• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Andrey Konchalovskiy en Albert Magnoli

Met onder meer: Sylvester Stallone, Kurt Russell en Jack Palance

Releasedatum: 13 april 1990

Plot Tango & Cash

"Two of L.A.'s top rival cops are going to have to work together... Even if it kills them."

Ray Tango en Gabriel Cash zijn twee succesvolle drugsagenten die elkaar niet uit kunnen staan. Misdaadbaas Yves Perret weet het voor elkaar te krijgen dat de twee voor moord opgepakt worden. Wanneer ze vervolgens in de gevangenis gegooid worden tussen vele criminelen die ze zelf achter de tralies hebben gezet, zijn ze op elkaar aangewezen om hun naam te zuiveren en de slechte Perret te pakken te krijgen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Aardige actie film met Stallone en Russell die elkaar goed aanvullen en wat voor goede actie en humor zorgt.

Ik geef 'm 3 sterren.

avatar van Zinema

Vermakelijke onzin. En dan mogen best eens een keertje alle cliché's uit de kast getrokken. Niets hoogstaands verder, maar prima te pruimen. Redelijk filmpje.

avatar van Lennert

Lennert

Een van mijn favoriete actiefilms ooit door de heerlijke vaart, de no-nonsense actie, het simpele nooit serieus te nemen verhaal, de fantastische one-liners en de uitstekende chemie tussen Kurt Russel en Sylvester Stallone. En vooruit, Terry Hatcher mag er ook wezen.

Ik ben dol op de ongedwongenheid waarmee actiefilms als deze ooit gemaakt werden. Er zijn geen briljante plottwisten, fancy camerawerk met zinloze slow-motion momenten en diepe psychologische verklaringen voor de motieven van de slechterikken nodig om een goeie film te maken. One-liners (hoe slechter hoe beter), acteurs die zichzelf niet te serieus nemen en simpel, bot geweld zorgen ervoor dat deze film voor mij absoluut hoger staat dan Bourne onzin en melodramatische Spiderman films.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Rambo meets Pliskin

Geweldige 'cop-buddy' film. Gisteren ook al Running Scared gezien(1986) en die vond ik ook al top. Ook deze film had ongeveer dezelfde formule als een goede 'cop-buddy' film zou moeten hebben: Lekker veel actie, leuke one-line grappen(vooral Rusell was hilarisch) en een goede chemie tussen de beide cops.

Kurt Rusell als een drag-queen was toch wel grappig om te zien, maar ook de one-liner grappen waren heerlijk. En wat betreft actie zat het ook goed. Heerlijke achtervolging op het einde met al die post-apocalyptische auto's.

Alleen de mat van Kurt Rusell is de film kijken waard!

"I believe in Perestroijka!" "Welcome to America"

avatar van DVD-T

DVD-T

Middelmatige buddy movie, die toch enigszins vermaakt.

Verhaal maakt gebruik van alle clichés die er binnen het genre vallen. Best o.k. voor een keertje. De communicatie over en weer tussen Stallone en Russel is best leuk. De actie ziet er op punten leuk uit en op sommige punten ook nogal amateuristisch de laatste explosie . Daarin ligt ook de grote charme van de film, het neemt zichzelf totaal niet serieus. Acteerwerk voldoet, en is prima voor een film als deze. Het begin is vooral erg mager. Eigenlijk is het stuk in de gevangenis nog het leukst. Voor de rest komt het nergens in de buurt van andere films uit dit genre, maar zoals gezegd heeft de film zo zijn charmes.

avatar van Metalfist

Metalfist

Rambo? Rambo's a pussy.

Sinds ik The Expendables heb gezien, ben ik wel geïnteresseerd in de films waar de hoofdrolspelers mee bekend zijn geworden. Het toeval wilt dan ook dat er een aantal Stallone films in de goedkope DVD bakken verschenen en dat er dan ook nog een aantal werden uitgezonden op televisie. Tango & Cash was er één van en ik was benieuwd naar de film want in een ver verleden had ik hem eens gezien maar vond ik hem niet zo denderend. Ik vroeg me dus af hoe een herziening zou uitdraaien.

