• 9.369.636 stemmen

Misterios de Ultratumba (1959)

Horror / Mystery | 72 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titel: The Black Pit of Dr. M

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Fernando Méndez

Met onder meer: Gastón Santos, Rafael Bertrand en Mapita Cortés

Gesproken taal: Spaans

Plot Misterios de Ultratumba

"Plunges you into a new concept of terror ... and sudden shocks!!"

Dr. Mazali is vast besloten uit te vinden wat voor geheimen er zich in het hiernamaals bevinden. Op het sterfbed van zijn collega Dr. Jacinto Aldama, belooft hij hem om drie maanden na zijn dood deze geheimen prijs te geven. Dat deze informatie hem duur zal komen te staan kan Dr. Mazali niets schelen.

Dr. Eduardo Jiménez

Patricia Aldama

Elmer, the orderly

Dr. Jacinto Aldama

Dr. González

Amigo de Eduardo en café (onvermeld)

avatar van zombie

zombie

Knap staaltje over-acting, maar tot nu toe wel een van de betere spaanstalige (mexicaanse) horrorfilms die ik gezien heb.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

IK weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze film moet denken. Een interessant uitgangspunt en lange tijd vroeg ik me af hoe het zich allemaal verder ging ontwikkelen. Het plot maakt nogal wat vreemde bokkesprongen zoals de dokter die ook ineens verliefd werd op die dochter van een overleden collega, verpleger Elmer die wraak neemt op de vrouw die hem verminkte maar zij was gek, eigenlijk lag dat aan de dokter die net iets teveel vertrouwen had in zijn eigen kunnen. Vervolgens wordt er bij de moord geen enkele andere verdachte geviseerd. Welk motief zou de dokter hebben gehad om een krankzinnige patiënte te vermoorden. Toch allemaal net iets teveel kunstgrepen om de voorspelling te doen uitkomen. Het einde maakte wel veel goed.

avatar van Basto

Basto

• 11918 berichten

De eerste film uit de Nexico Macabro box is direct een voltreffer. Wat een heerlijke horrorfilm is dit.

Een origineel verhaal, hoog tempo en fijne directe regie. Maar het is vooral de fotografie die deze film een ongeloofelijk creepy sfeertje meegeeft en erg mooi is.

Tel daarbij op een geweldige finale en je hebt een bijzondere horrorparel uit de jaren 50.

Film zou zich ook prima lenen voor een moderne remake, maar de lat ligt wel hoog.

Dikke 4*