• 9.375.067 stemmen

Masters of the Universe (1987)

Fantasy / Actie | 106 minuten

Genre: Fantasy / Actie

Geregisseerd door: Gary Goddard

Met onder meer: Dolph Lundgren, Frank Langella en Robert Duncan McNeill

Releasedatum: 17 december 1987

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Masters of the Universe

"A battle fought in the stars. Now... comes to Earth."

Op de door oorlog geteisterde planeet Eternia komt het kasteel van Greyskull onder bedreiging van de slechte Skeletor, die de macht over de planeet wil overnemen. Een groep vrijheidsstrijders, geleid door He-Man, wordt per ongeluk getransporteerd naar de Aarde. Hier moeten ze samenwerken met een groep tieners om een kosmische sleutel te vinden die hen de macht over het universum kan geven.

avatar van MisterFilm

MisterFilm

Lavigne schreef:

dolph is ook een goede acteur!! ik vind zijn films erg goed!! op een paar na

hoe heet die film eigelijk dat dolph leraar is,

avatar van Aapje81

Aapje81

Het is jeugdsentiment. Maar het is wel een van de weinige films die het stripgevoel over weet te brengen. toen ik n jaar of 10 was vond ik deze film waanzinnig en zelfs nu nog kan ik hem zeer waarderen wegens het sympatieke karakter van de film.

Ik heb deze 100 keer liever dan alle strip verfilmingen van de laatste jaren

avatar van dennis1979

dennis1979

Legendary Pictures blijkt serieuze plannen te hebben om He-Man opnieuw op het witte doek te brengen. Brad Pitt (kennen we wel), Gerard Butler (300) en Paul Michael Levesque, beter bekend als Triple H, (Professional Wrestler) worden genoemd als de mogelijke nieuwe He-Man. Deze versie zal gebaseerd zijn op de originele strips en tekenfilms. Voor mensen van mijn generatie (geboren tussen 1976 - 1980) is dit echte nostalgie! Waarschijnlijk ook nog voor de wat jongere onder ons. Deze verfilming moet deze versie uit de 80-er jaren uit ons geheugen wissen. Over de rol van Skeletor, de aartsvijand van He-Man, doen vele geruchten de ronde (Johny Depp zou benadert zijn). Waarschijnlijk zal dit personage via computeranimatie tot stand komen. Maar als deze rol door een acteur zou worden vertolkt, wie zou dat dan voor zijn rekening moeten nemen?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

dennis1979 schreef:

Ik denk dat Heath Ledger ondertussen wel de looks heeft om deze rol te vertolken.

avatar van Ramon K

Ramon K

Lol!

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Ondertussen? Je denkt dat zijn as langzaam maar zeker de vorm van een skelet aanneemt?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Apollinisch schreef:

Met spierballen, niet te vergeten!

Maar goed wist niet, dat ie gecremeerd was. Maar je zou ook nog deze kunnen nemen. Alleen jammer, dat het een vrouw is.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ja, en bedankt.

nu krijg ik hem nooit meer omhoog!

avatar van roherium

roherium

Super vet dit gaat rechtstreeks terug naar mijn jeugd van daar 2.5 sterren

avatar van neoryzer

neoryzer

1 van de betere fantasy films!

avatar van evildead666

evildead666

Dit blijft een leuke fantasy film 3,5*

avatar van hankdigger

hankdigger

De scene met Skeletor die over de straat vliegt kon ik me nog altijd herinneren. Vandaag weer s bekeken en me zeker niet verveeld.

Geen computeranimatie, wat de sfeer helemaal te goede komt.

Heb me erg vermaakt!

avatar van janpaul

janpaul

zat ff tussen mij dvds te neuzen en heb m ff weer bekeken vandaag echt een superleuke film was een grote fan de tekenfilm versie uit de jaren tachtig ben benieuwd naar de nieuwe versie kijk dr echt naar uit

avatar van Witch-king

Witch-king

Vroeger heb ik deze een keer gezien toen vond ik het al niks dus dat zal wel niet veranderd zijn. Ook omdat ik ouder ben!!!

