• 9.373.175 stemmen

Geregisseerd door: Lewis Teague

Met onder meer: Dee Wallace, Danny Pintauro en Daniel Hugh Kelly

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cujo

"Now there's a new name for terror..."

Donna Trenton is een gefrustreerde huisvrouw wiens leven overhoop ligt sinds haar echtgenoot er achter is gekomen dat ze een relatie heeft met een andere man. Brett Camber is een jonge jongen wiens enige vriend de Sint Bernard Cujo is, die echter door hondsdolle vleermuizen wordt gebeten. Terwijl Vic, de echtgenoot van Donna, weg is voor zaken neemt Donna haar zoontje Tad mee naar de auto-garage van de vader van Brett. Ze krijgen autopech en komen dan tegenover Cujo te staan. Deze is erg, erg ziek...

avatar van K@i

K@i

Slaapverwekende film kijk nog liever Lasie of Basie

avatar van Vascago

Vascago

Erg fijne King verfilming. Goede sfeer, aardige muziek en overtuigend acteerwerk van moeder en zoon. Ik vind Cujo zelf anders ook best eng overkomen. Juist het feit dat een Sint Bernard veel meer als een knuffelbeer wordt gezien dan een Rottweiler of Dobermann maakt het enger.

Thorak

Een goed verfilming van het boek.

De film is net zo saai en langdradig als het boek!

Zeer zeker een van King's mindere werken. Dat vond hij zelf van de film overigens ook....

:T

charmed one schreef:

ik vond het een leuke film spannend en boeiend en realistisch want het kan ook echt gebeuren

Right....

Halcyon schreef:

Hoe bedoel je dat precies? Ik heb zelden een film gezien waarin een echt dier (geen rubberen haai zoals in Jaws met andere woorden), zo schrikwekkend overkwam. Net de sleutelscènes in Cujo zijn erg vakkundig gemaakt.

IMDb schreef:

Five St. Bernards were used, one mechanical head, and a guy in a dog costume.

Niet helemaal zonder 'kunstmatige' honden blijkbaar....

avatar van mikey

mikey

Thorak schreef:

Dat vond hij zelf van de film overigens ook....

De man kan lekker schrijven, maar echt verstand van films heeft hij niet.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Redelijke King verfilming maar de hond blijf ik een beetje lachwekkend vinden en de spanning vond ik mede door die hond ver te zoeken Ik geef een 2,5 omdat het zo nu en dan toch erg vermakelijk was.

avatar van Film Pegasus

Valt onder het fenomeen 'het boek is beter'. Ok, het is wel realistisch gefilmd. Geen superhond met mutantenkrachten. Wel een hondsdol beest dat een auto aanvalt. Maar mooi is het niet en een beetje meer spanning had wel gemogen. Het resultaat mag er wel zijn, maar de film is duidelijk gedateerd.

avatar van juhnzun

juhnzun

Slome slaapverwekende film

ze hadden ook veel beter een andere type hond moeten inzetten

Rotie of Dobie bijvoorbeeld

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Erg langzame, en redelijke saaie film.

De gore was soft, en het was niet echt spannend.

Wel een originele horrorfilm, een keer geen zombie, of redneck maniak.

Maar een hond. Wel een hele schattige hond vond ik het.

Als de hond niet zo maf was, dan had ik hem ook wel gewild!

2,0 - 5,0

Hier had meer in gezeten!

avatar van Elineloves

Elineloves

Where to begin... Ik vond deze film ZO eng! Ik was vrij jong toen ik deze film zag, mijn vader had hem op VHS gekocht (oh dear) en ik moest en zou hem natuurlijk zien. Ik heb 3 nachten niet geslapen geloof ik. Mijn ouders pesten me er nog mee als we in de buurt zijn van een schattige St Bernhard.

Op zich was die film nog niet eens super eng, maar meer het feit dat mijn toenmalige beste vriendin ook ineens een hond had gekregen voor haar verjaardag, dus ik was he-le-maal panisch dat dat beest me zou aanvallen. Deed ie niet natuurlijk, maar die film zat nog vers in mijn hoofd.