En het is meer dan goed uitgedraaid. Eerlijk gezegd, ik kon me niet meer zo bijster veel van de film herinneren maar dat is misschien maar goed ook. Normaal gezien ben ik niet zo'n bijster grote fan van dit soort buddy-films. Het is niet dat het een slecht genre of iets dergelijks is, daar ken ik er ook te weinig van, maar meestal komt het allemaal nogal cliché op me over. Begrijp me niet verkeerd, Tango & Cash is op vele momenten ook ontzettend cliché maar het is zo over the top dat ik het eigenlijk wel kan waarderen. Stoere personages zijn er dan ook genoeg te vinden en de one-liners die over het scherm vliegen zijn bij wijlen erg hilarisch. Maar ook het verhaal zelf heeft wel genoeg om handen om te blijven boeien. Natuurlijk moet je hier geen hoogstaand verhaal van verwachten, dat was ook overduidelijk niet de bedoeling maar je krijgt wel een leuk plot met een hele hoop tongue in the cheek humor en een aantal leuke verwijzingen naar andere films in het genre. De film kent dan ook een goede vaart en verveelt nergens. Dit soort films moet het ook wel wat hebben van zijn effecten maar die zien er hier ook wel goed uit. Lekker veel ontploffingen en schietgeweld, het blijft toch leuk om naar te zien.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Patrick Swayze de rol van Cash op zich ging nemen maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Maar goed ook want de rol is Kurt Russel echt op het lijf geschreven. Ik ken hem vooral uit Escape From LA/New York als de coole Snake Plissken maar ook dit brengt hij erg goed. Hij weet een actieheld op een goede manier neer te zetten en de chemie tussen hem en Stallone is dan ook om de duimen en vingers van af te likken. Stallone is trouwens echt wel één van mijn favoriete acteurs aan het worden in dit genre. Ik heb nog altijd wel veel te ontdekken maar ik twijfel of er iemand is die dit kan overtreffen. Gewoon de manier waarop hij altijd rondloopt in films met zijn scheve mond en uitgespuwde one-liners, het is fantastisch om naar te kijken. Ik vraag me dan eigenlijk ook weer af waarom Tango & Cash hier weer zo'n lage score krijgt. Soit, misschien ben ik wel te snel tevreden. Ook leuk om Teri Hatcher nog eens in een film te zien voorbijkomen. Ik ken haar voornamelijk uit Lois & Clard en Tomorrow Never Dies maar ze heeft een zekere aantrekkingskracht die ik wel graag zie. Haar rol is wel serieus beperkt maar ze zorgt wel voor een leuke discussie tussen Tango en Cash.

Erg vermakelijke film. Stallone en Russel zijn erg goed op dreef en het plot is leuk genoeg om de hele speelduur te blijven boeien. De actie ziet er goed uit maar vooral de combinatie van 2 supercops tegen een heel leger van bad-guys is uitermate cool. Ik heb me, wederom, weer goed geamuseerd met een Stallone film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Beetje flauw.

Tango & Cash teert vrijwel volledig op het buddy-gehalte tussen 's werelds beste flikken en de eindafrekening is dan ook simpel: het pakt niet. Veel mopjes zijn kinderachtig en ook individueel zijn Tango en Cash inwisselbaar. Geen van beiden laat een sterke indruk na.

En dat ligt misschien wel aan de hoofdrolspelers. Sylvester Stallone neemt zich voor 'n keertje niet serieus (gelukkig) maar heeft een komische timing die langs geen kanten klopt.

Kurt Russell doet het niet onaardig en haalt wellicht alles uit de kan wat uit de kan te halen valt.

De verrassing komt echter van Teri Hatcher. Ik heb haar nooit echt speciaal gevonden, maar wat is ze hier knap.

Tango & Cash probeert eighties over te komen en dat lukt bij momenten. Vooral die domme tsjingel tsjangel muziek is vaak geslaagd. Actiegewijs vind ik het allemaal wat flauw: aan achtervolgingen en explosies en wat nog allemaal geen gebrek, maar het is zo ongeïnspireerd in beeld gebracht.

Krappe 2,5

avatar van Theunissen

Typische jaren 80 actiefilm met een totaal ongeloofwaardig cliché verhaal, maar met wel een leuke uitvoering. Althans de eerste 60 minuten want na de gevangenis wordt het allemaal een aanfluiting van jewelste. De film bevat de nodige actie en ook de nodige humor. Dat komt allemaal op conto van Sylvester Stallone en Kurt Russell die het leuk doen in deze film en ook een leuk duo vormen.

