Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Robert Rossen
Met onder meer: Paul Newman, Piper Laurie en George C. Scott
Plot The Hustler
"They called him Fast Eddie. He was a winner. He was a loser. He was a hustler."
Fast Eddie Felson is een groot talent in de poolwereld, maar hij heeft een grote zwakte en dat is zijn arrogantie. Hij wil niet alleen altijd winnen, hij wil zijn tegenstanders ook altijd overtuigen van zijn superioriteit. De film volgt Eddie die van de kampioen Minnesota Fats probeert te winnen, op Sarah verliefd wordt en onder de invloed van Bert Gordon raakt.
Eddie Felson
Turk
Bartender
Mza
- 1924 stemmen
Geniale film met Paul Newman in zijn beste rol uit zijn cariere. Schitterende zwart/wit beelden en een sterk verhaal.
Later heeft Martin Scoresese nog een vervolgfilm (The Color of Money) gemaakt met Tom Cruise en ook Paul Newman die dan al flink op leeftijd is. Maar die haalt het hier natuurlijk niet bij.
NERD
Wouter, Eva en Jos2 volgens mij houden jullie wel van oude films
of heb ik het mis??
Jos2
Ik hou van GOEDE oude films, ja.
Dit is bijvoorbeeld een groots meeterwerk. Met recht een klassieker dat jaren later een aardig vervolg kreeg. (Alhoewel die film niet kon tippen an dit origineel)
Mza
- 1924 stemmen
Ik zat net ff op imdb rond te neuzen en ontdek ik opeens dat Jake LaMotta in deze film een klein rolletje als bartender speelt. En zoals iedereen wel weet speelt Robert De Niro in Raging Bull Jake LaMotta. Ik ga de volgende keer maar eens ff opletten
Grote Valk
Klopt als een bus.
jay73
Mooie ingetogen film. Zelf had ik een iets luchtiger film verwacht, a la The Sting. En daar had ik eerlijk gezegd ook een beetje op gehoopt. The Hustler bleek toch meer dramatisch drama te zijn (waar ik overigens helemaal niets op tegen heb).
Voorlopig even 3,5*. Ik zal hem t.z.t. weer eens kijken. Maar dan met andere verwachtingen.
IQ160
Ik heb deze film onlangs gezien, maar breng nog even geen stem uit.
Kan iemand mij uitleggen waarom deze film zoveel beter scoort
dan 'Color of Money'? In mijn herinnering vond ik de laatste nl. veel
beter, maar misschien moet ik 'm nog een keer zien. Was toch alweer
15 jaar terug.
The Color of Money is niet onaardig, maar verbleekt naast het meesterwerk van Rossen.
Een hartverscheurende en broeierige film met misschien wel de beste rol van Newman.
IQ160
Ik ga deze film nog maar een keer kijken dan.
Leuk, maar ook niet meer dan dat. Ik verwachtte een soort "The Color of Money" (zoals Jay ook al zei), maar bij TCoM wordt de nadruk gelegd op het poolen en bij deze film staan de relaties, met als middenpunt Eddie, centraal. Hieromheen is dan een soort van 'pooljasje' heen gedaan. Maar zoals ik al zei niet echt indrukwekkend (wat ik wel verwachtte na hier de lovende kritieken gelezen te hebben), maar gewoon leuk om te zien. 3,5*
Goodfella
Groots meesterwerk. Een van de allerbeste films allertijden.
Vertel...
Ik vond het namelijk -op het steengoede acteerwerk na- verre van bijzonder eigenlijk. Op den duur een beetje saai zelfs. Einde is wel mooi, maar meer dan (ruim) 3 sterren geef ik niet...
MarkFish
De nadruk komt hier inderdaad meer op de relaties en de persoonlijke ontwikkeling van Newman, maar die twee partijen tegen de Fat man zijn te vet! Mooi acteerwerk van beide spelers, vooral van Newman, die voor deze rol echt een oscar had moeten krijgen. Die kreef die wel voor TCof M, terwijl die rol niet zo briljant als in The Hustler.
