• 9.378.811 stemmen

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Misdaad / Komedie | 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Komedie

Speelduur: 107 minuten / 120 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Lock, Stock & Two Smoking Barrels

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Guy Ritchie

Met onder meer: Jason Flemyng, Dexter Fletcher en Nick Moran

Releasedatum: 12 november 1998

Plot Lock, Stock and Two Smoking Barrels

"A Disgrace to Criminals Everywhere."

De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

avatar van fooraap

fooraap

Knappe montage, vinnig acteerwerk, prachtige soundtrack & spitant script. Hoewel het verhaal mijns inziens te ver gezocht is, vind ik deze film een echte aanrader.

avatar van otherfool

otherfool

guns for show, knives for a pro

Een pareltje van een film. De snedige oneliners, flitsende montage, lekkere soundtrack en aparte typetjes vliegen je in rotvaart om de oren, een film die met ontzettend veel plezier is gemaakt en met nog veel meer plezier gekeken. Super!

4,5*.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Thom1994 schreef:

Het zijn gewoon een stel sukkels Telkens als je denkt dat het eindelijk goed gaat, gaat het weer fout.

Doelde meer op die kleine donkere gast . Die was dus echt niet cool .

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Deze Britse antwoord op Pulp Fiction is geweldig.

Veel botte geweld, typische Engelse humor / accenten en heerlijke muziek.

De vele karakters (Big & Little Chris, Nick The Greek, Hatchett Harry, Barry The Baptist) zijn ook prachtig verzonnen.

Snatch vind ik overigens ook geweldig en zelfs beter dan deze.

avatar van Theunissen

De muziek van "The Stooges" bij het kaartspel is schitterend. Net weer genoten ervan. Vrijwel alle muziek is schitterend in deze film.

avatar van JohnRyder

JohnRyder

Deze film is net zoals bijvoorbeeld Reservoir Dogs een begin van een nieuw genre. De engelse tegenhanger van Tarantino. Vele malen geimiteerd maar nooit geevenaard, daarom 4,5 punten. Na deze film heeft Ritchie nog een goed film afgeleverd.

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Geweldige plotwendingen, schitterende personages en bijbehorende acteerprestaties, geweldige muziek, heerlijke montage, leuke cameratrucjes en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Deze is een van men favorieten en maakt niet uit hoe vaak ik 'm kijk, hij verveelt nooit

avatar van DB10

DB10

Rory Breaker schreef:

Inderdaad, geweldig. Heb me weer kapot gelachen.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Heerlijke film, zojuist van 4.5 naar 5 verhoogd.

avatar van Xen0n

Xen0n

Wat heb ik weer genoten, dit blijft nog altijd 1 van m'n favoriete films. Gegarandeerd TOP vermaak! Om nu meteen te zeggen dat de britten humor hebben, dat niet. Dit is gewoon 1 van de beste zo niet de beste van Britse bodem.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Blijft een geniale film .

Wat mij betreft uniek in zijn soort en perfecte uitvoering samen met Snatch.

Zeer knap hoe dit zeer ingewikkeld script naar het scherm is gebracht.

Staat alleen in de schaduw van Snatch.

avatar van Keutul

Keutul

Whoehaa blijft leuk, na al die jaren.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Meer gelachen dan in veel echte komedies. Vooral toen die vent door de muur ging. Op die man die voor hakbijl werkte (die dikke niet vinnie jones) na vond ik ze goed acteren. Leuke humor en redelijke actie. En het verhaal was goed enwerd goed in beeld gebracht.

avatar van Montorsi

Montorsi

Oude liefde roest (bijna) niet.

Vind Snatch nog steeds wat leuker, maar deze na 4/5 jaar weer eens zien is toch wel een feest der herkenning. Toen ik een beetje met film begon (pakweg 10 jaar geleden) was dit een van mijn eerste favorieten, en het type film wat ik begon te waarderen. Hoewel ik hem inmiddels wat te bedacht hip vind is het nog steeds wel een erg leuke film. Valt me nu ook op hoe verfijnd het visuele eigenlijk wel is, niks op aan te merken.

Erg grappig, prachtige accenten, perfect gecaste acteurs. Vermaak zoals alleen Britten het kunnen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik hou heel erg van dit soort films, lekker vlot, verrassend en grappig. Elke keer gebeurde er weer wat anders dan ik dacht. De personages, vooral 'De Doper' vond ik geweldig. En het eind was echt geniaal, ze krijgen het voor elkaar om nog 3 plotwisselingen te maken + er een super goed open eind aan te zetten. Perfect gedaan.

Snatch beviel me ook al heel erg goed (zelfs wat beter) en ik ben nu zeker van plan RocknRolla snel te bekijken. Wordt toch wel een Guy Ritchie fan .