Zoals gezegd vond ik de eerste 60 minuten goed. De film begint al leuk met de introductie van Ray Tango en Gabriel Cash en het hoogtepunt komt snel daarna als beiden in de gevangenis terecht komen met al die gestoorde zware criminelen. Daarna gaat het helaas enorm snel bergafwaarts (de idiote dansact van Teri Hatcher zet daarvoor al de toon. Ze zag er overigens wel knap uit maar goed acteren was nooit haar sterke kant en daardoor heeft ze het ook nooit gemaakt als actrice op het witte doek. Voor series is ze wel zeer geschikt en daar doet ze het vaak ook goed in) met het verhaal en wordt het een flauwe bedoeling met ook nog wat onzin James Bond-achtige taferelen (inclusief een achterlijke "Q"). Dat gedeelte was het aankijken nauwelijks meer waard en verpest helaas ook de film. Opzicht wel jammer want anders had deze film van mij wel een hoger punt gekregen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Nèt niet grappige of sterke one-liners, gedateerde muziek (die me sterk aan Beverly Hills cop deed denken – totdat ik er achter kwam dat het om dezelfde componist gaat), een abominabel accent van Brion James en verder vooral Heel Veel Haar. Toch heb ik me hier best mee vermaakt, mede omdat Stallone met al zijn ironische dialogen eigenlijk prima uit de voeten blijkt te kunnen. Ik betwijfel of Mel en Danny zich indertijd zorgen hebben gemaakt over serieuze concurrentie, maar wanneer je deze film met de juiste instelling bekijkt is hij toch behoorlijk onderhoudend.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vrij lastig hoor om films zoals deze te beoordelen. De scheidslijn is behoorlijk dun tussen ergerlijke bullshit en zoveel foutheid dat het weer leuk wordt. Tango & Cash schommelt in dit geval daar enorm tussenin. De ene keer erger je aan het domme gedoe van Stallone en Russell, de andere keer lig je weer in een deuk vanwege ded over-the-top ridiculiteiten. Tsja, het is een typische buddy-cop-film waarin vele cliche's netjes verwerkt zijn en de (explosieve) actiescenes er hip uit zien.

Ik lees trouwens dat de productie een en al problematisch was met een bizar slechte voorbereiding en veel gezeik tijdens het filmen. De originele regisseur Konchalovsky wou als insteek een leuke en redelijke serieuze actiefilm. De producer echter wou het veel minder serieus hebben met een hoop goofy humor. Goed, dat is dus wel te zien doordat de film telkens hier tussenin schommelt. Jammer dat dat laatste uiteindelijk niet de overhand heeft in deze film, nu blijft het toch allemaal middelmatig.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Heerlijke film uit mijn VHS tijd.

Met een geweldige opmerking van Stallone in het begin van de film. In de jaren 90 echt leuk. Nu gedateerd. (Sjonge.... Ik word oud...)

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Standaard buddy-film waarin Stallone en Russell twee agenten met uiteenlopende karakters spelen. Ondanks dat lukt het ze (uiteraard) om samen de zaak op te lossen en hun naam te zuiveren.

De humor is wat aan de flauwe kant, maar hier en daar nog wel te behappen. Verder vind ik persoonlijk Russell beter in deze prent passen dan Stallone. Vooral zijn uiterlijk, gewapend met een mullet en een matje, doet het hem en zijn rauwdouwer personage komt dan ook beter uit de verf.

De actie ziet er nog wel goed uit. De explosies zijn misschien wat aan de overdreven kant, maar dat hoort wel wat bij een dergelijke film.

Er zijn wel betere films in dit subgenre gemaakt, maar hij is nog best leuk voor een keer. Gewoon tof, hersenloos vermaak.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

You know, Potato Head, you just fell for the oldest routine in the book: bad cop...

- Worse cop!

Leuk, maar ook uiteindelijk iets minder goed dan dat ik na de laatste keer in mijn hoofd had. Vol met leuke oneliners, die al meteen in hoog tempo vanaf de opening worden afgevuurd wanneer Tango een vrachtwagen tot stoppen dwingt. Voldoende actiescènes, een spectaculaire ontsnapping vanuit de gevangenis en vooral heel veel humor. De personages Tango en Cash vinden beiden dat ze de beste agent zijn, waardoor ze geregeld botsen met elkaar. Hoewel meerdere mensen dit een slechte/mindere chemie tussen Stallone en Russell vinden, kon ik hier juist een stuk meer mee.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk, weer zo'n jaren 80 buddycop movie. Met Stallone en Russell als verkozenen. Dat moet niet mis kunnen gaan.

Stallone speelt Tango. Een bescheiden en zeer handige detective die het systeem onder zijn korps vaak twee stappen voor is. Kurt Russell speelt Cash. Een roekeloos en schietgraag geval. Hij hoeft nog maar geen vijf minuten geintroduceerd te worden of hij heeft al een miljoenenschade achtergelaten.

Echt vriendjes van elkaar zijn het ook niet. Het zijn bovendien elkaars concurrenten. Toch brengt een situatie de twee heren samen, maar worden ze ook samen snel het slachtoffer van een schandaal, waarbij de twee in de gevangenis belanden. Daar moeten ze samen de krachten bundelen om hun namen te zuiveren en om wraak te nemen op de slechterik.

