• 9.375.149 stemmen

Geregisseerd door: Andrey Konchalovskiy en Albert Magnoli

Met onder meer: Sylvester Stallone, Kurt Russell en Jack Palance

Releasedatum: 13 april 1990

Plot Tango & Cash

"Two of L.A.'s top rival cops are going to have to work together... Even if it kills them."

Ray Tango en Gabriel Cash zijn twee succesvolle drugsagenten die elkaar niet uit kunnen staan. Misdaadbaas Yves Perret weet het voor elkaar te krijgen dat de twee voor moord opgepakt worden. Wanneer ze vervolgens in de gevangenis gegooid worden tussen vele criminelen die ze zelf achter de tralies hebben gezet, zijn ze op elkaar aangewezen om hun naam te zuiveren en de slechte Perret te pakken te krijgen.

avatar van Baklap

Baklap

aaah Tango, Cash.. tango Cash... lekkere niets aan de hand film.. leuke humor (in de tijdsgeest) en een goede combi Stallone en Russel.. een goede 3,5

avatar van Art

Art

Deze film komt vanavond op Veronica om 20.30. Een pm-tje is al onderweg naar de heer Stinissen

avatar van stinissen

ik had die graag nopg één keer willen zien

Minority_Check schreef:

wel jammer dat die niet in de televisie lijst stond gisteren

ik had die graag nopg één keer willen zien

Dit was denk niet de laatse keer dat deze film op TV was.

avatar van steventje

steventje

Echt leuk om nog es terug te zien. De 80's sfeer druipt er gewoon van af.

Het verhaal is zo 'unreal', maar wat had je andes verwacht.

Russel als de man van Escape from NY and Stallone met de typiche trekjes en geluidjes.

Ik vond de film wel een beetje gay-achtig overkomen, zal waarschijnlijk het 80's effect zijn

avatar van newG

newG

steventje schreef:

goh gay-achtig
2 blote mannen in een douche, een grote neger die zegt dat hij zijn chocolade reep tussen je billen gaat steken, kurt russel verkleed als vrouw, de sullige proffessor, en de kledij van Cash (Kurt Russel)Dit is toch allemaal bewust erin gestoken.
Deze film is wat een actiefilm moet zijn, vuistgevechten, vuurgevechten, explosies, humor, gevatte oneliners, uber coole personages...
Dit is echt een film die ik ooit eens op video heb opgenomen toen ik jong was, om hem daarna volledig grijs te draaien!

Ik moet diep nadenken om een dergelijke soort actiefilm van hetzelfde niveau en van de laatste 10 jaar terug te vinden...
Con Air nog nipt misschien?

"He thinks he's Rambo"
"Rambo is a pussy!"

avatar van film master

film master

goeie film en goeie script.

ps: Sylvester Stallone & Kurt Russell hebben d leuke kontjes.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Leuke onderhoudende actiefilm, met ontzettend veel humor.

Stallone en Russell zijn het perfecte duo voor deze film. 4*

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Als je van films houdt waar geen verhaal in zit maar wel vol zit met domme actie en nog dommere humor dan zit je bij deze film aan het goede adres. Ikzelf vond er totaal niets aan. De film kon mij geen enkel moment boeien. Het enige goede aan de film is de beeldkwaliteit en het geluid op dvd (5.1). Maar daar heb je het dan ook mee gehad. Kortom voor mij is de film niet meer waard dan 1,5*.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

4 * omdat ik op mijn 14e deze in de bios heb gezien en TOEN onwijs dik vond!

Rambo? He's a pussy!

avatar van Zinema

Vermakelijke onzin. En dan mogen best eens een keertje alle cliché's uit de kast getrokken. Niets hoogstaands verder, maar prima te pruimen. Redelijk filmpje.

avatar van Ejerika

Ejerika

Stallone, Russell, 1989.

Een heerlijke jaren 80 actiefilm.

Ja, goed te doen.

