• 9.379.104 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van JorritS

JorritS

Prachtige romantische film, die duidelijk met kop en schouders boven het gemiddelde liefdesverhaal uitsteekt. Deze scheidt zich vooral van het gros door de mooie variatie waarbij het verhaal verteld wordt vanuit het oogpunt van de twee, later in een verzorgingstehuis. In een scene laat in de film, is mooi in beeld gebracht hoe de oude Noah het -natuurlijk- heel moeilijk heeft met het geheugenverlies van zijn vrouw. Al met al mooie liefdesverhaal, 4*.

avatar van moviegirl2

Prachtig en ontroerend.

Waardering: ****

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Ik moet hem snel een keer zien.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Viel me erg tegen. Had meer verwacht na alle lovende verhalen die ik las hier.

Ik vond de voorspelbaarheid toch wel storend

avatar van movie*freak

movie*freak

Een van de beste love movies ever made.

avatar van hel1

hel1

viel mij ook erg tegen gezien de lovende kritieken hier op deze site. vond hem erg langdradig en voorspelbaar. totaal geen verassingselementen in deze film. al vanaf de eerste minuut weet je hoe de film eindigt. desalniettemin was het wel indrukwekkend te zien wat dementie nou echt voor gevolgen heeft voor de omgeving.

avatar van brielen

brielen

De film slaagt erin de emoties als een brok plasticine te kneden. Prachtige scene aan het reuzenrad. Rijke fotografie.4.

avatar van stan

stan

Een erg goede film!

Toen ik deze ging kijken dacht ik o nee dit wordt echt een mierzoete romantische film. Dat wil niet zeggen dat dit dat niet was hoor maar het verhaal vind ik zo goed gedaan.
Het acteren was van alle 4 de hoofdpersonen (oud en jong) zeer sterk

Film had een heel mooi einde. Ik dacht dat zij alles weer ging herrineren en ze happily ever after zouden leven maar in plaats daarvan sterven ze samen hand in hand p/spoiler]

Een mooier einde had ik niet kunnen bedenken!

avatar van Jiresa

Jiresa

stan schreef:

Ik weet niet wat jij gezien hebt dan, maar ze sterven niet hand in hand.. Als ik het goed heb blijven ze allebei gewoon lekker leven.

Ik zal waarschijnlijk wel weer mensen gaan irriteren hiermee, maar helaas ik zeg het toch.. het boek is beter.

Dus tip voor iedereen van de film heeft genoten: lees het boek van Nicholas Sparks, uitgebreider, mooier, van alles. Echt om bij te janken.

Jammer dat jullie dan wel al 'de verassing' weten, maarja dat maakt het het nog niet minder waard.

Angrod_Pallanén

Nee, aan het einde sterven ze idd samen hand in hand.

avatar van car-men

car-men

mooie zwijmelfilm!! heb erg genoten. Vond het ook wel goed dat er afwisseling was tussen oud en jong.

avatar van Salto

Salto

Ik heb me voorgenomen om deze film nooit te gaan zien....

Hij komt in hetzelfde rijtje als:

- Titanic

- Lord of the Rings

- Star wars

- etc. etc.

Angrod_Pallanén

Bedankt voor de onderbouwing, ik begrijp nu waarom je deze film niet wilt zien.

Salto schreef:

Ik heb me voorgenomen om deze film nooit te gaan zien....

Hij komt in hetzelfde rijtje als:

- Titanic

- Lord of the Rings

- Star wars

- etc. etc.

Ik die films totaal niet om elkaar lijken. Snap ook niet waarom je dat moet nodig moet zeggen.

Maar over de film...

Het is een erg orgineel verhaal, iets te orgineel waardoor het ook voorspelbaar was. Begin en einde was iets teveel nonsens en kwa humor was het ook geen topper. Ik moest vooral lachen om de lompe opmerkingen die mijn vriend ik ik maakte. Kan sfeerbedervend zijn maar de meeste scene's deden mij niet zoveel. Vond het los van dat toch wel een mooie film omdat het toch nog wel de eerste verfilming is van zo'n soort verhaal. Jammer dat deze geen goei (memborale) muziek had zoals Cast Away, Star Wars, Lord Of The Rings, The Green Mile, Halloween.

