Genre: Komedie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 16 mei 2002
Plot The Curse of the Jade Scorpion
"Love stings"
C.W. Briggs is de beste verzekeringsonderzoeker in het New York van de jaren '40... althans, dat vindt hij. Vol trots vertelt iedereen die het wil horen hij dat hij elke verzekeringsoplichter te pakken kan krijgen door in de gedachten van de dief te kruipen. De hypnotiserende krachten van de Jade Scorpion zorgen er echter voor dat de gedachten van de dief in Briggs kruipen.
Chris Magruder
Mize
Jill
Rosie
Blindfold
In het vliegtuig terug van Cuba gezien, dus het kan aan m'n slaap gelegen hebben dat ik hem niet zo super vond. Soms wel leuke momenten, maar het was wel erg voorspelbaar allemaal. Allen moet ook eens stoppen met acteren.
Jordy
Na het verschrikkelijke Small Time Crooks besloot ik Allen nog een kans te geven...
Deze was een stuk minder slecht. Nog steeds erg flauwe en oubollige humor, en een vrij vervelende rol van Allen, maar het was wel redelijk te kijken allemaal
2,5 *
troy31
leuk, ik mocht naar een gratis vara- voorpremiere.
volgens mij is het met woody allen zo: of je vindt hem goed, of je vindt het niets. ik heb hem altijd wel okee gevonden, moest wel elke film weer even wennen aan dat neurotische.
de vent is trouwens superproductief en misschien is dat wel het probleem. ik vond dit zeker een aardige film, maar het is inderdaad erg simpel. allen en hunt doen het aardig samen, maar dat is het ook wel.... wat mij betreft dan.
vroeger zat hij meer in komische drama's en de zwarte komedies, als ik het goed heb. dit gaat allemaal wat meer naar de slapstick toe. en ik heb begrepen dat zijn eerste films ook meer zo waren.
hij wordt wel oud, he?
ik geef drie sterren omdat ik me wel heb vermaakt en vanwege de prettige acteurs.
knaricus
Ga wekelijks naar de SNEAKpreview zo ook The Curse of the Jade Scorpion gezien. Ben veelal kritisch maar dit was een pretentieloze film met vermakelijke cast. Geen fratsen mooie sfeertekeningen van de beginjaren 40' onder het genot van een blowtje heel erg amusant. Gewoon weer een goede Allenproductie!!!
troy31
jaaaaa, daar heb je gelijk in: de jaren 40 worden prachtig neergezet (denk ik want die heb ik zelf niet meegemaakt)en dat is, samen met de muziek, heel fijn.
don-the-jeweler
tsja wat moet ik hier van zeggen. Ik heb eigenlijk een hekel aan die Woody Allen films.
Ik vond het verhaal erg voorspelbaar. De vage, droge humor van CW Briggs (Allen) was wel lachen.
Aanrader? Nope.
neo
net gezien. ik moet zeggen dat het een leuke woody allen film vond. erg mooie sfeerschets van de jaren 40, een zoals altijd leuke cast en veel grappige stukjes. 3 sterren
Elora Danan
Keppum zonder ondertiteling gezien en ik heb regematig in een deuk gelegen! Wel typisch dat de blonde stoten in iedere Allen-film als een blok voor 'm vallen... Ach, 't is maar een film he.
corbijn
ik begrijp niet goed hoe woody allen elk jaar aan en geldschieter komt. want de laatste 10 jaar maakt hij c-films. erg slecht.
Inderdaad zijn de films van Woody Allen de laatste tijd niet meer zó goed (Manhatten blijft nog steeds mijn favoriet), maar toch vind ik dit filmpje heel wat leuker dan de gebruikelijke Hollywood troep wat er gemaakt wordt. Ik las net op teletekst dat Allen's nieuwe film, Anything Else, goed is ontvangen dus wie weet kunnen we weer een tweede Manhatten of Annie Hall verwachten. Nu eerst voor deze film toch nog 3*. Gewoon een groot vermakelijksgehalte.
