• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Alan Rudolph

Met onder meer: Demi Moore, Glenne Headly en Bruce Willis

Releasedatum: 22 november 1991

Plot Mortal Thoughts

"Murder is a secret that should never be shared."

Joyce en Cynthia leiden samen een succesvolle kapsalon. Cynthia die gelukkig getrouwd is, moet met pijn in het hart toezien hoe Joyce door haar gewelddadige man mishandeld wordt. James, een drugsverslaafde bruut, wordt dan ook door iedereen verafschuwd. Op een dag wordt hij dood aangetroffen . Niemand treurt echter om zijn dood en meerdere mensen hebben de tiran zelfs dood gewenst. Joyce is meteen de hoofdverdachte. De politie bombardeert Cynthia tot kroongetuige, in de hoop dat zij hen de nodige bewijslast kan verschaffen over Joyce's schuld.

Cynthia Kellogg

Gloria Urbanski

Jeanette Marino

avatar van otherfool

otherfool

Ronduit vervelende film. Van Moore ben ik toch al niet gecharmeerd, en dit soort films helpen niet. Niet spannend, niet verrassend, skip deze maar.

0,5*.

avatar van scorsese

Redelijke film over twee vrouwen die elkaar helpen omdat één van hen wordt mishandeld door haar man. Het plot is vrij standaard. De opzet is simpel maar effectief en het maakt de film onderhoudend (een politieverhoor met daaruit volgende flashbacks). De sfeer heeft veel weg van een noir. Qua acteerwerk zijn de scenes tussen Harvey Keitel en Demi Moore het best.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ben ik hier nu werkelijk de eerste die hier een 3,5* aan geef? Vond deze thriller zeker niet verkeerd. Wordt helemaal in flashback verteld binnen de context van een politieverhoor maar dat valt niet tegen. Joyce is gehuwd met white trash James (Bruce Willis) en wordt mishandeld. Ze begint meer en meer moord te overwegen en lucht haar gevoelens bij boezemvriendin Cynthia daarbij, die haar op andere ideeën probeert te brengen. De echtelijke spanningen lopen lelijk uit de hand... Mortal Thoughts moet het niet hebben van actie en spektakel maar het zoeken naar het addertje in het gras maakte de film voor mij geslaagd en hield mijn aandacht stevig vast. Leuk verhaal zonder meer waar niet alles zwart-wit is, en nog niet eens slecht geacteerd ook.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Prima film.

Het verhaal wordt verteld in een ondervraging op het politiebureau, waarbij je met flashbacks een beeld krijgt van wat er gebeurt is.

Demi Moore en Bruce Willis acteren uitstekend, waarbij Willis een mooie rol neerzet als bloedzuiger eerste klas.

De rest viel wat tegen, Harvey Keitel was niet heel bijzonder en Headly irritant slecht, eigenlijk zoals je gewend bent van 80's begin 90's films, overdreven met veel geschreeuw.

De sfeer uit die tijd kwam wel mooi naar voren, voor toen uiteraard vanzelfsprekend, nu leuk om te zien.

De film heeft geen ondraaglijke spanning en een grote plottwist hoef je ook niet te verwachten, wel gewoon een prettige detective waarin langzaam toegewerkt wordt naar de werkelijke dader.

Prima film en omdat deze na 30 jaar nog steeds het aankijken waard was een halve * meer!

6,5/7-