Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Lewis Teague
Met onder meer: Dee Wallace, Danny Pintauro en Daniel Hugh Kelly
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cujo
"Now there's a new name for terror..."
Donna Trenton is een gefrustreerde huisvrouw wiens leven overhoop ligt sinds haar echtgenoot er achter is gekomen dat ze een relatie heeft met een andere man. Brett Camber is een jonge jongen wiens enige vriend de Sint Bernard Cujo is, die echter door hondsdolle vleermuizen wordt gebeten. Terwijl Vic, de echtgenoot van Donna, weg is voor zaken neemt Donna haar zoontje Tad mee naar de auto-garage van de vader van Brett. Ze krijgen autopech en komen dan tegenover Cujo te staan. Deze is erg, erg ziek...
Donna Trenton
Gary Pervier
Bannerman
Masen
mikey
Ooit gezien, en als jeugdig delinquent vond ik hem helemaal niets. Maar na herziening viel hij me 100% mee.. Het verhaal steekt erg goed in elkaar. Sommige shots, gemaakt door Jan de Bont, zijn op een manier gefilmd zoals Brain de palma ze ook zou oplossen. De film is soms eng en naar...
damianodebeste
Cujo goede film zeker niet slecht het verhaal zit goed in mekaar en is origineel. Leuke moorden van de hond. De film heeft een beetje een creepy sfeertje vind ik. Verder is de film ook zeer spannend.
Wat ik minder vond waren dat soort dingetjes waarvan ik dacht van jezus hoe dom kan je zijn.
Conclusie: Goede film maar ze hadden er wel wat meer mee kunnen doen hij duurde ook best kort.
Halcyon
Aardige King-verfilming. Het duurde even voor de film los kwam. De eerste 45 minuten van bestaan uitsluitend uit scènes waarin de personages en hun onderlinge relaties worden uitgediept. Typisch King, hij is iemand die investeert in karakters en dat vertaalt zich ook op het scherm. In positieve zin weliswaar. Daarna breekt de hel los.
Ik was toch een beetje verbaasd over de efficiënte mise-en-scène in deze film. Op voorhand had ik niet gedacht dat een concept rond een op hol geslagen hond in staat was om de verhoopte suspense af te leveren. Wel dus. De hond werd erg goed gecoacht en ik vraag me nog steeds af hoe de makers bepaalde scènes in beeld hebben gebracht opdat ze de spanning zo doelgericht konden overbrengen.
Erg vermakelijk tot dusver, al blijft Cujo netjes binnen de grenzen van de "spannende familiefilm". Dat hoeft zeker geen zwaktebod te zijn, maar persoonlijk prefereer ik iets rauwere en/of meer fantastische films.
The Last
Jeugdsentiment.
die hond vergeet ik nooit meer....
Ik was toch een beetje verbaasd over de efficiënte mise-en-scène in deze film. Op voorhand had ik niet gedacht dat een concept rond een op hol geslagen hond in staat was om de verhoopte suspense af te leveren. Wel dus. De hond werd erg goed gecoacht en ik vraag me nog steeds af hoe de makers bepaalde scènes in beeld heeft gebracht opdat ze de spanning zo doelgericht konden overbrengen.
Volgens mij heeft Jan de Bont daar een grote invloed in gehad.
Halcyon
Hij was zeker niet superslecht, maar de uitwerking kon inderdaad wat beter.
Goede finish.
Het begin duurt echt te lang. Investeren in personages is één maar daarvoor heb je dan wel goede acteurs nodig en ook interessante personages. Sleept allemaal veel te lang aan en enkel de kennis van het vervolg houdt de spanning er een beetje in.
Laatste half uur is wel tof, vooral de totale aftakeling wordt goed in beeld gebracht. Zowel de hond, de auto en de inzittenden gaan er per scene op achteruit. Er blijft een aardige spanning hangen en het eindshot is dan ook best gaaf.
Camerawerk zag er leuk uit, met veel leuke dingetjes, al was het resultaat uiteindelijk toch een beetje te pover. Iets te veel TV film look. Half geslaagd dus.
En zo is Cujo een film die best slecht begint maar mooi finisht. Toch lijkt het blijkbaar moeilijk voor King om uit die hele B-sfeer weg te komen. Beetje jammer want met een echt goede regisseur zit er toch vaak erg veel potentieel in voor een sterke horror.
Hip-Hop Drunkie
Een St-Bernard hond die onder het slijk en bloed hangt vind ik nou niet echt schrikwekkend, verre van....
Nomak
Tot die voor je staat.
Tot die voor je staat.
Gewoon het feit dat het een St.Bernard hond is , ik bedoel dat zijn honden die weinig met de woorden "geweldadig" en "horror" gemeen hebben
Pitbulls, Rottweiler en Duitse schepers is iets anders....
K@i
nogal saai
veel verhalen gehoorr dat deze zo goed was maar het viel behoorlijke tegen
K@i
Pitbulls, Rottweiler en Duitse schepers is iets anders....
Pcies heb ooit soortgelijke film gezien
maar dan met een Doberman of Rotweiler en die was idd een stuk angstiger
volgens mij hete de film Man's best Friend
Gevonden bij de trivia op IMDb: een stuntvrouw zat in de auto met een speeltje van de hond, waarmee ze die een hele tijd uitdaagde liet happen naar het raam. Simpel idee, maar toch goed gevonden. In elk geval zeer sterk dat hier gewoon een echte hond is gebruikt en geen robot of computerhond of wat dan ook.
Halcyon
Bedankt voor het opzoekwerk. Dat ik er zelf niet aan gedacht heb om de IMDb even te raadplegen...
Nelusje
Heerlijk spannende film. Dat je mensen zo lang naar 1 auto kan laten kijken vind ik altijd knap (net zoals Speed).
Gewoon een lekkere ouderwetse spannende film over de legendarische Sint Bernard Cujo. Wordt nog eens tijd dat ze hem uitzenden want het is volgens mij al meer dan 10 jaar geleden dat ik hem voor het laatste gezien heb.
Ralf81
Lang geleden dat ik deze gezien heb, maar hij is me nog altijd bijgebleven!
aerts007
En dat voor iemand van meer dan 100 kilo
113,.......droog gewogen!
Tiany
Toen de film uitkwam vond ik hem zeer spannend, vele jaren later, vorig jaar, huurde ik hem weer, vond hem nog steeds spannend maar moest aanhoudende mijn ogen sluiten bij het zien van die watervallen van kwijl...is dat niet wat overdreven.
Zoyechka
Vond het niet zo'n super film... was wel aardig om te kijken maar dat was het dan ook...Een beetje cheesy zoals je dat noemt ;p
charmed one
ik vond het een leuke film spannend en boeiend en realistisch want het kan ook echt gebeuren
Hip-Hop Drunkie
Ahahaha ja zeker, een St. Bernard hond die ineens een ongetemd roofdier wordt à la Jurassic Park
De hond is geen superwezen geworden, maar gewoon bezeten door hondsdolheid. Alleen komt het jammer genoeg meer in het nieuws voor bij rassen als Rottweiler (die daarmee dan een slechte naam krijgen)
horrorfreak23
Ik heb hem net gezien en was wel wat teleugesteld. Ik had hem veel gorer verwacht qua bloedvergieten dan want de hond was goor genoeg in beeld gebracht.
Ik vind het ook sterk dat ze een hond zo kunnen aftrainen. Dat deden ze toch hé? Of werd dat gedrag uitgelokt, ik weet het eigenlijk niet maar het zag er heel overtuigend uit.
Het kind speelde z'n rol ook uitstekend, super eigenlijk de rest van de cast viel wel mee. Soms ergerde ik me aan de moeder maar dat was ook het enige.
Ik had er veel meer van verwacht want de film gaat over de hond en die komt er eigenlijk maar hoofdzakelijk in voor na de 40 eerste minuten dat maakt dat de film wat traag op gang komt voor mij persoonlijk.
Al bij al viel hij nog mee.
erik1677
aardige king verfilming, niet meer dan dat.
Toen al en nu nog steeds.
dutchtuga
Leuke herziening, maar hoewel alles knap in elkaar is gemonteerd met de hond, vond ik het geheel toch wat aan spanning ontberen. Onze Cujo kwam helaas nooit écht dreigend over. De wil is er wel en als ik zie hoe doodeng een bewegingloze zeekoe kan zijn in een Long Weekend, twijfel ik er niet over dat men met een andere, misschien wat kalmere, subtielere aanpak de hond dreigender gemaakt had kunnen worden. Cujo blijft nu echter steken op een onderhoudende thriller. Goed uitgediepte personages verder en prettige vertolkingen, wat de kijkervaring gewoon prettig maakt. Met dit simpel doch veelbelovend uitgangspunt had echter meer gedaan kunnen worden.

Dolores Claiborne

Colors
Misdaad / Drama, 1988

The Hand That Rocks the Cradle
Thriller, 1992
gebaseerd op boekcadillac dierlijke aanvaldamcult favoritelijkhondrabiesrabid dograbbit holetrapped in carmad dog petsanimal horrorsaint bernard dog