De film bevat genoeg spanningsmomenten en komt ook zeer realistisch over. Het kan tenslotte iedereen gebeuren, dat zijn of haar hond gebeter wordt en hondsdolheid krijgt. Dat zorgde er voor dat het zo dicht bij de kijker bleef. Hoewel het begin van de film zich een beetje traag voorttrok, kwam er op een gegeven moment een goeie spanningsboog in. Wie herinnert zich niet de scene in de auto? Gedurende de film zie je hoe Cujo wispelturig gedrag begon te vertonen, van sluw en berekenend naar zwak en zielig. Je ziet de hond aftakelen, maar ook weer sterker worden dan ooit. Je zou bijna medelijden krijgen met het beest. Totdat hondjelief als een razende in begint te beuken op die auto. Toen vond ik hem helemaal niet meer leuk.

Ach ja... het heeft mijn ouders weer aanleiding gegeven om me belachelijk te maken op verjaardagen en feestjes.

avatar van ace leader

ace leader

Tjah..ik had er veel meer van verwacht.

Na een doodsaaie eerste helft, verwacht je op z'n minst een spannende tweede helft. Maar nee, het was nauwelijks spannend en totaal niet eng. Ik snap wel dat de film eng kan zijn voor een kind, maar er waren voor mij geen een schrikmomenten. De scène waarin Cujo (levend en bloederig) onverwachts door de ruit springt is wel goed gedaan, maar dan krijg je weer een slappe eindscène erachteraan.

Dit is matige horror, verder is het wel knap dat de acties van de hond zo realistisch zijn gemaakt. Ik heb gelezen dat er verschillende honden werden gebruikt en dat de makers hun favoriete speelgoed in de auto stopten, zodat ze erachteraan zouden gaan (dus zodat ze de auto aanvielen). Maarja, het was wel interessant om deze film een keer te mogen zien.

Nipt een 2.5*

avatar van Boeikens

Boeikens

Altijd weer graag herzien.

De stemmen lopen hier nogal uiteen. Zelf hou ik wel van King films en deze vind ik persoonlijk een van de betere. Lekker sfeervol en toch redelijk spannend. Echte honden of niet, ik vond de scènes met de hond goed uitgewerkt en de film heeft me geen moment verveeld.

avatar van puckb96

puckb96

Goede verfilming.

Spannende film, goede vertolking van Cujo.

avatar van PEN15

PEN15

Hij was in mijn herinneringen wat beter. De langdradigheid is de doodsteek om er nu van te genieten, maar voor een 1983 film mag het wel. Als ik de film nog nooit had gezien had ik hem zeker ver voortijdig afgezet dwz voortijdig in een fractie van het tergend langzame eerste deel waar de tijd stil lijkt te staan. Het is inderdaad vrij goed gefilmd, niet ver-filmd, want ik weet nauwelijks wat van King Novels. "make-up" van de hond zag er wel overtuigend uit, maar ook weer onnodig veel incidenten en impacten off-screen.

avatar van s0njaa

s0njaa

Zo jonge, die hond heeft echt het snelst groeiende haar ooit.. Eerst heeftie lang haar, dan kort, en dan weer lang. Superknap

Nee even serieus, Het boek vond ik onwijs spannend toen ik t voor t eerst las, Kreeg t toen echt benauwd gewoon. Met de film had ik dit wat minder, maar alsnog heb ik mij zeer vermaakt.

Vind "moeder" goed acteren..

En nu vind ik honden nog enger

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Geenzins slaapverwekkend, eerder boeiend, wanneer komt de ontknoping?
Die is helaas minder had ook een dag eerder gekunt, en dan is het einde weer duf.

Toch prima geamuseerd.

avatar van Roelade

Roelade

Thorak schreef:

Een goed verfilming van het boek.

De film is net zo saai en langdradig als het boek!

IK ben het niet hellemaal met je eens, maar daar gaat het niet om.

Stephen King was aan de drank toen hij Cujo schreef en kan zig er zelf niks van herinneren als je dat bedenkt is het boek nog best goed.

Thorak

En sinds wanneer is dat een excuus voor rommel?

Feit blijft dat het (zeker voor Stephen King) een zeer matig tot slecht boek is. Of hij nou aan de drank was of niet. Dat is hooguit een verklaring en geen excuus, het word daardoor echt niet beter. De film is er ook niet beter op, het script hadden ze makkelijk boeiender kunnen maken, maar dat hebben ze niet gedaan. Een gemiste kans.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Het verbaasd me dat deze film zo'n lage waardering krijgt hier. Echt een goeie film met een beklemmend sfeertje. Als Stephen King aan de drank was, schrijft hij zelfs dronken goede boeken. 4.5*

avatar van puckb96

puckb96

Maar jullie hebben het over het boek. Een film vind ik geen excuus voor dat ie slecht is dankzij Stephen King's drankgebruik, hoewel deze wel goed was

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Dat was ook mijn punt die ik wou maken.

avatar van Phantasm

Phantasm

De hond komt wel aardig creepy over, leuk in elkaar gezette thriller die lekker spannend is.

avatar van 3rd Rock

3rd Rock

m1chel schreef:

helemaal mee eens. heerlijk beklemmend sfeertje en best aardig acteerwerk. Wel iets aan de trage kant en het einde is wat abrupt maar ik heb me anderhalf uur prima vermaakt

Kom op zeg, niet weer die duivelse hond, zo onrealistisch, met een tafelmes zou ik dät hondje al de hoeken van de tafel laten zien, maar goed, is voor mij een een ADHD Sint Claus leuk...................................

avatar van Boeikens

Boeikens

Perfectly clear schreef:

...met een tafelmes zou ik dät hondje al de hoeken van de tafel laten zien...

Zo'n 80kg razende hond? Dat wil ik wel eens zien

avatar van Hostelg

Hostelg

Voor het eerst gezien toen ik negen was dus werdt het tijd voor een herziening, destijds vond ik hem erg eng en spanned dus was ik benieuwd hoe ik hem nu zou vinden.

Het eerste gedeelte van de film gebeurde er niet echt veel qua horror maar was toch wel leuk om te zien hoe cujo veranderde door de vleermuizenbeet.

De tweede helft werdt nog wat beter, vooral de aanvallen op het autotje waren erg mooi gefilmd en waren erg spannend, het mooie sfeertje maakte alles nog spannender.

Het acteer werk van het jongentje en zijn moeder waren goed.

Dit blijft gewoon vet zelfs als je hem al eens hebt gezien hij blijft gewoon spannend.

avatar van neysen1985

neysen1985

cujo is waarschijnlijk de meest overgewaardeerde film van stephen king, heb ik 'tt idee.

Hij mag dan misschien niet super zijn, maar een aardig filmpje is dit zeker.

Maar ik heb er wel veel betere gezien,, van stphen king!

avatar van RuudC

RuudC

Zou hier een haan naar hebben gekraaid als de naam van Stephen King niet op op de poster stond? Ik voel verder geen behoefte om de bikkel uit te hangen, maar van alle filmmonsters die ik gezien heb, bungelt Cujo ergens onderaan de ranglijst. De eerste veertig minuten van de film waren ronduit saai. Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in affaires of kapotte auto’s. Het maakt dan wel deel uit van het verhaal, maar bijna de halve film hieraan spenderen is gewoon een beroerde keus. Het wordt een stuk interessanter wanneer Cujo doordraait, maar ook dat stuk kan wat mij betreft de film niet dragen. Ik blijf er dan ook bij dat Cujo op mij geen indruk maakt. Het geheel oogt gewoon als een simpele tvfilm.

avatar van mar007

mar007

heb deze film ooit heel lang geleden gezien en vond het best een aardige film.

wie weet word het nog eens op tv uitgezonden en zal ik het zeker herzien.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een moeder en haar zoontje belaagd worden door een dolle hond. De hele affaire van de moeder maakt de personages net wat boeiender, maar is eigenlijk ook tijdvulling totdat het spannend wordt. Gelukkig wordt het dan ook wel echt spannend. De jonge Danny Pintauro is naast Dee Wallace-Stone zeker overtuigend. Een geslaagde Stephen King-verfilming.