Genre: Komedie / Avontuur
Met onder meer: Bill Murray, Owen Wilson en Cate Blanchett
Gesproken taal: Engels, IJslands, Portugees, Frans, Duits en Italiaans
Releasedatum: 3 maart 2005
Plot The Life Aquatic with Steve Zissou
"The deeper you go, the weirder life gets."
De oceanograaf Steve Zissou (Murray) heeft z'n beste tijd wel gehad. Wanneer zijn partner tijdens het filmen gedood wordt door een jaguarhaai, stelt Zissou een crew samen om wraak te nemen op het mysterieuze beest. Onder de crew bevinden zich onder anderen zijn van hem vervreemde vrouw (Huston), een journaliste die een stuk over hem wil schrijven (Blanchett) en een man van wie hij wel eens de biologische vader zou kunnen zijn (Wilson).
Steve Zissou
Oseary Drakoulias
Vladimir Wolodarsky
Bill Ubell
Pelé dos Santos
Bioscoopzaal heeft hierboven een uitstekende recensie geschreven waar ik het grotendeels mee eens ben, dus ik hoef verder niet teveel uit te wijden.
Wel even opmerken dat wanneer Murray in zijn duikerspakje op een electronisch muziekje staat te bewegen 1 van de grappigste scenes van de laatste jaren is.
Verder nog wel meer hilarische korte scenes, maar als geheel wat minder.
Wel met een coole soundtrack bestaande uit Portugese Bowie-liedjes
P.s. Jordy: Murray herhaalt zijn Lost in translation rol
Jordy
De rol van oudere, "washed up" artiest? Ik moet eerlijk zeggen dat ik me inmiddels niets meer van deze film kan herinneren.
Wolkenmeter
Ik denk dat de vergelijking ophoudt bij het feit dat het twee personages met een midlife-crisis zijn.
Voor het overige ben ik het ook wel eens met Bioscoopzaal. Anderson lijkt de film teveel vrijwillig te saboteren wanneer je (voor de zoveelstje keer) in het verhaal lijkt te komen. Daardoor blijven er ook alleen maar scènes hangen achteraf, en niet het hele verhaal. Toch sluimert er tussen al die vrolijke onzin een grote sympathie voor Zissou in de film, en de 'vader-zoon' relatie krijgt zo nog net een beetje emotionele lading mee. (Flink geholpen door de fantastische soundtrack natuurlijk: we zijn niet anders gewoon van Anderson)
Rushmore werkte voor mij ook pas bij de tweede visie, en nu is het één van mijn favorieten. The Royal Tennenbaums moet ik nog een tweede keer zien, en hoewel mijn hoge verwachtingen niet zijn ingelost, wil ik deze Life Aquatic ook nog graag enkele kansen gunnen.
Wel erg grappig
Dat ze allemaal glocks hebben op die boot
Of wanneer Goldblum's personage die hond gaat meppen en dat Zissou telkens op de dolfijnen zit te zeiken.
Blokland
Net de film voor de zoveelste keer gezien. Briljant, briljant, briljant. Er is geen betere regisseur dan Wes Anderson. De heli scene b.v. ("this is gonna hurt") benadert in elk opzicht de perfectie...
frans1
Anderhalve week geleden deze film gezien in de sneak. Wat een volledige BAGGER film is dit. De vele alcoholische consumpties nadien konden de avond nog enigzins redden.... want het duurde tenenkrommend lang voor de aftiteling eindelijk in beeld kwam.
Kortom deze film is van geen kant grappig; het verhaal gaat nergens over en bestaat uit allerlei quasi-melodramatische lijntjes en de film is ook nog lang en langdradig. Besteed je geld beter en ga voor een andere film!
Lotteke
Vond hem heel grappig, echt een leuke film!!! Die Owen Wilson is zo leuk, vond m in Zoolander ookal zo hilarisch(enige wat ik verder van hem gezien heb). Bill Murray is weer lekker als van ouds briljant grappig, echt n leuke komedie, TOP!
