Cube 2: Hypercube (2002)
Geregisseerd door: Andrzej Sekula
Met onder meer: Geraint Wyn Davies, Kari Matchett en Grace Lynn Kung
Bekijk via CANAL+
Plot Cube 2: Hypercube
"There is more to fear than you can see."
Acht vreemden worden wakker in een vreemde, kubusvormige ruimte, zonder dat ze weten hoe ze er gekomen zijn. Ze komen er al snel achter dat ze in een vreemde vier-dimensionale ruimte zitten waar onze natuurkunde-wetten niet van toepassing zijn. Ze moeten de geheimen van de 'hypercube' zien te ontrafelen om te kunnen overleven. De film combineert het concept van vier-dimensionale kubussen met het verhaal van het eerste deel.
Kate Filmore
Becky Young
Colonel Maguire
The General
Ithildin
pffft, wat is het toch met vervolgen op creatieve orginele films? Ik zal het eens uit de doeken doen; Iemand komt met een geniale inval voor een film bv. cube. Dan worden er brainstormsessies gehouden over wat het beste kan gebeuren in spychologische zin, actie en de artistieke kwaliteit. van de beste ideeen wordt dan een film gemaakt.
Cube 2 is niet meer dan een slap aftreksel van cube, met de karakters, actie en het einde dat te slecht of te onrealistisch waren voor de eerste film.
face it; het is niet gelukt vier dimensies duidelijk te verfilmen en de graphics zijn bar slecht. Waar cube nog net te volgen was wat wiskunde betreft is dit niet meer dan wat interessantdoenerij met worteltekentjes.
bah wat een afgang, 1,5*
Tun-89
Na Cube 1 te hebben gezien wilde ik gauw
Cube 2: Hypercube zien, maar deze vind ik echt slap!
In de eerste was de spanning beter, de sfeer was donkerder, en de boobytraps waren werkelijker dan in deze, die rare kubus die groeide en kon snijden, zulke dinge vond ik echt dom, gewoon fanatsie.
Verder vond ik het gewoon het zelfde als cube 1 alleen nu had de ''tijd'' er iets mee te maken.
De acteerprestaties waren zeer slecht, vooral in het begin echt zo nep! Op het einde zie je meer als in cube 1,
maar alsnog begreep ik niet waar het over ging..
Ik heb me beetje verveeld met dit deel,
en ik heb niet alles begrepen wat ook vervelend is.
Nu op naar deel 3, Cube Zero.
Hopelijk is die beter als deze, en wordt er het 1 en ander uitgelegd.
Deze Cube is echt vreemd.
ClusterOne
Nou van mij krijgt deze film een 7.5!
Ik zag Hypercube ergens in 2004 en heeft op mij een bizzare indruk gemaakt. (niet perse negatief)
Natuurlijk.... er zijn van die mensen die dit ' slappe hap ' vinden, maar ik zeg bij deze...
ik vind quantum fysica is logischer en een aannemelijkere wetenschap dan bijvoorbeeld het geloof in God....
Nou kunnen we wel een discussie gaan voeren van...
" Ja, maar quantum fysica is de wereld van God ".
Maar laten we dat niet doen, want het gaat om de film...
Het is in ieder geval weer zo'n film die je aan het denken zet, en waarschijnlijk goed in de smaak zal vallen bij kijkers die ook '' Requiem For A Dream " en " PI " wisten te waarderen.
ClusterOne
Op het einde zie je meer als in cube 1,
maar alsnog begreep ik niet waar het over ging..
Deze Cube is echt vreemd.
Je weet niet waar het over ging?
Nou, het HYPERCUBE project is een kubus die gemaakt en in handen ligt van machtige overheidsbedrijven...
Die contact hebben met hooggeleerden die ontdekt hebben hoe je het begrip/dimensie "Tijd" kan toevoegen in een bepaalde wereld/veld/plek (zie Relaviteitstheorie, Albert Einstein).
Maar dan in het echt " onze realiteit ".
Ik dacht zelf dat HYPERCUBE een test was om te kijken of het werkte...
Ik moet wel zeggen dat ik niet heb begrepen wat dat ding nou heeft opgenomen (See if it has record anything, and send it Darcy...) zoiets hoor je op het laatst.