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Rock n Rolla is ook wel goed, maar uiteindelijk inferieur aan beide andere genre genootjes.

avatar van marximaal

marximaal

ontzettende leuke film, ik heb mij prima vermaakt en net wat Jesse93 al aangaf ook het einde briljant in elkaar gezet. Echt een aanrader

Dit vind ik een geweldige film. Dit is gewoon precies dè film waar ik van hou. Ik word gewoon blij als ik ernaar kijk...

De 1e film die van mij 5 sterren krijgt, dit is mn lievelingsfilm

avatar van dominion

dominion

Zeer sterke zwarte komedie maar hij is wel minder dan Snatch.

Het verhaal is ook zeer grappig net als de acteurs die ook goed gekozen waren voor hun rollen.

De humor is ook zeer sterk.

En ik ben ook fan van de films van Guy Ritchie.

4,5

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Hele goeie film gewoon kijken en ik geef 4 sterren

avatar van dave

dave

Na vele jaren opnieuw gezien. Meermaals verliet de tong de smikkel en proefde opgetogen van het geweldige debuut van Ritchie. Het verhaal is even complex als briljant. De puzzelstukjes zijn op zich al enorm boeiend, doch overtreffen hun isolement met een kanjer van een reünie. Samen met een heerlijke soundtrack, buitenissige regie, hilarische vertolkingen en een subliem open einde is deze puzzel het bekijken meer dan waard.

4,00 (4,25)

avatar van CannabisFristi

CannabisFristi

Pfff blijft een geweldige film
Einde is echt superieur,elke scene blijft boeien.
En de humor is om je vingers bij af te likken of zoals in de film er per dag 1 te missen als je niet betaald.
Zwakke punten kan ik zo niet bedenken,geweldig werk van Guy Ritchie en de acteurs.
Zonder twijfel een 5!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gister weer een herziening...blijft net een heel klein tikkeltje minder dan Snatch, maar het blijft wel een ijzersterke film. 4 dik verdiende sterren blijven staan.

avatar van TMP

TMP

Leuke en vlotte misdaadcomedy van Guy Ritchie. Persoonlijk vind ik Snatch iets beter, maar deze is ook zeer vermakelijk.

avatar van AntiChrist

AntiChrist

Geweldige film, goed geacteerd, goed gefilmd en gewoon lolig

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Mooi regiedebuut van Guy Ritchie!

Wat ik meestal het beste aan de films van Ritchie vind, is het leuke verhaal dat altijd goed in elkaar zit. Dat was duidelijk ook het geval in deze film. Je wordt overladen met verschillende (soms zeer komische) personages die uiteindelijk elkaar allemaal tegenkomen. De film vormt dus een mooi geheel van verschillende verhaallijnen die op een leuke manier aan elkaar raken.

De cast in deze film is natuurlijk ook echt top. Iedereen acteert op een hoog niveau, en ik vond dat iedereen perfect in zijn rol paste.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

3,5 dan nog best laag

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, misdaad komedie van de bovenste plank:4,0

avatar van Film Pegasus

Het was tijd voor een herziening en ik vroeg me af of de humor en het plot (dat ik ondertussen al ken natuurlijk) nog overeind bleven. En dat is met verve gebeurd. Ik blijf genieten van de film met kleurrijke figuren, prachtige humor en onliners en opnieuw het bewijs dat het regietalent van Richie ondergewaardeerd wordt. Strake montage en flitsende beelden die toch een vorm van warmte en coolheid bewaren. ('vet' voor de Nederlanders hier). Ik ben een fan.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zo fantastisch vond ik het niet.

Er zitten wat leuke personages bij maar om te zeggen dat het allemaal waanzinnige typetjes zijn... dat valt best mee toch. Opzich deed niemand het slecht maar ook niemand sprong er echt tussenuit.

Er zitten een aantal leuke shots in, bijvoorbeeld met slowmotion en onderste boven beelden. Ook die rook uit de shotgun was wel gaaf. Echt spectaculair wordt het nergens en eigenlijk vond ik de découpage maar saai. Ook de settings hadden wellicht wat beter gekunt ( enkel die stalen kooi voor de deur was nog apart ) en de belichting is soms 'n beetje slecht afgesteld.

Het is een aardig idee om verschillende groepen mensen los van elkaar in beeld te brengen om ze daarna samen te laten komen. Het was wel grappig om te zien hoe dit resulteerde in een flop.

De muziek is overdreven aanwezig; soms passend maar af en toe ook storend.

Qua uiterlijk kon het allemaal wel wat beter, al is er wellicht bewust gekozen voor die 'rokerige' sfeer.
Prima cast en plot, maar echt bijzonder vond ik het niet.