• 9.376.931 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

avatar van je80roen

je80roen

Het zombiegedeelte sloeg nergens op, maar het eerste gedeelte vond ik wel weer sterk. Daarom toch nog 2,5

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Zombies?

avatar van je80roen

je80roen

Vampieren dan, voor mij een pot nat

avatar van kaztor

kaztor

rafiek89 schreef:

Ik heb de dvd thuis liggen. Dat stukje dat Quentin Tarantino samen op bed lag met die dikke vrouw die ze overvallen hadden.

Daarna kwam Clooney terug..

Maar hoe die vrouw op bed lag laten ze niet zien:S..

dat vind ik egt jammer..

Ze laten dat anders heel duidelijk zien.

Eerste deel is pure, onversneden Tarantino, het tweede deel vind ik echter ook hoogst vermakelijk en maakt de film alleen maar leuker. Heerlijke pretentieloosheid met messcherpe dialogen!

avatar van Jurgenn!

Jurgenn!

is het waard om de film te kopen?

of raden jullie dat af?:P

JacoBaco

Ja hey, ik ga toch ook niet vragen of jullie het goed vinden dat ik de film Aliens op 1 heb staan in mijn top 10.

De film heeft een enorme omschakeling en meer hoef je niet te weten. Na 2025 stemmen, zit de film op een 3,46 en dat is goed.

Maar misschien vind jij er wel geen zak aan.

Gewoon kopen dus, want zo duur is die niet. Hooguit € 10,00

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Jurgenn! schreef:

is het waard om de film te kopen?

of raden jullie dat af?:P

Als je klikt op '21 meningen' zul je erachter komen, ik raad het je alleszins wel aan.

avatar van movieonly

movieonly

Gisteren weer eens gekeken, leuke film heel erg origineel .

Knap verhaal van Tarantino.

avatar van opdepot

opdepot

Haha wat een film, heb me kapot gelachen! Mooi dat dit soort films nog gemaakt worden.

Ik wilde eigenlijk 5 sterren geven, maar door de veel te voorspelbare plottwist gaat er een ster af...;)

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

- Now let's kill that fucking band

From dusk heb ik alweer zo'n 12 jaar voor het eerst gezien in de bioscoop. Destijds had ik al een preview gezien bij de inmiddels al overleden Jo Ropcke...?!?

In zijn genre is het een erg onderhoudende film die 2 verhaallijnen heeft. Inmiddels ben ik van mening dat de film een klassieker is in zijn soort.

Het is een film die blijft boeien!

JacoBaco

George Clooney is ook alleen in deze film overtuigend stoer.

''Well, your best better get a hell of a lot fucking better, or you are gonna feel a hell of a lot fucking worse.''

avatar van K@i

K@i

Verbaast me dat zoveel kennelijk verast werden door de wending

staat duidelijk in het verhaal wat je kan verwachten

avatar van vistrida

vistrida

Jammer....... over the top amerikaans soft horror eind...

avatar van domkey

domkey

Leuke no-brainer. Met een goed spelende cast, men ziet gewoon dat ze er zin in hadden.

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke film. George Clooney speelt goed, maar die chinese jongen en die vader spelen erg slecht. Het verhaal is een beetje, tja, tja. Maar wel erg vermakelijk en komisch. De stunt en vampiers zijn mooi.

Speelt Quentin Tarantino trouwens vaker in films die hij niet regisseerd? Want zo goed is hij niet.

JacoBaco

Die Chinees speelt niet de rol van zijn leven nee. Maar kom op, je moet zijn riante Hollywood carrière eens bekijken voor de gein. Ernest Liu - imdb.com

Die Chinees is ook eigenlijk een Japanner.

En die vader is Harvey Keitel. Herkende je hem niet?

Ja, Quentin Tarantino speelt heel vaak in zijn eigen films.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Harvey Keitel speelde juist het beste van allen.

avatar van soom

soom

Pastichio Rocker schreef:

Harvey Keitel speelde juist het beste van allen.

Beter dan George Clooney? Dat bestaat niet!!!

avatar van jessis

jessis

Mooi verzonnen, dat het eerst actie is en dan horror(lekker sfeertje)

4 ster

avatar van Mark W

Mark W

Erg vermakelijke film met goed verhaal en sterke dialogen, waarin ik vooral George Clooney sterk vond acteren. Zoals al vaker gezegd was het eerste gedeelte erg sterk, maar het tweede gedeelte met de vampiers in de Titty Twister vind ik persoonlijk helemaal niets. Dit ging nergens meer over en haalt mijn beoordeling dan ook behoorlijk naar beneden. Jammer, misschien bij volgende beoordeling wél meer dan 3*.

