• 9.376.839 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

ontzettend overrated film

avatar van Fryce

Fryce

pffff heerlijk

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Ongelooflijk. Prachtige film. Ik heb de hele tijd geboeid gekeken naar de film. Er zitten vele mooie scenes in. Ik ben het zeker mee eens dat het in de top 250 staat.

Aan het begin dacht ik dat het weer een standaard filmpje met drama en romantiek zou worden. Gelukkig is dat niet bij deze film. De liefde en drama is anders neergezet, maar toch erg mooi.

Alle acteurs hebben het zeer goed gedaan. Ze komen werkelijk goed over.

Zelf vind ik niet dat je deze film moet vergelijken met de Titanic, omdat beide prachtige films zijn. Bij beide draait het om liefde en drama, maar ieder film heeft het op een andere manier gebracht.

Voor mij zijn beide films gewoon prachtigste drama/romantiek films.

5,0* is het zeker waard.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

niet standaard? erg standaard drama/romantiek film. (En zeker geen top 250 film imo)

avatar van Thomas83

Thomas83

Deze stond door de positieve verhalen op mij nog-zien-lijstje, en vanavond eindelijk kunnen zien (al was het wel veel zappen tussen de film en de UEFA-cupfinale ). En hij was een beetje zoals ik er van had verwacht. Een beetje een "vrouwenfilm" en af en toe wel heel erg zoet en klef en de cliché's niet schuwend. Het plot is ook niet origineel, maar verhalen over liefde zijn vaak wat standaard, en dat hoeft niet per se verkeerd te zijn bij een goede uitwerking. En hier is de boel goed uitgewerkt. Het ziet er allemaal mooi uit, de muziek is rustig en passend, al is het niet heel erg veel bijzonders, en de acteerprestaties zijn degelijk. Slechts op een enkel moment vond ik het allemaal wat minder. De hoofdpersonages zijn ook goed gecast wat mij betreft.
Het einde beviel me wel prima. Het moment dat Allie zich alles weer even herinnert vond ik niet zo goed gespeeld en het kwam wat klef en cliché over, maar even later is ze weer alles vergeten, wat een veel heftiger en beter stukje is. De uiteindelijke laatste scène vond ik ook erg mooi, en op een positieve manier ontroerend.
Al met al een vermakelijke en prima film en wel wat ik er van had verwacht, maar een top-250-film zie ik er echt niet in, laat staan top-100.

avatar van patvandod

patvandod

Deze film wilde ik altijd al een keer zien, vanavond kwam hij op tv en ik was van plan om de UEFA cup te kijken. maar deze film boeide zo dat er van de UEFA cup niks meer terecht kwam.

verrassende en zeker geen standaard film. vooral het einde raakte mij behoorlijk.

een echte top 250 film

avatar van tarentino

tarentino

bij deze film weet je ongeveer wle wat gaat gebeuren en hoe t zal aflopen, maar tog greep hetr me aan op een of andere manier. Sommige zeggen dat dt echt een vrouwenfilm is, ik vind niet dat je daar onderscheid tussen kunt maken. Ik ben natuurlijk een gangster en ik moest tog bijna huilen toen die opa(ik weet niet wat het is met die mensen, maar valt me echt op dat ze altijd goed spelen) moest huilen omdat allie ineens omsloeg(van het moment dat ze bewust was van de historie tot het moment dat ze het niet meer wist). Mja dit is gewoon een sentimentele film en daar houd je van of niet. En wat betreft de Uefa cup: eindelijk gerechtigheid, kut rangers, anti-voetbal. Als tog iedereen daar over praat moet ik dat ff kwijt moderators, dat snappen jullie tog wel.

avatar van wibro

wibro

Gezien de vele positieve reacties en omdat hij in de VPRO gids werd aanbevolen en vanwege de top 250 notering (nr 93) vanavond maar eens naar deze film gekeken.

Wat de VPRO bezielde om deze film aan te prijzen snap ik echt niet. Het zal wel zijn omdat de regisseur de zoon is van de door de VPRO alom geprezen John Cassavetes.

Mij kon deze film geen moment imponeren. De bliksum buiten - het onweerde - boeide mij nog meer dan deze film. De film was zeer voorspelbaar en de sentimentaliteit droop er van af. Echt een cliché romantische film uit de Hollywood studio's. Niet aan mij besteed dus.

avatar van MissyNador

MissyNador

OOh een prachtige film is dit! Heb genoten van zowel de acteurs die het geweldig deden als van het verhaal. 5 sterren voor mij!

avatar van tvz29

tvz29

Geweldige film. Gisteravond gekeken op tv en ik heb er van genoten. Je leeft helemaal mee in het verhaal en geniet van de levendigheid van de karakters. Eerst snapte ik de connectie niet tussen de oude man en vrouw maar langzaam aan werd het duidelijk. Een hartverscheurend moment toen zij weer een paar minuten besefte wie ze waren en ze het toen weer kwijt was. Geef een goede indruk wat Alzheimer met mensen doet.

Ah, echte liefde doet echt wonderen. Deze film krijgt een dikke 5.

avatar van Arturo

Arturo

Gister mooi Uefa Cup finale gekeken, en we hebben een terechte winnaar. Na de 1-0 van Denisov dacht ik dat de Rangers zouden komen, ze kwamen ook wel, maar niet verder dan de middenlijn, terwijl ze tot de doelpunt van Zenit niet verder dan hun eigen 16 meter kwamen, oke beetje overdreven, maar wat ik wil zeggen is het hatelijke voetbal dat de Rangers dit seizoen laten zien niks oplevert. Kom je zo ver in een toernooi, dan is het toch zonde om te verliezen? Toon op zijn minst tegenstand, dan kun je nog zeggen ''een terechte nummer 2'' .

