Genre: Fantasy / Actie
Met onder meer: Dolph Lundgren, Frank Langella en Robert Duncan McNeill
Releasedatum: 17 december 1987
Bekijk via Prime Video
Plot Masters of the Universe
"A battle fought in the stars. Now... comes to Earth."
Op de door oorlog geteisterde planeet Eternia komt het kasteel van Greyskull onder bedreiging van de slechte Skeletor, die de macht over de planeet wil overnemen. Een groep vrijheidsstrijders, geleid door He-Man, wordt per ongeluk getransporteerd naar de Aarde. Hier moeten ze samenwerken met een groep tieners om een kosmische sleutel te vinden die hen de macht over het universum kan geven.
He-Man
Teela
Detective Lubic
Sorceress
elry
zou graag willen dat de tekenfilmserie weer op tv kwam.
(alle seizoenen dan)
deze film was toen al stom en nu een van de eerste slechte cartoon - adaptions van hollywood.
velen zullen er nog volgen.
dutchtuga
Blijft moeilijk dit objectief te beoordelen
. Was vroeger een zeer grote fan van de tekenfilmserie en had ook veel van die mattel poppetjes. Geweldig! Elke zaterdagochtend stond ik op om He-Man te kijken op de BBC. Jeugdsentiment...
De film was volgens mij de eerste film die ik in de bios zag en ook dat brengt weer leuke herinneringen naar boven
Natuurlijk geen goede film. Dit verdient ook nooit meer dan 2,5*. Voor het jeugdsentiment doe ik er nog een puntje bovenop.
Esteban
Zelfs als kind vond ik het behoorlijk balen. Master of the Universe had ongelooflijk goed kunnen worden maar ze verkloten de boel met een hoop onrijpe aardbewoners. Onbegrijpelijk!
as
30 maart Ned. dvd release. Om sentimentele redenen komt ie wel in mijn kast.
Slater (crew films & series)
Vond het vroeger een hele leuke film. Ga hem zeker weer eens bekijken wanneer ik hem koop
bij mij niet
Ravenstein
Als tiener heb ik deze ettelijke malen bekeken en ik vond dit een erg leuke film. Wel spijtig dat hij zich "bij ons" (neen, ik bedoel niet in Londerzeel) afspeelt in plaats van op Eternia.
Is veel beter dan wordt gezegd en is behoort niet thuis in de Flop Top 100.
Van mij krijgt Masters of The Universe een verdiende 2,5.
savi_7
Toch vond ik deze film als kind altijd wel tof omtkijken, Jammer dat hij niet echt goed is.
nikita_6
Geen meesterwerk, wel een leuke film om te zien. He-man is immers een legendarisch stripfiguur en de film wekt hem op een goede manier tot leven. Ze hadden geen betere voor de rol kunnen casten. Ik kan me niet voorstellen dat Flash Gordon beter scoort. Masters of the Universe is een vermakelijke film.
Driver_hhg
Bioscooop gezien, damnz wat vond ik Skeletor eng zag hahahaha, tja was ook pas 7... Maar vond hem voor de rest masterlijk.
Schijnt dat er een nieuwe Masters of the Universe eraan komt. Ben benieuwd.
Jazzthieve
Lekker 80's kitsch zoals ze ze niet meer maken, heeft zeker zijn charme vind ik. Deze film moet je zeker niet serieus nemen.
Verdiend zijn plaats niet in flop 100.
Lavigne
in het begin leek me er niks aan, maat werd toch geboeid door het verhaal, opzich wel mooie film
2.5 ster
as
Schijnt dat er een nieuwe Masters of the Universe eraan komt. Ben benieuwd.
black_shadow
Als kind vond ik dit super, en dit blijft me nog steeds bij.
Dolph Lundgren zet hier zijn rol als He-Man wel heel goed neer, jammer dat er de laatste jaren niet veel goeds meer van hem op de markt komt, dit leek me wel een goed akteur.
Lavigne
dolph is ook een goede acteur!! ik vind zijn films erg goed!! op een paar na
newG
Het verbaasd me hoe spannend deze film was, van begin tot bijna op het einde bleef hij aan 1 stuk spannend. Zelfs de cliche's remde deze film niet af. Acteren vond ik best goed, Dolf Lundgren heeft de juiste looks (hoewel ik zijn acteerwerk op zich maar matig vond). Maar de dwerg en de flik vervoledigden het geheel met een leuk komisch effect. De special effects zijn lekker jaren 80 waar ik toch zo van hou!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
He-man!! Hoeveel poppen had ik er vroeger niet van. Geweldig. Laten we deze film maar niet bekijken, anders wordt het beeld dat ik van He-man had/heb, verandert in een nachtmerrie.
newG
na het bekijken van de film bleef het beeld wel hetzelfde, maar de klank is gewoon verslechterd... Dolf heeft de juiste looks, niet de juiste stem. Dit is gewoon een vermakelijke film
robotech01
ik heb deze pas weer gekeken, best wel leuk om weer te zien,
heb 'm ook gekocht toen die uit was.
blijft jeugd sentiment, had vroegah ook die popptjes,ik heb nu alle voertuigen van jayce and the wheeled warriors, daar zouden ze een leuke film van kunnen maken.
van mij een 2.5
Lennert
Ok, dit was een GENIALE film in zijn genre. Het acteerwerk was prima (zelfs Dolf Lundgren viel mee en Courney Cox deed het in 1 van haar eerste rollen ook best goed). Skeletor blijft toch wel de held van de film met zijn cannonades van gave gemene quotes. De special effects waren goed te doen en het verhaal was zoals je kon verwachten erg cheezy.
Ik geef hem een verdiende 4 sterren, dit gemiddelde is veel te laag. Een aanrader voor de liefhebbers van films als Krull en Conan The Barbarian.
DragQueen
Deze film heb ik vroeger ontelbare malen gezien. toen ik hem laatst op dvd bekeek, vond ik hem een stuk minder. de magie is een deel verloren gegaan, vanwege het feit dat ik nu natuurlijk een stuk ouder ben, en wat kritischer naar films kijk. de figuren, en het verhaaltje van eternia blijven natuurlijk leuk. vroeger was ik dan ook bezeten van deze film. het is dan ook vanwege jeugd sentiment, dat ik hem een wat hogere stem geef. ik geef de film 2,5 ster.
FixX
Dolph Lundgren. Altijd goed!
in veel films van vroeger wel
maar net als steven seagal , sly stallone , arnold Schwarzenegger en jean claude van damme maken ze daarna teveel mukfilms

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Once Were Warriors

Year of the Dragon
Actie / Misdaad, 1985

The Boston Strangler
Thriller / Drama, 1968
saving the worldheldkeyskeletontijdreizenwretchsuperkrachtpost-credits scenesword and planetmasters of the universe