*1*

avatar van RuudC

RuudC

Ultrakitsch! Geweldig! Niet alleen zet Dolph, I have the power!, Lundgren een gave pulprol neer, maar de hele film is zo. De effecten zijn typerend voor de jaren tachtig. De tekenfilms zijn helaas van voor mijn tijd, maar deze materie is verre van moeilijk om in te komen. Je kunt in een oogopslag zien wie goed en wie slecht zijn. Het kan zich toch niet meten met de grote films als Labyrinth, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zo op z’n tijd ga ik met alle plezier zitten voor een absurd verkleedpartijtje waarin reizen door dimensies en belachelijke gevechten tot de orde van de dag behoren. Skeletor is een redelijk vermakelijke badguy. Men moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat dit vooral voor kinderen bedoeld is. Het budget had best wat ruimer mogen zijn. Dan zou de aankleding beter zijn geweest, maar al met al mogen we niet klagen met dit resultaat. Dat sommige kostuums zijn geleend uit de archieven van George Lucas, zal me een zorg wezen. Misschien hadden er wel wat meer poppenkarakters als Gwildor gebruikt mogen worden. Een aanrader voor liefhebbers van onder andere The Neverending Story.

avatar van erik1677

erik1677

Hehehe wat campy is dit, en het heeft zeker enig charme deze He-man film.

Volgens mij is dit ook de enigste He-man film, maar dat kan ik natuurlijk mis hebben.'

Vroeger als klein jochie vond ik de tekenfilm serie helemaal te gek, maar deze film vind ik persoonlijk toch wat minder.

Heel jammer vind ik dat de battle uitgevochten word op aarde, en niet in de fantasierijke wereld van he-man.

Dat had ik liever gezien, maar verders wel lekker veel humor, kolderieke actie en een campy-sfeer.

avatar van John Milton

John Milton

Dank je! dat soort ongevraagde attenties worden op prijs gesteld, erg leuk om te zien!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Best vermakelijk. Ondanks de gedateerdheid is de film nog best grappig. De actie is overdreven, aangezien het af en toe lijkt of je naar star wars aan het kijken bent of iets dergelijks, maar desondanks is de film een vermakelijke wegkijker.

avatar van mnrk

mnrk

Now I, Skeletor, am master of the universe.

Was best een vermakelijke film ondanks dat ik wel de sfeer miste van de tekenfilm serie... Ik had liever meer gezien van Eternia...

De aankleding was best in orde (zwarte Stormtroopers ) en het acteerwerk was ook te doen (Dolph Lundgren als He-Man was in orde)...

Het zou leuk zijn als er een eventuele remake zou komen ...

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geweldig jeugdsentiment en must see voor He-Man fans.

Dolph Lundgren is perfect als He-Man en Frank Langella is een enge, Palpatine-achtige Skeletor.

Verder ook pachtige fantasy-verhaal, locaties, effecten en actie.

avatar van tattoobob

tattoobob

Alleen die poster al.....fucking grappig!!!!

avatar van baspls

baspls

"I HAVE THE POWER!!!"

Erg leuke film. Als ze een iets groter budget hadden gehad had er wellicht meer in gezeten. En dat ter wel ze al een groot deel van Superman IV's budget hadden gebruikt.

Dolph Lundgren is echt erg slecht als He-man, hij lijkt wel erg goed maar het acteerwerk is niet al te best. Ook is het erg goed te zien/horen dat zijn stem later is opgenomen.

Frank Langella is een geweldige Skeletor en misschien wel het grootste pluspunt van de hele film. Zijn manier van prater is erg intimiderend en hij doet het echt erg goed. Hij zet Skeletor neer als misschien wel de beste Bad-guy ooit. Want dat is het hem ook bij Darth Vader zit er diep van binnen nog wat goeds bij Skeletor of The Horned King niet die doden hun eigen mannen en deinzen echt nergens voor terug. Zijn masker en kostuum zijn ook erg goed gemaakt al had ik de ruimte rond zijn ogen zwart gemaakt om hem nog iets duisterder te laten lijken.

