• 9.373.211 stemmen

The She Beast (1966)

Horror | 79 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The She-Beast / La Sorella di Satana / Satan's Zuster / Revenge of the Blood Beast / Satan's Sister / Sister of Satan / She Beast

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: Michael Reeves

Met onder meer: Barbara Steele, John Karlsen en Ian Ogilvy

Plot The She Beast

"Deadlier than Dracula! Wilder than the Werewolf! More frightening than Frankenstein!"

Een jonge vrouw krijgt 's nachts een ongeluk en komt met haar wagen in een meer terecht. Ze wordt verzorgd en opgevangen door de bewoners van een klein dorpje, maar helaas wordt ze al gauw bezeten door de geest van een vermoorde vrouw die op wraak zint.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Count von Helsing

Groper's Niece

Truck Driver

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Michael Reeves - kineast van de beruchte heksenjagersfilm "Witchfinder General", regisseerde enkele jaren eerder de Italiaanse horrorfilm "La Sorella di Satana" aka "Revenge of the Blood Beast". In dit verhaal wordt in de 18de eeuw een dorp in Transsylvanië geteisterd door een boosaardige heks, die ter dood veroordeeld wordt maar een vloek uitspreekt. Tweehonderd jaar later rijden twee jongehuwden met de wagen door deze streek, wanneer ze een reis maken door de Karpaten, zonder zich bewust te zijn van de gevolgen. Hun auto belandt ten gevolge van een ongeziene kracht in een meer. Uit het wrak haalt een man de chauffeur en ... de heks, in de gedaante van de jonge vrouw.

Zonder de gewelddadige impact van "Witchfinder General" te bezitten wordt deze bescheiden prent van Michael Reeves toch getekend door een mysterieuze angstsfeer, waarbij liefhebbers van ouderwetse spookverhalen wel zullen aan hun trekken komen.

Na Alpha Video brengt Dark Shy Films hem nu uit in de States op regio 1 DVD. Ik ben in elk geval koper.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

In tegenstelling tot voorgaand bericht: Op 28 april verschijnt er een regiovrije (!) DVD van deze film op Dark Sky films!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ergens in de achttiende eeuw word een afzichtelijke heks ter dood veroordeeld door haar te verdrinken in een meer. Tweehonderd jaar later rijdt een jong koppel (gespeeld door Barbara Steele & Ian Ogilvy) langs ditzelfde meer. Ze rijden het meer in en wanneer ze de jonge vrouw opvissen... blijkt ze te zijn veranderd in de heks!

Regisseur Michael Reaves maakte 2 jaar voor 'Witchfinder General' deze Italiaanse productie.

De film is een stuk minder bruut dan die film, maar toch heeft deze ook wel zijn charmes.

Met name de make-up van de heks vind ik erg geslaagd en hier en daar komt ze nog best bedreigend over. Daarnaast past Van Helsing (gespeeld door John Karlsen) ook wel in dit verhaal. Karlsen zet niet zo'n memorabele performance neer als Peter Cushing, maar weet wel een degelijk personage neer te zetten. Het samenspel met Ogilvy is ook wel aardig.

Helaas zijn er ook een paar factoren die ik wat minder vind aan de film. Zo doet men een schamele poging om wat komedie toe te voegen met wat stuntelende politieagenten. Dat type komedie spreekt mij gewoon niet aan en vind ik wat te ouderwets, maar ik vind het ook gewoon niet bij de rest van de film passen.

Ook had ik gehoopt op een wat prominentere rol voor Barbara Steele, maar helaas krijgen we haar niet enorm veel te zien.

Hier en daar wat gedateerd, maar verder wel een redelijke film.

avatar van joolstein

joolstein

Deze film is het debuut van regisseur Michael Reeves. Voordat hij in 1969 op te jonge leeftijd overleed, maakte hij met Witchfinder General (1968) één van de grote klassiekers uit het horrorgenre. Echter was deze film andere koek. Deze film is gevuld met stereotypen van Oost-Europeanen die grof, lomp en communistisch zijn. Ook al staat Michael Reeves genoemd als schrijver, is het overduidelijk dat Corman-schrijver Charles B. Griffith (Little Shop of Horrors) door de nodige humor voor deze film verantwoordelijk was. En die humor is flauw, niet bijzonder grappig en regelmatig slapstickachtige vormgegeven. Vooral de achtervolgingsscène aan het einde is vervelend en de grap met de zwartgeklede man op een rode motorfiets snapte ik totaal niet? Sowieso wordt er veel heen en weer gelopen en gereden. wat de film niet te goede komt. Een actie van de heks, een handsikkel die ze weggooit, waarmee ze net een slachtoffer heeft afgeslacht,valt over een hamer en vormt zo het bekende communistisch hamer-en-sikkel-symbool was wel geslaagd. Ook draait het maar bar weinig om de heks en haar wraakplannen. De jonge vrouw Veronica die bezeten raakt door de heks was Barbara Steele maar ook zij heeft maar weinig schermtijd en was dus geen meerwaarde. Tja dit was toch wel een teleurstelling.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eigenlijk kan ik me wel vinden in de recensie van joolstein ook ik vond het een flinke teleurstelling. Het begon nochtans veelbelovend met die scène waarbij de heks op een houten stoel werd vastgepind en nadien via een mechanisme werd ondergedompeld in het meer. Eens in het heden aangekomen en de heks haar wraak wil voltooien is het allemaal te belachelijk voor woorden. De make-up van de heks is zeer geslaagd, echt foeilelijk. Helaas mag ze maar weinig in actie komen. Voor degene die omwille van Barbara Steele willen kijken, haar bijdrage is maar klein. Kijk beter Black Sunday als je haar in een goede rol van heks wil zien.