• 8.902.862 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Dewey Nicks

Met onder meer: Devon Sawa en Jason Schwartzman

Plot Slackers

"When all else fails... cheat."

Dave, Sam en Jeff staan op het punt om af te studeren op de Holden Universiteit, door middel van veel liegen en valsspelen. De drie kamergenoten zijn er trots op dat ze zich door vier jaar studie hebben weten te werken, maar tijdens hun laatste tentamenperiode staan ze op het punt om gepakt te worden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Head T.A. Philip

Japanese Proctor

avatar van Hankieh

Hankieh

Had deze film blijkbaar al gezien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een paar leuke momenten kunnen de film niet redden. Jason Schwartzman heeft me een paar keer aan het lachen kunnen maken, maar hij was over het algemeen behoorlijk irritant. Jaime King is toch wel een mooie meid, maar kan echt niet overtuigen net als Devon Sawa. Beiden spelen behoorlijk zwak, produceren matige en ongeloofwaardige dialogen en het einde tussen die twee was om niet goed van te worden. Echt drama, maarjah. Opzich heb ik me redelijk vermaakt, maar een voldoende is de film niet waard.

* *

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Deze film had ik ooit een keer gezien. Gisteren maar een keer herzien.

Ik vond Devon Sawa een erg slechte acteur. Kon absoluut niet acteren en was vreselijk irritant.

4/10

avatar van dualcia

dualcia

Hihi, dit is zo'n kutfilm dat ik hem echt extreem cool vind ;D
Het is gewoon wel een leuk high school verhaaltje wat nergens op slaat.
Maar sommige dingen waren wel grappig, zoals Jeff met zijn lul in die sok en zijn "Tante in Marokko", ik heb me kapot gelachen
Ik vond het gewoon een leuke film ja Maar het verhaal was wel kut Maar de jongens waren wel knap. Die Ethan is wel een eng mannetje..
En ik heb gelachen, dus het was voor mij een geslaagde film.
3.5/5

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een soort film die we vaker gezien hebben een domme high schoolfilm. Alleen de vraag is dan weer altijd hoeveel van die flauwe grappen vind je deze keer leuk? Het viel bij deze film allemaal wal mee al zal zo soort film nooit een voldoende halen. Beeldkwaliteit en geluid op dvd is wel in orde. Maar ik kom niet hoger dan 2*.

avatar van cynta

cynta

Erg flauwe, voorspelbare film. had moeite om hem af te kijken.

avatar van SRS

SRS

Wat een ontiegelijke slechte film zeg. Dat men dit heeft durven maken.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer matige comedy.

Weinig leuke grappen, matig verhaal. Einde is ontzettend voorspelbaar.

Op dvd-hoesjes wordt door dit soort films veel gerefereerd aan American Pie (''in de stijl van American Pie'' en ''A clever mix between American Pie and Ferris Bueller's day off'') maar vrijwel geen enkele film weet dat niveau te halen. Deze ook niet.

2*.

avatar van gotti

De zoveelste in het highschool-teenpic rijtje, maar ze blijven enorm vermakelijk. Qua verhaal wijkt dit niet heel veel af van de standaard films binnen dit genre, maar vooral qua absurde humor verraste de film menigmaal.

Ik hoop nog altijd op een sterke Nederlandse variant...

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film, niet veel nieuws en weinig speciaals aan. Toch leuk voor een keertje, het concept had leuker uitgewerkt kunnen worden. En voor een film uit 2001 zag hij er nogal oud uit. Ook erg jammer van het eind, weer typisch zo'n cliché speech waar ik van moet kotsen.

Cast is wel geinig, niet echt speciaal behalve Jason Segel, erg geinige gast. Grappig om hem hier in te zien. Schwartzman was gewoon erg slecht. Hadden ze wel een betere voor kunnen casten.

avatar van Nomak

Nomak

Erg slechte tienerfilm met bijzonder irritante personages die me geen moment aan het lachen wisten te brengen. Die ziekelijke stalker was nog het ergst van allemaal, maar ook de rest was dus niet veel beter. Jammer dat ik weer mijn tijd heb verspild aan dit soort bagger.

avatar van Ducoz

Ducoz

Die instrumentale versie van baba O'riley maakt het echt af aan het begin!

Maar wat is die Ethan irritant zeg, jesus

avatar van Spetie

Een typische tienerkomedie, zoals er in de periode na American Pie diversen van gemaakt zijn.

Qua verhaal en personages is het allemaal ontzettend standaard, maar een aantal leuke grappen en het luchtige sfeertje zorgen ervoor dat de film zijn leuke momenten kent en verder behoorlijk onderhoudend is. Schwartzman heeft een aantal leuke scenes, maar als geheel is het allemaal net te zwak om echt te overtuigen. Toch is het zeker niet de slechtste film in het genre.

avatar van Daan258

Daan258

Aardige comedy.

Verhaal was niet al te boeiend maar hier en daar wel een aantal leuke scene's waardoor de film nog wel vermakelijk is om naar te kijken, maar verder niet veel bijzonders.

avatar van FlorisV

FlorisV

1. Had deze film niet Cheaters moeten heten, ware het niet dat er 2 jaar eerder al een film met die titel en de verrukkelijke Jena Malone gemaakt was?

2. Kent iemand een film die de titel "Slackers" wel waardig zou zijn, dwz een film over echte nietsnutten? Clerks heb ik al gezien .

avatar van Psycho-M

Psycho-M

FlorisV schreef:

Clerks 2 is zeker te makkelijk om te noemen

Maarre als je het over slackers hebt dan denk ik vaak aan stoner comedies zoals Pineapple express, Dude where's my car, Harold en Kumar etc.

Je kunt ook een beetje denken in de richting van Dazed and Confused, Old School, How High, Van Wilder, Wayne's World en fast times at ridgemont high.

Personal favorite de films van Bill & Ted (Excellend adventure en bogus journey).