Geregisseerd door: Gus Van Sant
Releasedatum: 5 maart 1998
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Good Will Hunting
"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."
Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?
Will Hunting
MIT Student
Tom
Krystyn
josefiep
Ik heb de film in november een keer 'snel' gekeken, en ben er zojuist echt eens voor gaan zitten.
Ik vond het echt een goede film. Matt Damon speelt dit met zo veel emotie. Aan de ene kant heb je een vervelend en verveeld mannetje, maar aan de andere kant heb je een jongen die met heel veel gevoelens te maken heeft waar hij gewoon niet mee om kan gaan. Erg sterk.
Robin Williams doet het prachtig. Zijn toch een beetje onverzorgde uiterlijk maakt het echt af.
Prachtige scene, die "It's not your fault'. Je leeft echt met die jongen mee.
Ook een groot pluspunt aan de film vind ik dat je zo in de film zit.
Het is geen film waarin je het eerste halfuur bezig bent karakters te verkennen.
Top film!!
4.5
kimberlyVD
Prachtige scene, die "It's not your fault'. Je leeft echt met die jongen mee.
Ook een groot pluspunt aan de film vind ik dat je zo in de film zit.
Top film!!
4.5
Ben het volledig eens met je stelling...
Halcyon
Mooie film van Van Sant. Ik zie liever zijn stijl uit bv. Paranoid Park, maar Good WIll Hunting heeft gewoon een sterk scenario waarmee je weinig fout kan doen. Bovendien nog een hoop goeie acteurs. Ook heb ik Williams weer leren waarderen in deze film, doorgaans geen acteur die ik graag bezig zie. Voor de rest een leuke feel good movie met de nodige emotionele scènes.
Cassius
Goede film, goede acteerprestatie van iedereen, ook Robin Williams, die ik normaal wat te overdreven vind. Al met al een goede film, ook het verhaal spreekt me aan, maar om de een of andere reden geen topfilm voor mij. Ik denk dat het ligt aan de onwaarschijnlijkheden, de kans dat zo'n genie vrij rondloopt en dat hij dan ook nog mishandeld is én ook nog een psycholoog vind, die ook mishandeld is en hem helemaal doorheeft. Het is mij allemaal iets te toevallig.
Een scene die er dan wel uitspringt is die op het bankje aan het water.
®Tc
De chemie tussen Williams en Damon is briljant. De dialogen die gevoerd worden zijn goed afwisselend met trieste gedachtegangen en grappen zodat ze boeiend en vermakelijk blijven. Zeer goed gespeeld door beide personen, toch wel even een verassing omdat beiden niet hoog in mijn achting stonden maar daar is nu dan wel verandering ingekomen. Geef Robin Williams meer z'n rollen ipv flauwe komedies !
Verder ook een goed script door Damon en Affleck zelf. Er heerst een soort van ontspannen sfeertje maar de film blijft serieus. Drama zit er genoeg in. Enkel jammer dat er weer voor het romantische happy-end gekozen is.
****
Ruudie
Prachtige film met twee ijzersterke personages gespeeld door Damon en Williams. De film kabbelt rustig voort maar gaat nergens vervelen.
Grover
Destijds zeer van onder de indruk en een van mijn grote favorieten. De magie van toen is er nu wel een beetje af. Maar het blijft een goede film. Mooie rol ook van Williams en blijft leuk voor die jongens van toen Damon & Affleck om zo als broekies met de oscars aan de haal te gaan.
By the way...inderdaad een prima chemie tussen Damon en Williams, dat was duidelijk te merken.
heidelucas
In mijn ogen een fantastische film, Matt Damon zet een hele goede rol neer.
GinolaEHV
Prachtig drama.
Ik heb deze misschien 5 of 6 jaar geleden al eens gezien, maar ik kon me enkel herinneren dat het ging om een jongen die goed in wiskunde was.
En alhoewel dat het beginpunt is, draait de film om zoveel meer. Verhaal is mooi en is goed uitgewerkt.
Er wordt voorts prima in geacteerd. Er is vaak veel commentaar op Matt Damon en Ben Affleck, maar ik vind het persoonlijk allebei goede acteurs. Ook in de films van Kevin Smith doen ze t altijd erg leuk.
Maar Robin Williams steekt er in deze film toch wel bovenuit. Heeft een oscar gekregen voor deze rol staat op de voorkant van m'n dvd-hoesje... en niet onterecht.
Einde is een beetje over-the-top.... quasi-emotioneel: iedereen wordt vriendjes, Will komt helemaal goed terecht... maar ja, stoorde niet.
Al met al een wijs besluit om de dvd van deze film over te kopen van een andere user van MovieMeter: 5*.
Hip-Hop Drunkie
Dat deze film hier zo hoog genoteerd staat in de top250....
Ik heb hem gisteren gezien en vond er niets speciaals aan....
Er gebeurt namelijk niets speciaals doorheen de hele film....
Enige leuke aan deze film vond ik de gesprekken met de psychiater met een goed acterende Robin Williams....
En dan nog dat irritant hautin Brits meisje....
Tun-89
Erg sterke film met een zeker goed verhaal en hoog niveau acteerprestatie van Matt Damon. Robin Williams deed het ook erg goed, en Ben Affleck was wel leuk om te zien maar niet bijzonder.
Lange film, maar heeft geen moment verveeld, twee opmerkelijke scenés uit de film vond ik de 1 bij het water op het bankje en de ander met "It's not your fault' die hadden zeker een boodschap.
Prachtige Drama, verdient zijn plaats in de Top 250.
4 *
Sammetje73
Hele mooie film, absoluut!!!!
Het feit dat Robin Williams meedoet, geeft al aan dat het een pracht film moet zijn.
raymondo
Een film waarvan je hoopt dat hij nog lang niet eindigt, maar je er na 2 uur toch echt aan moet geloven.
+ Acteerprestaties
+ Goede muziek
+ een bijna perfecte film.
Volgens mij hoef ik er niet meer woorden aan vuil te maken.
film88888
Zeer mooie film.
Matt Damon's doorbraak (Of was het, het eerste deel van Ripley dat de doorbraka voor hem was?)
Nou ja Damon zet een goede rol neer, en had de looks ook voor het personage, en Robin Williams vond ik knap bezig, en zoals ik hier boven al las: Zijn onverzorgd uiterlijk maakt het af.
Verder waren Ben Affleck, en Minnie Driver ook erg goed.
Verhaaltje is typisch Van Sant, en erg sentimenteel.
Eerst dacht ik dat Good Will Hunting een saaie film ging worden, maar toen ik hem keek waren die gedachten vrij snel weg, en sloeg de film meer dan boven men verwachtingen uit.
Juiste personages, en leuke dialogen, en een typische Van Sant sfeer maakt de film compleet.
De film kwam dicht in de buurt bij een 4,0 sterren, maar sloeg soms terug op een 3,5 (vond ik dan)
Dus hou ik het op een dikke 3,5 sterren.
En de film heeft zeker een plaatsje in de top 250 zeker verdiend !
Willie_Baas
Goede film. Had hem graag iets hoger gezien in de top 250. Robin Williams was heel goed. Matt Damon ook vry goed. Al met al een dikke 4 sterren.
JDSsmetje
Good Will Hunting, een film met topacteurs en aardig verhaal met af en toe wat emotionele momenten. Leuk om naar te kijken en verveelt niet. Goede film.
Pantoffel
Goede film
Maar duurde naar het einde toe toch net wat te lang.
Aardig, maar met een hoop valse noten. Was ook alweer lang geleden dat ik deze een keer gekeken had. Wel nog steeds een beetje wat ik er mij van herinner.
Williams is geschikt voor een rol als deze, maar zijn rol is gewoon uitermate kut. Zitten een aantal vreselijke kleffe scenes in met hem, doorgaans iets waar Van Sant in het algemeen wel faalt bij deze film. De melige, feel-good kant komt erg slecht uit de verf. Veel te dik aangezet.
Visueel wel in orde, al zie ik ook daar véél liever z'n wat experimentelere kant. Meeste acteurs doen verder vlot hun werk, 't is uiteindelijk vooral Damon die de film doet werken.
Ook wel het interessantste personage verder, al is zijn hele problematische kant wel enorm formulewerk. Had allemaal wel iets origineler uitgewerkt kunnen worden lijkt mij.
Keek, zeker voor z'n speelduur, wel erg vlot weg, zitten een paar aardig tot mooie scenes in, maar wanneer het moet beklijven gaat het toch echt mis. 3*
frank92
Dit is echt een geweldige film van begin tot eind wist hij me te boeien zeker 4 sterren waardt.
BennyZ1991
Aardige film met leuke personages die goed zijn neergezet. Vooral Robin Williams was erg goed. Gewoon mooie film verder niks op aan of op te merken. Een 3,5 omdat het toch niet helemaal mijn genre is ondanks dat k hem dus wel goed vond maar niet goed genoeg voor een 4* of hoger.
Local Hero
Briljante film, goed acteerwerk van Damon en Williams..
De dialogen zijn echt fantastisch!
timburton
Erg goed geacteerd. Nooit van zo'n zachtgekookt eitje als Matt Damon gedacht... Maar goed, het is niet bepaal mijn type film. Lager dan een 3,5 kan ik niet gaan, want de cast was eigenlijk voltreffelijk. En dat Bostonse accent!
Wezze
Heb zelf meer met een dramatische afloop. Maar alsnog een goede film.
doodah
Het verhaal is prachtig, het acteerwerk van iedereen schitterend, de grappen aanstekelijk, je komt makkelijk in de sfeer die rond de film hangt,...
Kortom, een schitterende en vooral mooie film.
Ik kan me wel inleven in de situatie van de wiskunde-leraar; je hebt jarenlang gestudeerd en wordt met respect aanzien als leraar omdat je weet over wat je het hebt. Dus je vind jezelf ook wel goed in wiskunde.
Dan ontmoet je plots iemand, die alles waarvoor jij jarenlang hebt gestudeerd, kan oplossen alsof het niets is, wat een enorme deuk in je zelfvertrouwen en je kunnen kan betekenen. Best frustrerend.
kanjertje
Erg goede film. Valt net buiten mijn persoonlijke Top 100 vanwege soms te lange en saaie mone- en dialogen.
Verder top.
bloodymagic
Geweldig.... 1 van de beste films die ik tot nu toe heb gezien. Ik geef niet snel 5 sterren maar deze film heeft het meer dan verdient!
ruudhesselink
wanneer komt deze op TV, ik zie hem namelijk nog niet in het filmoverzicht
doodah
Overlaatst is hij op TV geweest. Op de belgische zender VTM.
Maar wanneer hij nog eens komt? Geen idee.

'Good Will Hunting' van Gus van Sant morgenavond te zien op televisie

Rip Wheeler in 'Yellowstone' - wie is hij en wat maakt hem zo geliefd?

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vanavond op televisie: 'Batman Begins' en 'Good Will Hunting'

American Beauty
Drama, 1999

Into the Wild
Drama / Biografie, 2007
honkbalboston, massachusettsprofessorm.i.t. harvard universitymannelijke vriendschapambitionmathematicsgeniusliefdevriendenflashbackjanitorpsychologistdatinguniversiteitrechtszaalgroup of friendssouthie thoughtfulcollege professorprodigymath geniuslovinginspirationalfoster kidfear of change wittyabused as a childmassachusetts institute of technology (mit)math professor