Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Barry Levinson
Met onder meer: Robin Williams, Michael Gambon en Joan Cusack
Plot Toys
"Laughter is a state of mind."
Leslie Presswell (Robin Williams), een vriendelijke, beetje excentrieke jongeman raakt in een strijd verwikkeld met zijn oom Leland. Deze oud-militair heeft de speelgoedfabriek van de familie overgenomen en wijzigt het beleid van de fabriek drastisch door in het geheim echt wapenspeelgoed te maken. Wanneer Leslie hier achter komt, wordt hij ertoe gedwongen al zijn fantasie en vindingrijkheid te gebruiken om zijn oom een nederlaag te bezorgen en daarmee de rust terug te laten keren in zijn geliefde speelgoedfabriek.
Leslie Zevo
Nurse Debbie
Kenneth Zevo
Owen Owens
Obiwannes
Ik heb er toch spijt van dat ik hier naar heb gekeken op oudjaarsavond. Het enige dat me nnog degelijk leek waren de decors die wel mooi waren. Voor de rest steekt het verhaal slecht in elkaar. In het begin is het komisch en grappig en dan begint de speelgoedoorlog op het einde dat precies dramatisch moet overkomen. Het moet percizs een echte oorlmogsfilm voorstellen met de manier van beelden en muziek terwijle je goed weet dat er speelgoed aan het vechten i, geen goede combinatie. R. Willimas was nog de beste acteur, de rest bakte er niet veel van.
2* omdat de decors erg mooi waren.
lindastuurman
De decors zijn zeker mooi en het verhaal is vreemd. Ik heb de film denk ik al zo'n 10 keer gezien (niet omdat ie nou zo leuk is, omdat Robin gewoon leuk is). Na hem zoveel keer gezien te hebben, zie er toch ook wel de goede dingen in. Het verhaal is dan ineens zo slecht nog niet en de acteurs zijn eigenlijk zeer goed. Ik heb dus wel genoten van de film, maar ik kan me heel goed voorstellen dat ik één van de weinige ben.
Blindfold
Wat een ontzettend nare film. Zelf Williams wil hier niet aan herinnerd worden.
Moviestar
Wat een ontzettend nare film. Zelf Williams wil hier niet aan herinnerd worden.
Dit is helemaal niet waar! Robin heeft juist deze film met heel veel plezier gemaakt en dat is ook te zien op de wijze hoe hij zijn rol vertolkt echt geweldig gewoon wat ik ook niet anders van hem had verwacht.
lindastuurman
Ook deze eindelijk op regio 2 DVD. Helaas geen extra's die wel op de regio 1 zitten (vooral de meesterlijke trailers
Nog maar een paar films te gaan en de hele RW filmo is op DVD te verkrijgen
gelijk besteld!!
neo
Ooh ja bij de extra's zit ook werkelijk briljante korte promo filmpjes: What's it about? Well it's about 118 min
lindastuurman
Mag ik je even corrigeren?
What is it about? It's about an hour and a half
Moviestar
Nou heb de DVD (regio 2) maar hier staan GEEN extra's op echt balen, terwijl er op de regio 1dvd zoveel staat hebben ze niet eens de moeite genomen om ze hierop te zetten erg jammer hoor.
Diesel
Dan hebben we de oudste film ooit gevonden, denk ik :S :S :S :S :S
Diesel
Dan hebben we de oudste film ooit gevonden, denk ik :S :S :S :S :S
Intruder
Wat een gekke film is dit. Ooit eens gezien (ik denk oudejaarsavond een aantal jaren geleden) en ik werd er toen al helemaal zenuwachtig van; heeft vooral te maken met Williams die zeker niet m'n lievelingsacteur is, maar ook met het kinderachtige verhaal en de Hollywoodiaanse moraal waar het hele ding in is ondergedompeld. Best leuk voor kinderen waarschijnlijk, daarom verdient hij de flop-100-plaats niet echt. Hoewel ik 'm met mijn stem er wel in hou...
SuperSideSwipe
Beloofde destijds veel, maar er kwam maar bar weinig uit.
Niet grappig en een stom saai verhaal.
Williams acteert ook niet echt brilljant.
2,0
jack-sparrow
jammer dat hij in flop 100 staat want robin williams is een geweldig acteur .
maar het verhaal is erg slecht.
ik geef hem 2.0
Soeperman87
eindigt het dramatish?
Na een overdosis speelgoed sterft de hoofdrolspeler met een slingeraapje in zijn hand...
RWL
LOL, de film staat niet voor niets in de flop 100
Wel jammer dat velen niet door het speelgoed heen kunnen kijken om de werkelijk boodschap van de film te zien.
veron35
Hij hoort zeker niet thuis in de flop 100 maar het is niet echt een goede film.Die oorlog tussen het speelgoed was heel slecht vond ik. Verder niet zo veel bijzonders. Robin williams zorgt er voor dat de film wel wat redelijke momenten heeft. Dus van wegen Robin en de decors (die erg mooi waren) 3*.
Thomas83
De aankleding van de film is vrij mooi, soms erg mooi zelfs, maar verder vond ik dit maar een zwakke film. Hij blinkt nergens echt in uit, veel van de karakters zijn wat irritant of overbodig, en zelfs Robin Williams kan niet overtuigen. Zijn vrolijkheid en positivisme werkten soms nog wel aanstekelijk, maar meestal vond ik hem vooral wat irritant. Ik vond de humor soms tgewoon pijnlijk slecht.
Zonde van mijn tijd. Geen film die je op zaterdagavond om half negen moet uitzenden. Een krappe 2.0*, want ik heb me af en toe ook nog best vermaakt en de film kent best een aparte sfeer.
tommykonijn
Voor de Muziek en de acteerprestaties van Robin Williams zeg ik : Mijn Complimenten maar dat is het enige goede aan deze film en ik had er dan ook véél meer van verwacht hij was dan nog niet zo slecht als Home Alone 4 en Dumb And Dumberer : When Harry Met Lloyd maar over het algemeen vind ik dit een mislukte Filmkomedie.
Dirigent
Wat een saaie film zeg, ongeloofelijk hoe een grote onzin dit is, Robin Williams redt deze film zelfs niet en als dat dan nog niet kan, is het volgens mij toch echt een slechte film verder deden de andere het ook niet zo geweldig als ik heel eerlijk ben.
Dark Knight
typisch filmke wat mij absoluut niet in zijn greep houdt, vreselijk gewoon, 1,0******** voor Williams.
Donkerwoud
Ik viel wel voor het absurdistische sausje en de mooie decors. Robin Williams is niet op zijn best, maar later zou hij nog ergere films fabriceren.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Majestic
Drama / Romantiek, 2001

Howards End
Drama / Romantiek, 1992
broer of zus relatieverlies van geliefdespeelgoedcompanyoomtoy shoptechnical toy horrorthrillererfenisstrijdkerstmisevil toys