Goodfella
Grappig, al die verwijzingen naar die typische film-noirs uit de jaren '40. Ik weet eigenlijk niet of het nou een ode aan of een parodie op het genre is. Het is in ieder geval een lekker luchtig filmpje, met een heerlijke soundtrack en een grappige Allen (zéker wel!). 3*
Justice4All
Wat ik aardig vond in deze film, dat ik helaas niet bij "Hollywood Ending" tegen bent gekomen, of bijna niet tegengekomen. De twee rivalen (Allen & Hunt) die elkaar afkraken met "recht-voor-de-raap" dialogen, dat (bijna) oneliners worden. 3* sterren voor de mooie dialogen die er te vinden zijn in deze film. Natuurlijk vergeten we ook niet de jaren 40 decor, die zag er ook best goed uit.
Verhaal en acteerwerk van de crew -in totaliteit- is ver van slecht.
Chainsaw
Zapte gisteren toevallig langs toen de film net begon en het leek me leuk genoeg om te blijven hangen. Mijn eerste Allen en ik denk dat ik meteen één van de wat mindere te pakken had. Want op zich is Curse of the Jade Scorpion best geinig, maar bijzonder vond ik het nergens. Script met redelijk hoge grapdichtheid en Allen weet op een perfecte manier de sfeer van de jaren '40/ '50 te tonen. Verder waren vooral de ruzies tussen Allen en Hunt geestig. Maar zoals gezegd; verder vond ik dit nu niet bepaald bovengemiddeld.
3 sterren.
Leno
Grappige film. Vooral de dialogen zijn erg sterk, met als toppunt die tussen Allen en Theron. Het einde had alleen wel wat minder afgezaagd mogen zijn. Ik vond de film wel beter dan Small Time Crooks.
Leuke feelgood film!
De jaren '40 sfeer is goed getroffen. Goede cast; vooral Helen Hunt is goed op haar plaats en daarnaast Charlize Theron in een leuke bijrol.
Zoals Leno zegt is het einde wat afgezaagd. Maar goed, daar valt mee te leven.
Tweede keer dat ik Woody Allen probeer. De vorige keer keek ik de algemeen geaccepteerde klassieker Manhattan, die viel me enigszins tegen, maar dit sloeg alles.
Ik vond The Curse of the Jade Scorpion een oubollige, vervelende en flauwe film. Humor die vrijwel nooit het niveau van een moppenboekje ontstijgt. Een plot waarvoor wat mij betreft zelfs een comedy zich voor zou moeten schamen. En dan krijgen we het suffe einde nog dat ik al een uur zag aankomen. Bah.
Ik geef nog niet direct op en zal heus nog wel eens iets van Allen proberen, maar vooralsnog ben ik bang dat zijn films echt niet aan mij besteed zijn.
1.5* voor twee glimlachjes en de film noir-sfeer.
Probeer het (loodzware) Bergman achtige Interiors, of het nostalgische Radio Days.
The Curse of the Jade Scorpion is inderdaad erg vol gemakkelijke en superlichte humor, maar bij mij werkte het wel.
kort0235
Best wel een goede Woody Allen film, al haalt hij geen topniveau. Het is een comedie die er lekker ingaat.
En... Charlize Theron speelt erin mee (van de Cider House Rules).
Een 3.5*
Redlop
Prachtige Capra-achtige enscenering met een luchtig verhaaltje, maar bij Allen levert dat nog altijd een bovengemiddelde film op. 3,5*
Down_By_Law
Prima film van Woody Allen, met veel komische situaties en sterke dialogen. Vreemd genoeg is dit de enige Woody Allen film die me niet echt bij is gebleven, maar ik weet dat ik me uitstekend vermaakt heb tijdens het kijken.