Maar goed, nu deze film. Ik heb dus de UC finale gekeken, en deze opgenomen, vanochtend ff gekeken. Hoewel ik hem al een paar keer heb gezien, blijft het mij boeien. Ik haat het als je mensen hoort zeggen ''vrouwenfilm'', die zijn er wel, maar ik zie het meer als feel-good movies. Van deze film krijg bijvoorbeeld een feel-good gevoel. Ik vind gewoon het hele verhaal heel erg goed, acteurs doen het erg goed(Ryan Gosling krijgt mijn comlpimenten). Het mooie vind ik Rachel McAdams. Zij speelt een hatelijk figuur in Mean Girls(ja die heb ik ook gezien), en dan zie je haar opeens in een film als deze. Het was wel even wennen, maar dan zie je hoe knap ze eigenlijk is, Rachel McAdams is een enorm knap meisje.

Mooie moment. Een van de mooiere vind ik als Noah het huis gaat bouwen, precies zoals Allie het wilde. Een andere mooie moment, als Allie's moeder Allie mee neemt en Allie haar jeugdliefde laat zien, je zit dan duidelijk dat ze precies begrijp waarom die moeder zich steeds meebemoeide.

Van mij krijgt die een 4*.

avatar van darkjaap

darkjaap

was erg benieuwd naar deze (gehypte) film..

wel is het zo dat het niet aanvoelt als een meesterwerk maar net zoals arturo zegt een gewoon een feel good film..

een film waar ik meer van had verwacht maar zeker wel een gemiddeld leuk filmpje

3,5* (7/10)

Echt een mooi verhaal..

4 sterren!

avatar van -Roald-

-Roald-

ontroerend slot waarin ze samen heen gaan

in 1 woord geweldig!

avatar van starbright boy

Off-topic berichten verwijderd. Verder praten over de wedstrijd kan in het sporttopic en dus niet hier.

avatar van LieDieBeth

LieDieBeth

Echt één van de meest romantische films die ik heb gezien...

avatar van GioFunny

GioFunny

Heb samen met mijn grote liefde deze film met volle teugen tot mij genomen. Hierdoor is onze liefde nog meer opgebloeid.

Na het kijken van dit epos, werd duidelijk dat deze onmogelijke liefde, mogelijk werd.

Prachtig!!

avatar van pacohen

pacohen

Oh, ik heb nooit zoveel met het soort: 'mierzoete romantiek'

Maar deze film, echt wel mooi en super geacteerd.!

De tendens blijft hetzelfde, qua verhaalvorm enz., maar apart gebracht naar de kijker toe en en het acteerwerk maakt veel goed.

avatar van DragQueen

DragQueen

Naar mijn mening een prachtige film, met een mooi verhaal, dat een prima uitwerking heeft gekregen. ten opzichte van andere romantische / drama films, heeft deze toch wat aparts. mooi en sfeervol dromerig camerawerk, en ondersteund door een subtiele soundtrack. verder is het acteerwerk erg goed van gosling, mcadams en de overige cast. ik geef hem 4 sterren.

avatar van dualcia

dualcia

Meestal hou ik echt niet van romantiek, maar deze film is zo enorm over the top dat het gewoon te leuk is.

Deze film is gewoon echt heel mooi, en echt heel schattig.

En het einde is fantastisch. Het einde is zo prachtig. Het is vreselijk, maar tegelijkertijd ook weer prachtig.

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Geweldige film!! Een van de beste romantische films die ik heb gezien.

avatar van Malick

Malick

Ik had natuurlijk het een en ander er over gelezen en gehoord dus met torenhoge verwachtingen ging ik de film zien en moet eerlijk bekennen de film bevredigde zich tot een bepaalde hoogte. De mooiste momenten waren die van de tortelduifjes Ryan Gosling en Rachel McAdams. Je voelt, je ziet en je ruikt dat ze verliefd zijn en zo stralen ze dat ook uit. Elke keer als ze in beeld kwamen werd ik verliefd alleen jammer dat het verhaal verteld wordt via een boekvorm/flashbacks daarbij weet je de geschiedenis al en hoe het gaat lopen. Daarbij viel het alzheimer gedeelte tussen de twee oude mensen in het niet vooral vanwege omdat ik dat veel beter uitgewerkt heb gezien. Gemiste kans dat verglijkbaar is als een taart zonder slagroom. Dat wil niet zeggen dat deze twee puntje nou niet zo erg is dat de film tegenviel. Nee hoor, daarvoor waren de momenten tussen Ryan Gosling en Rachel McAdams te prachtig voor woorden. Dus Nick Cassavetes laat zich van zijn meest romantische kant zien eens kijken wat Alpha Dog is en dan eens verder gaan naar zijn vader John Cassavetes.

avatar van gotti

Nogal overrated hier, maar gelukkig niet zo slecht als ik dacht. Tuurlijk is vanaf minuut één duidelijk hoe de vork in de steel zit, maar vooral Gosling en McAdams zijn zeker niet onaardig. Maar dat het nu de beste Romantische film ooit is, zoals de meesten hier beweren, nou nee...

avatar van tarentino

tarentino

welke dan?

avatar van gotti

Dan ga ik voor de volgende: Amelie, Der Krieger und die Kaiserin, Casablanca, It's a Wonderfull Life, Before Sunrise/Sunset én Los Amantes del Circulo Polar.

avatar van An']['oN

An']['oN

****

mooie film, je zag wel al vroeg aankomen wie de oude mensen waren. ik zou da echt niet aankomen als mijn vrouw zo dement word

avatar van rose

rose

Het mooie aan deze film is dat je de liefde bijna kon proeven. Dat je de liefde in hun ogen zag! *zucht*

avatar van gotti

Een ster eraf. Hij was toch wel heel erg mager...