Homeless to Harvard: The Liz Murray Story (2003)
Geregisseerd door: Peter Levin
Met onder meer: Thora Birch, Michael Riley en Robert Bockstael
Plot Homeless to Harvard: The Liz Murray Story
"When there was nothing to believe in, she believed in herself."
Liz Murray groeit op in de Bronx bij haar liefdevolle maar drugsverslaafde ouders. Op 15-jarige leeftijd staat zij er alleen voor. Maar Liz blijft niet bij de pakken neerzitten. Ze denkt dat ze geen kans heeft om op een goede school toegelaten te worden, door haar cv en haar verleden. Wanneer ze hier toch in slaagt, doet ze haar best om een diploma te halen.
Clueless Dork
Klinkt best interessant. Weet iemand hoe Thora het in deze film doet?
Thorafan
Mensen, mensen, vanavond is letterlijk een ramp gebeurd, Mijn grote ster Thora Birch was op tv...en was net te laat deze op te nemen.. Er werd zelfs gebeld voor me om dat door te geven, en zelfs dat telefoontje werd me niet gegund. Ik hoopte eigenlijk dat iemand toch, per puur geluk deze heeft opgenomen... Wil er zelfs voor betalen als het moet, wil hem supergraag hebben. Mijn naam Thorafan stamt af van haar omdat ze een super groot idool is van mij.
Ik baal er nu echt van, nu komt m'n grote ster eens op tv en gaat ze aan m'n neus voorbij.
Ik hoor het wel...vhs..dvd alles is welkom... M'n email adres is [email protected]
BlueSword
heb het eerste uur gemist helaas, dus ga maar niet stemmen maar de film was tot daar wel al erg goed.
Mulderz
net gezien, en vind hem met 3,2 veel te laag gewaardeerd, vooral omdat 't een waargebeurd verhaal is, en 't is absoluut geen afgezaagde dramafilm, ik was niet van plan te kijken omdat rtl altijd drama films uitzendt waar ik persoonlijk niet gecharmeerd van ben, maar deze film blijft boeien.
matthijs_013
De beste RTL4 drama sinds Sharing the Secret (hoewel ik deze beter vind). Echt geweldig! Schokkende film, maar ook zielig en erg mooi. Kwa emoties was het ook perfect en "psychologisch" ook goed uitgewerkt. Waarom het inderdaad zo laag gewaardeert werd
maar wie weet er wat er nu gebeurde met dat shampoo in het tehuis?
Hij werd alsmaar beter (voordat Thora Birch in beeld kwam kon de film me niet echt boeien)! Er gebeurde wel veel, maar ik had absoluut niet last van dat overdreven waargebeurde film gedoe bij deze film en kon niet stoppen met kijken. De uren vlogen zo voorbij en krijgt van mij een dikverdiende 4,5
matthijs_013
Op eBay is deze film op DVD aangeboden (uiteraard geen ondertiteling). Ik weet niet of je bekend bent met deze site en of je regio 1 geen probleem vind, maar hier heb je de link:
maxter
net gezien, goede film.
weet iemand misschien hoe het liedje op het eind heet, vond 'm namelijk erg goed.
narva77 (crew films)
Vreemd, deze had ik al eens gezien in 2004 zie ik nu, maar nog niet gestemd. Goede rol van Thora Birch. Genomineerd voor drie Emmys. 3*
JorritS
Gisteravond met een half oog bekeken. Niet bijster bijzonder verhaal, de uitvoering echter is erg goed. Goed gevoel voor drama. 3*
Sannepan
Erg mooie film met zeer goede acteerprestaties. De film laat duidelijk zien dat je ondanks alles toch nog heel wat van het leven kunt maken. Bijzonder dat dit een waar gebeurd verhaal is: ik bewonder de doorzettingskracht van de echte Liz Murray.
4*, dik verdiend.
Pardoes1959
Ik heb sinds lange tijd niet zo'n ontroerende slot van een film gezien. Birch heeft een mooie en aangrijpende personage neergezet.
Waku
Eigenlijk had ik verwacht een snelle tussendoor hap geserveert te krijgen maar het tegendeel was waar.
Wat een sterk drama is dit.
Geen valse sentimentenof overdreven emoties.
Thora Birch overtuigt glansrijk in haar rol als puber dochter die eigenlijk meer moeder dan dochter is voor haar daadwerkelijke moeder. De minderwaardigheidscomplexen van Liz's ouders, haar eigen teleurstellingen die als mokerslagen keer op keer inslaan komen voortdurend in beeld. Maar vooral haar vechtlust en uitendelijke victory op haar zelf en verleden staan centraal.