The One Ring
Belachelijk laag gemiddelde hier. Dit is misschien niet de beste Woody Allen-film, inderdaad een beetje lichtgewicht, maar uiteindelijk toch wel weer erg vermakelijk. Ik moet toegeven, ik heb sinds kort een zwak voor Allen, maar zijn humor werkt bij mij altijd. Deze film heeft geen enkele pretentie. Allen speelt weer leuk zijn bekende typetje, Hunt doet het ook niet onaardig en Charlize Theron is prima als femme fatale-achtige vrouw met Veronica Lake-stem. Gewoon een film die geslaagd is in zijn opzet.
kinjutsu
Woody Allen's stijl bevalt mij helemaal niet. You hate it or love it... I hate the lovers and I love to hate it.
Spreekt me echt totaal niet aan, dat driftige kleine mannetje heeft geen humor en is ronduit irritant.
confucius
Niet mijn eerste Woody film. Om precies te zijn: Achtendertig
Woody´s - dat zijn ze bijna allemaal heb ik bekeken én er
mijn mening over geschreven (heb ze ook alle achtendertig
op dvd natuurlijk). In alfabetische volgorde ga ik ze op MM
zetten, zo objectief als maar mogelijk is, dit voor de Woody
Allen fanaten, maar ook voor hen die Woody nog niet kennen.
Hier gaan we:
Woody in topform!!! Deze combinatie van… tja, van wat? Alleen Woody kan dit soort combinatie tot een goed einde brengen. Grappig, brutaal, snerend, irritant, driftig maar vooral… leuk.
Voor de twijfelaars: hou vol, er zitten echte juweeltjes tussen.
Kenners zullen gemerkt hebben dat ik niet echt hoge scores geeft ook al prijs ik zijn films de hemel in. Dat komt omdat ik 38 Woody´s op vrij korte tijd heb bekeken, wel, dan merk je pas wat slecht; minder slecht; goed en heel goed is. Maar ... een Woody met 2 sterren staat voor mij gelijk met een komedie waar anderen een 4 aan geven.
rokkenjager
Heerlijke Allen weer. Dacht zo even een mindere werk van hem mee te pikken echter blijft de beste man verrassen. Tegen het einde aan wordt het her en der ietwat zeurig maar blijft over het algemeen een zeer vermakelijke film.
Vinokourov
Gezellige sfeervolle komedie, waarin de topfitte (en net gepensioeneerde leeftijd hebbende) Woody Allen uiteraard de leukste rol weer op zich neemt. Hij springt van hot naar her en voert zijn neurotische truukje weer uit voor de zoveelste keer. Ik moet voor mezelf bekennen, dat blijft leuk
. Het is geen heel hoogstaande film, het einde is zelfs wat problematisch, maar desalniettemin weer prima genoten van deze lollig misdaadfilm. De dialogen tussen Hunt en Allen steken er met kop en schouder bovenuit.
Vijf jaar later zou Woody met Scoop wederom zo'n kluchterige film maken, die nog beter is. Babe Charlize Theron is dan vervangen door de nog hottere Babe Scarlett Johansson. Laatste overeenkomst is dat ook die film nogal ondergewaardeerd is.
danuz
Vond dit toch één van de mindere Allen's. Zo eentje die tussendoor lijkt te zijn gemaakt, uit een interesse voor 'hard boiled' detictives. En daar is op zich niets mis mee, maar het mist de romantiek en het cynisme van de betere Allens. Is verder wel mooi qua aankleding en het concept is redelijk grappig, maar daar blijft het wat mij betreft toch wel bij.
(Lees nu dat dit zijn duurste film is, voor Allen dus blijkbaar geen tussendoortje.)
Mescaline
Zeker niet Woody´s betere film, Hollywood Ending die in 2002 verscheen was een stuk beter.
Niet te min is deze film zeker goed kijkbaar en heeft Woody weer een zelfde soort rol zoals we van hem gewend zijn, maar de humor wist niet altijd goed aan te slaan.
Gewoon een vrij standaard Woody Allen film en een stuk minder dan Hollywood Ending.
3 sterren.

A Simple Plan