Die auto was bruut.

Teri Hatcher in haar aerobicpak. Toppie.

avatar van Lennert

Lennert

Een van mijn favoriete actiefilms ooit door de heerlijke vaart, de no-nonsense actie, het simpele nooit serieus te nemen verhaal, de fantastische one-liners en de uitstekende chemie tussen Kurt Russel en Sylvester Stallone. En vooruit, Terry Hatcher mag er ook wezen.

Ik ben dol op de ongedwongenheid waarmee actiefilms als deze ooit gemaakt werden. Er zijn geen briljante plottwisten, fancy camerawerk met zinloze slow-motion momenten en diepe psychologische verklaringen voor de motieven van de slechterikken nodig om een goeie film te maken. One-liners (hoe slechter hoe beter), acteurs die zichzelf niet te serieus nemen en simpel, bot geweld zorgen ervoor dat deze film voor mij absoluut hoger staat dan Bourne onzin en melodramatische Spiderman films.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

één vd betere stallone films van het zelfde niveau als Cobra

avatar van namingway24

namingway24

Ik vind Russell al geweldig en hij heeft een geweldige tegenspeler in de vorm van Stallone. De jaren 80 waren niet alleen geweldig voor horror, maar ook actiefilms waren nooit beter.

avatar van filmhater

filmhater

Film heeft absoluut geen verhaal, maar de leuke one-liners maken veel goed. Palance is totaal niet overtuigend trouwens, erg jammer want hij is geen slechte acteur.

avatar van MovieFreakk

MovieFreakk

Schiedammer schreef:

Ik hou wel van domme actie en domme humor van mij krijgt die 5 sterren.

avatar van MovieFreakk

Sylvester Stallone

Dat is alles wat een jaren 80 actiefilm nodig heeft en je zit goed

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Goeie film over Tango Stallone, en Cash Russell, ik vind dat ontsnappen uit die gevangenis wel erg goed dat zou nooit iemand kunnen zou het hoogtepunt van de film zijn ik heb geen idee want de hele film was goed

avatar van charmed one

charmed one

dit vond ik een leuke film. er zat een lekker spannend sfeertje in.en er zaten ook leuke grappige dingen in. ik heb me wel vermaakt.

avatar van movie fan

movie fan

goede film , met een goede Sylvester Stallone en Kurt Russell . verhaal was goed , maar naar het einde toe werd het wat minder , maar vond de film toch vermakelijk . 4sterren

avatar van southparkgek

southparkgek

Leuke actiefilm. Een 3.0

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Rambo meets Pliskin

Geweldige 'cop-buddy' film. Gisteren ook al Running Scared gezien(1986) en die vond ik ook al top. Ook deze film had ongeveer dezelfde formule als een goede 'cop-buddy' film zou moeten hebben: Lekker veel actie, leuke one-line grappen(vooral Rusell was hilarisch) en een goede chemie tussen de beide cops.

Kurt Rusell als een drag-queen was toch wel grappig om te zien, maar ook de one-liner grappen waren heerlijk. En wat betreft actie zat het ook goed. Heerlijke achtervolging op het einde met al die post-apocalyptische auto's.

Alleen de mat van Kurt Rusell is de film kijken waard!

"I believe in Perestroijka!" "Welcome to America"

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Grappige film met alle ingredienten, humor , actie

avatar van GuyB

GuyB

Welcome to america.

Hele leuke cop-buddy film, die niet het Lethal Weapon niveau bereikt, maar op zich erg goed.

avatar van Prudh

Prudh

Deze film mag nog niet eens aan de pis ruiken van Lethal Weapon...

avatar van yeyo

yeyo

Ik ben een enorme fan van 80's actiefilms, maar dit is gewoon beneden alle peil. Het script is een rommelhoop van jewelste en Stallone en Russel gedragen zich als twee taterende viswijven met nihil interactie.

avatar van GuyB

GuyB

Vind dat laatste net heel leuk!