Billy Barty, Meg Foster, Jon Cypher, Christina Pickles en James Tolkan waren ook erg goed. Courteney Cox, Robert Duncan McNeill en Pons Maar waren matig maar niet zo slecht.

De muziek van Bill Conti (die wel erg van Star Wars is gepikt) vond ik wel heel erg goed.

De kostuums van Julie Weiss waren niet slecht, vooral die van Skeletor was erg goed.

Het verhaal van David Odell die ook werkte aan The Dark Crystal vond ik ook erg goed. Al moet ik zeggen dat het erg duidelijk is dat het door geldgebrek is gewijzigd.

Ik vind de openings-scène en alle stukken op Eternia helemaal geweldig. Maar in "de echte wereld" word alles een beetje vaag en knullig. Ik had liever een film gezien die zich helemaal op Eternia afspeelde. De effecten op Eternia waren wel erg goed en de sets waren erg mooi gemaakt.

Al met al een toch wel erg leuke film maar het had veel beter kunnen zijn.

avatar van orko82

orko82

Jeugdsentiment. Dat Dolph niet zo goed kon/kan acteren, ach, dat nam/neem ik maar voor lief. Weet iemand of er ook nog eens een film komt van M.A.S.K? Dat was nog zo'n andere fijne tekenfilm uit de tijd van He-man.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Tergend slecht op alle vlak. Eternia en het He-Man universum komen helemaal niet tot leven. Ik heb de strips gelezen en de tekenfilms gezien, ik kan het ook weten Dolph Lundgren in één van zijn debielste rollen. Ik krijg haast rode kaken in zijn plaats. Ook de special effects zijn niet om mee op te scheppen... amai wat een prutswerk. Wie wel mijn aandacht kon vasthouden was de toen nog jonge Courtney Cox : wat een snoepje! Dit is een film die nooit het leven had mogen zien en een echte remake zou verdienen. En die openingsscène met Skeletor leek btw direct gejat uit "Return of the Jedi"... Voor mij één van de allerslechtste films uit de eighties.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

De enige reden dat ik de DVD heb is omdat ik vroeger naar de He-Man animaties kijk. Ook had ik best wel veel actiepoppen van de Masters of the Universe. De film is helemaal niet zoals de animatieserie. Natuurlijk wisten ze niets beters te verzinnen dan He-Man kennis te laten maken met aardlingen. Zoals voorgaande poster al opmerkte, komt Eternia niet tot leven. Dolph Lindgren is nog te doen als He-Man (wat looks betreft) maar de actrice die Teela speelt lijkt meer op April O'Neil van de Turtles dan de sexy cobra lady in leotard uit de animaties, wat een afknapper zeg! Andere onmisbare figuren zoals Battle Cat en Orko waren waarschijnlijk te moeilijk geweest en dat is voelbaar in de film, vooral Orko bracht de nodige humor. En Battle Cat ja He-man is toch niets zonder zijn tijger. Skeletor tja hij kwam me ook bij momenten meer over als Darth Vader dan de blauwhuidige tovenaar met het skelettenhoofd. Als ze ooit een remake doen zou ik het niet eens erg vinden als ze overdadig gebruik zouden maken van CGI hoewel ik er geen grote fan van ben.

Zou ik de DVD houden, de kans dat ik deze zal herkijken lijkt me zo goed als nihil.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Als kind van de eighties ben ik natuurlijk opgegroeid met He-Man en de Masters of the Universe, die midden jaren 80 toch wel behoorde tot het populairste speelgoed in die tijd. Ik was toendertijd waarschijnlijk één van de grootste fans met talloze actiepoppen, strips, boeken en natuurlijk de tekenfilmserie die destijds werd uitgezonden.

Toen die film in 1987 in de bioscoop kwam, moest ik hem natuurlijk zien. Helaas was hij voor 12 jaar en ouder (ik was 7 toendertijd) en mocht ik er van mijn moeder in eerste instantie niet naartoe. Dankzij een tekenwedstrijd won ik echter een bioscoopkaartje en kon ik de film alsnog zien. Toendertijd moest ik het in de bioscoop vooral doen met tekenfilms, dus deze actiefilm was voor mij wel een happening. De film maakte toen een diepe indruk op mij en ik weet niet hoe vaak ik deze film wel niet in mijn kindertijd heb gezien.

