menu

The Way of the Gun (2000)

mijn stem
3,05 (542)
542 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
119 minuten

geregisseerd door Christopher McQuarrie
met Benicio Del Toro, Ryan Phillippe en Juliette Lewis

Twee misdadigers kidnappen een vrouw die één miljoen dollar krijgt van een rijk echtpaar om draagmoeder voor ze te zijn. Als ze geld eisen van het echtpaar krijgen ze verschillende duistere figuren achter zich aan, in opdracht van het echtpaar.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=LFtd-9bvydI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van ILDIB
3,0
Tsja, wat te zeggen, enerzijds heerlijke film qua sfeer, aan de andere kant echt vervelend onzinnig. Tis een beetje teveel van alles en dat werkt tegen. Zoals eerder gezegd al, het middendeel is ronduit slaapverwekkend..

3,0
Hahahahaha, sommige stukjes ook.... bijvoorbeeld

Wanneer ze achtervolgd worden, dan die steegjes inrijden om vervolgens uit te stappen en weer in te stappen. Gaat nergens over.

Voor de rest wel vermakelijk voor wanneer je niets beters hebt

avatar van ghost_dog
4,0
Sterke film, lekker sfeertje

avatar van subwoofer henk
4,5
hoppa 4,5*

Geen uitleg bij nodig dacht ik

avatar van Bibelonseberg
3,5
Ja, wel een goede film. In het begin wat onduidelijk allemaal, maar er ontwikkeld zich toch een goed spanningsveld. Prettig gestoorde film.

avatar van panjoe
3,5
Trage film, met veel aparte stukjes. De openingsscène met Sarah Silverman is legendarisch, en wat te denken van Benicio del Toro die de dokter in zijn wenkbrauw knijpt, of de scène met die aparte man die Russische roulette doet met zes geweren. Het plot heeft wel wat gaten, vandaar dat ik het bij een 3,0* houd.

3,0
panjoe schreef:
Het plot heeft wel wat gaten, vandaar dat ik het bij een 3,0* houd.


De muren ook Prachtige schiet scenes in deze film. en veel meer dan dat is het niet. Toch heb ik me geen moment verveeld

avatar van Spetie
3,5
Een erg vermakelijk filmpje dit. De toon wordt al gelijk gezet in de eerste vijf minuten, waarin Phillipe en Del Toro gelijk laten zien wat voor soort personen ze zijn en gelijk dacht ik ook dat dit weleens een leuk filmpje zou kunnen zijn.

Dat is het dus gelukkig ook. De film heeft soms echt lekker scherpe humor, met een sterke sfeer en en aook aardige bijrollen in de personen van o.a. James Caan en Juliette Lewis. Verder lijkt lijkt het een beetje of de film een beetje een mix is van van diverse andere films, maar dat is zeker niet storend.

Het einde mag er ook zijn en is overigens een stuk spectaculairder dan het middengedeelte, dat het vooral van de dialogen moet hebben, die overigens regelmatig ook best leuk om te volgen zijn.

3,5*

avatar van The One Ring
2,5
The Way of the Gun had een lekker misdaadknaller kunnen zijn in de stijl van Kiss Kiss Bang Bang, maar McQuarrie wilde kennelijk een stuk meer. Dus na een geslaagde openingsscène wordt het plot op gang gezet en begon ik me steeds meer af te vragen waarom er zoveel personages, twists en dialogen nodig waren. Het probleem is dat het allemaal zo weinig oplevert. Zeker de dialogen zijn nog al eens erg flauw en gekunsteld, maar dat geldt ook voor het totale plot. Ik heb de indruk dat McQuarrie een hoop zag in dit filmpje, waarschijnlijk meer diepgang dan erin zat. Wat ook mist is een echt geweldige cast. Alleen Caan kwam echt uit de verf en Lewis was te doen in een ondankbare rol. Ook stilistisch is het gewoon net niet goed genoeg. Het mist sfeer en de cinematografie is ook niet echt bijzonder. Dus moeten de actiescènes de boel redden. Met name de laatste was wel heel sterk. Leuk moment ook als Phillipe in de glasscherven springt.
Al met al een filmpje dat op zich niet verkeerd is om naar te kijken, maar die me waarschijnlijk ook niet zal bijblijven.
2,5*

avatar van Insignificance
4,0
Of het nu nodig is of niet, dat McQuarrie ergens halverwege de film wat laat dobberen om diverse lijntjes op te pompen, schuurt toch een beetje. Een onderbreking van een verder fijne cadans, alhoewel de ontmoeting tussen Caan en Del Toro in het barretje er wel eentje is die helemaal in de ambiance van de film past. Ietwat onderkoeld, ietwat droog en ietwat vreemd. Net als de personages, waarvan er eigenlijk niet eentje erg likeable is.

De film dan weer wel. Erg geinig geopend, uitmondend in een vrij ludieke achtervolging waarmee het meteen z'n meerwaarde prijsgeeft. Dartele muziek, gekruide dialogen en situatief vernuftige scènes met met een (licht) komische noot. Zo krijgt het toch een min of meer eigen signatuur. Finale is om van te smullen (crotch shot!), zelfs de missers tellen. De kogelinslagen en gaten zijn nauwelijks te tellen. Al met al een prettige meevaller.

avatar van voomzap
1,5
Flauwe puberale misdaadkomedie met ongeloofwaardig acteerwerk en slappe humor. Dialogen zijn matig tot slecht. Dit komt niet in de buurt van zijn grote broertjes waaronder die van meester Tarantino. Maar goed, er schijnt een lovend publiek voor te zijn, dus take your chances...

avatar van DVD-T
4,0
Erg leuk filmpje.

Een eigenzinnige mix tussen leuke, vlotte dialogen, aangename humor, goede actie en een leuk verhaaltje. Lijkt natuurlijk erg veel op een Tarantino film, maar waar het in zijn films soms nogal geforceerd en geregiseerd overkomt, loopt het hier erg soepel. De woorden lijken geen moment zo van ee A4-tje te zijn afgelezen en dat is vooral te danken aan het leuke spel van de acteurs. De actie, en met name de climax, is echt geweldig. Toch wel iets waar een actiefan van zal smullen.

avatar van Number23
3,0
Wel aardige misdaad. Acteerwerk is soms verrassend ondermaats(Phillipe, Diggs, Lewis) en sommige keuzes en acties van de personages sloegen niet echt ergens op. Maar er zaten zeker een paar goede, aparte en inventieve scenes in. Vooral de shootout op het laatst. Maar ook als Phillipe in de fontein springt

avatar van blurp194
2,0
Absoluut vergeetbare film. Waarvan het bewijs maar weer eens geleverd werd doordat ik pas bij de wel wat betere eindscene in de gaten had dat ik deze film al zeker twee keer eerder gezien had. En alleen de ontknoping was me dus bijgebleven...

Geen van de acteurs is bijzonder goed aan het spelen. Ook de bijrollen vind ik vooral overtuigend mat. Het verhaal dobbert maar een beetje heen en weer, er zit niet echt een mooie opbouw of een spanning in. Geen opvallende humor, geen mooie muziek. Soms wat mooie beelden, soms ook niet. Soms mooie locaties, soms ook niet. Het enige dat er echt uitspringt is de schietpartij op de hacienda - maar dat is dan ook wel zo'n beetje alles.

Kortom: vergeetbaar.

avatar van voomzap
1,5
Snap nog steeds niet dat er op imdb action / crime / drama / thriller staat. Hier ook thriller als 2e genre... Het is toch echt een misdaad-comedy. Durf hier geen correctie toe te voegen, want uit ervaring blijkt dat dit wel eens heel moeilijk kan zijn als het grote broertje IMDB ook niets over komedie rept. Vervelend als je op zoek bent naar een spannende film en je krijgt grappen en grollen te zien.

avatar van Brooklyn
4,5
Grappen en grollen? Je hebt het over een andere film denk ik....

5,0
Zwaar onderschatte film van Usual Suspects-schrijver Christopher McQuarrie. Werkelijkwaar elke scene is een artistiek schouwspel waar je je vingers bij aflikt.

Nog nooit heb ik zo'n realistische shoot-out gezien in een film (zelfs de shootout van Heat verbleekt hierbij) waarbij het gesuis van de kogels als fladderende eksters langs je trommelvliezen scheuren en je het kruit van je hemd moet afkloppen.

Een enorme topper in de stijl van Sam Peckinpah (en niet Tarantino zoals de meesten hier opperen, dat had ie gedroomd). Zowel James Caan als Del Toro en Ryan Philippe zetten hier hun beste rollen neer. Juliette Lewis is het enige minpunt aan deze voor de rest uitmuntende aktie-humor.

''There is always free cheese in a mousetrap'' (Benicio Del Toro)

4,0
Geweldige film met een origineel onderwerp. De dialogen zijn snel en interessant en er is veel goede actie te zien. Leuke hippe sfeer, erg mooie beelden/shots en een uitstekende doordachte score.
Ook met wat favoriete acteurs van mij, namelijk Benicio del Toro (5* ) en ook Juliette Lewis, beiden leuke aparte types en goed acterend. De rest van de cast is ook prima overtuigend en passend gecast.
Het verhaal is meeslepend en spannend en inclusief wat karakterontwikkeling en de uitkomst is niet geheel en al voorspelbaar. Op het eind gaan de twee mannen dood en is hun gedoe om het geld tevergeefs geweest. Het had met iets minder actie mogen zijn, maar dit is verder helemaal mijn type film.

voomzap schreef:
Flauwe puberale misdaadkomedie met ongeloofwaardig acteerwerk en slappe humor. Dialogen zijn matig tot slecht. Dit komt niet in de buurt van zijn grote broertjes waaronder die van meester Tarantino. Maar goed, er schijnt een lovend publiek voor te zijn, dus take your chances...Helemaal mee eens. Ik begrijp die mensen hier niet die 4- en uitdelen. Sfeerloze flutfilm ,met oninteressant verhaal waarvan de afloop al na een half uur te voorspellen is...Stompzinnige dialogen,oninteressante monologen,teveel verhaaltjes in een verhaal. Regelmatig kwam de film bij mij over als een slechte komedie. Niks spannends aan. Dit is een film die als je hem op dvd ziet en de dvd blijft hangen,je het eigenlijk niks kan schelen., en je gelukkig een andere film op kan zetten...En James Caan? Die komt op mij niet over als de 'çontrol man',maar een aan lager wal geraakte pokerspeler. De film is pretentieus ,en komt daardoor niet in de buurt van een A-drama/thriller/actiefilm.Van een film die gemaakt is in 2000 mag je hogere eisen stellen,omdat er al zoveel op dat gebied is uitgebracht,die wel zinderden van de spanning. Van mij ook een 1,5.

avatar van Fran
3,0
Ik vind het geen superspannende film maar het is zeker wel een film dat gewoon lekker wegkijkt. De dialogen zitten goed in elkaar en vervelen nooit. De gehele sfeer is heel sterk en blijft ook constant. Wat ik wel frappant vind is dat ik normaal best onder de indruk ben van del Toro maar Phillipe vind ik normaal gesproken helemaal niets. In deze film vind ik del Toro maar matig overkomen en vind ik juist Phillipe erg sterk overkomen in zijn personage. Ik heb hem nog nooit een dergelijke rol zien spelen maar het gaat hem goed af.

Het punt wat mij het meest intrigeerde was of de twee wel of niet met het geld ervandoor konden gaan en hoe ze dat zouden bereiken. Zouden ze de moeder helpen om haar zoon te houden of blijken het toch koudbloedige moordenaars te zijn ? Deze vraag heeft de film zeker wel interessant voor mij gemaakt. Als ze op het laatst dan worden neergeschoten heb je eigenlijk nog geen antwoord op je vraag maar dat vind ik juist wel sterk.

2,5
Inderdaad veel langdradige stukken in deze film: alles gaat best langzaam: zinloze dialogen, handelingen die te langzaam worrden uitgevoerd enz.
Ik vond zelf ook dat je vrij snel, maar andes in ieder geval het laatste half uur al op je klompen kon aanvoelen hoe de film ging aflopen en.......hij liep ook precies zo af als ik dacht. Vond het dus niet echt een spannede film


2,5 ster

5,0
Fran schreef:
In zijn personage. Ik heb hem nog nooit een dergelijke rol zien spelen maar het gaat hem goed af.

Het punt wat mij het meest intrigeerde was of de twee wel of niet met het geld ervandoor konden gaan en hoe ze dat zouden bereiken. Zouden ze de moeder helpen om haar zoon te houden of blijken het toch koudbloedige moordenaars te zijn ? Deze vraag heeft de film zeker wel interessant voor mij gemaakt. Als ze op het laatst dan worden neergeschoten heb je eigenlijk nog geen antwoord op je vraag maar dat vind ik juist wel sterk.


Vlak voor de laatste shootout in dat Mexicaanse bordeel vraagt Philippe nog aan Del Toro 'Laten we dit afmaken' waarop die weer antwoord 'Ja, ze heeft genoeg doorstaan'. En dan gaan ze knallend naar buiten.

avatar van Left4Dead
4,0
Goede casting, Del Toro en Ryan Phillippe spelen het samenspel geweldig (natuurlijk Caan ook!). Simpele ontvoering loopt uit op een vete die op haar beurt uitloopt op een shoot-out. In deze film staat respect centraal, onderlinge respect en respect voor het leven en wat men daarvoor over heeft.

