plot The Big Hit

"Nothing's more dangerous than some nice guys... with a little time to kill."

Melvin Smiley is een jonge, succesvolle huurmoordenaar. Samen met drie maten besluit hij Keiko, de dochter van een rijke Japanse zakenman, te kidnappen. Ze weten echter niet dat deze net bankroet is gegaan. Bovendien is zijn dochter de peetdochter van Paris, de baas van de vier, die op zoek gaat naar de kidnappers. Ondertussen worden Keiko en Melvin verliefd.

Jordy

Heerlijke film. Er wordt erg leuk geacteerd, de film barst van de hilarische gebeurtenissen en er zitten enkele zeer goede actiescenes in. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Erg leuke actiescenes maar af en toe een beetje kinderachtig

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Een goede film met een paar mooie actie- en gevechtscenes ..maar.. als die flauwe humor er niet was geweest had hij veel beter geweest.

avatar van IamBernie

IamBernie

Hoe was het ook alweer ?

"But I have a tracebuster-buster-buster-buster-buster-buster !"

avatar van Hobbes

Hobbes

Zag net een stukje...baalde ervan omdat ik 't vergeten was..en toen kwam ik er achter dat ik um al es gezien had

vond um wat rommelig. 2,5*

tovenaar

Holy shit Jordy... een 4?!? Poe, hij was gister op TV, maar jezus zeg, het leek wel een slechte aflevering van een middelmatige Amerikaanse actie-serie. Verschrikkelijk cliché en over-the-top geacteerd allemaal.

Ook zo super-erg dat die kerel al 10 keer dood had moeten zijn, maar net zo vaak weer 'terug' komt....:r

tovenaar schreef:

Verschrikkelijk cliché en over-the-top geacteerd allemaal.

Het was toch ook een parodie? Niet dat ik hem goed vond hoor. Alleen een paar grappige verwijzingen naar en quotes uit andere films, dat was het wel zo'n beetje. 2.5*

yosemite44 schreef:

Het was toch ook een parodie?

Zijn die niet verschrikkelijk cliché en over-the-top geacteerd?

yosemite44

zeker maar het klonkt bij jou alsof je dat een minpunt vond. bij een parodie vind ik dat namelijk niet (perse) zo.

tovenaar

Jah dat vind ik in zijn algemeenheid een minpunt, vandaar dat ik parodieën over het algemeen ook niet zo denderend vind.

makes sense

avatar van Phooze

Phooze

Was nog best vermakelijk, maar deze film blijft totaal niet hangen. Ik kwam er op de helft achter dat ik 'm al een keer gezien had.....

3 sterren.

tovenaar schreef:

Verschrikkelijk cliché en over-the-top geacteerd allemaal.

Dat was de bedoeling.

Jordy schreef:

Dat was de bedoeling.

Ik dacht dat uit mijn vorige posts wel bleek dat ik dat ook wel snapte... maar maakt dat het beter? Dat je het aardig vind kan ik begrijpen, maar 4 sterren vind ik wel zeer ultiem veel eigenlijk . Ach ieder zijn smaak, daar houden we het maar op.

Jordy

Nou ja misschien zou ik 'm nu een halfje minder geven, maar ik heb toen heel erg gelachen en genoten van het overdreven sfeertje dat er in de film hing...

avatar van Goodfella

Goodfella

Natuurlijk was het allemaal hartstikke slecht en over the top, maar gelukkig had de film zó'n TOTAAL onserieus toontje dat ik er best om kon lachen. Typisch eentje voor het 'zo slecht dat 'ie leuk wordt' lijstje dus (hoe heette dat topic ook alweer?)

avatar van my_score

my_score

dit zijn films waarbij ik de hele dag achter kan zitten, vermakelijk, romantiek gemengt met a la john woo momenten.

mijn score: 3,5 sterren

avatar van davidov

davidov

een serieuze film, maar ook weer niet erg leuk

avatar van alexis

*** 1/2

idem!

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

vond die scene met die kip wel lachen, maar verder viel ie tegen

2,5 sterren

avatar van djelle

djelle

Ook niet echt mijn ding. Veel te oppervlakkig en platvloers verhaal. Vooral in bepaalde scenes miste het echt wat niveau, cohesie en/of inspiratie. Een groot deel van de dialogen waren evenzeer intressant noch vermakelijk.

De parodische bedoelingen in de prent zijn ook maar deels geslaagd. De over-acting irriteert regelmatig, de humor is meestal nogal aan de flauwe kant en men vindt schijnbaar geen juiste balans (of het durft geen rechte lijn te kiezen) tussen ernst en satire. Ik kan het niet precies omschrijven, maar het zat erg fout op dit gebied.

Pluspunten zijn inderdaad enerzijds de actiescenes, die redelijk mooi ogen, en (beetje aansluitend) de boeiende keuze van de decors/settings die het vermaak toch nog wat kunnen stimuleren.

Ongetwijfeld een film met veel goede bedoelingen, maar in de meeste opzichten jammerlijk gefaald. 2*

avatar van 007

de eerste actiescene was prachtig, mooi gefilmd en supermooie beelden en kleuren. Maar daarne ging het bergaf. Het was niet erg goed geacteerd en ook het camerawerk was niet dat. Het verhaal was veel te zwak en ik heb me ook gestoord aan de overbodige humor, hoewel ik toch 1 keer echt gelachen heb.

Maar ik heb me wel geamuseerd ermee.

2,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Hippe MTV-achtige film weet niet helemaal te overtuigen op het parodische vlak (djelle verwoordde het ook al). Wel leuk en aardig hoor, maar niet de cultfilm die het had kunnen zijn.

2,5*.

avatar van digifredje

digifredje

Ik vond het vooral de moeite door China Chow... ];-)

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Ik vond hem erg leuk, heel overdreven geacteerd, vreemd, spannened. Heel erg origineel, daar hou ik wel van.

avatar van Mescaline

Mescaline

Weer eens wat anders dan een serieuse actie film deze film heeft lekker veel geweld en ook nog een keer humor! 4 sterren voor deze film die ik zeker nog wel een keer kijk!

avatar van Vintage

Vintage

ik had deze film in de top 250 verwacht

Kijk niet naar het cijfer als je deze film nog niet hebt gezien, wat vrijwel onmogelijk is, ga hem kijken het is een topper!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Geen idee waarom deze een parodie wordt genoemd, maar vind hem echt meesterlijk.

Gewoon grappig, vooral Mark die 'te aardig' is voor iedereen, en Lou die echt te overdreven 'stoer' wilt overkomen.

Verder gewoon droge humor en mooie aktie scenes.

avatar van DohJo

DohJo

Mijn reactie van de film: ´mwa´.

Mark Wahlberg speelt wel sterk door zijn onrealistische karakter goed neer te zetten. Beetje kinderachtige film, zeker als Mark dan eindelijk zijn ´echte´ liefde vindt in een gekidnapt tienertje... Voor de rest wel leuke actiescenes.