Buck Rogers in the 25th Century (1979)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Daniel Haller
Met onder meer: Gil Gerard, Erin Gray en Henry Silva
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 26 juli 1979
Plot Buck Rogers in the 25th Century
Astronaut Buck Rogers wordt in 1987 met een onderzoeksopdracht naar de ruimte gestuurd. Als het verwarmingssysteem uitvalt, valt hij echter in een diepe, ijzige slaap, die vijfhonderd jaar duurt.
Capt. William " Buck " Rogers
Twiki (stemrol)
petey
- 1901 berichten
what´s up Buck.
Het pakje van Erin werd in de serie ook steeds strakker.
BoordAppel
Het spelletje is wel een klassieker nu, met die poortjes waar je doorheen moet vliegen en waar je kei en kei gek van werd omdat t op een gegeven moment frustrend moeilijk werd.
Rascal
De serie ervan keek ik als kind altijd. Wist nie eens dat er een film van was. Die robot was idd wel cool- weet alleen de naam nie meer. Trouwens over die pakjes van Erin Gray: ze begon dacht ik in zon blauw flitsend pakje wat later saai keurig wit werd. Maar jah vond het toen wel mooi om naar te kijken.
Armin
BA, was dat niet dat spelletje dat je kon kiezen tussen verschillende toestellen (X-wing en Y-wing)? Dat was nl. van Star Wars dacht ik (Lucas Arts).
BoordAppel
Nee, t spelletje dat ik bedoel is echt heeeeeeeel erg oud. Erges rond 1988 of zo. Je kon helemaal nergens uitkiezen en t bestond alleen uit een vliegtuigje dat in semi 3d allemaal poortjes op zich af zag vliegen waar je dan doorheen moest, en dit ging steeds sneller waardoor je steeds gefrustreerder raakte als je met een mooie pixelknal tegen een paaltje van een poortje aanvloog.
Nils
Tssss,
't Mot niet gekker worden
Buck Rogers...... Ik heb de serie nog gezien.
Maar ik hou toch meer van Battlestar Galactica (en de serie die daar weer uit voorvloeide....)
Armin
Weet je zeker dat je "pas" 27 bent, Nils ?
Je reacties klinken nl. vaak alsof je je een stuk ouder voelt.
(waardoor ik me nog ouder voel)
Mischa
Die robot was cool : Beedeebeedeebeedee..
Precies! Soms word ik midden in de nacht wakker, en dan hoor ik 'em:
Beedeebeedeebeedee
PartyMarty
Ik heb 's nachts ook wel eens visioenen over deze serie maar dan toch vooral van het soort waar Wilma en prinses Ardala bij betrokken zijn.
homerjay
Volgens mij is dit gewoon de pilot van de Serie. Puike serie trouwens, maar dan wel alleen het eerste seizoen. Samen met Battlestar toch de beste SF-series uit mijn jeugd.
Nu wel erg gedateerd met lichtslangen, seventies sfeer en politiek incorrect machogedrag, maar daardoor niet minder amusant.
zombie
Helemaal mee eens!
Ik kan mij nog vaag herinneren dat er 1 aflevering was die toen als "eng" werd bestempeld. Het ging over een soort vampier alien die in rook kon veranderen. Ik zag die alflevering 15 jaar later weer...
mr_adidas
Buck Rogers was een van de SF-series die ik leuk vond.
Toen ik een paar jaren terug mijn eerste gitaarles kreeg, was de begin-tune van deze serie, het eerste wat ik wilde leren spelen!
grovonion
Wat heeft deze film zijn stempel gedrukt op mijn jeugd! Nadat ik deze film voor het eerst had gezien, ik moet zo'n 8 jaar oud geweest zijn, heb ik wekenlang de ruimteschepen nagetekend. Dit was mijn eerste introductie tot science fiction. Zelfs de star-wars films had ik hiervoor nog niet gezien. Een aantal jaren geleden nog eens gezien, maar het ontzagwekkende effect dat het ooit op mij heeft gehad heeft zich helemaal veranderd in spot. Wat zijn de helmen bv. slecht gemaakt, men ziet zo dat ze van geschilderd hout zijn gemaakt. Toch nog 3*, vanwege jeugd-sentiment.
Heerlijk jeugdsentiment was dit vroeger. De film vond ik geweldig net zoals de serie. Tweeky de robot vond ik altijd tof en op Erin Gray en Pamela Hensley was ik een beetje verliefd. Vooral op de laatste.
Tweeky de robot die ik soms nog wel eens na met een oude floppy drive (soms nodig voor op het werk) zonder diskette erin. Ik druk dan op A: en dan hoor je beedeebeedeebeedee.
P.S. voor degene die niet weten wat een floppy drive en een diskette is. Daarop werd vroeger computerdata op bewaard
finalman
op Erin Gray en Pamela Hensley was ik een beetje verliefd. Vooral de laatste.
En nu plots niet meer?
Beertje45
Als tiener kende ik wel de reeks, maar van de pilot herinnerde ik me niets meer. Vrij kindvriendelijk, luchtig, en daar bedoel ik niet enkel het scenario maar ook de damespakjes mee, en Gil Gerard die als een oermacho, incluis borstmatje, de titelheld met flair vertolkt.
Ga me nu nog eens wagen aan de serie, heb seizoen 1 al enkele jaren op de plank liggen.
TronMan
Stripverfilming van Buck Rogers. Lang niet zo sterk als de pilot van ' Battlestar Galactica '. De tv serie wie hierop volgde was leuker. Echter midden in seizoen 2, werd de stekker eruit getrokken.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix