• 9.371.990 stemmen

The Way of the Gun (2000)

Misdaad / Thriller | 119 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Benicio Del Toro, Ryan Phillippe en Juliette Lewis

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Way of the Gun

"Choose your side carefully, because the only way out is the way of the gun."

Twee misdadigers kidnappen een vrouw die één miljoen dollar krijgt van een rijk echtpaar om draagmoeder voor ze te zijn. Als ze geld eisen van het echtpaar krijgen ze verschillende duistere figuren achter zich aan, in opdracht van het echtpaar.

avatar van Ravenheer

Ravenheer

Zwaar goede film, over 2 vagebonden die tegen hun lot ( de dood) proberen te vechten, wat natuurlijk zinloos is.

Leukst vond ik die beginscene bij de discotheek, waar beiden heren een pak slaag krijgen van 300 discogangers.:D

Benicio Del Toro en Ryan Philippe zorgen ervoor dat de film een *5 scoort.

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardig filmpje, maar niets bijzonders. Iets teveel verhaaltjes en complot theorieen bij elkaar ingedrukt. De vuurgevechten aan het begin en eind waren de hoogtepunten; 3 sterren....

avatar van djelle

djelle

Ja, de film probeert met zijn ingewikkeldheid de kijker zijn appreciatie te winnen, maar het is eigenlijk niet zo'n bijstere originele of boeiende uitwerking, aanpak of verhaal. 2*

avatar van Cicero

Cicero

Superfilm, zeer goede script, spannen verhaal en overtuigende schietscenes. Del Toro acteert weer top, en zo ook Ryan Philippe en James Caan. De film weet de kijker vanaf de eerste seconde te boeien tot aan het denderende en daverende maar onvoorspelbare einde. Een van mijn beste filmen tot nu toe.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Heerlijke moderne spaghetti-western met een wederom briljante Benicio, die op sublieme wijze een koele bandiet speelt waar je desondanks toch sympathie voor hebt. Over het accent van Ryan Phillippe (die me overigens allezins meeviel in deze film); volgens mij praat die gozer altijd met een hete aardappel...

Een van de beste scenes vind ik wanneer Longbaugh en Joe Sarno op het punt staan elkaar voor de kop te schieten, maar dan besluiten eerst samen in een shabby kroeg belanden waar ze een briljante man-to-man conversatie hebben.
Joe Sarno: 'So you the brains of this outfit, or is he?
Longbaugh: 'Tell ya tha truth, I don't think this is a brains kind of operation'

Hilarisch!

Heerlijke film met pakkende quotes en prima acteerwerk. Alleen jammer dat dat irritante mens Juliette Lewis er ook in zit. Ik geef *4!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

mijn spoiler doet het niet? of wel?

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Als je al gestemd hebt op de film is de spoiler zichtbaar , maar voor degene die nog niet gestemd hebben niet , dus ja ze werkt ...

avatar van TheOne

TheOne

Het enige wat ik goed vind in deze film is Benicio Del Toro.

avatar van Cicero

Cicero

Hoe komt het dat zo'n goede film zo weinig waardering krijgt?

Tot nu toe heb ik geen enkele gegronde argument gevonden waaruit blijkt dat deze film ''slecht'' zou zijn....

avatar van jassonn

jassonn

Leuke film, al vind ik dat die schietpartijen aan het eind wat te veel van het goede waren. Hadden er makkelijk tussenuit gekund, nu werd het toch wat een langdradig zooitje.

avatar van Esteban

Esteban

Ik heb ergens gelezen dat deze een Oscar heeft gewonnen voor beste script !? Tell me that's wrong.

avatar van Griff

Griff

Saaie film. Verhaal ook niet echt denderend.

Beetje langdradig.

En Ryan Phillippe, tja niet echt mijn acteur.

2*....... oke halfje erbij voor Benicio! 2.5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Matige film. Een niet boeiend plot, een nog slechtere uitwerking en zoals altijd een irritante Juliette Lewis. De film toont af en toe wat humor maar dat weet de film niet te redden. 2*

avatar van happy viewer

happy viewer

Niet echt mijn film. Gisteren gezien. Maar best aardig als je ervan houd. Het dee me weinig.

vooral dat irritante wijf en die dokter Parker. Wat was dat een ruggegraadloze zielepoot.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Acteur die Parker speelt en Lewis ( zoals steeds ) waren irri. Film mist scwhung in actiescenes en verhaal. Caan laat zich zien als een oude knar , Del Toro doet echt niets wonderswaardig.........

Overgewaardeerd.

avatar van Laurora

Laurora

Erg goede film. In tegenstelling tot blijkbaar de meeste hier vind

ik Juliette Lewis wél goed en vooral voor deze rol was ze erg geschikt.

Ryan Phillippe is niet echt een favoriet van mij, maar ook hij deed het erg goed in

deze film. De hele film blijft spannend, goede schietscenes en af en toe wat humor.

Benicio Del Toro maakt het natuurlijk helemaal af, één van zijn beste rollen.

4,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Had best hoge verwachtingen toen ik deze film ging kijken, maar het viel me best wel tegen. Er wordt wel goed geacteerd en het verhaal is ook niet echt slecht of saai, maar ik kwam gewoon nooit echt in de film.

avatar van Laurora

Laurora

Agony schreef:

er zitten wat Tarantino achtige passages in deze film.

ja dát vond ik nou ook

avatar van BobdH

BobdH

Jammer dat de luchtige toon in het begin niet wat langer werd doorgetrokken, maar toch een redelijk solide, onderhoudende thriller met pretentieuze kantjes, die niettemin nergens echt een eigen identiteit vertoond of iets verrassends doet. Jammer dat dat allemaal ook nog eens uit moet lopen op zo'n standaard shoot-out. Bovendien gaat hij net wat te lang door. Wel weer puik acteerwerk, hoewel ook hier niemand bepaald uitblinkt. 2.5*

avatar van Purmerend

Purmerend

De GeuS schreef:

Dat wou ik nou ook zeggen, alleen hou ik het op 2,5*.

Ondergewaardeerd filmpje.

Lekker droog en gezapig. Del Toro en Philippe die de film perfect dragen, een hoop leuke bijrolletjes, hier en daar prachtige shots en een heerlijk sfeertje doorheen de film. Vaak wat dit soort films missen.

Sterk begin, sterk einde, met een veel rustiger middenstuk, dat verder ook niet veel onderdoet. Deed mij een beetje denken aan Snatch. meets Fargo deze film. Al is hij dan wat minder dan Snatch, gelukkig wel leuker dan Fargo.

4*. Misschien niet erg apart, uiteindelijk toch wel een uniek filmpje, dat zich vooral weet te onderscheiden door een nogal eigenaardige sfeertje en een leuk crimineel duo. Ook al zo'n rariteit.

avatar van Materny

Materny

Telleurstellend & zwaar overgewaardeerd.

Valt toch wel mee, die 3* (zeker als je zelf 2.5* geeft) ?

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Raar verhaal en een aantal zeer vervelende & irriterende acteurs zoals die zwangere vrouw.

Maar vanwege de goede shootout scenes en vloeiende verhaallijn maakt dat toch weer wat goed.

avatar van notsub

notsub

Ik kon er erg weinig mee. Het was allemaal erg doorsnee en bepaalde personages waren gewoon irritant te noemen. 1.5 voor de actie.

avatar van 606

ik zelf ben wel weg van Misdaad / Thriller ook deze was goed.

verhaal liep soepel en de 2 acteurs waren ook goed.

3,5 ster

avatar van iGeO

iGeO

Lekkere wegkijkfilm.
De film begint al goed bij die disco... geweldig.
Het verhaal is eigenlijk vrij simpel, maar alles wat er om heen gebeurd is heel sterk.
zoals:die scene in het ziekenhuis, waar ze Lewis willen ontvoeren, maar toch tijdens de poging aftaaien, omdat het in tweede instantie een lastige klus lijkt te zijn
en:die scene aan het eind als Phillippe in die put cq. fontein springt en een harde kreet uitkraamt, omdat er een halve bierfles in z'n arm zit, geweldig.
By the way, ik lees hier overal dat ze aan het eind sterven, maar dat ligt toch nog open???
Oké, ze zijn behoorlijk toegetakeld, dat klopt, maar alleen al door die zin van Caan:" 'Till that day..." en dan Del Toro:" 'Till that day..."...
...laat het voor mij toch open...

Maar goed, 3,5 *

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

superleuke film met een super titel vond hem heel vermakelijk, en werd goed geacteerd krijgt een verdiende Verse 3½* van mij..

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

vette dialogen, vette aktie... en natuurlijk Del Toro

avatar van Prudh

Prudh

Ik vond dit simpelweg een kutfilm. Het leek allemaal een combinatie (lees: jatwerk) van Wild at Heart, Butch Cassidy and the Sundance Kid, Pulp Fiction en vast nog wel wat films. Maar in geen enkel geval kwam het niveau van deze film in de buurt van de voorgenoemden.

De dialogen waren niet scherp genoeg en de personages niet interessant genoeg. Verder was er weinig oogsnoep, geen mooie plaatjes (lag het aan mijn beeldscherm of was de film bij vlagen zelfs overbelicht?). De actie was zo zo, niet om over naar huis te schrijven. Vooral de laatste actiescene leek een mislukt hommage aan BC&tSK.

De vogelvrije Philipe en Del Toro zijn verder geen helden. Of ze direct verrot geschoten zouden worden of later in de film, het kon me weinig boeien. Heel anders dan de duo's Jules en Vince, Butch en The Kid of Sailor en Lula. Neen, de eerstgenoemden brachten weinig chemie over op mij als kijker. De zwangere Lewis kon ook op weinig medelijden van me rekenen, net zo'n irritant personage. Een besluiteloze jankrol. Caan was een anti-antiheld. Vervelend oud mannetje met semi-wijsheden.

Verder nog wat overbodige rollen die me deden denken aan personages uit Wild at Heart. Maar in WaH zijn ze tenminste lekker bizar, in deze film zijn ze gewoon saai. En dan de beginscene? Wat had die met de rest van doen? Gewoon een beetje stoerdoenerij van de regisseur ofzo? Ik zit te denken wat me moet afhouden van de minimumscore, maar weet het niet. 0,5*