Goodfella
Ik hou van films die een totaal eigen wereld creëren waarin ze hun verhaal vertellen. En ook al is er genoeg op aan te merken; dit is er zo één. Heb erg genoten van de gortdroge humor, briljante decors en de heerlijk originele en frisse insteek van.. zegmaar alles. Dat veredelde electro-deuntje waar Kos het al over had maakte het helemaal compleet
Jammer ook dat het me verder niet zoveel deed. Dat constant parodiërende ondertoontje maakt het bijna onmogelijk om écht in de film op te gaan. Misschien zorgt Murray's droge hoofd er ook wel voor dat ik 'm niet zo serieus neem als 'ie het wel zo bedoelt. 't Wordt zelfs wat saai soms.. misschien toch wat minder ingetogen uitwerken Wes! (die hier overigens wel z'n beste film aflevert)
Maar absoluut leuk genoeg voor 3,5* .. beetje raar filmpje dus.
gemaster
Ik sluit me aan bij de meeste hier. Erg raar filmpje dat door de afstandelijkheid nooit helemaal boeit. Maar de film zit tjokvol briljante ideeën en is af en toe gewoon erg grappig. Murray is een van mijn favoriete acteurs en ook hier levert hij weer vakwerk af. De rest van de cast is ook hilarisch, met als hoogtepunt Jeff Goldblum. Bij die scene met die hond moest ik echt keihard lachen. Ook een leuke scene met Goldblum: het pokerspelletje met de piraten en dat hij wordt neergeschoten nadat hij past
Voor de rest was de soundtrack echt geweldige. Leuke Portugeese versies van David Bowie nummers en 1 van mijn favoriete nummers allertijden: 'Search & Destroy' van The Stooges.
Aardig filmpje.
Wat iedereen over het verhaal loopt te zeuren begrijp ik niet. Nergens lijkt de film moeite te doen om boven een fictieve Kapitein Iglo en z'n Kindervriendjes aflevering te stijgen. Lijkt me niet dat je iets kan saboteren wat om te beginnen al niks voorstelt.
Film moet het inderdaad hebben van kleurrijke omgevingen en (te schaarse) leuke onderwaterbeestjes. Het meest komisch vond ik nog de kolibrivis. Murray speelt degelijk, al speelt hij gewoon vaak dezelfde rol, de rest amuseert zich ook wel op het gecostumeerd bal. Enige wat echt irritant was, was die kerel met z'n gitaar. Hadden ze naar een andere film mogen verbannen.
Was dus allemaal wel aardig, maar de hele tijd lijk ik vooral naar een kinderfilm te kijken, met wat leuke avontuurtjes (denk Jules Vernes) en geinige humor. Had allemaal wel iets scherper gemogen dus.
3* kunnen er wel vanaf, had graag meer gegeven, hopelijk richt Anderson zich de volgende keer niet meer op de lagere school.
Redlop
Vervelende en mislukte poging om een absurdistische persiflage te maken. Veel verhaallijnen maar geen van allen is geslaagd.
Het idee van een Cousteau-persiflage met Bill Murray in de hoofdrol is op zich geweldig...maar dan moet er op zijn minst één geslaagde grap inzitten.
Fraaie Cousteau-achtige vormgeving en een geweldige cast maar vooral niet leuk.
masterview
Dit is wel zo'n superdroge film................dat je kijkt en denkt waar gaat dit eigenlijk over?........ Zo droog dat het nog wel geinig is ook.............maar je moet zeker over heeel apart gevoel voor humor beschikken.............
balosa
ik ben het met masterview eens, vond er eerlijk gezegd niet veel aan, en duurde me ook iets te lang, maar smaken verschillen...
savi_7
een zeer droge film, die eigenlijk niet grappig is, maar door het verhaal is er ook niet veel om grappig tezijn, maar wel een goede film omtezien 3,5
Snuck
ik vond het een hele leuke film. vooral het stukje dat ze door bijna alle kamers in de boot lopen.
en Klaus was werelds.
4 ****
BenBen
ik vond het een rare film, hij kon me totaal niet boeien, film weer weer in een raar perspectioef opgenomen, heel wazig, na een uur en een kwartier viel ik eindelijk in slaap, heeft nog lang geduurd moet ik zeggen, mijn record stond op 15 minuten, weet al niet meer welke film het was, en dat zegt al genoeg.
antaliaan
Ik had meer van de film verwacht. In mijn beleving ging het verhaal van de hak op de tak (voor zover er een verhaal in zat). Het eerste uur was echt saai en hierna werd het wel wat leuker, maar niet genoeg voor meer dan een 2.
