Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Met onder meer: Vince Vaughn, Anne Heche en Joaquin Phoenix
Releasedatum: 26 november 1998
Plot Return to Paradise
"Give up three years of their lives or give up the life of their friend. They have eight days to decide."
Drie vrienden, Lewis, Sheriff en Tony, brengen een vakantie door in Maleisië en genieten van de vrouwen en drugs die ze ter beschikking hebben. Aan het einde van hun vakantie besluiten Tony en Sheriff terug te gaan. De volgende dag wordt Lewis gearresteerd voor hashbezit en krijgt de doodstraf. Na twee jaar gaat zijn zus op zoek naar Sheriff en Tony om hen mee te nemen en te bekennen zodat hij niet de doodstraf krijgt.
John 'Sheriff' Volgecherev
Gaby
Mr. Chandran
Mr. Doramin
neo
wat deze dramafilm iets beter maakt dan de gemiddelde film is dat je echt mee leeft met hoofdpersonages.prachtig geacteerd en de film zet je ook ene beetje aan het denken of jij het ook zou doen als je in hun schoenen stond.het einde is trouwens ook erg indrukwekkend en meeslepend.
In veel opzichten een standaarddrama. Met twee plussen: het sterke acteren van de hoofdpersonen en een interessant dilemma om jezelf voor te leggen.
jay73
In veel opzichten een standaarddrama.
In welk opzicht vond je dit een standaarddrama?
Mij staat me bij dat ik dit wel een indrukwekkende film vond. Het gemiddelde hier valt me ook vies tegen. Of is de film gewoon niet zo sterk als ik me kan herinneren?
narva77 (crew films)
Standaarddrama? Ik vond het meer iets als 'Bangkok Hilton'. Prima film!
Ik verwachtte bij deze film een standaard drama filmpje, waarbij iedereen op het einde nog lang en gelukkig blijft leven. Best wel een verrassing dus! Met name naar het einde toe begin je steeds meer mee te leven met de hoofdrolspelers. Wat ik wel een beetje jammer vond was de relatie tussen Sherrif en Beth. 3,5*
narva77 (crew films)
Wederom geboeid zitten kijken, en nee, geen standaard drama!
In welk opzicht vond je dit een standaarddrama?
In de meeste opzichten steeg ie nou niet echt ver boven het gemiddelde uit. Niet het script of de beelden of de sfeertekening. Niet echt iets mis mee, maar het maakte niet bijzonder veel indruk.
De grote plus aan de film is het dilemma.
Overigens zit ik maar een half sterretje onder jullie.
lorelei
hij stond in de videotheek bij de thrillerfilms ingedeeld. Dus had ik iets heel anders verwacht. Maar deze film was echt heel erg mooi. En het einde was indrukwekkend (als in: hele erge huilbui )
Erg sterke film, waarbij je je voortdurend afvraagt wat je zelf zou doen in het geval een vriend dit zou overkomen. Lastig dilemma, erg goed uitgewerkt en mooi opgebouwd. Goed geacteerd en leuke sfeerbeelden. 4*
V
Dit gevoel had ik ook tijdens de film, echt iets om over na te denken...
Ik vond trouwens het einde behoorlijk verrassend. De film neigde zo nu en dan op de makkelijke Hollywoodtoer te gaan, maar de uiteindelijke executie maakte een hoop goed. Die Phoenix is trouwens een niet te onderschatten acteur. Echt fantastisch. 3,5*
movie-freak
Het verhaal vind ik erg origineel, realistisch en aangrijpend. Beetje jammer dat het slappe liefdesverhaaltje tussen Vince Vaughn en Anne Heche de film moet verpesten. Mooi einde ook.
Barrie
Ik snap dus niet dat Anne Heche nog nooit voor een grote
filmproductie is gevraagd... ze is nm. echt absoluut een top goeie actrice!!!
