• 9.376.097 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Roger Corman

Met onder meer: Peter Fonda, Nancy Sinatra en Bruce Dern

Plot The Wild Angels

"The most terrifying film of your time!"

Blues is de leider van een bende Hell's Angels. Als hij samen met zijn beste vriend 'Loser' een gestolen motor bij een bende Mexicanen komt opeisen, belanden ze in een gevecht waarna Loser er met een politie motor vandoor gaat. Loser wordt neergeschoten en belandt in het ziekenhuis. De Hell's Angels proberen hem vervolgens uit het beveiligde ziekenhuis te bevrijden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bladonis

bladonis

Redelijke bikerfilm. Peter Fonda is wel cool als leider van de 'pack', maar heeft niet echt de presence die nodig zou zijn om zo'n stel dolle honden in toom te houden. Dan verwacht je ook écht een roedel-leider, en dat is ie gewoonweg niet!

Er zitten een paar gedenkwaardige scenes in, vooral de dodenwake in de kerk, met het lijk van The Loser/Bruce Dern is hilarisch en ziekelijk wrang tegelijk! Bruce Dern als lijk is gewéldig!

Half puntje d'rbij voor de soundtrack. Lekkere vette 60s muziek, heerlijk om bij weg te dromen! Je wilt direct je hog uit het vet halen, d'r op je (motor)fiets vastbinden (safety first!), en zó de weg opspuiten! Wind door je wilde haren!! Keep yer motor running.. Head out on the highway!!! Lookin fer sum action, or whatever comes our waaay! Boooorn tah be wiiihihihiiiiiiiild!!! (nummer staat er trouwens niet op, maar hij schiet me nou net ff te binnen..)

Als je van bikerfilms houdt is dit echt je ding! Beetje tam, maar de editing is vlot. Voor een bikerflick vond ik er trouwens wel wat weinig tieten in zitten. Kom op nou, waar heb je als biker die biker chicks ánders voor meegesleept!!