"Homeless to Harvard "is een film met inhoud.
niethie
Aardig maar standaard waargebeurd RTL4 woensdagavond filmpje. Verhaal kon me wel pakken en Birch speelde zoals altijd prima maar meer dan wel aardig vond ik het verder niet, gewoon een prima tussendoortje.
2,5 sterren
Thomas83
Aardige film, maar toch wel wat teleurgesteld. Het begin is namelijk echt vreselijk slecht. Het spel, de versimpelde manier hoe dingen worden uitgebeeld, heel fout allemaal.
Maar zodra Thora Birch Lizzie mag spelen gaat het niveau heel duidelijk omhoog. Ze speelt echt overtuigend, en heeft nooit huiluitbarstingen en dat soort dingen nodig om je te ontroeren. Leuk ook hoe haar zus op wat jongere leeftijd wordt gespeeld door Ellen Page, naast Thora ook al een van mijn favoriete actrices. De vader van Lizzie wordt ook vrij indrukwekkend gespeeld nog. Hij komt zo goed over als een warrig en eigenlijk wat kinderlijk persoon, wat in zijn eigen wereldje leeft, maar echt zonder dat hij overacteert, wat je bijna altijd ziet bij zulke rollen.
De film wist me nog regelmatig te onroeren, ook al spat de kwaliteit er nergens echt helemaal vanaf. Hooguit nog wat in de aangehaalde acteerprestaties. Het is toch wel echt een tv-film, maar wel absoluut een van de beste in zijn soort. Wel af en toe een wat vervelend zwiepende camera, en de soundtrack had ook wel wat beter gekund. Soms iets te melodramatisch en vaker nog heel licht en pop-achtig, wat ik niet helemaal vond passen bij de toon van de film. 3.5*, vooruit dan maar. Bijna uitsluitend te danken aan Thora Birch en het gewoon indrukwekkende verhaal.
geronimo
- 1955 berichten
Normaal ben ik niet zo van de "voorheen woensdagavondtranentrekkersfilm" maar toen ik zag dat Thora Birch er in speelde wilde ik 'm wel zien. En zonder spijt. Alleen jammer dat ze niet in heel de film de rol speelde.
Lupussy Galore
Dat was een heerlijke "waredinsdagavond" tearjerker........
Zulke meisjes bestaan echt, echter helaas, het leven beloont ze niet altijd zoals hier gelukkig wel en op z'n Amerikaans. Geeft niks....mooie film en goeie rol van Thora Birch.
Jammer dat Kelly Lynch altijd dit soort rollen te spelen krijgt. Prima actrice.
JDSsmetje
Het eerste deel waarin de maatschappelijke problemen vastgelegd worden is zeer boeiend, ook het tweede deel kon mij boeien, maar minder. Indien de film je echter niet boeit, begrijp ik een lage score direct. Eerst en vooral oogt de film erg B-achtig, en dat in combinatie met de nogal sentimentele soundtrack voorspelt de film niet veel goeds. Gelukkig wen je eraan en kijk je daar uiteindelijk wel over omdat je echt meegezogen wordt. De filosofische speeches lijken jammer genoeg een beetje te opgezet om echt geloofwaardig over te komen, en dat is jammer want ze zijn zeer goed geschreven. Verder is melodrama ook een term bij deze film past. Zou echter een goede schoolfilm zijn om iets leerrijk en overtuigend weer te geven zonder het publiek te vervelen en de cijfers naar omhoog te halen.
DragQueen
Prima dramafilm, met een confronterend verhaal. verder werd er goed geacteerd, door met name thora birch. 2,5 ster.
TragieStar.*
Eigenlijk was de film beter dan ik had verwacht. Het begon wat vaag maar later werd het wel steeds aangrijpender.
Thora Birch kan goed acteren en dat laat ze hier weer zien al moet ik zeggen dat ze geen top actrice is maar wel leuk om naar te kijken. Een heel zielig verhaal maar toch realistich.
Fran
- 1953 berichten
Indrukwekkend verhaal. Dat zeker. Toch vond ik door de manier waarop het gefilmd is, het een echte gemiddelde "waargebeurde RTL film" lijken . Meer kwam er wat mij betreft niet uit. Vooral het feit dat ze op 2 punten in de film, tegen de camera aan het praten is, vond ik erg nep overkomen.
Toch vond ik het acteerwerk best sterk in deze film. Vooral Thora Birch zelf en degene die haar vader speelde kwamen erg sterk over. De film bleef mij ook van begin tot eind boeien dus al met al heeft het wel zijn doel bereikt. Alles bij elkaar opgeteld toch een gemiddeld filmpje maar die het kijken wel waard is.
Tarkus
Goede film met een prima vertolking van Thora Birch.
Maar het is vooral het waar gebeurde verhaal dat de film zo indrukwekkend maakt.
Een meeslepend verhaal dat je gezien moet hebben.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime