• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Jackie Kong

Met onder meer: Martin Landau, José Ferrer en Bill Osco

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Being

"The ultimate terror has taken form"

Een door radioactieve straling gemuteerd gedrocht maakt de omgeving van het vredige Pottsville onveilig. Een politiechef en een wetenschapper proberen het monster te stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

Dit is echt een hele flauwe monsterfilm. 1.5 voor de moeite omdat ik aan het einde nogal hard heb moeten lachen om het monster.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Erg tof alien filmpje!

avatar van Halcyon

Halcyon

2,3/10 op IMDb. Vertel eens Die Hard, Willis, waarom vind jij hem zo tof?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Halcyon schreef:
2,3/10 op IMDb. Vertel eens Die Hard, Willis, waarom vind jij hem zo tof?
Beetje late reactie. Nou, zoals je mischien weet ben ik een enorme fan van slechte films. Dit is ook een slechte film wat het acteren etc. betreft. Het sfeertje vond ik gewoon erg tof, lekker cheesy. Na 5 minuten word al het eerste hoofd van een romp gereten, daarna is het qua gore weer een beetje rustig. Maar er sterven bijna iedere 5 minuten wel 1-2 mensen. De vaart zit er erg goed in, een paar bizarre karakters. Op het eind word een man, gevierendeeld

Je moet dus inderdaad geen meesterwerk ala Argento verwachten, gewoon een cheesy B-filmpje. Als je hem gaat kijken, hou dan je verwachtingen laag en kijk niet al te serieus. Alhoewel ik niet denk dat dit echt jou smaak is.

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik heb het altijd al een mooie cover gevonden. En verwachte mischien ook wel teveel. De film heeft indd een leuk sfeertje maar heeft heel wat domme fouten. Zoals Die auto die ging spinnen er was duidelijk te zien dat er een paar meter daar achter geoefend was. Filmde het dan ff een stukje verder op de weg of oefen gewoon ergens anders. zo waren er nog best wel veel van die domme foutjes. En dat beest(radioactieve gemuteerd gedrocht) was niet egt mijn monster verwachte daar veel meer van

Net als Die Hard,Willis en 3 meer kan ik de film niet geven

avatar van horrorjp

horrorjp

Die Hard,Willis schreef:
Op het eind word een man, gevierendeeld

Jah dat zag er wel gaaf uit of vlak daarna met die spijker door zijn voet dat zag er heel eng uit

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Geheel volgens de verwachtingen een heel goedkoop horrorfilmpje met enkele onbedoelde komische momenten. Maar kan iemand vertellen waar ze die Bill Osco vandaan hebben gehaald? Ik heb al veel slechte acteerprestaties gezien in horrorfilms, maar dit sloeg echt alles!

avatar van Lui

Lui (crew films)

Eigenlijk is alles aan deze film slecht. Maar het is zo slecht dat het leuk wordt (tenminste, dat vind ik). Heerlijk cheesy deze film, typisch jaren '80.

Ik kan volkomen begrijpen dat veel mensen dit troep vinden, maar een filmpje als deze op z'n tijd vind ik heerlijk.

avatar van erik1677

erik1677

Ik heb de film hier al heel lang ligen op dvd, binnenkort toch maar eens een keer aan beginnen

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Vreemd ik vond deze film vroeger doodeng ondanks de vele knullige momenten.

Hoe Martin Landau in deze film terecht gekomen is begrijp ik niet.
Ook heeft de film een knullig monster dat op het laatst steeds trager wordt zodat het voor de held het niet al te moeilijk wordt.desondanks blijf de film erg leuk.