Heel simpel allemaal weer. Maar wel zo vermakelijk. Wat ik wel een beetje vond tegenvallen is dat de stuk in de gevangenis mij iets te lang duurt. Maar op het einde kunnen we weer getrakteerd worden op... nouja, raadt maar...

Leuk weer.

avatar van Brabants

Brabants

Tango and Cash een film die helemaal past binnen de tijd waarin het gemaakt is. Het is in die zin dan ook een van de betere. De twee heren doen het goed samen en de nodige actie is wat we gewend zijn uit de 80's.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Even een tussendoortje en daarvoor viel de keuze op deze Tango & Cash, ooit wel eens gezien in de jaren '90...en ja, toen was zoiets als dit nog redelijk acceptabel. Maar dit jaren '80 actievehicle is niet bepaald meer van deze tijd.

Want het is echt wel even slikken het eerste kwartier met al die macho branie, ik schiet voor ik vragen stel en verbouw an passant nog even een parkeergarage. Gaap...zucht, wat een gedoe allemaal. Verbetering ontstaat wanneer de heren elkaar vinden, zowel op de plaats delict, rechtbank als bajes en de smeuïge oneliners in het rond vliegen. Zowaar lijkt Tango & Cash zich te verbeteren en ook vermakelijk te zijn.

De beste fase van de film is toch die in de gevangenis waar de twee het niet bepaald gemakkelijk hebben met zowel vijanden als celmaten. Ook hier is het toch humor die de boventoon voert en goed doet. Helaas is het van korte duur en zakt het geheel weer langzaam in na de uitbraak met een bedroevende finale tot gevolg met grondverplaatsers en monstertrucks in een steengroeve. Serieus...? Wie bedenkt zoiets...?

De humor en chemie tenspijt tussen Stallone en Russell kan daar geen verandering in brengen. Aardig het verschijnen van Brion James die ik gedurende de middag ook al was tegengekomen in Command & Conquer Covert Ops. Ook niet verkeerd de jeugdige Teri Hatcher en de bizarre verschijning Robert Z'dar die ooit Chippendale was. Nee, dit was niet best, snel vergeten en op naar de volgende wat mij betreft.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag eigenlijk voor het eerst echt helemaal bekeken, ditmaal op een mooie gerestaureerde Blu-ray, deze film is dan eigenlijk niet zo heel bekend als je de naam Sylvester Stallone hoort, toch is deze jaren 80 actiefilm best goed.

Een leuke samenwerking met Kurt Russell, volop actie en humor in deze film, wel typisch jaren 80 actie en muziek, maar zeker niet verkeerd, heb mij hiermee wel vermaakt al wordt hij nergens echt spannend of spectaculair.

Het hoogtepunt van de film is eigenlijk nadat ze allebei in de gevangenis zitten, hier een hoop goede actie en gevechten.

Daarom 3 volle sterren

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Tango & Cash is zo'n typische jaren 80 (op het randje) actiefilm die ik nog nooit eerder gezien heb, waar ik dus ook geen sentimentele connectie mee heb of dergelijke. Dat doet deze film volgens mij geen deugd anno 2024, want echt sterk vond ik het allemaal niet. Hier en daar wel entertainend, maar vooral een drukke, chaotische, beetje groezelige film. Met actie die soms pakt, maar soms ook veel te lang doorgaat. Het hele stuk in de gevangenis was m'n favoriete gedeelte, maar het hele eindstuk vond ik dan weer bijzonder matig. De film probeert ook grappig en een beetje meta te zijn. Opnieuw; soms lukt dat, vaak niet helemaal. Dat Rambo-grapje in het begin bijvoorbeeld, totaal geforceerd gebracht. En dat brengt me bij een ander (klein) pijnpunt; Stallone is niet grappig. Hij heeft andere kwaliteiten, maar komische timing heeft hij gewoonweg niet echt, zeker hier niet. Zeker wanneer je hem in een duo met Kurt Russell plaatst, valt dat op. Veel van de grappen vereisen echter wel dat Stallone grappig is, dus daardoor mislukt dat gedeelte een beetje.

Maar goed, uiteindelijk wel een vermakelijke zit gewoon, en als groot fan van Kurt Russel is het altijd een plezier om hem te zien lopen schmieren. Hij heeft (veel) betere actierollen gespeeld, maar Cash kan zeker in het rijtje van leuke figuren. Hij maakt de film een héél stuk leuker dan wanneer het enkel Stallone geweest zou zijn, of Stallone naast een andere stijve hark.

2.5*.