Tun-89
Aha, nu ben ik wel wat wijzer gelukkig. Bedankt ClusterOne! Nu ga ik Cube Zero kijken. daar word ook het 1 en ander
uitgelegd hoorde ik.
Pellie
uitgelegd hoorde ik.
Reken er maar niet op
lucky luc
Hier begrijp ik niets van. De relativiteitstheorie is zoiets als een trip uit "Requiem for a dream"? Of bedoel je een andere film?
Knisper
Deze film mag niet eens in de schaduw staan van deel 1. Allereerst neemt de switch naar een witte kubus, met vierkante deuren, zonder traps enorm veel van de spanning wel. De personages zijn echt bedroevend slecht, waar Mrs. Paley nog wel het dieptepunt is. Tel daarbij op een bedroevende CGI en er blijft weinig interessants over.
1,5* voor een mooie seksscene en de witte kubus die uiteindelijk toch nog wat heeft.
merlijns sikje
Helaas wat tegenvallend vervolg op Cube 1. Er veranderd niet veel aan de film en zelfs een aantal personages hebben dezelfde rol als in cube 1.
Jammer... desondanks 2,5*
Usual Suspect
Een aardig vervolg op de cult klassieker Cube.
Het is in deze film meer van hetzelfde, al laten ze op het einde wel zien wat er na de cube gebeurd.
3***
DragQueen
Een best goed vervolg op het eerste deel, met betere special effects. de formule van deze film borduurt voort op de vorige, en alleen de theoretische kant van de film is op een iets ander spoor gegooid. desalniettemin zitten er wat verassende momenten in, en heeft de kubus weer die claustrofobische sfeer. de cast is ook niet slecht, maar kan niet altijd overtuigen. ik geef de film 3,5 sterren.
Ché Cliché
Bedroevend... de acteurs lijken regelrecht uit een soapserie gecast te zijn en het verhaal is behoorlijk saai te noemen. Cube was tof, nieuw, origineel en sterk. Dit ziet er niet uit. 1 ster.
lucdecoster
Voor mij isdeze film ook een teleurstelling, zonde voor de 3 euro huurgeld, zelfs het einde van de film heb ik niet begrepen zoals bij cube 1.
zjandannybob
tegenover 1 is deze film idd echt niet goed.. maar bekijk hem eens als een losse film dan viel die nog best mee, deze film hoort geen beoordeling van 1.5 of lager te krijgen lijkt mij. Het principe van de film is evengoed wel leuk gemaakt (was 1 er niet geweest dan was het een vrij goed idee).
ik vond hem in iedergeval wel makkelijk wegkijken, ondanks de slechte effecten in de film. vond vooral de oude vrouw zeer goed spelen.
toch 3* nu nog cube zero kijken komende week
sluiprat
Het is omdat ik hem voor 3 euro bij de Total in het rek zag staan, maar Ik raad je aan om alleen deel 1 te gaan zien.
Wat mij betreft kent dit drieluik een typische Jaws analogie ( elke opvolgende regisseur doet het slechter en slechter.) Natali heeft er verstandig aan gedaan het bij deel 1 te houden. Hypercube is een slap aftreksel/kopietje van Cube, en daar is alles mee gezegd.
Niet doen!
toontjelager
dit vervolg kon mij niet bekoren , het neigde mijns inziens meer naar een c- dan naar een b-film
Roodkapje
Een mager vervolg. De magie van de eerste "cube" was er niet. Saai en onsamenhangend verhaal.
xilyron
Deze film is een logisch vervolg op deel 1. Inderdaad veel van hetzelfde, maar doordat de omgeving toch wat is aangepast (veel licht ipv donker) en omdat ze in deze film weer net wat verder gaan in het verhaal dan deel 1 een goed vervolg.
Net als in deel 1 heb ik me niet gestoord aan het wat mindere acteerwerk omdat ik te nieuwsgierig was naar het verloop van het verhaal/film. Ook deze krijgt van mij een 3*
Gitarist187
hmm ik vond deel 1 toch beter past meer in mijn genre denk ik.
ook al was het acteer werk van deel 1 matig dit vond ik toch echt te slecht vooral aan het begin van de film.
het leek wel of de acteurs moesten opwarmen.
