Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Tonypulp
Heb de film vele malen herkeken, en het blijft gewoon heerlijk
!
Die wending vind ik juist erg goed, kan begrijpen dat andere het misschien niet zo tof vonden maar het is echt een toppertje
eltorro
Echt een film waar je niks van moet verwachten, leuk over de top horror film
Vermakelijke aktie-thriller die vrij onverwachts verandert in een horror. Onderhoudend met een snufje humor. Goed.
damianodebeste
Valt tegen Horror en Actie vind ik sowieso al geen goede combinatie meestal vind ik Robert rodriguez ook wel goed maar deze valt me van hem tegen hier en daar wel wat humor dat dan wel weer grappig is maar ik hou het op een 2,0
Vlees noch vis.
Dat is althans het gevoel dat naar boven komt na het herzien van DtD. Clooney is behoorlijk op dreef, Tarantino is lekker absurd en ik vind het vaak een traktatie om Juliette Lewis te zien. Zo ook hier.
De film zelf doet me niet zo veel. Dit in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, bij de eerste ziening. Zelfs voor het moment supreme van de film heb ik niet veel respect meer. Weinig verrassend en wat klungelig in beeld gebracht. Had veel vetter gekund.
Het gedeelte vd f vóór Titty Twister laat me zo goed als volledig koud; het andere gedeelte is nog 'best te doen'. Nee idd, het enthousiasme spat er niet bepaald vanaf. Vanwege eerdere kijkbeurten die beter bevielen geef ik toch een redelijk cijfer.
Wat ik wèl cool vond: "I may be a bastard, but I'm not a fucking bastard".
crack1
Roller coaster ride!
Over the top,maar zo amusant.
Vlees noch vis,geef mij dan in het midden maar.
MGpower
Gaat nergens over.
Gaat horror dan ooit wel ergens over?
enneh, waarom dan toch 4* ?
Gaat horror dan ooit wel ergens over?
Jazeker. Goeie horror speelt op een uitstekende manier in op dingen waar de mens eigenlijk niets van wil weten.
En om die reden kijk ik het ook maar mondjesmaat...
namingway24
Een paar jaar geleden keek ik deze film zeker 2 weken lang elke avond en hij bleef goed. Sommige films zijn geweldig als je precies weet wat er komen gaat...
ManBearPig
Gaat horror dan ooit wel ergens over?

enneh, waarom dan toch 4* ?

Door de absurde onverwachte wending in het verhaal. Het eerste stuk is al heel goed; de roadtrip, de humor, het verhaal zelf.
Dan het tweede stuk, de tittybar. Hier verandert alles. Eigelijk neemt de film zichzelf niet meer serieus, wat leidt tot hilarische momenten, met name in de reacties van de personages. Daar moet je natuurlijk van houden, en ik kan snappen dat mensen dan afhaken, maar dit was wel mijn ding.
Ben dan ook erg beniewd naar 2 en 3.
luukoner
Deze film is Geniaal. Zo geniaal dat ik zelfs de aftiteling afgekeken heb (en dat is iets wat ik nooit doe).
PURE VERMAKING!
Glacius
Simpelweg een film met een sterke coolheidsfactor.
Heb deze volgens mij wel 30x gezien
Tonypulp
Simpelweg een film met een sterke coolheidsfactor.
Heb deze volgens mij wel 30x gezien
Same
Je krijgt er nooit genoeg van
PURE VERMAKING!
Day-V
Jezus, na een uur verandert de film helemaal
En dan bedoel ik dus het vampier gedeelte
Ben hem nog aan het kijken trouwens maar ik moest dit even melden
josseheijmen
Wow Dave, meen je dat nou?
Het vampiergedeelte ???
Je laat voor mij een geheel nieuw licht schijnen op deze romantische komedie.
Hankieh
Deze film al een hele tijd geleden gekeken en 1 ding dat ik weet is dat hij super vet is, ook vooral het acteer werk van Tarantino
MindFucker
Vraagje: Weet iemand wat er bedoeld wordt met 'El Rey ?'
heb de film nu al ontelbare keren gekeken en steeds blijf ik me afvragen wat Seth bedoeld :/
JacoBaco
Ze willen de grens over. Dat moet duidelijk zijn. Waar willen ze heen? Mexico inderdaad. Wat is er in Mexico? Juist!.. Mexicanen.
Hier heb je even een linkje.
Wat handig dat google map.
toverbal87
Leuke film, die na een uur een compleet andere wending krijgt.
Leuk gevonden maar je moet er van houden. Ik vond het jammer.
Wat ik wel leuk vind ik dat je ergens heen geleid word en dat de film daar uiteindelijk helemaal niet over gaat.
Al met al toch nog een 3 door een uiterst goede Clooney en een vermakelijk 1e uur.
Flipman
Ja, cool! Alleen jammer dat ik al een boel wist over die vampiers en zo. Ook leuk gastrolletje voor Tom Savini! Ik kende hem alleen nog maar uit deze film toen ik de remake van Dawn Of The Dead zag en concludeerde dat hij een van de castleden was uit de originele Dawn Of The Dead.
From Dusk Till Dawn is een coole film! Ik raad mensen die de film nog niet hebben gezien de film te kijken zonder de synopsis van de fim (achter op het DVD/Video doosje bijvoorbeeld) te lezen. Achter op de DVD verraden die eikels namelijk al teveel! Zonde! Major Spoilers staan er achterop!
Oh, en ik raad ook iedereen aan om deel twee niet te kijken! Dat was toch wel zo'n waardeloze kutfilm!
Toch, ondanks de leuke elementen en scènes die in deze film zitten, is de film toch redelijk 'leeg' op de een of andere manier. Wellicht is het de sfeer van de film, of het is gewoon een film die niet super geschikt is om tweemaal te zien.
P.S.: Ik doel hiermee op déze film, niet op het vervolg
!
Cashmyra
Het enige nadeel van deze film is dat ie uit '96 is.
Oftewel de vampieren zien eruit als de trollen uit lord of the rings, en de effecten zijn om te lachen
Maaaaaaar,
Als je daar langs kijkt; is de film echt tof
Clueless Dork
De effecten dragen juist bij aan de humor van de film en het past daarom.
newG
en ook omdat de film meer bedoeld is als ode aan oude monsterfilms... die dingen hadden ook geen goede effecten
MindFucker
Hier heb je even een linkje.

El - Google Maps - maps.google.nl Rey&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
Wat handig dat google map.
Ja okee, ik heb het misschien niet helemaal goed verwoord. Ik begrijp dat El Rey een stad of dorp is in Mexico....maar waarom mag Kate daar niet mee naartoe van Seth op het einde ?
Dat begrijp ik dus niet.... ' You know wat El Rey is Kate ? I maybe a bastard but not a fucking bastard'
Wie of wat is er in El Rey dan ?!
rafiek89
Ik heb de dvd thuis liggen. Dat stukje dat Quentin Tarantino samen op bed lag met die dikke vrouw die ze overvallen hadden.
Daarna kwam Clooney terug..
Maar hoe die vrouw op bed lag laten ze niet zien:S..
dat vind ik egt jammer..

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot