• 9.376.523 stemmen

Good Will Hunting (1997)

Geregisseerd door: Gus Van Sant

Met onder meer: Robin Williams, Matt Damon en Ben Affleck

IMDb beoordeling: 8,3 (1.195.284)

Releasedatum: 5 maart 1998

Plot Good Will Hunting

"Some people can never believe in themselves, until someone believes in them."

Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Zullen zij erin slagen om Will uit z'n isolement te halen?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Supersterke film! Matt Damon speelt geweldig. Wat mij betreft de beste rol die ik van hem heb gezien. Ook Ben Affleck speelt zijn rol prachtig. Ik ben niet zo'n fan van Robin Williams, maar hij spat werkelijk van het scherm. Een erg goede prestatie van hem. Het verhaal is meeslepend, verveeld geen moment, zit vol met memorabele momenten, prachtige dialogen en heerlijke quotes. Minnie Driver en Matt Damon zijn een goed paar op het witte doek trouwens, vooral de scene in haar slaapkamer is onvergetelijk wanneer Damon ''i dont love you'' zegt. Good Will Hunting is één brok emotie en weet je (mij in ieder geval) zeker de gehele speelduur aan het beeld vast te klampen. Klasse werk!

* * * *

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Kijk Dat bedoel ik!

avatar van astrid02

astrid02

Dit geloof je toch niet...staat deze film serieus ónder a walk to remember in de top 250?

Een topfilm naar mijn mening! Matt Damon en Robin Williams spelen top!

avatar van lowlander

lowlander

Deze film zal mij nóóit vervelen, zo geweldig!Het verhaal, de acteerprestaties en de dialogen zijn om van te smullen!Het is erg moeilijk om de beste prestatie van een acteur/actrice in deze film aan te geven, aangezien zij allen zulk goed werk afgeleverd hebben.Maar toch moet ik zeggen dat ik Robin Williams helemaal fenomenaal vind in deze film.Meest favoriete stuk uit de film: Robin Williams samen met Matt Damon samen op een bankje aan het water.."you haven't got the faintest idea what you're talking about"...........geweldig!...deze film is absoluut 5 sterren waard

avatar van niethie

niethie

De eerste keer dat ik hem zag vond ik hem mooi maar zeker niet zo bijzonder dan dat sommige mensen zeiden dat hij was, gisternacht heb ik hem nog een kans gegeven en dit keer viel het kwartje dus wel voor mij en ik heb erg genoten.

Een erg sterke film die erg goed in elkaar steekt, er wod echt heel erg sterk geacteerd door damon en williams en ook affleck en driver waren goed in de bijrollen ook heeft de film een mooie en erg bijpassende score en zitten er een paar bijzonder mooie en bijzonder effectieve scenes vol emotie in die ervoor zorgen dat je geboeid blijft kijken.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Ik wist niet dat deze film zo gewaardeerd werd, dus toen ik hem ergens voor €7,50 ofzo gekocht had, heb ik hem daarna nooit meer gekeken en heb hem via internet verkocht voor €1,50.

Ik weet niet eens waarom ik hem gekocht heb. Ik ga hem ooit wel weer eens kijken..

avatar van fieko

fieko

Leland Palmer schreef:

* * * *

niets meer aan toe te voegen

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Te bedacht, iemand die kan uitleggen hoe zo'n genie dit soort vrienden kan hebben zou misschien iets kunnen uitleggen. Elk persoon in zo'n situatie zou zich rot vervelen namelijk..

avatar van missl

missl

prachtig, sterke film.

zenboy1969

Eindelijk nog eens een normale ontspannende film. Vlotte ontspannende film met 4 goede acteurs: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en toch niet te vergeten Stellan Skarsgörd. Matt Damon en Ben Affleck hebben het geschreven, dikke pluim. En verder toch een subtiel maar belangrijk liefdesverhaal, bovendien helpen Sean en Will elkaar om hun verleden achter zich te laten! In dit genre voor mij een 3.5*

avatar van Spetie

Lekkere rustige film, met een zeer goede Robin Williams. Ook Damon doet het goed en zelfs Ben Affleck, waar ik me vaak aan stoor in films, speelt nu eens een keertje een goede ingetogen rol. De film bevat enkele mooie scenes, met een hoop goede dialogen. Kan me goed voorstellen dat dit als de film je echt raakt een topfilm is. Die knop kon deze film bij mij echter niet raken. Toch krijgt de film van mij een ruime voldoende.

avatar van boeliebab

boeliebab

Eindelijk de wel verdiende Oscar voor Robin Williams. Hij mag van mij vaker dit soort rollen spelen.

Superfilm, blijf janken op het eind! Bovendien de enige goede rol van Ben Affleck.

avatar van Burrito

Burrito

Geweldige film! Ik kan hem keer op keer kijken en toch verveeld de film mij niet. 5 Sterren voor deze top film!

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ik vond Good Will Hunting een hele aardige film, die de volledige twee uren weet te boeien. Matt Damon zet zijn rol erg mooi neer en verder is Robin Williams heel sterk aanwezig als de ervaren psychologische docent. Kortom een leuke film. 3,5*

avatar van wwelover

wwelover

Mooie film. Mooi gedaan door Ben en Matt.

Ben zeer onder de indruk van het verhaal.

Ook het acteerwerk van iedereen was top. Met name dat van Matt en Robin Williams.

avatar van biebel

biebel

orbit schreef:

Als je oplet geeft Robin je in de film het antwoord. Deze gasten vangen een kogel voor hem. Hij heeft dit vertrouwen nodig.

Wat mij betreft een hele goede film. Petje af voor Matt en Ben voor het script.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Leuke feelgoodmovie, die nergens echt wil overtuigen. De acteurs doen hun ding, en dat doen ze best aardig, maar de uitwerking laat ietwat te wensen over. Zo is de oplossing voor het probleem van Will mij iets te ongeloofwaardig en vlak uitgewerkt. Zeg nu zelf: even een stevige knuffel van ome Sean en Will is een herboren mens? Ben Affleck was voor een keer wel te pruimen als lompe bouwvakker, en Gus van Sant weet hoe je een film moet opbouwen. Robin Williams lijkt zo uit The Awakening te zijn gestapt. Zoals ik al zei: aardig, maar zo briljant als men je wil doen geloven? Nah. 3*

avatar van Film Pegasus

Een gezellige film waar niet zoveel aan te merken is. Sterk verhaal, goed acteerwerk, leuke muziek, ... Alleen is het ook niet meer dan dat. Raar dat Gus van Sant hier geregisseerd heeft, gezien z'n andere films. Maar misschien dat het de verdienste is om zo'n ontspannende film neer te zetten zonder meer.

avatar van decsss

decsss

Aardige film, maar helaas niks nieuws. Ik zou het een keer anders willen zien, dan dat therapeut en patient. Anders gaan leven, en dat ze elkaar hebben geholpen. Dit komt al zo vaak voor in films.

zenboy1969

Ja decss...Sean en Will, therapeut en patiënt hebben elkaar hier toch echt geholpen, vind je niet? Of heb ik je verkeerd begrepen. In ieder geval voor mij eindelijk nog eens een normale ontspannende film. Vlotte ontspannende film met 4 goede acteurs: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en toch niet te vergeten Stellan Skarsgörd. Matt Damon en Ben Affleck hebben het geschreven, dikke pluim. En verder toch een subtiel maar belangrijk liefdesverhaal, bovendien helpen Sean en Will elkaar om hun verleden achter zich te laten! In dit genre voor mij een 3.5*.

avatar van Sanitarium

Sanitarium

Vermakelijke film.

Goed acteerwerk van Damon en Williams.

Leuke film, niet meer en niet minder.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

prachtige film, staat hoog op mijn lijstje. De cast is schitterend! en het verhaal neemt je echt mee.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

orbit schreef:

Haha, dat geloof ik goed ja...

avatar van Denveen

Denveen

Ik ben er nog niet helemaal over uit, ik vind het een goede film, die sowieso een voldoende verdient. Op de een of andere manier vind ik het mooi om te zien hoe niemand weet hoe met Will om te gaan en dat dan de psycholoog gespeeld door Robin Williams (ben even de naam kwijt) ineens het juiste antwoord heeft. Toch blijf ik me verbazen over hoe snel het ineens allemaal is opgelost.

Gemengde gevoelens, 3,5*

avatar van Theunissen

Mooie film met prima rollen van Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en Minnie Driver. Het verhaal was prima en het einde zeer mooi.

avatar van Denveen

Denveen

Denveen schreef:

Gemengde gevoelens, 3,5*

Na een maand heb ik de film afgelopen zaterdag nog eens gezien en ik moet zeggen dat ik hem meer ben gaan waarderen. De onderliggende laag komt sterker naar voren en ook de scherpe dialogen boeien me zeer. De fantastische acteerpestatie van Robin Williams laat blijvende indruk achter. Naast het drama is deze film op sommige momenten ook nog zeer komisch, een combinatie die me erg kan vermaken in deze film. Verder weggekeken zonder moeite. Ik verhoog mijn stem dan ook naar 4,5*.

avatar van Zinema

Behoorlijk sentimenteel maar knap gemaakte film met uitstekend acteerwerk en een prima verhaal. Damon steelt de show. Goed.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

'Good Will Hunting' is één van die films die ik heel vaak kan kijken, zonder dat ik het vervelend vind worden. Ook is het één van de weinige films (of misschien wel de enige) waarin ik me niet dood irriteer aan Matt Damon – en dat met Robin Williams samen in een film – dat valt een wonder te noemen.

Anyway, een tijd geleden viel ik een keer halverwege de film in, ergens op een Belgische zender, en ik móést hem gewoon afkijken. Ik vond het interessant hoe een slimme jongen als hij zijn leven zo vergooide. Op de één of andere manier heb ik altijd al een zwak voor zulke films gehad. De acteurs zijn zoals ik al zei in deze film wel te pruimen. Minnie Driver vond ik erg goed.

Er zitten een aantal aangrijpende scenes in, bijvoorbeeld die scene waarin Sean tegen Will blijft herhalen 'it's not your fault' en Will vervolgens knapt, ik krijg er telkens weer tranen van in m'n ogen . Ook de scene waarin Sean en Will op een bankje in het park zitten en Sean vertelt dat Will niets weet van de échte wereld, vind ik erg mooi.
Het script is ook erg sterk moet ik zeggen, de dialogen schitterend en goed uitgedacht. Grappig bijvoorbeeld die scene waarin Will dat Harvard-nerdje voor gek zet.

Naar mijn mening een erg mooie film dus, die je blijft kijken. Dit is zeker één van mijn favorieten en heb geen spijt van de aankoop ervan . Matt Damon is dus wel te doen hier, Ben Affleck daar zeg ik maar even niets over. De dialogen zijn de moeite waard.

4,5/5

avatar van Fryce

Fryce

Een film die mij weet te raken, en daarbij meerdere emoties weet los te maken. Dit is een film die ik kan blijven kijken; heerlijk.

zenboy1969

Heb deze morgen de film gekocht en herbekeken, blijf het een zàààààlige film vinden maar ben dan ook een echte Robin Williams en Matt Damon-freak. Vlotte en heerlijk ontspannende film met 4 goede acteurs: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck en toch niet te vergeten Stellan Skarsgörd. Matt Damon en Ben Affleck hebben het geschreven, dikke pluim. En verder toch een subtiel maar belangrijk liefdesverhaal, bovendien helpen Sean en Will elkaar om hun verleden achter zich te laten! In dit genre voor mij een 3.5*. Staat zelfs in de top250, merk ik nu pas op.