• 9.373.540 stemmen

Masters of the Universe (1987)

Fantasy / Actie | 106 minuten

Genre: Fantasy / Actie

Geregisseerd door: Gary Goddard

Met onder meer: Dolph Lundgren, Frank Langella en Robert Duncan McNeill

Releasedatum: 17 december 1987

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Masters of the Universe

"A battle fought in the stars. Now... comes to Earth."

Op de door oorlog geteisterde planeet Eternia komt het kasteel van Greyskull onder bedreiging van de slechte Skeletor, die de macht over de planeet wil overnemen. Een groep vrijheidsstrijders, geleid door He-Man, wordt per ongeluk getransporteerd naar de Aarde. Hier moeten ze samenwerken met een groep tieners om een kosmische sleutel te vinden die hen de macht over het universum kan geven.

avatar van dttom

dttom

ik had de poppen hiervan

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik heb de poppen hiervan niet gehad of gekend, ook niet de tekenfilmserie. Maar 1 ding kan ik wel zeggen en dat is dat de film oerslecht!!!

avatar van IamBernie

IamBernie

LoL, dat er zelfs een "bottom 50" bestaat zeg, hehe

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond het allemaal wel lachen. Die gasten namen zichzelf alleen veel te serieus. De effecten zijn ook zo lekker knullig

avatar van cossieronald

cossieronald

Zelf heb ik veel van het speelgoed gehad en heb bijna alle tekenfilms indertijd gezien.

Was toen HET jongens speelgoed.

De echte film heb ik destijds ook in de bios gezien en maakte toen een behoorlijke indruk, maar ja je bent een jaar of 12 he?

Maar desondanks toch wel een leuke film vind ik.

avatar van jex

jex

Dit is de eerste film die ik ooit in de bioscoop heb gezien. Blijft een leuke film, hoop dat ie binnenkort ook op regio 2 dvd komt.

avatar van Frieky

Frieky

Jeugdsentiment!

He-man is cool, daar blijf ik bij.

Krijgt van mij 3 sterren

Jeugdsentiment!

is waar, maar de film is niet echt goed.*1/2

avatar van Ericinho

Ericinho

He-man lijkt hier toch wel heel erg op Hans Klok (die goochelaar in ieder geval) op een steroïden dieet.

avatar van Esteban

Esteban

'Masters of the Universe', pure nostalgie. Als trouwe He-man-fan keek ik naar de tekenfilmserie, verzamelde ik het speelgoed, kocht ik de boekje en ga zo maar door. Maar zelfs als 'kind' was ik enorm teleurgesteld in de film. Bleek dat ik zelf véél betere verhaaltjes kon bedenken. Neen serieus, dé grootste misstap was toch wel het terugflitsen naar het hedendaagse. Verder was er geen greintje rasechte 'Masters of the Universe' in terug te vinden en leek het wel of alleen de naam overeen kwam.

avatar van bluekatt

bluekatt

deels mee eens met het bovenstaande bericht

ze hadden het nooit naar de hedendaagse tijd moeten verplaatsen maar het blijft een leuke film

3 sterren ook al is het alleen omdat ik een van de weinige ben die de film wel wat vind

behalve het masker van skeletor waar ik me nu nog steeds dood aan erger

avatar van MWX

MWX

mischien niet echt een super film laatst nog eens weer gezien en toch komen er dan weer nostalgische gevoelens naar boven agh gewoon een geinige film

He-Man is gewoon cool

avatar van Justice4All

Justice4All

Remake

Lees

Aldus tijdschrift "Moviebox" gaat John Woo de film waarschijnlijk anders aanpakken

avatar van neo

neo

Als Woo maar niet weer Lundgren cast, want we weten allemaal dat hun eerdere samenwerking niet zo goed uitpakte

avatar van Grsbk

Grsbk

Voor tien jaar terug had ik hem 5 sterren gegeven, denk ik. Nu toch nog 2,5 omdat he-man gewoon "cool" is

avatar van as

as

Net volume 1 van He-man & the Masters of the universe gekocht. Blijft leuk. Jeugdsentiment.

SmuttWars

Ehm? Ik kan deze film, als He-man kindje, niet objectief beoordelen.

Grote fout..inderdaad..waarom naar deze planeet?

Maar voor de rest!! I love 80`s.......***

Ik heb `em laten importeren vanuit de UK region 2. Geen dutch subs!!

SmuttWars schreef:

Ehm? Ik kan deze film, als He-man kindje, niet objectief beoordelen.

Grote fout in dit verhaal..inderdaad..waarom naar deze planeet?

Maar voor de rest!! I love it!! 80`s.......***

Ik heb `em laten importeren vanuit de UK region 2. Geen dutch subs!!

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Pure jeugd sentiment, ik zal een jaar of 9 geweest zijn toen mijn vader hem voor mij uit de videotheek mee nam. wat heb ik toen genoten zeg. Ik hem alleen al zo'n 15 jaar niet meer gezien. is de film uberhoubt nog ergens te krijgen???

T_fuckin_montana schreef:

Lees twee berichten terug! ik heb `em laten importeren vanuit the UK door Boudisque in Amsterdam. (kijk naar www.boudisque.nl)

avatar van grat

grat

goede film !! 5 sterren

avatar van Ellocco

Ellocco

Puur jeugdsentiment. Wanneer op DVD hier in deze regio. Film was misschien slecht maar toch 3

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Gezien ik een grote fan was van de tekenfilm serie, (had al die stomme poppen enzo) was dit toch een hele dikke tegenvaller. Schrijvers van zo een verfilming moeten eens leren om zich aan het orginele concept van hetgeen dat ze vervilmen te houden. Dit gereis tussen realiteiten bij zo een belabberde film slaat natuurlijk nergens op.

Slechte herinneringen aan deze domper

2,0

avatar van KK2

KK2

The Story of He-Man and the masters of the universe, geweldig concept bedacht door Mattel. Nadat de figuren aansloegen vroeg Mattel Lou Scheimer een cartoon te maken. Lou Scheimer vond die geweldadig ogende Mattel Poppen maar niks en gaf He-Man en Co. in zijn Cartoon een vriendelijker gelaat en een eerder vergevend karakter. Ik had ook al die He-Man poppen, video's en strips. De cartoon was ontzettend leuk gemaakt, de strips waren eigenlijk wel veel mooier. De film is echt bagger, vond er toen nix aan en heb 'm ook niet afgekeken, dit heeft niets met He-Man te maken.

Nog leuker dan He-Man vond ik eigenlijk M.A.S.K. vooral dat speelgoed was ontzettend mooi gemaakt, cartoons waren ook super.

avatar van Caligula

Caligula

Iemand een idee wie Karg is? Of is het een verzinsel van de regisseur?

avatar van Disk

Disk

SuperSideSwipe schreef:

2,0

Hey! hey! Die poppen waren absoluut niet stom!

En dat kasteel heb ik ook uren achter gezeten.

avatar van as

as

Disk schreef:

Hey! hey! Die poppen waren absoluut niet stom!

En dat kasteel heb ik ook uren achter gezeten.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Damn dit was toch wel DE shit uit mijn jongere jaren, heb die action figures nog steeds ergens liggen.

Maar over deze film, weet niet echt wat ik er van kan zeggen, wel leuk om keertje te zien maar was wel beetje teleurgesteld, de cartoon was zeker beter!!

Maar Chelsea Field als Teela was ook wel keer leuk om te zien:)

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Krijgt van mij 3/5, ik weet dat dit geen goede film is maar zoals andere al hadden vermeld is het jeugdsentiment die mijn score beïnvloed.