avatar van Don MN

Don MN

Geweldige start en verloop van de eerste helft van de film. Eenmaal bij de bar, die overigens van te voren wel heel mooi als hel met al die vlammen en overdreven seductie wordt afgebeeld, lijkt Rodriguez een beetje problemen te hebben de verandering naar slachtfilm genuanceerd te laten verlopen. Misschien is het de bedoeling snel te switchen, een punt om op terug te komen bij een tweede kijkbeurt. De film wordt naar het einde toe weer erg goed en is vooral door een geweldige titelrol van Clooney heel vermakelijk en niet te missen pulp.

decicco

Deze film zat in mijn Tarantino collectors box. Ik dacht in het begin dat ik deze film helemaal niets zou vinden, maar achteraf was het een super goede film. Erg leuk hoe je bijna een hele film kunt laten afspelen in een bar. Wel wat minder waren de ''vampiers'' maar goed dat zal wel aan de tijd van toen liggen. Overigens vind ik het wel een film die meerdere malen bekeken moet worden. Een leuke film om samen met wat vrienden te bekijken er zit vanalles in. Actie,humor en noem maar op dus deze film krijgt van mij een ruim voldoende!

avatar van sirdaron

sirdaron

FROM DUSK TILL DAWN

Rode draad:

Het begin van de film is echt geweldig. De vertelwijze is chronologisch en er zitten goeie dialogen in en zeker net zo´n goeie spanningsopbouw. Dit totdat de grote plottwist komt. Na deze twist brokkelt alles wat is opgebouwd in elkaar. De spanningsboog, de karakters. Geweldige dialogen en oneliners blijven maar de rest van de film is prut.

PUNT 3/10

Karakter opbouw:

Zoals ik gewent ben van Tarantino is er doormiddel van sterke dialogen wederom weer enorm veel sprake van Kararakter opbouw. Helaas word deze opbouw met de wending in het verhaal helemaal omvergeblazen. De meest interresante karakters en relatie´s worden hierdoor niet verder uitgediept en verdwijnen. Dit is enorm zonde!

PUNT 2/10

Plot:

Het einde van de film. Daar kan ik helaas niets goeds over zeggen. Het is een heel gewaagd einde en het toont lef dat deze sprong is genomen. Lef of stomdomachtigheid. Wat mij betreft dat laatste. Dankzij dit plot het ik 104 minuten van mijn leven naar de zombies gesmeten.

PUNT 0/10

Sfeer:

Er was wel duidelijk een sfeer, zowel in het begin als aan het einde kwam de mexicaanse sfeer goed tot stand. De bands die speelde in de kroeg etc. Met een cliché sfeerbeeld van mexico kun je het met deze film wel doen. Maar als dat het enige positieve is aan de hele film....

PUNT 2/10

Filmtechnisch:

Filmtechnisch was deze film eveneens prut. De kostuums en special effects waren gewoon poep. De film maakt op rare momenten gebruik van een rider of dollieshot. Bovendien zit er weinig diepte in elk shot. Het enige echte toffe shot wat ik heb kunnen zien, en ook dankzij de acteerprestatie van clooney en tarentino was het ontploffende winkeltje in het begin.

PUNT 1/10

Conclusie:

Wil je alle filmprincipes uit kunnen lachen. Wil je een film kijken waarbij je toch niet op let. Of ben je een mexicaanse vampier, kijk enkel dan, en dan ook enkel dan, deze Z-Film.

STARS 1/5

avatar van ManBearPig

ManBearPig

Je moet deze film niet zo serieus nemen, dat neemt ie zichzelf ook niet. Dit is humor, als je dat toch niet snapt.

decicco

Snap niet dat mensen 1 ster voor deze film kunnen geven.
Oké als je de film waardeert op Horror is het ook uber slecht. Want ik vind dit absoluut geen Horror film. Als je dan uit gaat van Komedie gaat de waardering toch wat omhoog of zie ik dat verkeerd? En tsja komedie kun je het ook niet echt noemen maar er zitten toch een aantal lachwekkende scenes in. In het begin dacht ik dat dit echt een misdaad film zou zijn zoals het begint is het echt een super film wanneer het zig vervolgt in de bar wordt het steeds meer lachwekkender denk aan het uiteen spatten van de vampieren. Slaat gewoon nergens op qua special effects. Je kunt deze film meer een Actie/Komedie noemen naar mijn mening.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verkeerd (In mijn optiek) aangezien hier veel horror invloeden in zitten maar dan luchtig gebracht.

Tonypulp schreef:

Verkeerd, nouja ''luchtig'' kun je het wel noemen ja maar er zaten volgens mij nou niet echt ''schrik momenten'' in deze film ben je het daar met mij wel over eens?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Natuurlijk, want dat type film is het totaal niet.

Niet gek dus dat het er niet in voor komt

Horror is zoveel meer dan schrikken.

Tonypulp schreef:

Natuurlijk, want dat type film is het totaal niet.

Niet gek dus dat het er niet in voor komt

Horror is zoveel meer dan schrikken.

Dat bedoel ik