Art
Ik had afgelopen nacht mijn stem op deze film uitgebracht en zie nu dat ie hierdoor in de Top 250 staat
Paul Newman speelt indrukwekkend als Fast Eddie Felson. Een arrogant personage dat het heerlijk vindt om mensen geld afhandig te maken dmv zijn wapen, de keu. En meneertje wil dan ook maar één ding, de beste poolbiljarter worden, dat natuurlijk niet een al te makkelijke opdracht is. Dat de film in zwart/wit is geschoten is alleen maar in het voordeel van de film. Een absolute klassieker die ook nog eens prima op dvd is gezet. Ik geef deze film 4 sterren
Art
Ik heb net de extra's bekeken en moet zeggen dat ik door de informatie die ik gekregen heb, de film nog meer ben gaan waarderen. Mike Massey, wereldkampioen trick-shot, geeft uitleg over de trick-shots die in de film worden gebruikt en ook de informatieve documentaire verschaft leuke weetjes en laat zien dat deze film een realistisch beeld schetst van de poolwereld. En de docu laat ook weten dat Paul Newman, voordat hij met de film begon, nog nooit een keu had aangeraakt. Ik heb mede daardoor meer respect gekregen voor zijn prestatie en door al die informatie verhoog ik mijn eerdere stem met een halfje. Dus het is nu 4,5 ster
Jordy
Hele andere film dan ik verwachtte. Hier en daar erg mooi, maar het kon me ook weer niet de volledige 135 minuten evenveel boeien.
3,5 *
Hele andere film dan ik verwachtte.
Wat verwachtte je ?
Jordy
Ik verwachtte een coole, komische film.
(oeps, een "heel" andere film dus)
Devastation HCT
Deze film geeft je toch zo'n raar gevoel door al die conversaties. Het kwam allemaal heel bekend voor enzo. Het gaat niet alleen om pool, maar om winnen en verliezen en het kunnen accepteren ervan.
Prudh
Ik vind het heel moeilijk om mijn mening duidelijk weer te geven.. Het is een erg mooie film en vooral de relaties tussen alle personen vind ik zeer goed uitgewerkt. De machtsstrijd tussen 'manager' en 'hustler', de liefde die tot openbaringen leidt, de relatie tussen de twee toppers, prachtig allemaal. De film leek op sommige momenten wat traag te gaan, maar achteraf toch niet.. zoals ik al zei: moeilijk te omschrijven, maar zeker 4*
Luke
Deze film heeft mij niet helemaal kunnen boeien. Daarvoor vond ik hem te traag en te saai. Vooral het begin van de film vond ik zwaar, continu was er drank in het spel en er zat een beetje weinig actie in. Bij bij de twee partijen tegen Fats werd het beter vond ik, iets meer actie. De relaties tussen alle personages zijn wel knap neergezet, maar het kon mij niet helemaal bekoren. De laatste scene vond ik heel mooi, Eddy zette iedereen daar als het ware op zijn plaats. 3*
Pacino88
Het eerste deel was juist super,maar later zakte het wat in,door die mislukte romance etc.
Ook had ik wel wat meer wendingen en diepgang verwacht,eigenlijk gaat het alleen maar om het poolen,winnen etc.
Maar de poolscenes,de laatste scene en wat prachtige acteer scenes maken dit nog tot:
mister blonde
geniale film, op werkelijk elk aspect. laatste tijd niet meer zo onder de indruk van een film geweest. ik neig naar 5 sterren.
jacom
het moet niet altijd een happy film zijn éh
remorz
Leuke, stijvolle film met Newman in topvorm en een geweldige George C. Scott. Gek genoeg is die laatste hier nog geen een keer genoemd, terwijl hij een fantastische bijrol vervult (en die bril
Naast de goede acteerprestaties, biedt deze film een mooi uitgewerkt verhaal van Fast Eddy Felson, die tegen van alles en nog wat, maar vooral tegen zichzelf vecht. De eindscene vind ik de film naar een hoger plan trekken, heel mooi hoe Eddy zijn nieuw verworven karakter toont. Daarentegen zag ik nergens het meesterwerk dat velen hierin zien. Een degelijke 3,5*.
mister blonde
verhoogd naar 5 sterren. de film-noir achtige sfeer is onovertroffen. Schitterend gefilmd. De scènes op de kamer van het meisje zijn minstens zo goed als de poolscènes. Zelden zoveel diepgang gezien in karakters. Zelden zoveel vaart gezien in een film waar er zoveel aandacht besteed wordt aan karakterontwikkeling. Een van de beste films allertijden. No doubt.
boerenpummel
Weer een fantastische Paul Newman in de rol van "The Hustler" die hem op het lijf geschreven is. De relatie met Piper Laurie wordt mooi weergegeven. Als kijker wordt je een beetje verliefd op haar. Ook een leuke rol van George C. Scott, als de onsymphatieke Bert Gordon. De film draait vrijwel zonder muziek wat ik een aparte sfeer aan de film vond geven. De film laat vooral zien dat je de liefde nooit ten koste van het geld/de roem moet laten gaan.

The Color of Money
1986

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Das Boot