Voor mij is dit dus jeugdsentiment. Dat de film niet al te best is, kan ik nog wel door de vingers zien. Als verfilming heeft ze bitter weinig gemeen met haar bronmateriaal. Dat zal ongetwijfeld voor een deel te maken hebben gehad met het budget van 17 miljoen dollar (geen al te hoog bedrag, zelfs niet voor die tijd). Hierdoor was het waarschijnlijk onmogelijk om de planeet Eternia en al haar inwoners naar het witte doek te verplaatsen. In plaats daarvan speelt de film zich voor het grootste deel af op de planeet Aarde. Geld voor figuranten was er blijkbaar ook niet, want als op het einde het volledige leger van Skeletor op Aarde arriveert is er werkelijk geen hond op straat.

Volgens mij werd deze film destijds omschreven als de Star Wars van de jaren 80 (maar volgens mij zijn The Empire Strikes Back en Return of the Jedi dat al). Deze film heeft ook meer gemeen met die filmreeks dan met de tekenfilmserie/stripboeken uit de jaren 80. Het verhaal is rommelig, maar niettemin onderhoudend. Ook het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven, alhoewel ik Frank Langella tot op de dag van vandaag geweldig vind als Skeletor. Hij is dan ook het sterkste punt van deze film.

Visueel heb ik niets op de film aan te merken. De kostuums en decors zien er fraai uit, en de make-up is indrukwekkend. De trucages van effectengoeroe Richard Edlund zijn redelijk, maar ook hier is het beperkte budget merkbaar. De aanstekelijke muziek van Bill Conti is prima (ook al heeft ze verdacht veel weg van het werk van John Williams).

Ondanks z'n zwakheden blijft Masters of the Universe dus een onderhoudende actie/sf-film.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Binnenkort maar eens even in de herziening gooien.

Masters Of The Universe Trailer 1987 - YouTube.

avatar van PEN15

PEN15

disasters of the universe

Destijds had ik al vernomen dat deze verfilming een desastreus misbaksel was, maar ik had ook weer niet gedacht dat er zooo met de pet naar gegooid was.

Dieptriestste probleem was het verhaal, dusdanig slecht dat je ervoor de gevangenis in zou mogen.

Ik heb de lat al dusdanig laag gelegd dat ik er niet over zou kunnen vallen, maar dat gebeurde toch en het deed ontzettend zeer!!

Het is net zoals met double dragon, street fighter en mario bros. alsof het ze allemaal geen moer kon schelen, in dat geval kan het mij nog veel minder schelen!!

Fans van He-Man zullen na het zien van de live action getraumatiseerd geweest zijn en ook ik had zeker niet verwacht dat het met al die bezopen kostuums een soort laserschieten met Captain Power and the Soldiers of the Future vs skelevader and his stormtroopers zou worden.

Als ik het gewoon bij één ergernis zal houden, WTF was dit voor een schandalige vertoning van Skeletor? Waarom heeft hij niet zo'n karakteristiek duivelse narrenlach en waarom heeft hij ogen, vampierentanden en lippen?

Nog leuker dan He-Man vond ik eigenlijk M.A.S.K. vooral dat speelgoed was ontzettend mooi gemaakt, cartoons waren ook super.

Daar zeg je me wat. Dat was nog eens gaaf speelgoed uit de goude oude jaren tachtig. Ik had ook graag zo'n kawasaki ninja heli-motor willen hebben, maar thuis hadden we het niet zo breed. Toen moest ik het doen met het goedkoopste wat er van te krijgen was, die T-bob die overigens ook verdomd leuk was,

avatar van keimpeS

keimpeS

Toen ik nog een jochie van 8/10 was, keek ik al die series/cartoons van He-man. Ik ben echt nog steeds gek op die cartoons van de jaren 80, wat de jeugd nu allemaal ziet vind ik niks. Masters of the Universe is best een foute film, maar daardoor ook best leuk. Ook leuk om te zien een jonge Courteney Fox.