Wederom zeer geestige droog komische film van W.A. werd op het laatst iets te hilarisch, maar het eerste uur was meesterlijk. 4*
spuit11
Ik vond hem heel erg flauw en saai. De film leek maar niet op gang te kunnen komen. Had er meer van verwacht
renske
Ik ben het dit keer met de meesten eens die hier schreven. Het verhaaltje gaat nergens naar toe. Structuur is ver te zoeken. Sommige scènes lijken op het moment geïmproviseerd te zijn zoals Ned en Steve Zissou's scène onderaan de trap in de boot.
De onsamenhangendheid van de scènes wordt soms bijna arrogant: denkt Anderson soms dat hij er komt met originaliteit alleen? Nou ja, die vraag moet helaas worden beantwoord met een 'ja' aangezien hij zijn anarchie behoorlijk weet te verkopen. En ook ik, ik geef het toe, heb me nog behoorlijk zitten vermaken met die kartonnen décors, stop-motion visjes en on-Hollywoodse actiescènes. Maar doordat film niet duidelijk maakt wat het nou wil vertellen - vind ik dus - blijft er ook weinig hangen en verliet ik de bioscoop zonder daarna lang aan de film te denken. Jammer. Soundtrack is inderdaad geweldig. Ik vond de gitarist leuk, vooral toen hij zat te spelen op het achterdek terwijl die piraten eraan kwamen racen . Dat was erg grappig.
O ja, vriendje meldde nog dat ook het gebruik van seventies-materiaal erg onlogisch werd gebruikt. Ik weet niet of dat waar is - en ik vond de ouderwetsheid der dingen wel geinig - maar wilde het wel even zeggen.
renton
Hele vage en aparte film, een perfecte cousteau persiflage. De film geeft echt soms het gevoel of deze ook in de jaren 70 is opgenomen, jammer dat de humor dichtheid niet al te groot is..
De meeste grappen sloegen echter bij mij wel enorm aan.
Vooral de scene dat hij begint te dansen op het muziekje in de helm.. inderdaad een van de grappigste scenes die ik ooit gezien heb...
De absurditeit voel je steeds op de achtergrond, zoals ook de debiele actie scenes. Wat slecht!, maar daardoor ook wel weer heel grappig.
3.5 sterren
Viel me helaas wat tegen van regisseur Anderson. Duidelijk zijn minste tot nu toe, al blijft de film de moeite van het kijken waard. Minpunten zijn de soms wat flauwe grappen, het lage tempo en sommige oninteressante personages (bv. dat van Cate Blanchett). Visueel wel weer indrukwekkend, en dan met name de leuke decors in het schip en de grappige stop-motion animaties.
mpas
Wat een vreselijk slechte film zeg. Heb hem na een half uur gewoon doorgespoeld. Wat mij betreft een totale mislukking had wat beters verwacht. Het enige wat nog leuk aan de film is, is de cousteau persiflage..
Relschopper
Ik heb hem afgezet dus ik kan niet helemaal oordelen over deze film. Maar het feit dat ik hem af heb gezet spreekt denk ik voor zich...
Ik heb nog nooit zo'n ziekelijk saai stukje film gezien...
Het enige wat nog leuk aan de film is, is de cousteau persiflage..
De film is een grote Cousteau persiflage...
fckn_wckd
ff wat popcorn poffen en kijken maar...maarre klopt de releasedatum wel? Ik heb de film namelijk vandaag gehuurd. Het is geen import, regio 2 + NL ondertiteling.
Het is zelfs een 2-disc
apart achja dit is niet de eerste keer dat mijn filmboer eerder films verhuurt...
Relschopper
Dit is zo'n ontzettend grappige film! Murray op zijn best. 4/5
Bespaar me dan aub zijn matige films en vernietig zijn slechte helemaal maar dan!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Little Miss Sunshine
Komedie / Roadmovie, 2006

I Compagni
Misdaad / Drama, 1963
ouder-kindrelatiered cap rivaliteitdisfunctioneel gezinpiraatmagisch realismeestranged fatheroceanographyscientific expedition absurde humorvader-zoon-relatiedioramaresearch turtlesacoustic guitardavid bowie