• 9.378.558 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van CannabisFristi

CannabisFristi

Vind dat ze de eindscene wel slim hebben laten eindigen,

Laat het aan je fantasie over wat er zou gebeuren

In fact you gotta work very hard to stay alive,Nick..

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ohja, dat einde. Waarom stopt hij zijn telefoon in z'n mond?

Overigens denk ik dat de geweren wel bij de maten aan waren gekomen.

avatar van CannabisFristi

CannabisFristi

Haha..Don't uh..me Greek Boy,

avatar van Betamax

Betamax

Blijft een fantastisch film.

avatar van sofripa

sofripa

Pfff, moet deze herzien. Ik weet nog dat hij goed was...Error, harddisk is vol. Dus eerst weer zien voor een zinnig oordeel is te geven.

John Lee Hooker schreef:
Ohja, dat einde. Waarom stopt hij zijn telefoon in z'n mond?

Overigens denk ik dat de geweren wel bij de maten aan waren gekomen.

Toch is de kracht van dit einde, dat je helemaal niet weet wat er gaat gebeuren, of wat er is gebeurt daarna Dat vond ik nogal geniaal...

avatar van Minotaures

Minotaures

Een open einde waar een kijker zelf mag vullen wat die denkt dat er zou gebeuren. In dit geval is het erg goed gedaan en in andere gevallen bij andere films wat minder.

avatar van sjohnno

sjohnno

Vond het inderdaad een zeer leuke film om na te kijken.

Goed verhaal.

Leuke actie.

zeker een aanrader!

avatar van koenv

koenv

John Lee Hooker schreef:
Ohja, dat einde. Waarom stopt hij zijn telefoon in z'n mond?

omdat die anders bij het bukken over de railing uit zijn jas in het water zou vallen ?

avatar van hnmax1984

hnmax1984

deze is film is simpelweg compleet, alles zit erin

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Schande maar voor het eerst gezien vandaag, prima film, grappig verhaal, volop humor tsa wat wil je nog meer.

Cinemaniak

Morgen weer op de TV! Ook al heb ik 'm lang en breed op dvd, ga ik mijzelf er toch weer op betrappen dat ik af en toe naar die film zap.

avatar van the-real-tiete

the-real-tiete

echt een film die je gewoon meerdere malen gaat bekijken

volop humor en actie

aanrader

avatar van Monkey68

Monkey68

Blijft na 10 keer kijken nog leuk. Weinig meer over te zeggen. Toppah!!

avatar van notsub

notsub

Geweldige komedie met mooie one-liners, personages en setting. Het engelse van de film vormt een prachtig kader voor een aantal bizarre verhaallijnen. Sommige karakters hadden nog wat extremer gemogen en de muziek komt soms te nadrukkelijk door, maar je blijft je verbazen over het verloop van de gebeurtenissen. De film kakt nergens in en de humor is heerlijk maf.

avatar van Hey Blondie!

Hey Blondie!

Prachtige karakters, mooie scenes, boeiend van begin tot einde. Ik heb er enorm van kunnen genieten. Net geen 5 sterren, omdat door de wel erg vele plotwendingen bij mij dan toch altijd iets van de kracht van de film verloren gaat. Toch een zeer verdienstelijke 4,5 sterren.

jumpstylemovie

Ik vond het een leuke film maar ook een lichte tegenvaller. Er zijn een aantal grappige momenten en eigenlijk is de hele film wel grappig maar voor alsnog haalt het het niveau van Snatch niet die ik binnenkort maar eens moet aanschaffen. Maar wel een dikke voldoende.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Beter als snatch bedoel je.

Nietes

avatar van Stapler

Stapler

Ik vind Snatch ook beter. Haat me. Maar ik kijk deze ooit nog wel een keer.

jumpstylemovie

Ik ook, ik heb hem op DVD. Misschien dat ik hem de volgende keer nog beter kan waarderen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Na de 4e kijkbeurt maar eens verhoogd met 0,5. Meesterlijke film hoor. Geweldige stijl, mooie montage en sterk camerawerk. Het verhaal/scenario is natuurlijk nog het allerbeste.

avatar van mrkos

mrkos

Heerlijke film

4.5

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Briljante film. Goed verhaal, briljante humor en puike actie scenes. Vind hem iets beter dan Snatch, hoewel die daar maar héél kort achter zit.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Jammer dat ik de eerste moet zijn die deze film forse kritiek geeft.