4 sterren voor de film. Deze was geen tranentrekker helaas. Verwachte er ook teveel van.

Trouwens dat wijf dat ook in Mean Girls voor komt vond ik maar vaak stom en irritant. Met haar kut hoofd en domme lach. Ik had de hele tijd haar Mean Girls beeld in mijn hoofd, die rol daar was trouwens ook een gigantisch irritante meuk. Dus dat was nogal nadelig.

avatar van Hilarious

Hilarious

film_kaza schreef:

Dat "wijf" heeft een naam, Rachel McAdams.

En ik vond haar juist heel goed haar rol spelen zowel in The Notebook als Mean Girls en ze is ook een knappe vrouw.

Dus als je haar als een nadeel aan deze film kunt beschouwen versta ik helemaal niet.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

film_kaza schreef:

De manier waarop je over de actrice schrijft is toch wel weinig respectvol hoor. Sorry dat ik dat eens zeg, maar zo'n uitspraak is nu echt irritant en beledigend voor om het even wie.

Ik vind Rachel McAdams een lief meisje en ze acteert naar mijn gevoel helemaal niet geforceerd in deze film.

Mac Hammer Fan schreef:

De manier waarop je over de actrice schrijft is toch wel weinig respectvol hoor..

Dat is ook de bedoeling.

Laat ik het nu maar even op een beleefde manier zeggen: ik mag haar helemaal niet.

Ik ben een doorzeiker die het liefst iets keihard afkraakt dat hij niet mag , en 10.000x iets complimenteren dat hij juist heel veel mag. Doe het als het kan en goed uitkomt.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Dat is ook de bedoeling.

Tussen "iets" en "iemand" is er nog altijd een immens verschil. Als ik van iemands werk of prestaties niet hou, dan zou ik dat ook zeggen, maar ik vermijd wel uitspraken over zijn of haar persoon.

Mac Hammer Fan schreef:

Ik niet. Ik denk hardop.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Laat denken maar over aan de koeien.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

echt een klote film, ik ergerde me vanaf het begin tot eind aan deze film (-_-)

verplicht gekeken (vriendin)

2 stars

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

film_kaza, je zeikt de hele film zo een beetje af en dan 4 sterren? Ik vond deze film best mooi en gaf 3,5..

film_kaza

Mij best 3,5 dan. Ik vond het een feel-good movie en veemakte me veel vandaar die 4*/ Hoewel ik hem niet ongetwijfeld 4* gaf.

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

Ik vind Ryan niet geschikt voor deze rol, als ze iemand anders hadden gecast had ik deze film mischien beter gevonden, er was totaal geen chemie tussen de 2

avatar van hinie

hinie

Dat vond ik nu juist van wel!

Hoorde dat ze ook echt verliefd waren geworden tijdens het draaien van de film.( of het waar is weet ik natuurlijk niet ...)

avatar van lowhusky

lowhusky

het is waar. ik vond trouwens ook dat Gosling niet de perfecte man was.

hinie schreef:

Dat vond ik nu juist van wel!

Nee, daarna pas, maar echte chemie was er dus wel. En die sprong ook van het scherm af.

avatar van dulcinea

dulcinea

Geen chemie? Allee, ik vond dat één van de beste filmkoppels van de laatste jaren! En Ryan Gosling is misschien niet direct dé stud die je zou uitkiezen voor zo'n film, maar dat is hij bij mij wel geworden door deze rol, paste perfect bij hem en ik vond zowel hem als Rachel héél geloofwaardig

avatar van hel1

hel1

ik heb mijn waardering bij nader inzien toch maar weer verlaagd naar een 1,5. wat een tegenvaller deze film. zo sloom en traag, en zo vreselijk voorspelbaar. zou hem voor geen goud opnieuw uit willen zitten. volgens mij moet je wel een echte die-hard fan zijn van romantische drama's om hier het meesterwerk in te ontdekken.