• 9.373.535 stemmen

La Maldición de la Bestia (1975)

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Night of the Howling Beast / The Werewolf and the Yeti

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Miguel Iglesias

Met onder meer: Paul Naschy en Silvia Solar

Gesproken taal: Spaans

Plot La Maldición de la Bestia

"Two bloodthirsty beasts in deadly combat."

Waldemar, de beroemde avonturier, sluit zich aan bij een expeditie die op zoek is naar de Yeti die in de Himalaya leeft. Tijdens zijn tocht wordt Waldemar ontvoerd door twee kannibalistische demonen. Tijdens zijn gevangenschap wordt hij getransformeerd in een weerwolf en losgelaten in de bergen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Meer dan dertig jaar geleden ooit eens gezien en vond dit toen een miserabel griezelgedrocht. Zelfs "La Noche de Walpurgis" van León Klimovsky lijkt een meesterwerk in vergelijking met deze stuntelige low-budget film. Ondanks alles sleepte de film één Prijs in de wacht: de Medalla Sitges en Plata de Ley in 1975. Dat vind ik persoonlijk toch wel veel eer. Bij de vertolkers staat Jacinto Molina, maar die is op Moviemeter beter bekend onder de naam Paul Naschy.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vermakelijke film waarvoor je wel in de juiste stemming moet zijn om het een beetje te kunnen appreciëren. De ene zal deze film uitspuwen en de andere zal hem de hemel in prijzen.

Af en toe lust ik ook wel eentje die eigenlijk zo slecht is dat het weer goed wordt, en dat is met deze film zeker het geval.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ha, dit is weer eens een vermakelijke film. Heerlijk leuk en heerlijk slecht. Verhaaltje is naturlijk zeer simpel en is kort door de bocht. Maar de film zelf is toch wel leuk en zeker fijn om eens de minuten wat sneller te laten gaan. De sets en aankleding zagen er netjes uit en ook de plekken waar het zich afspeelt is tof. Alleen het gore zag er goedkoop uit, maar het kan er zeker mee door. Alhoewel de scene met die gevilde rug/spoiler] zag er wat gek uit. Maar zo zijn er wel meer te gekke scene's. Zoals wanneer die Waldemar die twee vrouwen in die grot ziet, die met een arm en ingewanden bezig zijn.
Niet speciaal verder, maar de film was leuker dan ik verwacht had. 3,5.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zo, ook maar eens iets aan Paul Naschy gaan doen; 15 films als regisseur, 105 als acteur en voornamelijk in het horrorgenre en met een flinke voorkeur voor de weerwolf.

In deze rommelige, maar bij vlagen hilarische film gaat ie mee met een expeditie op zoek naar de verschrikkelijke sneeuwman, wordt gebeten door een vampier en verandert dan in (tuurlijk...) een weerwolf. En dan lopen Ali Baba en z'n veertig rovers er ook nog rond die op hun beurt weer geleid worden door een satanische heks die graag vrouwen levend vilt.

Juist ook de plot is een samengeraapt zooitje en Tibet ziet er uit als een Spaans bos, maar goed de kannibalistische vampiervrouwen mogen er zijn en ook de weerwolf met z'n mond vol bloed en verder met net overhemd, broek en schoenen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik ga vooral mee met de recensie van wendyvortex. Het plot is nogal rommeltje met hier en daar wat vrouwelijk schoon, een beetje naakt, wat actie en bloed. Voor een verhaal dat over een yeti en weerwolf hoort te gaan is er maar weinig van beide te zien. Wel leuk voor een keer maar helaas zijn de karakters van bordkarton.

avatar van Woland

Woland

Lekker foute B-film. Ik volgde er in ieder geval de ballen van, met op zich een weerwolf en een yeti die allebei niet bijzonder vaak te zien zijn, maar ook een lokale tiran met z'n roversbende, vampierdames en ga zo maar door. Maar ondanks dit alles gebeurde er op zich vrij weinig, en hoe dit ooit op de video nasty lijst terecht is gekomen, geen idee. Maar de locatie en de sfeer maakten nog wel wat goed.