Tja word ik depressief of zie ik de laatste tijd gewoon slechte film? Ik denk zelf de tweede en hoop het ook ) want dit was echt niet veel soeps.

Het verhaal weet in het begin al niet te boeien. Het begon ontzettend traag en ik heb me nog nooit zo dom gevoeld. Ondanks dat het verhaal helemaal niet zo ingewikkeld was begrepen ik en de persoon waarmee ik hem keek er helemaal niks van. Toen het poker-toernooi begon pikte ik de rode draad met behulp van de achterkant weer even op alleen was die al snel weer kwijt. De rest van de film wordt zo onbegrijpelijk gemaakt. Zo'n simpel verhaal op zo'n manier uitvoeren vraagt om moeilijkheden.

De beelden droegen totaal geen sfeer met zich mee en dit is eigenlijk de hele film lang zo. Ik vind daarom dat het woord kleurloos ondanks de bruine kleur tinten toch goed bij deze film past. Het laatste half uur was ik echt de film aan het uitzitten.

Het verhaal vertellende concept dat wel meer top 50 films hebben zoals onder andere The Shawshank redemption wordt hier ook erg slecht uitgevoerd. Het stoorde me gewoon dat de beelden perse stop moesten woorden gezet en waar een man bij moest gaan praten. Ik kijk niet naar een diavoorstelling. Verder droeg dit ook helemaal niks bij aan de rest van de film.

Sommige situaties waren gewoon te slecht voor woorden. Zoals de scène waar ze in de kooi staan. Ooh ooh hij is geraakt ooh ja wat nu ooh jemig nog eentje geraakt.

Verder is het gebrek aan vrouwen me nog nooit zo opgevallen in een film. Het draagt gewoon bij in de sfeer. De enige vrouw die hier in voor kwam lag lam op de bank onder de drugs.

Hele setting had ook meer mee gedaan kunnen worden. Geen enkele die er echt uit spatte.

Acteerwerk is wel aardig. Erg knap hoe een regisseur zulke goede acteurs zo kleurloos over kan laten komen. Ik ben een groot fan van Jason Stratham alleen hier slaat zelfs hij de plank mis.

Ook de grappen zijn slecht gevonden. Niks waar ik echt om heb moeten lachen en de situatie op het eind stoorde me meer dan dat ik er over moest lachen want waarom deed die man in vredesnaam zijn mobiel in zijn moment. Poging tot grappig zijn?

Dit was gewoon niet bijzonder. Weinig positiefs te zeggen hierover. Gisteren gekeken en nu moet ik al weer moeite doen om het verhaal boven te halen. Ongelooflijk dat dit zo hoog is beland.

maxroelofs schreef:

Jammer dat ik de eerste moet zijn die deze film forse kritiek geeft.

Depressief of een slechte film? .. Slecht sowieso niet....Dat eerste weet ik niet, maar je top 10 bestaat uit louter depressief-makende films Op doktersadvies raad ik u aan een wat vrolijkere noot voor in uw dvd-rek te introduceren. Ik zou zeggen dat deze film voor iemand met middelbaar onderwijs gewoon te volgen is, maar het is gebleken dat u het niet gesnapt heeft. Er bestaan gelukkig nog wat luchtigere alternatieven....

avatar van maxroelofs

maxroelofs

tja middelbaar, VWO zit daar toch echt iets boven he ;P

En dat mijn top 10 alleen maar depressieve films heeft klopt natuurlijk niet: american beauty, into the wild, the game valt toch wel mee....

avatar van bozzy

bozzy

gewoon een goede film niks meer niks minder.

maar een topper nou nee ik vond hem meer gewoon doorsnee.

als je het mij vraagt is die een beetje overgewaardeerd.

Ik heb me wel vermaakt met de film maar ik kan geen WAUW zeggen.

avatar van hjcool

hjcool

Leuke film niks mis mee!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)