Twee simpele en emotioneel vlakke kerels zien een buitenkans nadat ze weet krijgen van een onwettige adoptiezwangerschap. Ontvoer de zwangere en vraag ransom. Toch, buiten hun weten om, blijkt dit niet zo gemakkelijk te gaan. Ze stuiten tegen een harde onderhandelaar in dienst van een rijke corrupte man die alles op alles zet om de zwangere terug te krijgen. Vertrouwen ontbreekt overal behalve tussen onze twee ontvoerders.

De prent is over het algemeen luchtig te noemen maar bevat meerdere malen harde scenes. Het tempo verloopt gelijkmatig en ik kan me er goed in vinden. Nergens steekt verveling de kop op, nee de cast en het script werken prima samen om er één vlot geheel van te maken. De personages zijn zeker interessant en soms met opzet irritant, een sterk punt in de film. Daarnaast heerst er een constante concurrentie maar ook wederzijdse respect dat balanceert op een zijden draadje. Heerlijk om de wisselingen daartussen te volgen. Een ieder in de film heeft zo zijn eigen agenda en daardoor loopt alles in het honderd. De soundtrack verscherpt het geheel en voert een lekker dramatische toon.

Een misdaadfilm die uitmond in een western, geweldig vloeit het in elkaar over, wat een timing steeds weer. Heerlijk hoe de regisseur met het script en deze cast een topper van een film heeft gemaakt, het voelt allemaal van dichtbij aan. Alles tiptop in orde, het blondje dat steeds sneaky rondloopt chapeau!

Half puntje erbij.

broncode
Onevenwichtige onsamenhangende film die absoluut zijn onvergeetbare momenten heeft.
De dialogen lijken soms achteraf in de film gestopt om het een Tarantino feel to geven ,maar zijn volledig misplaatst door de verkeerde timing.
Sommige vinden de shoot out op het einde vergelijkbaar met de shoot out van de klassieker Heat ,maar daar kan het zich absoluut niet mee vergelijken omdat die scene in een stad afspeelde en deze in de studio.
Del Toro stal samen met James Caan de show en Ryan Philip liet zien dat hij verdiend in de vergetelheid is geraakt.

Dick2008
Ik vind het wel een grappige film alleen ik zat met genre die hier en bij IMDb staan, terwijl op een dvd hoes staat een verrassende mix van actie, spanning en komedie. En die informatie klopt dan beter. Want ik snapte ik er de ballen van hoewel ik het vanaf het begin al niet serieus kon nemen. Het wordt allemaal zo traag neergezet met allerlei missers tussendoor dat kan nooit in een misdaadthriller, al volgt het wel precies dezelfde lijn. En was ook wel benieuwd hoe de film eindigde. De schietpartij aan het einde duurt te lang. De lange speelduur hakt er ook wat bij in.
Verder is het wel leuk gedaan maar zal je toch wel van melige films moeten houden met een aantal goede gedeelten zoals de vechtscène aan het begin en de conversatie bij de spermabank.
Het eerste gedeelte van de film is eigenlijk het beste waarna het langzaam minder wordt al komen later ook wel weer grappige vondsten aan de orde, zoals de sprong in de fontein. Goede consequente rollen van Benicio Del Toro, Ryan Phillippe en Juliette Lewis hoor. Maar lastige film om te beoordelen omdat je steeds op een dwaalspoor wordt gebracht, door het toch wel weer serieuze karakter van de film met harde actie enerzijds maar ook de heel zwarte humor anderzijds. Waardoor een onduidelijk beeld ontstaat waar de film heen wil. 4.0/3.0

avatar van gauke
3,0
Dit gestileerde, gewelddadige, maar onevenwichtige westernachtige misdaadverhaal (vol met vooral onsympathieke personages), over twee ijskoude en moordlustige (kleine) criminelen, die dachten eindelijk een grote slag te kunnen slaan, barstte zowat uit zijn voegen door alle plotlijnen. Daardoor vond ik het onnodig ingewikkeld.

avatar van john mcclane 2
2,5
Zeer rare op een negatieve manier , en onevenwichtig film .
Geen leuke film.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:53 uur

geplaatst: vandaag om 11:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.