avatar van mettemax

mettemax

Smaken verschillen, zoals dat bij vele dingen in het leven zo is. Ik heb wat dat betreft een behoorlijk brede smaak wat films betreft, en ik vond deze echt geweldig ongeacht de beoordeling op IMDB. Landau was rond deze tijd vaker in z films te zien, denk bijvoorbeeld aan Without Warning, wat ook een heerlijke cult film is.Daarna is hij natuurlijk bekend geworden na zijn Oscar rol als Bela Lugosi in Tim Burtons meesterwerk Ed Wood. Op het gebied van cheesyness is deze niet zo leuk als Without Warning, maar behoort tot mijn MST3k waardige favorieten. De effecten zijn redelijk, de sfeer lekker goedkoop maar treft wel. Samen met Mutant, Without Warning en Bloodsuckers From Outer Space mijn favoriete films in dit niet door iedereen gewaardeerde genre van slechte films. 3,5

avatar van Vascago

Vascago

Gewoon een heerlijk slechte film met een lekker sfeertje.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Op momenten een echt heerlijk slechte film. De sfeer is top en begint al meteen bij de fantastische title screen. Vervolgens krijgen we één van de slechtste voice-overs die je ooit zult horen. Die verdwijnt om onverklaarbare redenen ook weer snel uit de film en we blijven vervolgens achter met een vreselijke hoofdrolspeler die zich een weg probeert te banen in een niet al te best script. Gelukkig is er voor de 80's horror fan nog genoeg te beleven in de vorm van een lekker sfeertje en een monster dat om de zoveel tijd bloederig weet toe te slaan. The Being is een typische 'zo slecht dat het goed wordt' film en zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die een zwak heeft voor deze uithoek van de cinema. Geweldige VHS-cover ook. Dat waren nog eens tijden.

avatar van perceived

perceived

Boring filmpje, waarvan de sfeer het enige pluspunt is. Slecht, maar ergens dus niet slecht genoeg Enkel wat punten voor de sfeer en dan strooi ik daar nog best rijkelijk mee.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een behoorlijk foute horrorfilm met een eenogig monster dat hilarisch oogt. Maar de film heeft een goede sfeer en er gebeurd een hoop in een korte tijd. Het monster slaat in een hoog tempo toe waardoor de film mede daardoor voorbij vliegt. The Being is een film welke eigenlijk zo fout is dat het des te meer vermakelijk wordt.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik sluit me aan bij Gang_Star de film kent een lekker tempo en het duurt meestal niet lang voordat het slijmerige monster weer eens toeslaat. Af en toe wat goede gore, maar het verhaal stelt niets voor en de karakters zijn allemaal inwisselbaar.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voor mensen die op zoek zijn naar écht leuke slechte monsterfilms kan The Being best tegenvallen. De film heeft qua poster, speelduur en titel alles in huis om een enorm leuke monsterflick te zijn, maar het is het allemaal net niet. Met als voornaamste reden: in tegenstelling tot genregenoten als The Deadly Spawn past The Being jammer genoeg iets te vaak het Jaws principe toe. En dan doel ik niet op de burgemeester die niet wil luisteren naar mensen die beweren dat er iets gruwelijks aan de hand is in zijn dorpje. Hoewel dat dan weer wel voor één van de leukste dialoogzinnen uit de filmgeschiedenis zorgt:

- But if this thing is actually killing people, then why is the mayor trying to keep it quiet?

- Potatoes.

Het Jaws principe van The Being is echter het monster dat ze hebben alsnog tot het einde niet laten zien. Voor The Being hebben ze een soort mix van een Xenomorph en Sultana-mascotte Mr. Jummy, maar een groot deel van de tijd zien we enkel een hand van het beest. Meestal is de camera een POV van het monster en zien we hoe het vooral zijn slachtoffers weggooit. Pas tijdens het einde krijgen we meer te zien van het domme - en tegelijkertijd coole - wezen, maar dat had veel eerder gemogen. Als men juist had gekozen om het wezen veel vaker in geuren en kleuren te tonen, was de film waarschijnlijk een heel stuk vermakelijker geweest. Martin Landau won een Oscar door Bela Lugosi na te doen die aan het worstelen was met een octopus in een slechte B-film. Deze film laat zien dat Landau zich goed in die rol kon inleven, want de beste man heeft zelf ook eens een lullig potje moeten knokken met een dom monstertje in een slechte productie.

2,5 sterren.