neo
Ze zat tot nu toe anders ook niet bepaald in de underground films
Volcano, Psycho , John Q, Donnie Brasco om er zomaar een paar te noemen...
Barrie
Dat zeg ik! ...Volcano, Psycho , John Q, >>> check ff de stemresultaten.
En ok...inderdaad, Donnie Brasco is een goeie filmproductie, die had ik ff over het hoofd gezien.
neo
Maar je zegt dat ze nog nooit voor een grote filmprodcutie is gevraagd en ik noem bovenstaande die dat allemaal zijn
twanos
in eerste instantie gewoon een aardige film maar de executie op het eind is erg indrukwekkend
Sexy Lee Ryan
Weet iemand waar deze op dvd te krijgen is?
Caligula
Weet iemand waar deze op dvd te krijgen is?
Wat dacht je van een videotheek? Nooit te ver zoeken.
Sexy Lee Ryan
Ja duh, dat begrijp ik ook nog wel.
Ik bedoelde koopdvd!!
savi_7
dit is een erg goede film met een klein budget maar dat maakt niet uit het acteren is erg goed het verhaal is goed, voor mij zeker een dikke 4 waard
TheRisingSun
Kwam deze film toevallig tegen in de V&D! Aangezien ik deze al een behoorlijk lange tijd zoek, heb ik hem natuurijk meteen gekocht en bekeken.
Goede film moet ik zeggen met een ook erg sterk einde. Je weet dat de rol van Mrs. Smith er niet voor niks in zit, dus achteraf had je kunnen weten dat er zoiets zou kunnen gaan gebeuren met dat verhaal in de krant, maar ik vond het toch even 'schrikken' toen de rechter zei dat ze Phoenix alsnog op zouden gaan hangen. Ondanks dat Vaughn er wél was! De hanging zelf was ook best heftig in scene gezet!
De gehele film wordt er sterk geacteerd, vooral Phoenix in de gevangenis vond ik erg sterk spelen. Maar ook Heche en Vaughn zijn erg goed. Aardig rolletje dus ook voor Pinkett Smith,ondanks haar naaistreek!
Deze film is wel wat te vergelijken met Brokedown Palace, maar ondanks dat ik die film zeker niet slecht vind, integendeel (3,5 ster), vond ik deze toch nog een tikkeltje beter.
xenne
ik vond het ook nogal een standaard drama met een overbodig romantisch gedeelte. het goeie acteerwerk zorgt er wel voor dat film boven de middelmaat uitkomt, dus zeker wel de moeite om eens te bekijken ... 2¾
Waku
Op zich zijn dit soort films altijd wel intrigerend.
Het begint allemaal onschuldig en baldadig maar dan een verkeerde stap en men belandt in de gevangenis.
De ontberengingen, het afzien , een hele andere wereld. Liefhebbers van "Bangkok Hilton", "Brokedown Palace"en zelfs het heftigere "Midnight Express"zullen hier een
prettige filmervaring aan beleven.
Ook al heeft de film niet dezelfde kwaliteiten als laatstgenoemde gevangenis drama er is genoeg emotie en ontwikkelingen te zien in dit drama.
Nineke
snif... het is niet eerlijk, ik zoek deze film al ZO lang, maar heel emmen, groningen, deventer, berlijn, en meppen heb ik hem niet kunnen vinden..
zelfs de videotheken hebben deze film niet :S ik snap er niks van hoor!
TheRisingSun
zelfs de videotheken hebben deze film niet :S ik snap er niks van hoor!
Heb ik goed nieuws voor je Nineke! Bij Bol.com kun je hem bestellen voor maar € 8,99. Koopje toch?!
Hier is de link:
kArIzMa_TuRk
... 2¾

vond deze wel redelijk, acteren was wel goed verhaal opzich ook wel krijgt een 3* van mij.
Nineke
TheRisingSun schreef:
dankje!!! ik denk dat ik dat dan maar eens ga doen

Terug in de tijd: de best beoordeelde onbekende films van populaire acteurs

Return to Space
Documentaire, 2022