• 9.372.674 stemmen

Alternatieve titel: The Asian Connection

Geregisseerd door: Daniel Zirilli

Met onder meer: Byron Gibson, John Edward Lee en Steven Seagal

Plot Asian Connection

"The beast is in the East."

Jack en Sam, twee Amerikaanse expats, stelen onbewust een som geld van een drugsbaron wanneer ze een serie banken beroven in Zuidoost-Azië. Al snel worden ze het doelwit van de drugsbende die uit is op wraak. Wanneer Sam wordt gedood klopt Jack bij de liefde van zijn leven aan, Pom. Samen vormen ze een modern Bonnie en Clyde-koppel dat de strijd aangaat met de gangsters.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

DiDa

Seagal heeft hierin een bijrol. Ben beniewd...

avatar van Macady

Macady

Best wel misleidend dat hij dan pontificaal op de hoes staat....

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Macady schreef:

Best wel misleidend dat hij dan pontificaal op de hoes staat....

Marketing.

Ben het helemaal met je eens. Vandaar dat ik altijd eerst de reviews lees voordat ik iets van hem aanschaf. Want ik wil Seagal in de hoofdrol hebben en niet in een kleine rol. Bovendien, zijn meestal de films waarin hij een bijrol heeft, niet om aan te zien. Maar dat is gebruikelijk bij films.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Alexander1900 schreef:

Marketing.

Een blik op het stemgemiddelde op andere films van deze regisseur lijkt me al voldoende...

avatar van Macady

Macady

Alexander1900 schreef:

Eerder bedrog dan marketing

DiDa

Hier de trailer voor de distributiemarkt. Nog niet de officiële dus. Seagal speelt dus blijkbaar de bad guy!

The Asian Connection - Trailer on Vimeo

DiDa

Jack (John Edward Lee) en Sam (Byron Gibson) zijn 2 vrienden die een bankoverval willen plegen. In Cambodja kiezen ze uiteindelijk een bank uit waar ze hun slag gaan slaan. Na een perfect gelukte overval hebben ze 200.000 USD buitgemaakt. Niet wetende dat dit geld toebehoort aan drugsbaas Gan Sirankiri (Steven Seagal). En die wil zijn geld terug!

Steven Seagal verschijnt al weer in een nieuwe productie. Deze keer ook wederom niet als hoofdpersonage maar als bijrol. Dit keer zelfs als de bad guy. Maar bij The Asian Connection wisten we dit vantevoren (op basis van de trailer) dus worden we niet misleid zoals bij Code Of Honor het geval was. En hoewel The Asian Connection een veel lager budget had dan Code Of Honor vind ik The Asian Connection toch de betere film. Niet dat Asian Connection nu een hele goede film is, maar voor alle beperkingen die deze film tijdens het maken heeft gehad is de film aardig gelukt. Respect hier voor regisseur Daniel Zirilli die heel veel voor zijn rekening neemt tijdens het maken van deze film.

Tuurlijk oogt de film goedkoop, maar Asian Connection heeft een aantal mooie shots en gelukkig helemaal geen (lelijke) CGI zoals bij Code of Honor het geval is. En zo voelt Asian Connection aan als een film die echt op locatie is gedraaid zonder toevoeging van CGI en waar echt hard aan is gewerkt.

De film heeft 1 groot probleem en dat is het tempo. De film begint goed en zet het verhaal goed op en na een half uur denk je: dit kan nog wel eens leuk worden. Maar na 45 minuten slaat de verveling eigenlijk ietwat toe, omdat het verhaal maar geen grote stappen vooruit zet. Hier en daar wordt dit door Zirilli wat gecompenseerd door wat actie. Actie die niet echt spectaculair te noemen is, maar wel realistisch. Het laatste kwartier wordt de film eigenlijk weer leuk, omdat Seagal zich dan daadwerkelijk persoonlijk met de zaak gaat bemoeien, omdat zijn handlangers iedere keer falen. Seagal heeft een degelijke rol in de film en mompelt een keer niet al zijn zinnen op, maar probeert er echt wat van te maken. Ook is zijn stunt double nergens te bekennen. Een stap vooruit wat dat betreft.

Tja The Asian Connection, wat moet ik hier nu voor geven. Het is een low budget film gemaakt met passie, maar toch uiteindelijk een film die je na een half uur al weer vergeten bent. Ook zul je de film niet snel nog een keer opzetten. Daarvoor is de film soms net iets te saai en de actie te plat. De film leeft op wanneer Seagal en Michael Jai White (die maar in 1 scene op komt draven) in beeld komen. Verder zie je echt wel wat de makers hebben gewild, maar door budget technische redenen toch net achter blijven. Leuk om een keer gezien te hebben door de goede cinematography, mooie shots, en een gemotiveerde Seagal. Ik vind het goed dat Seagal eens wat anders probeert dan al zijn films die hij de laatste tijd maakt met regisseur Keoni Waxman. Maar het wordt toch weer eens tijd dat Seagal weer eens de lead actor speelt die de bad guys van kant maakt. Hoewel ik heel erg uitkijk naar The Perfect Weapon en Killing Salazar.

avatar van macrobody

macrobody

Matig geheel. Zo'n film waarbij je op vele momenten je afvraagt waarom doen ze dat in godsnaam. Totaal onlogisch, maar goed, dat is tot daar aan toe, maar als er dan ook verschillende opnames dubbel worden gebruikt kan bij mij de film al niet meer hoog scoren. Het acteerwerk van Jack en Avalon was niet eens slecht, zeker niet in verhouding tot de alsmaar vetter wordende Seagal, waarvan we ook geen enkele vecht scene kunnen aanschouwen. Nee, geen hoogvlieger. 2 sterren voor Thailand.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke aktiefilm waar ik wel wat meer had van verwacht.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Wat een erbarmelijk niveau.

Vroeger had Steven Seagal een aantal ontzettend goede films.

Zoals On deadly grond en Out for Justice.

Maar dit is echt waardeloos.

avatar van blackwolves

blackwolves

dat was een zeer slechte film met hem een gangster boss juist naar het einde van de film komt hij in actie