De magie van het onbekende is er wat af in deze herhalingsoefening van deel een. Dit bij vlagen matige aftreksel is gemiddeld.
chembrother
Na deel 1 was dit voor mij de eerste vervolgdomper. Dit zou met Cube Zero nog eens over gedaan worden. Het originele is er af en dus is dit (voor mij) meer van hetzelfde. Leuk om te zien maar de film komt er slechts af met een krapper voldoende. 2.5*
Demeter
Als ik Cube 1 en 2 als op-zichzelf-staande films beschouw, vind ik deel 2 beter. Er wordt beter in geacteerd en de kubussen zijn prettiger om naar te kijken, want ze zijn licht ipv. donker. Ook vond ik de gevaren die de personages tegenkwamen veel interessanter dan in deel 1 en dat komt omdat ze het concept van de 4 dimensies gebruiken waarmee het als film veel origineler wordt. Al blijft het basisidee natuurlijk minder origineel, omdat het in deel 1 al een keer gedaan is.
Baldur
Slap aftreksel van de eerste film die ik erg goed vond. Op momenten wel aardig, maar over het geheel gezien een zware tegenvaller.
Hando
Goede film. Doet weinig onder voor het eerste deel. Mooie klinische plaatjes, leuk verhaaltje en het duurt gelukkig niet te lang. Prima vermaak.
Stephan
y=x... daar maak je nooit een kubus mee. Buiten het feit dat men altijd geïntrigeerd raakt door "hogere" dimensies kun je er niets mee. Rekenen dan nog wel, maar nooit visualiseren.
Maar ach... ik heb me redelijk vermaakt.
mock turtle
blijft een aparte film en daardoor wel de moeite waard om een keer gezien te hebben. maar tegelijkhertijd verdient ie wat mij betreft ook geen 3 sterren. 2,5 dus, al is misschien dat aan de hoge kant. het verhaal is behoorlijk dun, het decor nog saaier dan in deel 1 (kubussen zien er nog simpeler uit; irritant wit) en na afloop was ik eigenlijk al heel snel vergeten wat er in de film gebeurde. het basisidee van deze films is echter wel origineel dus is het ook weer geen afrader
Shinobi
Dit lijkt wel een soort van remake van deel 1, alleen zie je hier wel wat er op het eind gebeurt en wie er daadwerkelijk achter zitten. Dus iets meer achtergrond verhaal.
Wat wel jammer is aan deze deel is dat sommige personages hetzelfde zijn. Neem Quintin en Simon. Spelen zo een beetje hetzelfde karakter, alleen ze hebben een ander beroep. En wat erg jammer is dat de vallen grotendeels ontbreken.
Maar voor de rest vind ik dat de special effects er wel aardig ut zien, vooral dat gedoe met parallelle werelden is wel aardig uitgewerkt.
Alleen snap ik niet zo goed wat iedereen hier tegen die oude vrouw heeft. Ik vind haar rol juist één van de betere. Lekker mysterieus en chaotisch.
Al met al 3, 5 sterren.
medansavamhel
Aardige film, maar het acteerwerk was over het algemeen slecht en een aantal personages vond ik hoogst irritant. Ook zijn de animaties alles behalve geweldig. De film was gelukkig wel prettiger om naar te kijken (betreft kleur en contrast) dan Cube.
Ik vind het wel nogal zonde wat ze hebben gedaan met dit concept. Het was een fijn idee om het concept van Cube te combineren met quantum mechanica, maar dan snap ik de oppervlakkigheid niet. De interactie van dimensies en tijd is op een amuserende manier verwerkt in de film, maar alles in de film draait om 4 dimensies terwijl de snaartheorie (onderdeel van quantum mechanica) gelinkt is met 10 of 11 dimensies. Bovendien lijken de moordende bronnen van energie willekeurig op te duiken in de kubussen, terwijl quantum mechanica draait om interactie. Ik erken dat ik niet intelligent genoeg ben om het geheel van deze theoriën te begrijpen, maar ik zie wel dat de film véél te oppervlakkig is. Het is niet vervreemd genoeg. Tegen het einde aan vormen de animaties bijna een dieptepunt en wordt alles bijna als een cartoon. Echter, het stuk daarna is wel mooi gedaan en is erg vervreemd. De film had echt wel wat kunnen zijn als het niet zo beperkend was geweest in fantasie, animatie en spanning. Er is genoeg dat amuseerd, maar het was voor mij desondanks een lange zit.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Cube